Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس اداره بیابان زدایی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: طرح بیابان زدایی در ۱۲هزار هکتار از بیابان های شرق اصفهان در منطقه سجزی اجرا شده است. - اخبار استانها -

حسینعلی نریمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   اصفهان ، با اشاره وجود 3 میلیون و 200هزار هکتار اراضی بیابانی در استان اصفهان اظهار داشت: حدود 1 میلیون و 500هزار هکتار از این منطقه کانون بحران فرسایش بادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کانون بحران فرسایش بادی، مناطقی است که با طوفان گرد و غبار به منابع زیستی و اقتصادی آسیب وارد می شود.

وی با اشاره به برآورد خسارت سالانه گرد و غبار به منابع زیستی و اقتصادی در سال 98 بیان کرد: میزان این خسارت‌ها  در شهرستان‌های بیابانی شامل اصفهان، آران و بیدگل، خور و بیابانک، برخوار، نائین و کاشان و نطنز 124میلیارد تومان بوده است.

رئیس اداره بیابان زدایی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در خصوص راهکار جلوگیری از خسارات ناشی از طوفان تصریح کرد: راهکار، اجرای طرح‌های بیابان زدایی است که در شرق منطقه مرکزی اصفهان بیابان‌های سجزی در اولویت و در کانون بحران درجه 1 دسته‌بندی می‌شود.

وی در خصوص علت اولویت دشت سجزی گفت: با وزش بادهای شرقی و شمالی که بیشتر در نیمه اول سال اتفاق می‌افتد، به فرودگاه، راه آهن، جاده ترانریت، شهرک‌های صنعتی و اراضی کشاورزی خسارت وارد می‌شود.

نریمانی با بیان اینکه  از سال 1358 اداره‌کل منابع طبیعی استان اصفهان اجرای طرح بیابان زدایی را از منطقه سجزی آغاز کرده است، گفت: نزدیک 12هزار هکتار عملیات جنگل کاری در دشت سجزی صورت گرفته است.

بیش از 780 میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با بیابان زدایی در خراسان جنوبی اختصاص یافت 80 میلیارد تومان اعتبار برای بیابان زدایی در استان خراسان جنوبی به تصویب رسید کاظم خاوازی رئیس کارگروه ملی بیابان زدایی شد

وی با بیان اینکه منطقه سجزی شامل 2قسمت کانون بحران فرسایش بادی است، اظهار داشت: یکی از این قسمت‌ها شمال جاده ترانزیت اصفهان به نائین- بندرعباس و دیگری جنوب جاده را در برمی‌گیرد.

رئیس اداره بیابان زدایی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: طرح بیابان زدایی از قسمت شمالی جاده ترانزیت اصفهان به نائین از سال 58 آغاز شده و نزدیک 10 هزار هکتار جنگل کاری مصنوعی در این بخش صورت گرفته است.

وی با اشاره  به اینکه در قسمت جنوبی هم 2 هزار هکتار کاشت نهال مقاوم صورت گرفته است، بیان کرد: در مجموع در دشت سجزی 12هزار هکتار نهال کاری شد. از 2سال پیش که طوفان گرد و غبار شدید به دلیل تغییرات اقلیمی از قسمت جنوبی جاده سبب ایجاد خسارت و حاد شدن وضعیت منطقه شد، تمرکز در این بخش نیز افزایش یافت و در سال 99 علاوه بر2هزار هکتار نهال کاری قبل ،700 هکتار کار بیابان زدایی صورت گرفت.

نریمانی گفت: برآورد شده که 10هزار هکتار از منطقه سجزی همچنان بدون پوشش و مستعد فرسایش بادی است که اگر به وسیله کاشت نهال تثبیت نشود، می‌تواند در آینده طوفان‌های گرد و غبار، خسارت‌های زیادی به بار آورد.

رئیس اداره بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان اصفهان بیان کرد: با توجه به نزدیکی منطقه سگزی به تسویه خانه شرق اصفهان و موجود بودن منابع آبی در منطقه، این امکان وجود دارد که در طول 4سال و هر سال 2هزار و 500 هکتار،بیابان زدایی و تثبیت خاک انجام دهیم.

وی با اشاره به برآورد ریالی ادامه طرح بیابان زدایی در منطقه شرق اصفهان در سال 99 اظهار داشت: برای اتمام طرح 80 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در صورت تامین اعتبار در طول 4سال، 10هزار هکتار باقی مانده هم نهال کاری می‌شود که منجر به تولید اکسیژن و جلوگیری از فرسایش و تثبیت خاک می‌شود.

نریمانی با اشاره به اینکه جنگل‌کاری دست‌کاشت در غالب کاشت نهال و درختان مقاوم صورت گرفته، افزود: این گونه‌ها شامل تاغ، قره داغ، آتریپِلِکس، و اُشنیان است که برای تثبیت خاک و کنترل فرسایش بادی به کار می‌رود.

وی در خصوص دلیل استفاده از این گونه‌ها بیان کرد: وجود 2سیستم ریشه افقی و عمقی یا عمودی است که به شرایط خشکی و کم آبی مقاوم استان مقاوم است و خود را با بارندگی فصلی و رطوبت خاک تطبیق می‌دهند.

رئیس اداره بیابان زدایی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به وجود نزدیک به 100هزار هکتار  جنگل‌های طبیعی در غرب استان تصریح کرد: از سال 1349 تاکنون که نزدیک نیم قرن می‌گذرد، 308 هزار هکتار جنگل دست کاشت و انسان ساز در استان  ایجاد کردیم.

وی با بیان اینکه 3برابر جنگل‌های طبیعی در استان جنگل دست کاشت اضافه کردیم،گفت: اصفهان در رتبه نخست ایجاد جنگل دست کاشت در کشور قرار دارد. ایده آل ما این است که فرهنگ نهال‌کاری در جامعه بیش از پیش ایجاد شود تا با کاشت گیاهان و نهال در منازل، جاده‌ها، بیابان و...از گرد و غبار و خسارات پس از طوفان ایمن باشیم.

انتهای پیام/163/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح بیابان زدایی بیابان زدایی جنگل دست کاشت فرسایش بادی کانون بحران شرق اصفهان گرد و غبار نهال کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۷۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از بخش نخست رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال

تین نیوز

استاندار اصفهان گفت: بخش نخست رینگ چهارم ترافیکی شهرستان اصفهان تا پایان سالجاری افتتاح می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا،  سیدرضا مرتضوی  در جریان سفر منطقه ای به شرق اصفهان و بازدید از پروژه رینگ چهارم ترافیکی این کلانشهر افزود: یکی از پروژه های اساسی که توسط مدیریت شهری اصفهان در حال اجراست و تکمیل آن نقش بسزایی در کاهش حجم ترافیک و آلودگی هوا دارد، رینگ چهارم ترافیکی است و درصددیم با تکمیل این پروژه مهم، بار ترافیکی شهر اصفهان کاسته شود.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته از مناطق جنوبی شهرستان اصفهان بازدید کردیم و امسال سفر منطقه ای شورای اداری استان به شرق شهرستان رقم خورد و سفر امروز با حضور معاونان استانداری و مدیران کل دستگاه های اجرایی استان در حال انجام است.

مرتضوی بیان کرد: در این سفر مسائل چالش آفرین منطقه بررسی و از پروژه های مهم شرق شهرستان اصفهان نیز بازدید شد تا در شورای اداری استان به مصوبات کاربردی و قابل قبولی در این زمینه دست پیدا کنیم.

مرتضوی خاطرنشان کرد: در مناطق شرق اصفهان مباحث کشاورزی و دامداری از مواردی است که بایستی برای رفع چالش های مردم در این حوزه ها تدابیری اندیشیده شود و در این راستا از مرکز تحقیقات کشاورزی در منطقه کبوترآباد نیز بازدید بعمل آمد.

وی تصریح کرد: بایستی برای جوان سازی فعالان اقتصادی بخش کشاورزی برنامه ریزی شود تا در آینده امنیت غذایی مطلوبی داشته باشیم.

استاندار اصفهان گفت: پس از دیدار مردمی و حضور در جمع مؤثرین فرهنگی و اجتماعی شهرستان اصفهان، در جلسه شورای اداری مشترک استان و شهرستان مصوبات این سفر مورد بررسی و تأیید قرار خواهد گرفت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • رتبه برتر معاونت مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی مدارس خوزستان در کشور
  • بهره‌برداری از بخش نخست رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال
  • قم در ارائه خدمات مکان محور رتبه نخست کشور را در اختیار دارد
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور