Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@05:22:58 GMT

کانون سالار شهیدان کاشان مهد پرورش هنرمندان

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۴۹۳۹۶

کانون سالار شهیدان کاشان مهد پرورش هنرمندان

کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان روستای ازوار از توابع شهرستان کاشان علاوه بر نقش آفرینی در حوزه فرهنگ ایرانی و اسلامی، ممهد پررورش هنرمندان این دیار شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان روستای ازوار  از شهرستان کاشان از جمله کانون های مساجد برتر «طرح ملی ایران قوی» است که در رواق ترنج موفق به کسب عنوان برتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روستای ازوار یکی از روستاهای فرهنگی و مذهبی دهستان گلاب در بخش برزک از توابع شهرستان کاشان است که در 45 کیلومتری کاشان قرار گرفته و هنرمندان زیاد و جوانان و نوجوانان مستعدی در حوزه های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی دارد.

 

کانون فرهنگی و هنری مسجد این روستا یکی از نهادهای فرهنگی فعال برای پاسخ به نیازهای این حوزه است که در کنار  بارگاه امامزادگان علی بن عبدالله بن جعفر طیار و شاهزاده محمد اسماعیل و محمد صانع از نوادگان امام حسن مجتبی (علیه السلام) بر معنویت و ارتقای آموزه های دینی نقش آفرینی می کند.

سابقه فعالیت های فرهنگی در این بخش به بیش از 40 سال گذشته می رسد که در زمان تشکیل انقلاب اسلامی دو مرکز فرهنگی  با محوریت مسجد و کتابخانه در امر تقویت باورهای دینی و ایجاد مشارکت برای پیروزی انقلاب و نبرد هشت سال دفاع مقدس فعالیت داشته اند.

 

اعزام به جبهه های جنگ در نبرد حق علیه باطل نقش آفرینی کرده اند که شهید «رمضانعلی سودایی» به عنوان اولین شهید منطقه، مسئول کتابخانه مسجد بوده و شهید طلبه «عرب سعیدی» و چندین شهید دیگر از جوانان فعال مراکز روستا ازوار بوده اند.

 

*اقدامات کانون فرهنگی هنری در مسیر جوانان دیروز

 

کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان علیه السلام در سال 1388 در روستا تاسیس شد که مسیر فعالیت آن در امتداد اقدامات و نگاه جوانان دیروز است.

 

این مرکز فرهنگی و هنری 151 عضو ثبت شده در زمینه های فرهنگی، قرآنی و اجتماعی است که در دو واحد خواهران و برادران فعالیت دارد و در رشد و شناسایی استعدادها نقش آفرینی می کند که موفقیت هایی را نیز بدست آورده است.

 

کسب رتبه در  مسابقات قرآنی در سطح بخش برزک و شهرستان کاشان از جمله افتخارات این مرکز به شمار می رود و و در 2 سال اخیر با توجه به بیماری کرونا برنامه های خود را در 2 محور مجازی و حقیقی با رعایت پروتکل ها به انجام رسانیده است.

*افتخارآفرینی کانون روستا در بین کانون های مساجد کشور

 

این مرکز فرهنگی و هنری در رویداد فهما سه شبستان هنر، فرهنگ و نو آوری با استفاده از ظرفیت های بومی روستا از نوجوانان تا بزرگسالان بیشترین مشارکت و همکاری را داشته  که در مسابقه کشوری تفسیر جز هفت با حضور 2 هزار 348 نفرشرکت کننده بعنوان کانون اول استان و کشور معرفی شد.

 

زهرا میرعلی، زینب سعیدی و مریم خبیری از روستای ازوار جز نفرات برتر ازمون نهایی مسابقات مجازی ترجمه و تفسیر کوتاه جزهفتم قران کریم بودند و کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان (علیه السلام) به عنوان کانون برتر این دوره مسابقات مورد تجلیل قرار گرفت.

 

این کانون در «طرح ایران قوی» بر اساس امتیاز  رتبه سوم در بین کانون های شهرستان و رتبه هشتم را در بین کانون های فرهنگی و هنری استان اصفهان را کسب کرده است.

 

کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان (علیه السلام) در طرح ملی ایران قوی در سه رواق همدلی،فن آوری و ترنج به مرحله نهایی راه یافت و پس از بررسی های داوری در رواق ترنج(هنرهای تجسمی) جز برگزیدگان کشوری «طرح ایران قوی» شد.

*کانون بستر رشد استعدادهای هنری

 

بابک سیفی پور قوام هنرمند  نقاشي سياه قلم، مرضیه غنمی هنرمند رشته تابلو فرش و گلدوزي، فاطمه غنمی هنرمند در رشته گل کريستال، محمود تمتاجی هنرمند در رشته زري بافي و علي اصغر نصير زاده در زمینه شعر صاحب افتخار و توانمندی خاصی هستند.

 

*توسعه فعالیت ها به مساعدت مسئولان نیاز دارد

 

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان روستای ازوار برگزاری دوره های آموزشی، اجرای جشن های ملی و مذهبی، برگزاری محافل قرآنی، دکلمه خوانی، آیین های دعا خوانی، تشکیل گروه سرود و نمایش و مدیحه سرایی را از جمله فعالیت های مهم این مرکز بیان کرد.

 

«محمد خبیری» افزود: تقدیر از خانواده شهدا و تکریم فعالان فرهنگی و اجتماعی روستا توسط کانون انجام می شود که خود زمینه ساز ترغیب بیشتر برای فعالیت و مشارکت است.

وی ادامه داد: در سال گذشته اقدامات فرهنگی روستا باعث شده که از 55 روستای راه یافته به جشنواره روستا و عشایر جز 26 روستا به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر در حوزه کتاب باشد.

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان(ع) کاشان با بیان اینکه استعدادهای زیادی در روستاها وجود دارد، اظهارداشت: فعالیت های فرهنگی در روستاها با توجه به استعدادهای موجود و بالقوه و پتانسیل های مناطق روستایی کم برخوردار نیازمند سرمایه گذاری و توجه بیشتر و مساعدت های مادی و معنوی مسئولین است.

 

وی اضافه کرد:  توسعه فعالیت ها به مساعدت مسئولان نیاز دارد تا منجر به شکوفایی و پیشرفت بیشتر افراد بشود.

خبیری به تعامل بین همه اقشار مردم و مسئولین در روستا اشاره کرد و گفت: مردم همواره از فعالیت های کانون حمیات کردند و  امام جماعت و هیات امنا مسجد، هیات فرهنگی و مذهبی حضرت ابوالفضل (علیه السلام) و متولیان آستان مقدس امازادگان روستا  و اعضای پایگاه امام حسین (علیه السلام) و پایگاه خواهران راضیه به پیشرفت و کسب موفقیت کمک کرده است.

وی همکاری دیگر نهادها مثل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دهیاری و شورای اسلامی نیز در این مسیر کارآمد بیان کرد.

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: طرح ملی ایران قوی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان کاشان اصفهان کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان شهرستان کاشان فرهنگی و هنری علیه السلام نقش آفرینی ایران قوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۹۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد

دکتر مهدی شهبازی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از ارتقای حمایت‌های مالی از فعالیت‌های دانشجویی در تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و غیره خبر داد و گفت: اعطای گرنت به تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و دیگر نهادهای قانونمند و فعال دانشجویی، در هیات رئیسه دانشگاه تهران تصویب شد. این گرنت جدا از حمایت‌های مالی از برنامه‌هایی که تشکلها به معاونت فرهنگی معرفی می‌کنند، اعطا می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران درباره جزئیات اعطای این گرنت، بیان داشت: مقرر شده است به مجموعه‌های دارای فعالیت کشوری مبلغ ۳۰ میلیون تومان گرنت تعلق بگیرد، به مجموعه‌های فعال در سطح دانشگاه مبلغ ۱۵ میلیون تومان و سایر انجمن‌ها ۵ میلیون تومان گرنت تعلق بگیرد و برای انجمن‌ها و کانون‌های غیرفعال نیز مبلغی صرفا به منظور فعال‌سازی دوباره آنها اختصاص داده شود.

وی مجموع اعتباری که برای فعالیت‌های فرهنگی کانون‌ها، تشکل‌ها، نشریات و انجمن‌ها تخصیص یافته است را قریب به ۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این یک اقدام بی‌سابقه است و امسال با نوع نگاه و ‌حمایت‌هایی که برای فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی در نظر گرفته‌ایم، انتظار داریم که توفیقات و افتخارات بیشتری در جشنواره‌های ملی به دست آوریم.

شهبازی به تاکید مدیریت دانشگاه تهران بر برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی با مشارکت دانشجویان و تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی، خاطرنشان کرد: از هر ایده جدید دانشجویان به منظور بسترسازی برای ارتقای مشارکت دانشجویی در فعالیت‌ها استقبال می‌کنیم. نظام پیشنهادها در دانشگاه تهران فعال شده است و دانشجویان علاوه بر مراجعه حضوری به بخش‌های مختلف دانشگاه و ارائه ایده‌هایشان، می‌توانند از طریق سامانه نظام پیشنهادها نیز به ثبت ایده و پیشنهاد خود بپردازند.

جزییات حمایت از ایده‌های دانشجویی در دانشگاه تهران

وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کار، اردوهای مهارت‌ورزی، تریبون‌های آزاد، خانه‌های گفت‌وگو و کرسی‌های آزاداندیشی با مشارکت دانشجویان و نظارت و حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: خانه خلاق دانشگاه تهران برای اولین بار در دانشگاه تهران راه‌اندازی شد که در حال حاضر با مدیریت دانشجویان خوش‌فکر و خلاق در حال فعالیت است و دوره‌های خلاقیت در آنجا برگزار می‌شود و از ایده‌های دانشجویی از مرحله ایده تا محصول حمایت می‌کنیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران توضیح داد: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در زمینه ساماندهی و حمایت از ایده‌های دانشجویی اهتمام دارد و در ادامه پارک علم و فناوری کمک می‌کند تا این ایده‌ها تبدیل به محصول شوند. تلاش می‌کنیم تا بستر مناسبی فراهم کنیم که افراد دارای زمینه‌های مشترک، در قالب کارگروهی کنار هم قرار گیرند و دانشجویان صاحب ایده در قالب گروه‌های دانشجویی ایده‌های خود را پیگیری کنند.

تنوع‌بخشی به فعالیت‌های دانشجویی از طریق کانون‌ها و انجمن‌ها

استاد دانشگاه تهران به درخشش فعالان کانون‌های فرهنگی هنری در جشنواره رویش و اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در جشنواره ملی حرکت اشاره کرد و تنوع‌بخشی به فعالیت‌های دانشجویی از طریق این کانون‌ها و انجمن‌ها را راهبرد دانشگاه تهران در ارتقای بستر لازم برای جامعه‌پذیری دانشجویان عنوان کرد.

سیاست دانشگاه تهران در قبال تشکل ها

وی فعالیت تشکل‌های اسلامی در دانشگاه تهران را معرف سلایق و افکار متفاوت موجود در جامعه دانست و تاکید کرد: گسترش فعالیت‌های قانونمند دانشجویی با مشارکت دانشجویان که حقیقتا دل در گروی ارزش‌ها و آرمان‌های ملی و دینی دارند، سیاست اصلی مدیریت دانشگاه در دوره جاری مدیریتی بوده است. در عین وجود تکثر و تنوع در فعالیت‌های دانشجویی اما رویکرد وحدت و هم‌افزایی فعالیت‌های دانشجویی می‌تواند نتایج اثربخشی به جا بگذارد.

نقد سازنده و کاربردی جوهره حرکت دانشجویی اصیل است

عضو هیات رئیسه دانشگاه تهران، نقد سازنده و کاربردی را جوهره حرکت دانشجویی اصیل دانست و تصریح کرد: تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران اختیار عمل خوبی به دست آورده‌اند و به عبارتی تنها انتظار معاونت فرهنگی از تشکل‌های دانشجویی این است که در برنامه‌ها و مراسم‌ها متناسب با شأن دانشگاه تهران عمل شود و دانشجویان پرچمدار قانونمداری باشند.

کد خبر 6093034

دیگر خبرها

  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران