Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سمانه طاهری‌زاده مسئول برنامه غربالگری اوتیسم بهزیستی خراسان رضوی گفت: اجرای برنامه غربالگری اوتیسم برای کودکان ۲ تا ۵ سال به صورت الکترونیکی و زمان طلایی تشخیص اختلالات طیف اوتیسم ۲ تا ۵ سالگی است و هر چه از این زمان دورتر شویم امکان توانبخشی و درمان نسبی این اختلالات، کاهش تدریجی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: سامانه‌ای که در سازمان بهزیستی برای این کار راه‌اندازی شده، آسان‌ترین روش برای شرکت خانواده‌ها در این برنامه است، زیرا از هر ابزار و سیستمی که دسترسی به اینترنت داشته باشد می‌توان وارد این سامانه شد و در غربالگری اوتیسم شرکت کرد. آدرس اینترنتی برنامه ملی غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلال طیف اوتیسم http://autism.behzisti.net/ است.

مسئول برنامه غربالگری اوتیسم بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: تعطیلات نوروز، فرصت خوبی برای خانواده‌ها بود که از سلامت روانی فرزندان‌شان اطمینان حاصل کنند، یک کنش بسیار ساده که شامل ورود به سامانه و پاسخ به چند پرسش عادی است می‌تواند خانواده را از سلامت روانی آینده فرزندشان مطمئن سازد و در صورت وجود مشکل، مداخله بهنگام و موثر انجام شود.

طاهری زاده بیان کرد: اوتیسم، یکی از اختلالات عصبی-رشدی شایع است که با اختلال در تعامل اجتماعی، مهارت‌های ارتباطی و رفتار و علایق محدود و تکراری همراه است و اگر در زمان طلایی به این اختلالات توجه نشود و تحت آموزش و توانبخشی ویژه قرار نگیرد، رفته رفته این اختلالات، تظاهرات بیشتری می‌یابند و گرفتاری‌های جدی برای کودک و خانواده فراهم می‌سازند.

او تصریح کرد: تحقیقات جامع درباره علل ابتلا به اوتیسم در سراسر جهان ادامه دارد و گروه‌های زیادی از دانشمندان به دنبال راه‌حل‌هایی برای گرفتاری این کودکان هستند، هنوز علل یا علت این اختلالات به درستی کشف نشده و تردید‌ها درباره چند عامل از جمله ژن‌ها، تغییرات اقلیمی، سموم شیمیایی، زندگی ماشینی و تغییرات سریع فرهنگی و اجتماعی، همچنان پابرجاست و تحقیقات هنوز به پاسخ روشن و قطعی در این زمینه‌ها دست نیافته است.

مسئول برنامه غربالگری اوتیسم بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: اختلال در گفتار، عدم برقراری ارتباط چشمی، اختلالات حسی، عدم تقابل هیجانی و اجتماعی و اختلال در تمرکز و توجه، بخشی از علائمی است که در افراد دارای این اختلالات دیده می‌شود.

طاهری زاده اظهار کرد: پس از اینکه والدین به سؤالات پرسشنامه‌ای که در سامانه غربالگری اوتیسم سازمان بهزیستی وجود دارد پاسخ دادند سامانه به آن‌ها می‌گوید که سلامتی کودک تأیید می‌شود یا در تردید قرار دارد و برای اطمینان باید به پایگاه‌های غربال و تشخیص اوتیسم در مشهد و نیشابور مراجعه کنند.

او افزود: در این مراکز، آزمون استاندارد شده اوتیسم وجود دارد و بر اساس این آزمون، می‌توان از ابتلا یا عدم ابتلاء کودک به اختلالات طیف اوتیسم اطمینان یافت. همچنین کارشناسان و متخصصینی که در این مراکز هستند با اقدامات توانبخشی و درمان‌های متفاوتی که در این زمینه وجود دارد کمک شایانی به کنترل و کاهش این اختلالات می‌کنند.

مسئول برنامه غربالگری اوتیسم بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: والدین در مقابل سلامتی روانی کودکان‌شان مسئولیت دارند و اگر به موقع در این غربالگری شرکت نکنند هم فرزندان‌شان ممکن است دچار آسیب شوند و هم خودشان این آسیب را در زندگی با فرزندی که احیانا دچار این اختلالات باشد به سختی تجربه خواهند کرد.

انتهای پیام//ا.د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: غربالگری سلامت اوتیسم اختلال ژنتیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۴۹۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی‌ فقیه در خراسان رضوی گفت: تأمین منابع مالی آزادراه حرم تا حرم ضروری است هر چه سریع‌ تر انجام شود این جاده که پیرامون آن تلاش‌ های بسیاری در حال انجام است همچنان به مرحله اجرا نرسیده است و باعث شده رسیدن زائر امام رضا(ع) به مشهد با سختی همراه باشد.   آیت الله سیداحمد علم الهدی امروز در دیدار با اعضای قرارگاه سازندگی خاتم‌ الانبیاء در مشهد با تأکید بر اینکه دولت مهم‌ ترین جریانی است که می‌ تواند از پیک‌ های زیارتی مشهد گره‌ گشایی کند، افزود: در ایام نوروز و ایام سوگواری دهه آخر صفر از تمام کشور زائر به مشهد می‌ آید که با توجه به تشرف میلیونی این حجم از زائران نیاز به داشتن نگاه ملی و حمایت دولتی نسبت به زیرساخت‌ های این شهر بیشتر احساس می‌ شود.   وی با بیان اینکه ضروری است تا نواقصی که در مسیر حمل‌ و نقل جاده‌ ای زائران وجود دارد برطرف شود، ادامه داد: مسئله حمل‌ و نقل از جمله عرصه‌ های حیاتی و حساس زندگی مردم است. چه حمل‌ و نقل هوایی و چه ریلی و جاده‌ ای، عمده خانواده‌ ها برنامه‌ ریزی برای چگونگی رسیدن به مقصد خود در یک سفر را از جمله محورهای تصمیم‌ گیری خود در نظر می‌ گیرند و در این میان، تردد جاده‌ ای از اولویت نخست برخوردار است.   نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به‌ضرورت ایمن‌ سازی جاده‌ های استان خراسان رضوی ابراز کرد: یکی از نقاط حادثه‌ خیز استان جاده سبزوار به شاهرود است که بیشترین تصادفات جاده‌ ای نیز در آن رخ می‌ دهد، در این خصوص نیز باید راهکاری از سوی وزارت و راه شهرسازی اتخاذ شود تا دیگر شاهد از دست دادن عزیزانمان نباشیم.   آیت‌ الله علم‌ الهدی با انتقاد از نا به سامانی وضعیت حمل‌ و نقل هوایی و ریلی در ایام پیک مسافری خاطرنشان کرد: متأسفانه در این ایام که مسافران زیادی قصد تشرف به مشهدالرضا (ع) را دارند، برخی از شرکت‌ های هواپیمایی نرخ بلیت‌ های مسافربری را افزایش می‌ دهند و یا در حمل‌ و نقل ریلی که وسیله تشرف قشر متوسط جامعه است زائران برای تهیه بلیت با مشکلات بسیاری مواجه می‌ شوند که گاهی درخواست‌ ها برای اضافه کردن یک رام قطار فوق‌ العاده نیز در این خصوص بی‌ نتیجه مانده است.   وی گفت: برای صیانت از هویت مشهد که منتسب به امام مهربانی‌ ها است، شایسته است که تمامی برنامه‌ ها به‌ ویژه برنامه‌ هایی که با حضور زائران و کیفیت سفر آنان ارتباط دارد متناسب با هویت امام هشتم (ع) باشد.

دیگر خبرها

  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است
  • ادامه وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی
  • وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی ادامه دارد
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج
  • مناظرات دور دوم انتخابات مجلس در مشهد کلید خورد