Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، یکی از مهمترین مشکلات کشور اشتغال جوانان و به خصوص دانش آموختگان دانشگاهی است که شمار زیادی از آن‌ها با تولید بیگانه و به دنبال پشت میزنشینی هستند، این درحالی است که در سال‌های اخیر کم نبوده‌اند جوانانی که آستین همت را بالا زده و با طرح‌هایی نوآورانه نه تنها مشغول به کار شده‌اند بلکه زمینه اشتغال عده‌ای از افراد جویای کار را فراهم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهد این ادعا جوانان روستای کویری عباس آباد در بادرود نطنز هستند که بزرگترین تولیدکننده گل‌های زینتی و شاخه بریده در استان اصفهان شناخته می‌شوند. روستای آن‌ها هم به لحاظ اجرای موفق طرح هادی روستایی، روستای نمونه استان معرفی شده و این روز‌ها بزرگترین تولید کننده محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای است.

پای صحبت کارآفرینی موفق نشستیم که با ۵۰ میلیون تومان سرمایه شروع به فعالیت کرد و اکنون برای ۳۰۰ نفر در کوچکترین روستای کویری کشور اشتغال ایجاد کرده است.

خودتان را کامل معرفی کنید
اسماعیل اسماعیلی ۳۷ساله اهل روستای عباس آباد بادرود نطنز، دیپلم علوم انسانی دارم

در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کنید؟
درحوزه تولید گل‌های زینتی فعالیت دارم و ۵ نوع گل گلخانه‌ای تولید می‌کنم و خوشبختانه در تولید بذر گل‌های وارداتی هم خودکفا شده ایم و روستای خود را ظرف دوسال به بزرگترین تولیدکننده گل در استان اصفهان تبدیل کردیم، پیشنهاد پرورش گل را اولین بار به کل روستا دادم که خوشبختانه اکثر روستا در کشت سهیم شدند و کار را با پرورش گل داوودی شروع کردیم.

غیر از گل‌های داوودی چه محصولاتی کشت می‌کنید؟
علاوه بر گل‌های داوودی، گل میخک، زنبوری، تاج خروسی و عروس ایرانی هم پرورش می‌دهیم.

انگیزه اصلی شما برای شروع این کار چه بود؟
فکر می‌کنم در مرحله اول انگیزه اصلی من، علاقه زیادم به کشت و کار بوده است.

چه شد که تصمیم گرفتید در مسیر کارآفرینی قدم بردارید؟
مدتی با مشکل جسمانی روبرو شدم دیسک کمر و بیماری آی پی تی تقریبا من را از کشاورزی دور کرد، کم آبی و درآمد پایین و خسارت یخ زدگی محصول و حوادثی از این قبیل هم جوانان روستای ما را از کشاورزی زده کرد و آن‌ها را به فکر کار در کارخانجات و کارگاه‌های اطراف انداخت و حتی برادرانم به همین دلیل از روستا مهاجرت کردند و من بخاطر مشکل خودم به فکر رفع موانع برای کسب درآمد افتادم که اقدام به ایجاد گلخانه کردم. هدفم تغییر کلی الگوی کشت در روستا بود که تا حدودی موفق شدم و در ادامه ان‌شاءلله کاملا الگوی کشت روستا را تغییر خواهم داد.

تعریف شما از کارآفرین چیست؟
تعریف من از کارآفرین کسی است که بتواند بدون کمک یا انتظار از کسی شغلی برای خود ایجاد کند و الگویی برای دیگران باشد یعنی کاری که راحت در دسترس دیگران باشد.

از نظر شما برای کار آفرینی نیازی به تحصیلات آکادمیک هست یا نه؟
خیر، نیازی به تحصیلات آکادمیک نیست فقط باید به داشته‌ها اهمیت داد و ارزش فرصت‌ها را دانست.

خصوصیات یک کار آفرین نمونه چیست؟
اینکه بتواند الگوی دیگران باشد یعنی کاری انجام دهد که زیاد پیچیده و غیر قابل دسترس نباشد یکی از مسائلی که کارآفرین باید روی آن تمرکز کند بحث چشم انداز می‌باشد که چشم انداز روشنی داشته باشد و بداند قرار است به کجا برسد مثال شخصی با زدن یک کارخانه با اشتغالزایی ۱۰ نفر اسم خود را کار آفرین می‌گذارد که اصلا قابل درک نیست این فرد فقط فکر درآمد خود بوده کار وسرمایه‌ای که ایشان خرج کرده برای یک جوان غیر قابل دسترس است.

هزینه اولیه را از کجا تامین کردید؟
برای کشت‌های پرمصرف و اول با احداث یک سالن سیصدمتری با سرمایه ۵۰ میلیون تومان از سرمایه خودم شروع کردم و درآمد آن را خرج احداث سالن‌های بعدی کردیم والان در کل در روستا بیش دو هکتار سالن و دو هکتار فضای باز گل کشت می‌شود.

چه مجوز‌هایی برای شروع کار لازم داشتید؟
مجوز احداث گلخانه را جهادکشاورزی ظرف دو هفته در اختیار ما قرار داد و مشکلی نداشتیم.

چه مشکلات و موانعی در اوایل کار بود و چگونه این موانع را رفع کردید؟
مشکلات زیاد بود بانک کشاورزی اصلا وامی برای من و در کل افرادی که در این زمینه فعالیت داشتیم در نظر نگرفت و بهانه‌هایی از جمله اینکه سازه‌های شما باید با نقشه ما باشد و یا در مورد ضمانت‌های بانکی که از من روستایی سند شهری می‌خواستند که چنین چیزی غیرممکن بود که به جای وام بانکی مجبور شدم از سهم زمین و آب کشاورزی خودم بگذرم و آن را به افراد غیر بومی بفروشم تا بتوانم سرمایه گذاری کنم، مشکلات هنوز پا برجاست، ولی خوشبختانه درآمد این کار کمی از بار مشکلات را کم کرده است.

مزایای پرورش گل زینتی و شاخه بریده نسبت به تولید دیگر محصولات کشاورزی چیست؟
علت اصلی پرورش گل، مشکل کم آبی و کشت پایدار بود بخاطر همین قبلا فقط کشت بهاره داشتم، ولی الان در طول سال کشت دارم و درآمدم نسبت به هزینه خیلی زیادتر است و میزان اشتغال را هم بالاتر می‌برد یعنی اگر قرار بود من طالبی کشت می‌کردم کار بسیار مشکل بود، زیرا باید کارگر از بیرون روستا می‌گرفتم، ولی با تولید گل زینتی خانم‌های روستا هم مشغول به کار شده‌اند و تمام اعضای خانواده‌ام نیز به من کمک می‌کنند.
ازچه زمانی کار کشاورزی را به صورت حرفه‌ای دنبال کردید؟
از سال ۸۲ کشاورزی را در پیش گرفتم، ولی از سال ۹۶ کار کشت گل‌های زینتی را شروع کردم.

سود خالص و برگشت سرمایه در تمامی مراحل و فرآیند‌ها از ابتدای تولید تا مرحله عرضه به بازار چه میزان است؟
کشت ما اصلا درآمد ثابت ندارد، چون وضع بازار هر روز تغییر دارد، ولی به طور میانگین هر سالن هزار مترمربعی سالیانه ۱۵۰ میلیون درآمدزایی دارد. اگر بازار تحت تاثیر نباشد مثل شرایط کرونا و محصول خوب باشد، در سال اول کل هزینه برمی‌گردد.

تولیدات شما در چه سطحی از منطقه یا کشور توزیع می‌شود؟
تولید ما کل نیاز شهرستان‌های نطنز، کاشان و اردستان را تامین می‌کند، البته به شهر‌های تهران، اصفهان و مشهد هم گل می‌فرستیم.

از مسئولان شهرستان، استان و کشور چه انتظاری برای کمک به تولید بیشتر دارید؟
از مسئولان می‌خواهم نگاهی کلی به کشاورزان نداشته باشند، بادرود منطقه‌ای است که متاسفانه با سهمیه بندی حقابه ۳۶ درصد سهم آن نسبت به پروانه‌ای که دارد کم شده است، اگر مسئولان همراهی کنند کل روستا و حتی شهر بادرود را برای تغییر الگوی کشت آماده می‌کنیم که دیگر جوانان ما با مهاجرت به شهر‌های اطراف به کارخانجات نروند و حتی با این آب کم هم می‌توانند با فرصت دو برابری زمینه کار را ایجادکرد. در روستای ما قبلاً بانوان روستا به قالیبافی مشغول بودند، اما حالا راحت
در کنار مردان خانواده کار می‌کنند و درآمد خوبی دارند.

توصیه شما به جوانان فارغ التحصیل کشاورزی چیست؟
در جای جای کشور ما الگوی صحیح کشت ترسیم شده و جوانان می‌توانند هم علم خود را در اختیار کشاورزان قرار دهند و هم شغل خود را تضمین کنند.

غیر از کار آفرینی در مباحث دیگر هم مشغول هستید یا خیر؟
در عرصه هواشناسی با ایجاد کانال و سایت هواشناسی و اطلاعات هواشناسی کشاورزان را همراهی می‌کنم.

کرونا دلیل رکود کار شما بود یا نه؟
مسلما تاثیر داشت، تنها صنفی که همچنان پا برجا بوده و روز به روز در حال پیشرفت است پرورش گل و گیاه است، ولی شیوع کرونا کار ما را به رکود برد البته خوشبختانه اواسط سال ۹۹ به اینطرف دوباره پا گرفت؛ و سخن پایانی
محصولاتی که تولید می‌کنیم با ارزش هستند و، ولی آن را با اندک قیمتی در اختیار دلالان می‌گذاریم
و با قیمت بیشتر به دست مصرف‌کننده می‌رسد. حذف واسطه‌ها سبب می‌شود نه تولیدکننده ضرر کند نه مصرف‌کننده


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارآفرینی اشتغال روستایی پرورش گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۳۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است

شهردار اصفهان گفت: کلید حل تمام مسائل کشور در تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دل تعلیم و تربیت نهفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در صدوسی‌ویکمین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان در حاشیه تقدیر از معلمان پیشکسوت شهر اصفهان اظهار کرد: در چند سال اخیر به دلیل مسائل اقتصادی و تحریم آن طور که باید به آموزش و پرورش توجه نشده است و کماکان آموزش و پرورش در شرایط سختی به سر می‌برد.

وی افزود: کلید حل مسائل کشور در تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دل تعلیم و تربیت نهفته است.

شهردار اصفهان ادامه داد: آموزش و پرورش با این شرایط سخت و حداقلی بیشترین سطح خدمت را به جامعه ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر در کلان کشور بر دوره کوتاه مدت پنج ساله یا بلند مدت ۱۰ ساله متمرکز شویم و نسلی را برای حوزه‌های مختلف تربیت کنیم، بسیاری از مشکلات از این مسیر رفع می‌شود، گفت: این موضوع مهم مبتنی بر مطالعات و تحقیقات است و هم در عمل جواب داده است.

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه یکی از رموز موفقیت و طی کردن مسیر رشد و پیشرفت در هر کشوری تمرکز بر حوزه تعلیم و تربیت است، گفت: امیدوارم در کلان نظام با رفع مشکلات اقتصادی، آموزش و پرورش را به جایگاه اصلی خود برسانیم، زیرا رفع مشکلات به جز از مسیر آموزش و پرورش ممکن نیست.

وی ادامه داد: حل مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست، شکل‌دهی شخصیت دانش آموزان در مدرسه انجام شود.

قاسم زاده با بیان اینکه مسیر شغلی فرزندان ما در مدرسه مشخص می‌شود، افزود: اگر مبتنی بر آینده کشور و دورنمایی از آن نظام تعلیم و تربیت را طراحی کنیم، ۱۰ سال آینده کشور بیمه می‌شود.

وی ادامه داد: حرکت نمادین شورای اسلامی شهر اصفهان در تقدیر از پیشکسوتان عرصه تعلیم و تربیت، بیانگر گوشه‌ای از عرض ارادت و محبت جامعه به حوزه تعلیم و تربیت است و به‌طور قطع در افکار عمومی نیز انعکاس پیدا می‌کند که امیدوارم شرایط کشور را روز به روز در کنار این عزیزان بهتر کنیم.

کد خبر 750674

دیگر خبرها

  • اینجا میوه های لاکچری تولید می کنند | از بلوبری تا پاپایا در فیلستان پیدا می شود
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • بهسازی نهرهای کشاورزی روستای آق قلعه به همت اهالی
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • مسدود شدن راه پنج روستا در دیشموک بر اثر بارش‌ باران