Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@21:19:33 GMT

۲ تا ۵ سالگی سن طلایی تشخیص اختلال اوتیسم

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۵۹۱۰۱

۲ تا ۵ سالگی سن طلایی تشخیص اختلال اوتیسم

ایسنا/مازندران فرزاد گوهردهی سن ۲ تا ۵ سالگی را به عنوان سن طلایی تشخیص اختلال اوتیسم دانست و از ارائه خدمات تخصصی آموزشی و توانبخشی به حدود ۲۵۰ فرد دارای اختلال طیف اتیسم و خانواده های آنان در ۶ مرکز موجود در سطح استان خبر داد.

فرزاد گوهردهی مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه در تقویم بین المللی دوم آوریل مصادف با  ۱۳ فروردین  به نام روز جهانی اتیسم است، گفت: این روز درجهت گرامیداشت فرشته های کوچکی که مصداق و تجلی بارز حکمت و رحمت پروردگارند و همچنین تکریم از همت عالی و ایستادگی خانواده هایی که با شکوه هر چه تمام، غلبه اراده بر ناتوانی ها را به منصه ظهور رسانده اند، نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی روز جهانی اتیسم را فرصت خوبی برای آگاه سازی عموم جامعه و بازبینی اقدامات انجام شده در راستای احیای حقوق افراد دارای اختلال طیف اتیسم، فراهم سازی بهینه تر زمینه های لازم برای شکوفایی استعدادهای این افراد و گسترش چتر حمایت های قانونی از آنان برشمرد.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه شعار امسال روز اتیسم “فراگیری در محیط کار؛ چالش ها و فرصت ها در جهانی پسا همه گیر” است، ادامه داد: با توجه به شعار امسال روز اوتیسم، زمینه سازی مناسب جهت استقلال و مشارکت اجتماعی این افراد در دوران بزرگسالی بیش از پیش مهم و ضروری است.

گوهردهی به پاندمی کرونا اشاره کرد و گفت: با در نظر گرفتن تغییر سبک زندگی و محدودیت ها و فشارهایی که خانواده های دارای اتیسم در دوران پاندمی کرونا متحمل شده اند، فراهم سازی بیشتر امکانات و تسهیل گری و کمک به رفع نیازهای آنان در ابعاد فردی، روان شناختی و اجتماعی در این دوران و پس از همه گیری کرونا باید مدنظر قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به رسالت های سازمان بهزیستی در جهت ارتقای کیفیت زندگی و توانمندسازی جامعه هدف، به افراد دارای اختلال طیف اتیسم و خانواده های آنان خدمات مستمر و غیر مستمری مانند پرداخت کمک هزینه معیشت، پرداخت حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت واجد شرایط در خانواده، هزینه خدمات توانپزشکی، کمک هزینه تردد، کمک هزینه درمان، کمک هزینه توانبخشی و درمان اختلالات دهانی و بلع و تغذیه ارائه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی مازندران یکی از اهداف سازمان بهزیستی در خصوص افراد دارای اختلال طیف اتیسم را ارائه مداخلات بهنگام و پیشگیری از شدت یافتن اختلال دانست و افزود: در این راستا برنامه تشخیص و غربالگری اختلال طیف اتیسم در سازمان توسط پایگاه های غربالگری مشخص شده (مراکز اتیسم دارای مجوز غربالگری) برای کودکان ۲ تا ۵ سال انجام می شود که در صورت تشخیص قطعی اتیسم این کودکان می توانند از خدمات آموزشی و توانبخشی مراکز روزانه اتیسم تحت نظارت سازمان در سطح استان بهره مند گردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی مازندران،  گوهردهی با بیان اینکه اتیسم یک اختلال عصبی است که عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و علائم این اختلال، بسته به شدت آنها، سطح رشدی و سن تقویمی، بسیار متغیر است و باعث می شود که مغز نتواند در زمینه ارتباطات اجتماعی و رفتارهای ارتباطی به درستی عمل کند، یادآور شد : وجود حرکات یا اصوات تکراری وکلیشه‌ای، نقص در برقراری ارتباط با دیگران، چه به صورت کلامی و چه غیر کلامی ، مشهود بودن علایم اختلال از حدود ۱۸ ماهگی ، مادام العمر بودن اختلال طیف اتیسم و بهبودی نسبی در صورت غربالگری،تشخیص و توانبخشی بهنگام از خصوصیات قابل توجه این اختلال است.

وی با بیان اینکه سن طلایی تشخیص و آگاهسازی اتیسم در کودکان در سنین ۲ تا ۵ سالگی است گفت:در حال حاضر به حدود ۲۵۰ نفر از افراد دارای اختلال طیف اتیسم و خانواده های آنان در ۶ مرکز موجود در سطح استان در شهرستان های ساری، قائم شهر، بابل، چالوس و آمل خدمات تخصصی آموزشی و توانبخشی ارائه می‌شود.

گوهردهی با بیان اینکه هدف بهزیستی مازندران فراهم کردن امکانات مناسب برای همه افراد جامعه است، افزود: سه سال اول دوره مهمی برای شناسایی اختلال طیف اتیسم است چرا که با درمان و توجه به نیازهای آن ها می توان مهارت های زیادی را به کودک آموخت بنابراین خانواده ها باید به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشند و برای غربالگری کودکان خود به این مراکز مراجعه کنند.

مدیر کل بهزیستی مازندران با بیان اینکه بر خلاف باور جامعه این افراد استعدادهای منحصر به فردی به ویژه در زمینه‌های هنرهای تجسمی، علمی‌ و هنری دارند، گفت: باید با افزایش آگاهی جامعه نسبت به این اختلال روانی‌، فرصت لازم را برای تحصیل و اشتغال این افراد فراهم شود زیرا بسیاری از افراد جامعه نسبت به توانمندی های این افراد آگاهی های لازم را ندارند.

گوهردهی در پایان ضمن قدردانی از خانواده های این عزیزان، گروه ها و انجمن های فعال که همواره در کنار سازمان بهزیستی با تلاشی مضاعف در جهت ارتقا سطح سلامت و شکوفایی این عزیزان همت می گمارند، خاطر نشان کرد: افراد دارای اختلال طیف اتیسم همانند سایر افراد دارای معلولیت از مزایای قانون حمایت از حقوق معلولان بهره مند بوده و می توانند از خدمات مددکاری و سایر خدمات حوزه توانبخشی استفاده کنند.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اوتيسم کودکان مبتلا به اوتیسم استانی اجتماعی اختلال طیف اتیسم بهزیستی مازندران خانواده ها کمک هزینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند

 شهروز همتی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه‌های کشور، جهت آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزء مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد. 

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می‌کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آن‌ها می‌تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استاندارد‌های سخت گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است. 

وی ادامه داد: این استاندارد‌ها تمامی آیتم‌های را که در انجام آزمایش‌ها دخیل هستند مانند پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست. 

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌گردد؛ بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی در سال‌های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده اند. بدین صورت که آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می‌دهند.

همتی بیان داشت: علیرغم این که سالانه میلیارد‌ها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌گردد، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهاد‌های کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی‌ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملا قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می‌باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علی رغم تحریم ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها ۷۰ درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف داشته، زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکار ناپذیر در سلامت بیماران داشته و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

 همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه‌های کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، صحبت‌هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه‌ها می‌شود، علاوه بر اینکه زحمات ۶۰۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می‌برد بلکه بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های کشور و بیمه‌ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • (تصاویر) شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • برگزاری رویداد «هم‌مسیر اوتیسم» در ۳ شهر ایران
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند