Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسام‌الدین آشنا طی روزهای گذشته توییت‌های متعددی علیه سریال گاندو زد. ظریف هم آن را سراسر دروغ خواند. واکنش‌ها به سریال گاندو را در این گزارش مرور می‌کنیم.

به گزارش مشرق، فصل دوم گاندو از همان آغاز و بی وقفه دست روی سوژه‌های حساسی گذاشت. روح الله زم، توقیف نفت کش انگلیسی، برجام، نفوذ در مذاکرات هسته‌ای و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به خودی خود کافی بود تا این سریال را متفاوت از بقیه تولیدات نوروزی صداوسیما کند. در همان هفته اول عید، گاندو به عنوان دومین سریال پرمخاطب سیما انتخاب شد. رضایت بالای ۸۷ درصدی مخاطبان نیز در کنار مخاطب بیش از ۵۵ درصدی از گاندو ۲ یک سریال ویژه ساخت.

هرچه سریال پیش رفت واکنش‌ها افزایش یافت. سریال توسط مخاطب پذیرفته شده بود و طبیعی بود سیاسیون نسبت به آن حساس شوند.

موضوعی که در نهایت برای دولتی ها بسیار سنگین آمد پرداخت گاندو به پرونده جاسوسی محمدعلی شعبانی مشاور رسانه‌ای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران بود. گاندو علاوه بر شعبانی چند عضو دستگاه سیاست خارجی کشور را نیز به عنوان جاسوس تحت بازجویی نشان داد و به مرور به دنبال کشف خط و ربط این افراد بود.

مواضع تند آشنا و ظریف در قبال یک سریال!

دولتی ها از همان ابتدا حساس شدند. حسام الدین آشنا به عنوان سخنگوی غیر رسمی دولت در توییتر نوشت: " ای کاش ضد اطلاعاتی داشتیم که جرات می کرد تحلیلی واقع بینانه از کارکرد امنیتی مجموعه‌های گاندو ارائه نماید. ای کاش ظریف و وزیر اطلاعات حقایق را روشن نموده و قوه قضائیه هم عاقبت پرونده متهم جاسوسی در مذاکرات را اعلام میکرد. نباید کوتاه بینی‌های مقطعی جای هنر راهبردی را بگیرد. "

وی در توییتی دیگر نوشت:  "هزار سریال بسازید و مسخره کنید، همه باد هوا می شود. ولی خط لوله‌ای که صادرات نفت ایران را از تنگه هرمز و خلیج فارس بی نیاز میکند برای این کشور باقی می ماند. "

باردیگر آشنا به خاطر گاندو دست به توییت شد و نوشت:" از گاندوپردازان باید تشکر کرد چرا که با حمله مستقیم به کارگزاران سیاست خارجی، کسی چون محمد جواد ظریف را وادار کردند تا دهان بگشاید و کمی پرده ها را بالا بزند؛ حالا این او است که سوالات سخت را میپرسد!

مصلحت نیست که از پرده برون افتد راز       ورنه در مجلس رندان خبری نیست که نیست"

اشاره آشنا به مصاحبه ظریف با یکی از رسانه ها بود که در آن گفت و گو ظریف می گوید: " اگر برجام بد بود چرا برجام توانست آمریکا را شکست دهد؟ چرا برجام آمریکا را در سازمان ملل شکست داد؟ . . . اصلا یک نفر به من بگوید من چه در برجام میتوانستم بنویسم که مانع بشود آمریکا این کارهایی که کرد را نکند؟ میخواد بگوید که من برجام رو قدم به قدم باید مینوشتم؟ کسی نمیاد ببینه که من یک سال برجام را قدم به قدم پیش بردم تا زمانی که کشور تصمیم گرفت تحریم ها یکجا باید برداشته شود. من این تصمیم را نگرفتم. "

محمدجواد ظریف در گفت‌وگویی دیگر نیز در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرسید: " «چقدر از صفر تا صد سیاست خارجی در این هشت سال دست محمدجواد ظریف بود؟» پاسخ داد: «صفر» و بعد در پاسخ تعجب خبرنگار گفته: «بله. در تمام کشورها همین‌طور است»."

آشنا بار دیگر درباره گاندو اینگونه مسوولان صداوسیما را خطاب قرار داد: "صریح باشید و بازی نکنید؛ بگویید چه کسی؛ از کجا و چه زمانی؛ درباره سانسور یا ممانعت از پخش کدام بخش از سریال بر چه قسمتی از صداوسیما فشار آورده است. آیا صداوسیما اساسا نقشی در تولید یا پخش این سریال داشته است؟ "

اما موضع صریح محمدجواد ظریف نسبت به سریال گاندو زمانی بود که در کلاب هاوس در خصوص قرارداد ایران و چین صحبت می کرد و در میانه این بحث گفت: "گاندو از اول تا آخر دروغ است". وی خطاب به سیدمحمود رضوی که در این بحث مشارکت کرده بود گفت: "شما که فیلم ساز هستی و من خودم به خاطر ماجرای نیمروز به فیلم شما جایزه دادم بیا یک فیلم درباره بدبختی های من در وزارت خارجه بساز تا ببینم چه کسی حاضر می شود پخش کند آن هم فیلمی که حتی یک دروغ و اتهام هم نداشته باشد. "

انکار، مظلوم نمایی و شانه خالی کردن از مسوولیت محور عملیات روانی دولتی‌ها

خط و ربط توییت‌ها و مواضع آشنا و ظریف نشان می‌دهد این جریان چند محور اصلی را دنبال می‌کند:

اول، خط تقابل صداوسیما و نهادهای انقلابی اطلاعاتی با دولت را پررنگ کردند

دوم، ادعای سریال مبنی بر وجود جاسوس در هیات مذاکره کننده هسته ای را زیر سوال بردند

سوم، سعی کردند از مسوولیت خود در قبال ضعف های موجود در سیاست خارجی شانه خالی کنند و خود را یک عامل بی اختیار معرفی کنند

چهارم، مسوولان دولتی خط مظلوم نمایی را در پیش گرفتند و همچنان به دنبال پررنگ کردن خط «همه علیه ما» بودند

مجلسی‌ها طرف گاندو را گرفتند

در ادامه واکنش‌ها برخی نمایندگان مجلس نیز نسبت به عدم پخش ادامه سریال مواضعی را اتخاذ کردند:حسن شجاعی نماینده مردم ابهر خرمدره و سلطانیه نیز در واکنش به توییت آشنا که گاندو را نارس نامیده بود نوشت: " اگر گاندو نارس بود، دولت غربگرا و ناتوان در برابر مرغ، توانش را صرف بستن آن نمیکرد. این دولت مردم را ایستاده در صف مرغ بیشتر میپسندد تا نشسته در تماشای گاندو. گاندوی ۲ به اسم قسمت آخر نیمه کاره رها شد. این است دیکتاتوری غربگرایان. "

احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در واکنش به همین توییت آشنا نوشت: " برای همین بود که دولت محترم فشار آورد که از ادامه پخش گاندو جلوگیری بشه؟ یه سریال ضعیف که بقول شما کلیشه‌ای و ضعیف هست، از صداوسیمایی که به گفته دوستان شما بیننده‌ای ندارد؛ این همه ترس و وحشت برانگیخته؟ البته هنوز افشای زوایای مختلف پرونده روح الله زم و همکاران داخلی‌اش مانده. "

مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس در توییتی نوشت: " ناراحتی ظریف از سریال گاندو نیست که در مقابل سریال برجام هیچ است. او از بهم خوردن طراحی ذلیلانه اخیرشان عصبانی است. میخواستند اقدام سازنده را مقابل اقدام راهبردی علم کرده، آمریکا را بدون عمل قطعی و راستی آزمایی در ۳ گام به برجام بازگردانند و شب نیمه شعبان جشن پیروزی بگیرند. "

مهدی عسگری نماینده مردم کرج در مجلس نیز نوشت: " ادامه سریال گاندو به بعد از انتخابات موکول شد البته تا نتیجه انتخابات چه باشد؟ گاندوبازی های دولتی که مسبب سناریوی گاندو در عالم واقعند انعکاس آنرا در عالم سریال تاب نیاوردند و این یعنی تاثیرگذاری گاندو ۲. اما مردم در انتخابات ۱۴۰۰ تکلیف سریا ناکامی های غرب گرایان را معین خواهند کرد. "

از وزیر اسبق ارشاد تا مداح معروف: دولت فشار آورد، گاندو باید ادامه یابد

برخی چهره‌های سیاسی و فرهنگی نیز نسبت به عدم پخش گاندو موضع گرفتند که برخی از این توییت‌ها را مرور می‌کنیم:

سید محمد حسینی وزیر اسبق ارشاد اسلامی: تشکر و قدردانی از کارگردان، تهیه کننده، بازیگران و تمامی عوامل سریال گاندو که شمه‌ای از حقایق و مجاهدت‌های خاموش سربازان گمنام امام زمان در شناسایی جاسوسان، نفوذیها و همدستان آنها را به تصویر کشیدند. منتظر ادامه سریال بدون جوسازی، فشار و سانسور بعد از اتمام دولت روحانی هستیم!

یاسر جلالی: خب ظاهرا فصل دوم سریال گاندو یکباره و به صورت کاملا طبیعی به قسمت آخر رسید و بلاک شد!

محمدحسین پویانفر: به نظر میاد پخش گاندو بر قیمت دلار و مرغ تاثیر مستقیم داشت. ممنون صداوسیما ...

جلیل محبی: فریاد بلند آزادی بیان نیست و متهم کردن نظام؛ دروغ گویی در بلندگوهای متعدد؛ بستن زبان مخالفین با زورگویی و تهدید: همه آنچه بر سر کشور آورده‌اند.

عباس کلاهدوز: ادامه گاندو به بعد از انتخابات موکول شد!؟ خدایا به تو پناه میبرم از بستن زبان منتقدان.

کورش کمره ای: استقبال از گاندو همه را غافلگیر کرد. انصافا مردم سنگ تمام گذاشتن. حقا باید از رئیس سازمان صداوسیما که در برابر فشارهای عجیب و کم نظیر برخی ایستادگی کرد تا مردم سریال مورد علاقه‌شان را ببینند و با واقعیت‌ها آشنا شوند تشکر کرد. منتظر مستندات جذاب از #شعبانی باشید. سخن بسیار است.

سید حسین آقا میری: منافقین کسانی هستند هنگامی که افراد با ایمان را ملاقات کنند می گویند: ما ایمان آوردیم ولی هنگامی که با شیطان های خود خلوت میکنند میگویند ما با شماییم.

صادق نیکو: اگر لاریجانی یا ظریف رئیس جمهور بشن ادامه گاندو تیرماه ۱۴۰۸ پخش خواهد شد.

سید علی موسوی: گاندو در رودخانه پرفشار دولت ناپدید شد.

مخاطبان در بخش کمپین‌سازی نیز وارد عمل شدند و صدها مطالبه جهت ادامه سریال و تشکر از عوامل سریال ثبت کردند.

مواضع دولتی‌ها شبکه‌های اجتماعی را خط‌دهی کرد

فارغ از آنکه سریال گاندو ناشی از فشار دولتی‌ها ناتمام باقی ماند یا واقعا امکان ادامه سریال نبود مسئله این است که واکنش دولتی‌ها نسبت به آنچه در سریال مطرح شده بود به گونه بود که تقریبا فضای اجتماعی را به این نتیجه رساند که دولت مانع ادامه پخش این سریال شده است. باید منتظر ماند و دید ادامه این سریال به کدام خط قرمز این دولت خواهد پرداخت و آن موقع که این سایه روشن ها افشا می شود آیا امکان فشار بر صداوسیما برای آقایان دولتی وجود خواهد داشت یا نه!؟

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا سازمان صدا وسیما وزارت خارجه محمدحسین پویانفر خلیج فارس ظریف قوه قضاییه گاندو نماینده مردم ادامه سریال سیاست خارجی سریال گاندو واکنش ها دولتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۷۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : چینی‌بندزن‌های دوره‌گرد پایتخت به صدای بلند در کوچه‌ها می‌خواندند: «چینی‌بند زن اومده ... برگ گل هم بند می‌زنم!» خانم‌های خانه با شنیدن شاعرانگی همین جمله آخر هر چه کاسه و بشقاب شکسته و ترک‌خورده کنج انباری و صندوقخانه داشتند جمع می‌کردند و راهی کوچه می‌شدند. بچه ها همه سعی می کردند کنار چینی بندزن بشینن و تا ببینند حاصل خرابکاری‌شان چطور ماهرانه کنار هم بند می خورد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

چینی‌بندزنی یکی از مشاغل نوستالژیک و فراموش‌شده تهران است. این حرفه در روزگاری که وقتی چیزی می‌شکست و خراب می‌شد به جای دور انداختن آن را تعمیر می‌کردند، حسابی پرطرفدار بود. قدیم‌ها معمولاً ظروف پرکاربرد خانه مانند کاسه، بشقاب و قوری از جنس چینی بود به ضربه‌ای ترک می‌خورد یا می‌شکست.

خانم‌های باسلیقه در طول سال تکه‌های شکسته چینی را تا زمان آمدن چینی‌بندزن نگه می‌داشتند. قدیم ها تا دلتان بخواهد از سر غفلت یا شیطنت بچه های خانه که همیشه پر تعداد بودند ظرف و ظروف می‌شکست و پیدا کردن مدل مشابه و جایگزین کار چندان آسانی نبود.

هنر تعمیر و کنار هم چیدن تکه های شکسته یا ظریف‌کاری بر عهده چینی‌بندزن‌ها بود تا با کمک ابزار ویژه صاحبان این شغل که چیزی نبود جز تسمه فلزی و چسب و مته، تکه‌های شکسته بار دیگر کنار هم قرار گیرد و باعث خوشحالی خانم خانه شود. آنها پس از ترمیم هریک از ظروف به ازای دستمزد آن مقداری گردو، بادام، گندم یا پول دریافت می‌کردند. چینی‌بندزن‌ها در محل‌های خاصی برای مدت معینی اقامت می‌کردند تا کارشان را انجام دهند.

کمان، قیف برنجی، الماس، تکه چوب نازک از جنس درخت بید، نخ لحاف‌دوزی، مفتول و سندان از ابزار کار چینی‌بندزن‌ها بود. اما ظرافت‌های این حرفه و احیای وسایلی که آدم‌ها به آن دلبستگی‌های مختلفی پیدا کرده‌اند نام این حرفه را به ادبیات عامیانه و فولکلور وارد کرد: چینی بند زن/ یه دل شکسته رو بند می‌زنی؟ / هرچی دارم به تو می‌دم / تو بگو چند می‌زنی؟

کد خبر 844617 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • سفر زائران اربعین با خودروی شخصی به عراق؟ | واکنش مهم یک مقام دولتی
  • انتقاد از دستورالعمل صادر شده توسط یک مسئول در قوه قضاییه:طبق قانون اساسی نمی‌توانید ثبت شکایت و دادخواست از دولت را ممنوع کنید
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • عکس | واکنش بازیگر نقش روناک به قسمت آخر سریال نون خ
  • عکس| واکنش بازیگر روناک به قسمت آخر سریال نون خ
  • در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیسی، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • گاندو‌ها در برابر تراکتور باختند