Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:48:45 GMT

سقوط اخلاقی کشورهای ثروتمند هدیه کرونا به مردم جهان است

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۰۹۲۸

سقوط اخلاقی کشورهای ثروتمند هدیه کرونا به مردم جهان است

احمد قویدل روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اینکه از یک سو رهبران بسیاری از کشورها هنوز باور ندارند که مهار پاندمی یک بیماری در جهان نیازمند یک هماهنگی بین المللی است و از سوی دیگر رسانه های گروهی در کشور های ثروتمند که سازنده افکار عمومی هستند، بر طبل ناسیونالیسم بهداشتی می کوبند و واکسن را اول حق مردم خود می دانند یا مقامات قضایی کشورهای سازنده واکسن هر نوع صادرات واکسن را موکول به واکسینه کردن مردم کشور خود دانسته مانند دستور دادستان هند برای جلوگیری از فروش واکسن به ایران یا جلوگیری آمریکا از صدور واکسن کرونا به کانادا تا پایان واکسیناسیون عمومی، باید باور کنیم که کرونا یک سقوط اخلاقی در مناسبات بین المللی و یک فاجعه انسانی دیگر را برای ملل دنیا به همراه خود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی به مناسبت روز جهای بهداشت ۷ آوریل مصادف با ۱۸ فروردین قصد برگزاری یک کارزاری جهانی برای پایان دادن به نابرابری های جهانی در حوزه سلامت را دارد این سازمان در موضع‌گیری های قبلی خود نیز مکررا در رابطه با این نابرابری ها هشدار داده و حتی معتقد است امروز جهان بر بستر همه گیری کرونا که خود ابعاد فاجعه بار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بزرگی برای بشریت دارد، گرفتار فاجعه انسانی دیگری شده است. این سازمان معتقد است هر نوع مسابقه کشور ها برای بهره مند کردن صرفا ملت خود از واکسن کرونا و دیگر اقدامات درمانی جهان را به سمت یک فاجعه انسانی سوق می دهد.

مسئول روابط عمومی شبکه کمک افزود: یکی از شاخص های بزرگ این نابرابری در شرایط پاندمی کرونا که ناشی از سرایت یک ویروس غیراخلاقی به دولت های ثروتمند جهان است، بهره مندی ناعادلانه مردم دنیا از واکسن های ساخته شده کرونا در دنیاست. بهره مندی ۱۰ کشور ثروتمند از بیش از ۷۶ درصد واکسن های تولید شده در جهان، خبر از شکست پیام سازمان بهداشت جهانی برای هماهنگی در مهار کرونا می دهد. ساز و کار "کواکس" که با هدف توزیع عادلانه واکسن در جهان توسط سازمان بهداشت جهانی تاسیس شد موفقیت بسیار کمی در اثر گذاری بر ۲۵ درصد تولید واکسن در جهان داشته است. در حالی که سازمان بهداشت جهانی با شفافیت از غیر عادلانه بودن واکسیناسیون افراد عادی در کشورهای ثروتمند صحبت می کند، میلیون ها پزشک، پرستار و خدمه بیمارستانی در کشور های مختلف دنیا در خطرناک ترین شرایط خدمت می کنند اما از واکسن محرومند، بی‌توجهی دولت های ثروتمند جهان به این پیام صریح تعبیری به جز مشروعیت بی عدالتی و سقوط اخلاقی درمناسبات بین الملی ندارد.

قویدل اضافه کرد: در چنین شرایطی سازمان بهداشت جهانی، به عنوان یک سازمان بین المللی که آرمان تشکیل آن متکی بر یکی از آرمان های بزرگ ملل متحد یعنی حق بر سلامت شکل گرفته است، امسال در روز جهانی بهداشت جهانی مردم جهان  را به پیوستن به یک کارزار جهانی جدید برای ساختن جهانی عادلانه و سالم دعوت خواهد کرد.

مسئول روابط عمومی شبکه کمک گفت: سازمان بهداشت جهانی در پیش آگاهی این روز تاکید کرده است دنیای ما جهان نابرابری است. در شرایط همه گیری کرونا برخی از افراد می توانند زندگی سالم تری داشته باشند و دسترسی به خدمات بهداشتی بهتری نسبت به دیگران دارند، این کاملا به دلیل شرایطی است که در آن متولد شده اند، رشد می کنند، زندگی می کنند، کار می‌کنند و به سالخوردگی می رسند.
وی تاکید کرد: این در حالی است که در بسیاری از نقاط جهان برخی از گروه ها برای تأمین هزینه های زندگی خود با درآمدهای روزانه اندک تلاش می کنند، از شرایط مسکن مناسب و امکان تحصیلات یا برخوردار نیستند یا این برخورداری بسیار ضعیف است. فرصت های شغلی کمتری را تجربه می کنند، نابرابری جنسیتی بیشتری را تجربه می کنند و به محیط های امن، آب و هوا و آب تمیز، امنیت غذایی یا دسترسی کم دارند یا اساسا ندارند. خدمات بهداشتی نامطلوب منجر به رنج غیر ضروری و مبتلا شدن به بیماری بیماری قابل اجتناب و مرگ زودرس می شوند. این آسیب ها به این جوامع و اقتصادهای جهان آسیب می رساند.

قویدل افزود: این شرایط نه تنها عادلانه نیست، بلکه قابل پیشگیری است. وظیفه سازمان بهداشت جهانی است که اطمینان حاصل کند همه افراد از شرایط زندگی و کار مناسب برای سلامتی برخوردار هستند. در عین حال از دولت ها باید خواسته شود تا نابرابری های بهداشتی را کنترل کرده و اطمینان حاصل کنند که همه افراد می توانند به خدمات بهداشتی با کیفیت با توجه به همه گیری کرونا  در هر زمان و مکانی که نیاز دارند، دسترسی پیدا کنند. بی تردید کشور ما علاوه بر اینکه این فاجعه اخلاقی باری بزرگ را به مردم ایران تحمیل می کند، تحریم های غیر انسانی و یکسویه آمریکا فشار مضاعفی است که در سایه سکوت بسیاری از کشور های مدعی حقوق بشر به خصوص شرکای اروپایی آمریکا هر روز شدت می یابد.  

برچسب‌ها ویروس کرونا واکسن کرونا بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن کرونا بهداشت و سلامت ویروس کرونا واکسن کرونا بهداشت و سلامت اخبار کنکور سازمان بهداشت جهانی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۰۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح، فاجعه انسانی خواهد بود

رئیس سازمان بهداشت جهانی وابسته به سازمان ملل متحد نسبت به حمله زمینی احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی به آنجا پناه برده‌اند، ابراز نگرانی کرد و گفت چنین حمله‌ای «فاجعه انسانی» خواهد بود.

به گزارش ایسنا، نیروهای اشغالگر برای دویست و هشتمین روز متوالی با انجام ده‌ها حمله هوایی و توپخانه‌ای و کشتار خونین در نوار غزه به جنایت نسل‌کشی در این باریکه تحت محاصره ادامه می‌دهند.

«تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان بهداشت جهانی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یک حمله تمام‌عیار به رفح، فاجعه انسانی به دنبال خواهد داشت. ما از اسرائیل می‌خواهیم پیشروی نکند.»

او در ادامه تاکید کرد: «ما از تمامی طرف‌ها می‌خواهیم نسبت به آتش‌بس و صلح بادوام تلاش کنند.»

این اظهارات رئیس سازمان بهداشت جهانی پس از آن اعلام شد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد: «چه درباره آتش‌بس و تبادل اسرا توافق کنیم و چه نکنیم، نیروهای ما برای ریشه‌کن کردن حماس وارد رفح خواهند شد.»

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال هم امروز - چهارشنبه - به نقل از مقامات مصری نوشت رژیم صهیونیستی طرحی را به آنها ارائه کرده که مناطق متعددی را در شهر رفح در جنوب نوار غزه نشان می‌دهد که ارتش اشغالگر قصد دارد آنها را هدف قرار دهد و ادعا می‌کند که مبارزان جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در تونل‌های داخل آنها پنهان شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله احتمالی اسرائیل به رفح
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح، فاجعه انسانی خواهد بود
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال