Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@21:28:43 GMT

راهنمای همه نکات قانونی سفر خارجی

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۳۴۷۸

راهنمای همه نکات قانونی سفر خارجی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، رعایت نکات لازم باعث می‌شوند تا شما بتوانید سفری آرام و بی‌دغدغه را پشت‌سر بگذارید و از هرگونه مشکلات احتمالی جلوگیری کنید. به‌عنوان‌مثال شما باید اطلاعات لازم درباره استعلام ممنوع الخروجی خود را حتماً قبل از سفر بدانید. پروازهای خارجی ممکن است باتوجه‌به مقصد قوانین خاصی داشته باشند؛ ولی یک‌سری از نکات در همه این سفرها مشترک هستند و حتماً باید قبل از موعد سفر یا پرواز خود آن‌ها را بررسی کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب قصد داریم تا راهنمایی برای همه نکات قانونی سفر خارجی به شما ارائه کنیم تا بتوانید از آن در سفرهای خود استفاده کنید. موضوع را با یکی از مهم‌ترین موارد یعنی مدارک لازم برای پاسپورت آغاز می‌کنیم.

مدارک موردنیاز برای سفر و مدارک لازم برای پاسپورت

یکی از اولین مدارکی که شما برای سفر خود به خارج از کشور نیاز خواهید داشت، گذرنامه معتبر است. حداقل زمان اعتبار باقی‌مانده از گذرنامه شما باید شش ماه باشد. در مورد ویزا هم باید با توجه به مقصد خود اقدامات لازم را انجام دهید؛ زیرا برای سفر به بعضی از کشورها نیاز به ویزا ندارید و بعضی از آن‌ها هم در فرودگاه برای شما ویزا صادر می‌کنند. به‌جز این موارد برای باقی کشورها باید اقدام به گرفتن ویزا هم کرد. برای صدور یا تمدید پاسپورت هم موارد زیر لازم هستند که شما به‌عنوان مدارک لازم برای پاسپورت باید آن‌ها را داشته باشید:

۱- فرم و شناسه گذرنامه که از دفاتر پلیس +۱۰ باید اخذ کنید.

۲- اصل شناسنامه و کارت ملی (درصورت نداشتن این‌ها تأییدیه ثبت‌احوال)

۳- عکس مناسب با شرایط پاسپورت (این‌مورد ممکن است در همان محل انجام شود و یا با سیستم‌های به‌روز جدید مستقیماً گرفته شود)

۴- اجازه محضری از سوی پدر یا قیم قانونی برای افراد زیر ۱۸ سال

۵- مدارکی مثل گواهی اشتغال به تحصیل برای افراد زیر ۱۵ سال

۶- مدارک مخصوص نظامیان

۷- اجازه محضری همسر برای بانوان

۸- کارت پایان‌خدمت برای آقایان

دیگر نکات قانونی سفرهای خارجی

بعد از کنترل مدارک لازم برای پاسپورت موارد دیگری هم هستند که قبل از سفر باید درباره آن‌ها مطالعه و آن‌ها را آماده کرد. استعلام ممنوع الخروجی و پرداخت فیش عوارض خروج از کشور دو مورد مهم از این موارد هستند. اگرچه برای پرداخت آن‌ها باجه بانکی در فرودگاه امام خمینی وجود دارد؛ اما بهتر است چند روز قبل از سفر اقدام به پرداخت فیش کنید تا بتوانید برای باقی سفر خود با خیالی آسوده برنامه‌ریزی کنید. ممکن است در روز سفر شما این باجه بانک شلوغ بوده یا مواردی دیگری وجود داشته باشد که لحظات سفر شما را با تنش مواجه کند.

بعد از اینکه از فیش پرداخت عوارض خروج از کشور خود مطمئن شدید، یکی دیگر از موارد مهم در سفر، میزان باری است که شما می‌توانید با خود حمل کنید. معمولاً باتوجه‌به پروازها و کلاس‌های مختلف سفر، شما می‌توانید بین ۲۰ تا ۵۰ کیلوگرم بار مجاز با خود حمل کنید. این موضوع را هم مدنظر داشته باشید که اگر بار مجاز برای شما ۲۰ کیلوگرم است، شما مجاز نیستید یک چمدان ۴۰ کیلوگرمی را برای دو نفر ثبت کنید. بلکه باید دو چمدان ۲۰ کیلوگرمی تحویل دهید.

حمل لوازم غیرمجاز

اگر استعلام ممنوع الخروجی خود را انجام داده‌اید و مشکلی برای آن وجود نداشته، پس بهتر است درباره اشیا و لوازمی که در سفر غیرمجاز به‌حساب می‌آیند هم مطالعه کنید. حمل تعدادی از موارد برای حفظ امنیت پرواز و مسافران به داخل هواپیما مجاز نیست. ازجمله این موارد می‌توان به انواع مواد آتش‌زا، اسپری‌های خوش‌بوکننده و کپسول‌های شیمیایی اشاره کرد. وسایلی مانند چاقو و ابزارآلات را هم فقط در چمدان خود می‌توانید تحویل دهید و با خود حمل کنید.

موارد دیگری هم هستند که بهتر است قبل از سفر درباره آن‌ها بدانید. بعد از استعلام ممنوع الخروجی، مدارک و فیش عوارض خروج از کشور به بررسی این نکات دقت کنید. تعدادی از این موارد عبارت هستند از:

* تهیه بلیط، رزرو هتل و...

* مطالعه درباره کشور مقصد، فرهنگ و واحد پولی آن

* یادگیری کلمات ضروری زبان کشور مقصد

* برنامه‌ریزی برای سفر و مدت اقامت خود

* زمان‌بندی برای تکمیل مدارک و مراجعه در زمان مناسب به فرودگاه

سخن آخر

حتماً قبل از سفر خود درباره مواردی که لازم است در سفر داشته باشید یا به آن‌ها احتیاج پیدا خواهید کرد، فکر کنید. می‌توانید با تصور مدت اقامت خود و اتفاقاتی که قرار است برای شما رخ دهد، لوازم مربوط را جمع‌آوری کنید. حتماً در بین موارد خود، به مدارک لازم، پرداخت‌ها، پولی که باید همراه داشته باشید و داروهایی که به آن‌ها نیاز دارید هم توجه ویژه‌ای کنید. بهتر است درباره نکات دیگر با افرادی که قبلاً تجربه‌ای ن‌سفر را داشته‌اند هم کمی صحبت کنید و از آن‌ها درباره نکاتی که باید در سفرهای خارجی مدنظر داشت، بپرسید. تجربه‌های خود در حین سفر را یادداشت کنید تا برای دوستان یا دفعات بعدی سفرهای خود قابل استفاده باشند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5180799

منبع: مهر

کلیدواژه: سفرهای تابستانی گذرنامه کسب و کار کسب و کار ساختمان سازی ویروس کرونا معرفی کتاب کلاهبرداری فیبر نوری کتاب پلاستیک بیمه شخص ثالث مصالح ساختمانی سرماخوردگی درب اتوماتیک تولید محتوا سرقت از منزل استعلام ممنوع الخروجی داشته باشید قبل از سفر برای سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۳۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی با نصب کپسول آتش نشانی

عضو شورای عالی کار گفت: بسیاری از کارفرمایان مدعی رعایت نکات ایمنی به نصب تابلوی اخطار و شارژ کپسول آتش نشانی اکتفا می‌کنند اما متخصص ایمنی و بهداشت محیط استخدام نمی‌کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، یکی از اصلی ترین مطالبات کارگران ایجاد شرایط بهداشتی در محیط های کاری به منظور کاهش حوادث ناشی از شغل است.

 متأسفانه هر ساله تعداد زیادی از کارگران به دلیل عدم ایمنی در واحدهای تولیدی و کاری خود آسیب می بینند که این حوادث شغلی علاوه بر اینکه اثرات تخریبی زیادی اعم از اقتصادی, درمانی,روحی برای کارگر دارد, به همان میزان اثر مخربی را برای کارفرمایان به همراه دارد.

برخی آمارها حکایت از این دارد که  سالانه 13000حادثه ناشی از کار در کشوررخ می دهد.

علی حسین شهریور, معاون روابط کار وزارت کار بهمن ماه سال 1402  گفت:در زمان شروع به کار این دولت، آمار فوتی‌های ناشی از کار 800 نفر بود که با تلاش انجمن‌های صنفی ایمنی، کارگاه‌های حفاظتی و بازرسان کار، این آمار در پایان سال 1401 به 711 نفر رسید که کاهش 11 درصدی را نشان می‌دهد.

رعیتی‌فرد داشتن محیط کار سالم و ایمن را یکی از حقوق بنیادی نیروی کار عنوان و ابراز امیدواری کرد: با اجرای مقاوله‌نامه ایمنی و بهداشت شغلی، فضای سالمی برای محیط و نیروی کار فراهم شده و با کمک شرکای اجتماعی و دستگاه‌های مربوط در مسیر کاهش بیماری‌های شغلی گام برداریم.

به گزارش تسنیم، بارها وقتی وارد اداره یا شرکتی شده ایم, مشاهده کرده ایم که روی دیوار تابلوی اخطار و کپسول آتش نشانی نصب شده اند, گویای یکی از دلایل اصلی این کار فرار از مسئولیت برای رعایت واقعی بهداشت ایمنی کار است.

 در همین راستا محمدرضا تاجیک،عضو شورای عالی کار و رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان تهران در وبینار کشوری روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار با اشاره به مشکلات کارگران در محیط‌های کار سخت و زیان آور گفت: ما در زمینه استخدام متخصصین بهداشت حرفه‌ای و ایمنی شغلی در محیط کار مشکل داریم. بسیاری از کارفرمایان مدعی رعایت نکات ایمنی به نصب تابلوی اخطار و شارژ کپسول آتش نشانی اکتفا می‌کنند اما کارشناس و متخصص ایمنی و بهداشت حرفه‌ای استخدام نمی‌کنند و در بسیاری از موارد آنان را مضر به کسب و کار خود می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه وزارت کار متولی بحث ایمنی و بهداشت محیط کار است، گفت: پس از مدتی متولی بحث بهداشت حرفه‌ای وزارت بهداشت شد، اما در این وزارتخانه کار به خوبی پیش نرفت. بسیاری از کارفرمایان معتقدند رعایت بهداشت و ایمنی به سرمایه گذاری آنان آسیب می‌زند. اما با رعایت اصول بهداشت و ایمنی می‌توانیم برای بسیاری خسارات دارای پیامد برای تولید و کارفرما جلوگیری کنیم. زیرا تاکنون بسیاری از کارفرمایان به دلیل عدم رعایت ایمنی خود بخش زیادی از سرمایه خود را از دست دادند.

تاجیک تصریح کرد: بارها دیدیم که کارفرمای صاحب جرثقیل به دلیل عدم رعایت ایمنی با برخورد به اشیاء و کابل‌ها و انحراف حرکت وسایل با خسارت بزرگ مواجه شدند. کارفرما باید هزینه‌های بالای درمانی یا دیه کارگری را بپذیرد و هزینه غیبت نیروی کار را بپردازد زیرا هزینه استخدام کارشناس ایمنی و بهداشت حرفه‌ای را نداده است.

عضو هیات مدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری با اشاره به عدم جدیت دولت و اکتفا به دوره‌های آموزشی کوتاه مدت، گفت: قطعا برای یک مهندس، بهداشت و ایمنی اولویت نیستو لذا باید از کارشناسان آکادمیک بهداشت حرفه‌ای و ایمنی استفاده کنیم تا شرایط را برای مالکین و متولیان کار تبیین کنند. ما نباید در این حوزه تک بعدی وارد شویم و باید هدف ما در نهایت استخدام بیشتر نیروی واجد الشرایط دارای تحصیلات آکادمیک در حوزه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای باشد. یکپارچه سازی و ایجاد یک سازمان مستقل قدرتمند مانند سازمان محیط زیست در حوزه ایمنی داشتیم که هم مشکلات وزارت کار را نداشته باشیم و هم مشکلات وزارت بهداشت در این حوزه رفع شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فتحیه کجاست؟ راهنمای سفر به فتحیه
  • نکات مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون مغازه لوازم تحریر
  • راهنمای استفاده از اکشن باتن در آیفون ۱۵ پرو
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی
  • ادعای کارفرمایان به رعایت نکات ایمنی با نصب کپسول آتش نشانی
  • نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • بررسی طرحهای اجرایی بهره برداری و توسعه آب شرب شهر های تکاب و سلماس