Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید جفایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای افزود: در محدوده حوضه دریاچه ارومیه در شهرک‌هایی که عرصه منابع طبیعی همجوار با شهرک‌های کشاورزی است؛ به ویژه در شهرستان‌های ارومیه، سلماس و بوکان عملیاتی نمودن احداث شهرک‌های گلخانه‌ها تصویب شده‌است.

وی با بیان اینکه در سلماس توسعه ۵۰ هکتاری در دستور کار است و جهاد کشاورزی در حال تملک زمین برای ایجاد فاز ۲ شهرک کشاورزی درشک در این شهرستان است، افزود: در بوکان نیز پلاک شهرک کشاورزی سریل آباد به میزان ۲۰۰ هکتار است و جهاد کشاورزی تلاش دارد تا ۵۰ هکتار دیگر نیز به میزان ۳۰ هکتار موجود اضافه کند، در شهرک کشاورزی خانشان ارومیه نیز برنامه ریزی برای افزایش ۵۰ هکتار به ۱۳۰ هکتار فعلی در دست اقدام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه در محدوده آب‌های مرزی نیز تلاش‌هایی در زمینه بهره مندی از ظرفیت این آب‌ها در استان در بحث احداث شهرک‌های گلخانه‌ای آغاز شده‌است، اضافه کرد: ۱۰۰ هکتار زمین در شمال و جنوب استان آذربایجان غربی از جمله شهرهای ماکو، سردشت و پیرانشهر نیز در این راستا شناسایی شده‌است.

وی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود شاهد توسعه ۴۰۰ هکتاری در این عرصه‌ها باشیم که در صورت تحقق مساحت شهرک‌های گلخانه‌ای استان به یک هزار هکتار افزایش خواهد یافت.

جفایی با اشاره به شهرک‌های خصوصی کشاورزی نیز اضافه کرد: افرادی که اراضی بالای پنج هکتار دارند، در صورت تمایل می‌توانند در قالب شهرک خصوصی کشاورزی برنامه ریزی کنند و از مزایای آن بهره مند شوند و جهاد کشاورزی نیز از این افراد حمایت می‌کند.

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه در زمینه اعتبارات نیز تاکنون نزدیک به ۱۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای این شهرک‌ها هزینه شده‌است، گفت: هم اکنون مساحت شهرک‌های کشاورزی استان آذربایجان غربی بیش از ۴۸۰ هکتار است که در هشت شهرستان واقع شده و توسعه آن به میزان ۲ برابر در دستور کار قرار گرفته است.

جفایی خاطر نشان کرد: شهرک گلخانه‌ای خانشان ارومیه در ۱۳۰ هکتار، شهرک سریل آباد شهرستان بوکان در ۳۰ هکتار و شهرک کشاورزی درشک سلماس در ۵۰ هکتار از جمله شهرک‌های گلخانه‌ای در این استان هستند.

مدیر شهرک‌های کشاورزی آذربایجان‌غربی افزود: شهرک گلخانه‌ای مرکز آموزش کشاورزی میاندوآب در ۱۶۱ هکتار، شهرک کشاورزی دریاس مهاباد در ۱۲.۴ هکتار نیز جزو شهرک‌های کشاورزی استان به شمار می‌روند.

کشت گلخانه‌ای به عنوان یکی از پیشران‌های توسعه در اقتصاد آذربایجان‌غربی مطرح است که افزایش سهم آن در بخش کشاورزی توأم با کاهش ۱۰ برابری مصرف آب و افزایش حداقل ۴ برابری تولید است.

کد خبر 5180991

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی واحد های گلخانه ای ویروس کرونا شیوع کرونا روز طبیعت آمار کرونا کرمانشاه بوشهر اراک گرگان 12 فروردین محدودیت های کرونایی ستاد ملی مقابله با کرونا خطبه های نماز جمعه تردد وسایل نقلیه سانحه تصادف شهرک های گلخانه ای شهرک های کشاورزی آذربایجان غربی شهرک کشاورزی ۵۰ هکتار شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۴۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: یک میلیون هکتار از مجموع ۲.۷ میلیون هکتار مراتع استان ییلاقی است که با صدور مجوز دامداران سالانه از این مراتع بهره برداری می کنند.

  مسعود شفیعی   افزود: مراتع استان یا روستایی و یا ییلاقی هستند در مراتع روستایی شروع فصل بهره برداری از ۱۵ اردیبهشت و مراتع ییلاقی از ابتدای تیرماه است که قبل از فرا رسیدن فصل بهره برداری مجوزها تمدید و دامها در عرصه ها مستقر می شوند.

وی اظهار کرد: مراتع روستایی استان از وضعیت بهتری برخوردار هستند چرا که دور از دسترس دامداران و روستاییان هستند و شرایط اب و هوایی اجازه چرای دام زودتر از زمان مقرر را نمی دهد.

شفیعی افزود: اغلب مراتع ییلاقی استان در نوار مرزی واقع شده اندو کنترل براین مراتع توسط نیروهای انتظامی و مرزبانی نیز انجام می شود و این موجب شده تا ییلاقات فرصات برای بازسازی داشته باشند.

وی اضافه کرد: سعی می شود تا ظرفیت مراتع به روزرسانی شود و مجوز های صادر شده به نسبت تولید علوفه مدیریت می شود.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی آذربایجان غربی گفت: از بهره برداران درخواست می شود از چرای زود هنگام در مراتع خودداری کنند چرا که در چرای دام قبل از زمان مقرر مراتع خیس است و باعث می شود تا پوشش گیاهی از ریشه خارج شده و آسیب جدی هم به خاک و هم به پوشش گیاهی وارد شود.

وی اضافه کرد: تعیین حدود مراتع برای دامداران نیز انجام می شود چرا که جمعیت بهره بردار نسبت به سطح مراتع بیشتر است و ۱۲۰ هزار نفر بهره بردار دارای مجوز در این زمینه وجود دارد.

 

دیگر خبرها

  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار