Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی در سال ۹۹ با پس‌لرزه‌های ویروس کرونا دست و پنجه نرم کردند، قرار است در سال نو محصولات این تولیدکنندگان صادر شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تولیدکنندگان نوشت‌افزار در سال 99 یکی از پر فراز و فرودترین سال کاری خود را تجربه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گسترش ویروس کرونا از یک سو، تعطیلی مدارس و عدم کشش بازار برای عرضه محصولات جدید از سوی دیگر سبب شد تا فعالان این حوزه سال چندان پررونقی را تجربه نکنند. 

برخی از تولیدکنندگان در چنین شرایطی دست از کار کشیدند و منتظر تغییر شرایط شدند و برخی دیگر نیز با تعدیل نیرو به کار خود ادامه دادند. آمارهای اعلام شده نشان می‌دهد که تولید نوشت‌افزار در سال گذشته به یک‌چهارم کاهش یافت و در برخی از اقلام مانند کیف مدرسه این میزان تا یک‌دهم نیز اعلام شده است. 

این در حالی است که تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در سال‌های گذشته تلاش کرده‌اند با ایجاد تنوع در محصولات و ارتقای کیفیت، نظر مصرف‌کننده را به سمت خود جلب کرده و جایی در سبد خانواده‌ها داشته باشند. با توجه به شرایطی که کرونا در سال 99 برای اکثر تولیدکنندگان ایجاد و آنها را غافلگیر کرد، به نظر می‌رسد سال 1400 فرصتی باشد برای این تولیدکنندگان تا با برنامه‌ریزی بهتری به کار خود ادامه دهند. با توجه به اینکه شرایط کماکان مشابه شرایط سال 99 است، تولیدکنندگان می‌توانند با بهره‌گیری از تجربه سال پیش، سال جدید را به فرصت تبدیل کنند. 

محمد یقینی، مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، در گفت‌وگویی با تسنیم با اشاره به برنامه‌های این مجمع برای توسعه فروش و ایجاد بازارهای جدید برای محصولات داخلی گفت: صادرات محصولات از جمله موضوعاتی است که در سال جدید به آن فکر می‌کنیم و امیدواریم که زمینه‌های آن فراهم شود. 

وی ادامه داد: نوشت‌افزار داخلی در سال‌های گذشته توانسته کیفیت خود را ارتقا دهد و در برخی از بخش‌ها که به طور صد در صد واردات داشتیم، به خودکفایی برسیم. با توجه به این ظرفیت‌ها تلاش داریم تا محصولات خود را در سال جدید به کشورهایی مانند عراق، سوریه، افغانستان و برخی از کشورهای خلیج فارس صادر کنیم. 

به گفته مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی؛ کار تحقیق بر روی بازارهای هدف آغاز شده است تا بتوان از این طریق، صادرات بهتری صورت گیرد و با نیازسنجی بازارهای مورد نظر، محصولات بهتری عرضه شود. در همین جهت به فکر تشکیل یک شرکت بین‌المللی در این زمینه هستیم و به برخی از کشورها نیز رفت‌وآمد داشتیم تا فضای کار آنها و نیاز و سلیقه مخاطبان را بررسی کنیم.

یقینی تأکید کرد: تولید محصولات در ایران، گاه برای بازارهای خارجی مقرون به صرفه است و این یک ویژگی مثبت محسوب می‌شود. از سوی دیگر، صادرات این محصولات برای کشور ارزآور است. نکته مهم دیگر در بحث صادرات نوشت‌افزار ایرانی به بازارهای منطقه‌ای، بحث فرهنگی این اقلام است؛ یعنی صادرات این محصولات هم به لحاظ اقتصادی و هم از منظر فرهنگی برای کشور مفید خواهد بود. 

اهدای 600 هزار بسته نوشت‌افزار به دانش‌آموزان محروم/ طرحی که چراغ تولید را روشن نگاه داشتسال 99؛ سال تلخ تولیدکنندگان نوشت‌افزار/ کرونا تولید لوازم‌التحریر را به یک‌سوم کاهش دادپیش لرزه‌های افزایش قیمت نوشت‌افزار/ چرا از کاغذ ایرانی در تولید لوازم‌التحریر استفاده نمی‌شود؟

تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی در قریب به یک دهه اخیر نشان داده‌اند که علی‌رغم ناملایمتی بازار، به کار خود ادامه می‌دهند. زمانی که تولید این دسته از محصولات در کشور آغاز شد، کمتر کسی گمان می‌کرد که این محصولات می‌تواند در رقابت با محصولات خارجی با طرح‌های غربی مورد اقبال قرار گیرد. با وجود موفقیت‌هایی که این محصولات در سال‌های گذشته داشته‌اند، تولیدکنندگان همواره از عدم حمایت مسئولان گلایه‌ داشته‌اند؛ گاه از عدم جلوگیری از چاپ طرح‌های غربی، گاه از افزایش بی‌سابقه قیمت کاغذ و در نظر نگرفتن آنها، گاه از عملیاتی نشدن وعده‌ها و ... حال باید دید که در سال جدید عزم مسئولان برای همراهی با تولیدکنندگان این حوزه چقدر است. موضوعی که رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اعضای هیئت دولت بر آن تأکید داشتند و فرمودند که جلوی سنگ‌اندازی در این مسیر گرفته شود. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس تولیدکنندگان نوشت افزار نوشت افزار ایرانی سال جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۵۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، معطوف به خبر منتشره به نقل از معاون صنایع عمومی وزارت صمت مبنی بر مهندسی سود تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا، به رغم کاهش عرضه، توضیحات ذیل در راستای شفاف سازی اذهان عمومی در خصوص مشکلات کنونی صنایع پایین دستی، قابل ذکر است؛

در حال حاضر عمده مواد اولیه برخی از صنایع پایین دستی از بورس کالا و از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی تامین می گردد و مطابق دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی مصوب ستاد تنظیم بازار، نحوه تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی جهت عرضه در بورس کالا که بصورت هفتگی توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی محاسبه و اعلام می گردد، می بایست مبتنی بر ۹۵ درصد قیمت فوب با تسعیر نرخ ارز تالار دوم یا نیمایی انجام پذیرد و حتی در مواردی نیز قیمت پایه محاسبه شده بر اساس قیمت محصولات صادراتی شرکت های پتروشیمی قابل اصلاح و بازنگری خواهد بود، به عبارتی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، مواد اولیه مورد نیاز خود را برای تولید کالای نهایی، جهت عرضه در بازار داخل، به قیمت جهانی و یا صادراتی تهیه می نمایند و به تبع آن تغییرات قیمت های جهانی و یا حتی ارز نیمایی نیز بصورت مستقیم بر قیمت محصولات پتروشیمی محور که همگی تولید داخل هستند، تاثیر گذار بوده و نهایتاً اثرات این سیاست صرفاً متوجه مردم است.

مضافاً اینکه به دلیل عدم تناسب میزان عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالا، بعضاً با ایجاد رقابت، قیمت ها در بورس حتی بالاتر از قیمت های جهانی در برخی محصولات عرضه می گردد که نتیجه ان، افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی صنایع پایین دستی، رشد قیمت ها در بازار و زیان مصرف کنندگان داخلی می باشد. علت عدم تناسب میزان عرضه و تقاضا در بورس، صرفاً، عملکرد وزارت صمت و بویژه معاونت صنایع عمومی است.

صدور پروانه های بهره برداری جدید بدون انجام بررسی های کارشناسی شاخص هایی از جمله نیاز کشور، وضعیت انحصار یا رقابت در بازار هر کالا و عدم توجه به پتانسیل های تولید مواد اولیه مورد نیاز آنها از سوی واحدهای پتروشیمی در بورس کالا به موازات وجود سهمیه مواد غیر واقعی برخی صنایع پایین دستی و عدم تناسب آن با میزان تولید واقعی انها به دلیل عدم انجام ظرفیت سنجی میزان تولیداظهاری از سوی تولیدکنندگان صنایع پایین دستی، از جمله دلایل افزایش تقاضا در بورس کالا محسوب می شوند. ضمن آنکه به دلیل تعیین نرخ ارز نیمایی برای قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و تفاوت قابل توجه آن با ارز بازار ازاد، صرفه اقتصادی صادرات برخی محصولات بویژه محصولات نیمه خام افزایش یافته که این تقاضای صادراتی نیز موجب افزایش میزان تقاضا در بورس کالا شده که با وجود تذکر کارشناسان به ضرورت تفکیک تقاضای صادراتی و نیاز داخلی به محصولات پتروشیمی در بورس، به دلایل نامعلومی این امر تاکنون محقق نگردیده است.

پر واضح است نتیجه این موارد، صرفنظر از افزایش قیمت کالاهای نهایی در بازار داخل و تورم، منتج به سود قابل توجه برخی واحدهای پتروشیمی حتی پس از کسر درآمدهای صادراتی آنها، در قیاس با سود صنایع پایین دستی که بعضاً مشمول سیاست های تثبیتی قیمت و یا قیمت گذاری دستوری هستند، شده که بررسی اطلاعات سامانه کودال نیز گواه این ادعا است.

حال سوال اساسی و قابل تامل این است که هدف معاون صنایع عمومی از بیان اینگونه موضوعات بدیهی که سال هاست، صنایع پایین دستی با ان مواجه هستند چیست و چرا در شرایطی که انجمن ها و تشکل های متعددی نسبت به بیان مشکل و راهکارهای پیشنهادی اصلاحی اقدام نمودند و به راحتی امکان پیگیری و حل مشکل با اتخاذ سیاست های مدبرانه و با اخذ نظرات کارشناسان با تجربه جهت تغییر دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی و همچنین شیوه نرخ گذاری خوراک پتروشیمی ها و بورس کالا و مدیریت عرضه و تقاضا به نفع ثبات قیمت ها در بازار داخل وجود دارد، هیچگونه پیگیری از سوی معاونت صنایع عمومی صورت نپذیرفته است! قطعاً این قبیل مصاحبه ها و صرفاً بیان مشکلات بدیهی از سوی یک مسئول و متولی صنایع پایین دستی که وظیفه سیاست گذاری و پیگیری حل مشکلات را دارد، نشان از آن دارد که هدف صرفاً سیاست های نمایشی و شعار گونه و بدون ارائه هیچگونه راهکاری است و انتظار می رفت معاون صنایع عمومی به موازات بیان مشکل، طرح خود را نیز برای حل معضلات فوق الاشاره با هدف کمک به صنایع پایین دستی و مدیریت قیمت ها در بازار ارائه می نمود.

نمونه دیگری از مصاحبه های صورت گرفته از سوی برادران، می توان به اعلام خودکفایی در صنعت شوینده در زمان مسئولیت ایشان اشاره نمود و این در حالیست که بررسی آمار واردات محصولات شوینده در سال های گذشته نشان می دهد که بیش از ۱۰ سال است که صنعت شوینده خودکفا و واردات محصولات شوینده به صفر رسیده است. این موارد همگی نشان از نااگاهی ایشان از وضعیت حاکم بر صنایع مختلف دارد و ارائه اطلاعات غیر واقعی و صرفاً پوپولیستی، بدون انجام اقدامات اثر بخش و واقعی جهت حل مشکلات تولیدکنندگان، صرفاً دلسردی تولیدکنندگان بویژه صنایع پایین دستی را به دنبال داشته و نهایتاً اثرات مخرب آن متوجه مردم، دولت محترم و کشور خواهد بود و لذا بکارگیری مدیران با تجربه، صاحب فکر و اندیشه و عمل گرا در وزارت صمت برای کمک به وزیر صمت و دولت محترم در شرایط کنونی با پرهیز از رویکردهای سیاسی و سفارشی بیش از بیش ضروری است.

کد خبر 6093186

دیگر خبرها

  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ساینا اس اتوماتیک روانه عراق می شود / صادرات چندین هزار ساینا و کوئیک به ونزوئلا
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • تفاهم‌نامه صادرات محصولات قزوین به چین امضا شد
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوترها است