Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@22:17:51 GMT

کودکان محله‌های کم‌برخوردار با خاتم‌کاری آشنا شدند

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۶۰۶۸

کودکان محله‌های کم‌برخوردار با خاتم‌کاری آشنا شدند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، به گفته رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز این برنامه با هدف توانمندسازی و کسب درآمد همچنین ارتقاء سطح سلامت روان، طراحی و اجرا شد.

یوسف آفرینی افزود: هنر خاتم کاری رشته ای جذاب و پولساز است و علاوه بر اینکه در آینده می تواند منبع درآمد خوبی برای این کودکان باشد در ایجاد جایگاه اجتماعی مناسب برای آنها موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: آموزش خاتم و دیگر رشته های هنری به کودکان در پرورش خلاقیت و ارتقاء سطح سلامت روان همچنین ایجاد آرامش کمک می کند همچنین فراگیری این هنر در درک زیبایی‌شناسی و بالا بردن قدرت ادراکی کودکان و قرار دادن آنان در جریان کشف و رشد استعداد، سهم بسزایی خواهد داشت.

آفرینی با بیان اینکه متاسفانه برخی از کودکان به دلیل کار در محیط‌های پرخطر و برخوردهای نامناسب افراد بی ملاحظه تحقیر شده اند و عزت نفس خود را از دست داده اند، اضافه کرد: باید به روش های گوناگون در جهت ارتقاء سطح عزت نفس این کودکان تلاش شود تا بتوان آینده روشنی برای آنها تصور کرد که در این مسیر، پرداختن به امر زیبا و خلق یک اثر هنری در بالا بردن میزان عزت نفس بسیار موثر است از همین رو ساخت خاتم به عنوان خلق یک اثر هنری جهت ارتقاء میزان عزت نفس کودکان موثر است.

 رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز گفت: کارگاه آموزش هنر خاتم کاری، به عنوان یک کار هنری گروهی، به کودکانی که در کنار هم آموزش می بینند، این امکان را می دهد تا به یکدیگر بازخورد دهند و همین امر به یادگیری روحیه انتقادپذیری و تشویق دیگران در این کودکان، کمک می کند و از آنها افرادی تعاملی با مهارت اجتماعی مطلوب می سازد.

وی اظهار داشت: بعضی کودکان بنا به شرایط زندگی، کمتر مخاطب هنر و زیبایی بوده اند و امکان حضور در کلاس های هنری را نداشته اند، حال آنکه شناخت امر زیبا، خلق اثر هنری و بروز خلاقیت موجب رشد روانی در کودک می شود همچنین تاثیرات درمانی بر تروماهای کودکی دارد.

آفرینی خاطرنشان کرد: کسب تجربیات هنری در پروسه فرا گرفتن رشته‌های مختلف هنری همچنین خلق اثر هنری به مدد همین آموزش ها می تواند به آزادسازی گره‌های درونی و ذهنی کودک کمک دهد و نیز فراگیری هنر برای کودکان می تواند به عنوان یک ابزار روانشناختی برای کمک به بالابردن میزان ابراز وجود و بیانگری در کودک، مهارت های سازگاری خلاقانه عمل کند.

رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز اظهار داشت: این کارگاه های آموزشی هنری و استمرار در پروسه یادگیری و رویارویی با چالش های متعدد در خلق یک اثر، مهارت های متعددی به کودک آموزش می دهد که می تواند در مواجهه با پیچ و خم های متعدد زندگی و همچنین در شکل گیری هویت فردی و اجتماعی این کودکان بسیار کارساز باشد.

 وی اضافه کرد: به وسیله یادگیری هنر خاتم کاری، مانند هر هنر دیگر، کودکان می توانند نوآوری های خودشان را نمایش دهند و ریسک خلق و تولید یک اثر هنری را بپذیرند که در این زمینه ریسک پذیری، نوآوری و خلق کردن، کودک را در مسیر موفقیت در امور دیگر زندگی قرار می دهد.
 
آفرینی افزود: برخی از کودکان به دلیل تجربه زیستن در شرایط سخت و ناکامی های دردناک در خانواده و همچنین شرایط عاطفی نامناسب دچار افسردگی هستند. آموزه های هنری می تواند در کاهش میزان افسردگی کودکان موثر باشد. تاثیر هنر در کاهش افسردگی از آن سبب است که مسیر تقویت مهارت‌های ارتباطی، تنظیم رفتار، افزایش عزت نفس و خودآگاهی و به دست آوردن بینش بهتر و بیشتر و همچنین حل تعارضات و مشکلات را هموارتر می‌سازد.

رئیس اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی شهرداری شیراز بیان کرد: اشتغال داشتن به امر زیبا و کار هنری برای کودکانی که اعتماد‌ به‌نفس پایینی دارند و دچار اختلالات خلقی، اضطرابی هستند و کودکانی که پرخاشگر هستند و رفتارهای خشونت‌آمیز از خود نشان می‌دهند و هم چنین کودکانی با اختلال یادگیری، می تواند جنبه درمانی داشته باشد.

وی در خصوص جنبه های درمانی هنر اضافه کرد: در فرایند خلق اثر هنری و تولید خاتم، تمرکز کردن بر خلق اثر، توجه فرد را به موضوعات اضطرابی کاهش می دهد و با پایین بردن میزان گفت وگوهای درونی استرس زا، فرد را آرام می کند؛ در واقع خاتم کاری کمک می کند تا هیجان های خود را به صورت غیر کلامی بیان کنیم و حتی هیجان های منفی را با استفاده از هنر تخلیه کنیم همچنین با فراهم کردن بستر خلاقه ای که هنر در اختیار کودک قرار می دهد می توان نشاط را جایگزین غم و اندوه کرد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: کودکان آموزش یوسف آفرینی هنر خاتم کاری خاتم کاری اثر هنری عزت نفس خلق اثر یک اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۶۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام مهدی ملکی روز شنبه در نشست کارگروه ساماندهی کودکان کار و خیابان آذربایجان شرقی، با تاکید بر لزوم نظارت ویژه در حوزه آسیب اجتماعی و اکتفا نکردن به گزارش عملکردها، افزود: آثار و نتایج عملکردها باید در صحنه میدان دیده شود.

وی تاکید کرد: باید به بدنه شورای اجتماعی استان‌ها توجه شود تا میزان اثربخشی اقدامات مورد بررسی و در صورت نیاز مورد بازنگری و بازبینی قرار بگیرد.

وی بر ضرورت تقویت برنامه‌های تحولی و کارآمد در حوزه آسیب‌های کودکان و نوجوانان تاکید و اظهار کرد: کارگروه کودکان کار و خیابانی شورای اجتماعی وزارت کشور که از ۶ ماه قبل فعالیت خود را شروع کرده است، در حوزه پیگیری مصوبات شورای اجتماعی کشور و ناظر به مساله کودکان کار و مشکلاتی که در سطح کشور وجود دارد، فعالیت دارد و به دنبال ارزیابی اقداماتی است که دستگاه‌های اجرایی و خدماتی انجام می‌دهند.

ملکی ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها و در نهایت تهیه و ارائه گزارشی جامع از وضعیت کودکان کار و خیابانی در استان‌ها را جزو تکالیف این کارگروه عنوان کرد.

وی بر بازنگری و بررسی میزان اثربخشی اقدامات تاکید کرد و ادامه داد: در این میان یکی از اولویت‌های مهم بهره مندی از ظرفیت‌های مردمی فعال، سمن‌ها و مؤسسه‌های خیریه و گروه‌هایی است که در این حوزه فعالیت می‌کنند.

ملکی استفاده از تجربیات، ایده‌ها و مدل‌های مختلف تشکل‌های مردمی و مردم نهاد برای برون رفت از مشکلات کودکان کار را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: مشکلات و چالش‌ها و دغدغه‌های این حوزه پیگیری شود و با رفع موانع موجود به دنبال ارتقای کیفی و کمی آنها پیش برویم.

وی از آذربایجان شرقی به عنوان یکی از استان‌های پیشرو در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی کودکان کار یاد کرد و گفت: الگوبرداری و بهره‌مندی سایر استان‌ها از تجربه‌های موفق آذربایجان شرقی در حوزه‌های اجتماعی ضروری است.

ملکی ادامه داد: آذربایجان شرقی و تبریز در زمینه پیشگیری از آسیب‌های کودکان کار، سامان‌دهی و مواجهه با این پدیده جزو بهترین‌ها بوده و از ظرفیت‌های مردمی بسیار وسیعی برخوردار است.

وی اظهار کرد: برای هم افزایی و هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های فعال در حوزه کودکان کار باید شبانه روز تلاش کنیم تا مأموریت‌ها و تکالیف ذاتی خود را با کمترین مانع انجام دهند و به موازات آن ظرفیت‌های مردمی نیز مورد حمایت و پشتیبانی قرار بگیرد تا دغدغه کمتری در حوزه‌های اجتماعی کشور وجود داشته باشد.

کد خبر 6097641

دیگر خبرها

  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم