Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@13:10:25 GMT

نظام تعرفه‌گذاری برق مصرفی ارزرمزها باید بازنگری شود

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۷۶۵۶۲

نظام تعرفه‌گذاری برق مصرفی ارزرمزها باید بازنگری شود

رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک‌چین ایران گفت: تعرفه برق استخراج کنندگان ارزرمز حدود ۵۲۰ تومان به ازای هر کیلو وات است در حالی که دولت این برق را از نیروگاه ها ۸۰ تومان خریداری می‌کند.

به گزارش ایمنا، محمدرضا شرفی با بیان اینکه وقتی این صنعت در حال ورود به ایران بود انتظار داشتیم با توجه به شرایط مطلوب حوزه انرژی در کشور، آینده روشنی در انتظار آن باشد، گفت: انرژی برای ایران یک مزیت رقابتی نسبت به منطقه غرب آسیا و حتی بسیاری دیگر از کشورها به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته هر کشوری، بسته به مزیت انرژی خود اقدام به تأمین انرژی با بیشترین بهره وری می‌کند. به طور مثال چین در بخش نیروگاه‌های برق آبی وضعیت مطلوبی دارد و ایسلند نیز از انرژی گرمایی زمین استفاده می‌کند و برای آن مزیت محسوب می‌شود.

وی افزود: پس از اینکه شرایط تعرفه گذاری برق برای صنعت ارزرمز در کشورمان مشخص شد، متوجه شدیم که گویا قرار نیست از طریق توسعه صنعت استخراج ارزرمز به صنعت برق کشور کمک شود. این در حالی است که با طراحی درست نظام تعرفه گذاری و کاهش تصدی گری دولت، می‌توانیم کمک قابل توجهی به صنعت برق کشور کنیم، صنعتی که به گفته اکثر کارشناسان، ورشکسته است.

رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک‌چین ایران تصریح کرد: تعرفه برق برای استخراج ارزرمز در قزاقستان و قرقیزستان حدود ۳ سنت و در چین به طور میانگین ۳ سنت و در برخی مناطق کمتر از ۲ سنت است. این در حالی است که در ایران تعرفه برق برای استخراج رمزارز میانگین نرخ صادراتی برق و حدود ۷.۵ سنت است.

شرفی اظهار کرد: البته وزارت نیرو در دستورالعمل خود برای تعرفه گذاری برق این صنعت مشخص کرده است که در ۸ ماه سال که ایام غیر پیک مصرف برق است، تعرفه برق واحدهای استخراج کننده ارزرمز، نصف و در چهار ماه پیک مصرف دو برابر باشد. به این ترتیب نرخ کلی تعرفه برق واحدهای استخراج کننده ارزرمز حدود ۵۲۰ تومان است.

وی با اشاره به اینکه طبق دستورالعمل وزارت نیرو با هر ۱۰ درصد تغییر نرخ ارز، این تعرفه باید بازنگری شود، ادامه داد: از آنجایی اساساً طراحی این تعرفه اصولی و منطقی نبوده است، بنابراین وزارت نیرو به این بند از دستورالعمل عمل نکرده و تعرفه را مورد بازنگری قرار نداده است.

رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک‌چین ایران در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به کمبود بارندگی در سال آبی جاری، در تأمین برق واحدهای استخراج کننده ارزرمز در تابستان به مشکل می‌خوریم، توضیح داد: قطعاً با مشکل رو به رو می‌شویم. البته ظرفیت منصوبه تولید برق کشور حدود ۸۳ هزار مگاوات است اما حداکثر تولید ۶۴ هزار مگاوات است. این در حالی است که میزان مصرف برق واحدهای استخراج کننده ارزرمز اعم از مجاز و غیر مجاز حدود ۵۴۹ تا ۶۰۰ مگاوات است.

شرفی گفت: طبق اظهار دبیر سندیکای تولیدکنندگان برق حرارتی می‌توان تنها با انجام عملیات سیکل ترکیبی که نیاز به سرمایه گذاری سنگینی ندارد، ۱۵ هزار مگاوات به ظرفیت برق حرارتی کشور اضافه کنیم.

وی تصریح کرد: شرایط کنونی تعرفه گذاری و نوع تخصیص برق به واحدها به فضای رانتی و دلالی دامن می‌زند چرا که نرخ خرید برق از نیروگاه دار حدود ۸۰ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت و فروش به واحدهای استخراج ارزرمز ۵۲۰ تومان به ازای هر کیلو وات ساعت است.

رئیس کارگروه ماینینگ انجمن بلاک‌چین ایران افزود: وزارت صمت احداث مزرعه‌های استخراج ارزرمز را محدود به شهرک‌های صنعتی کرد اما در ادامه، همین اقدام هم ممنوع شد. در نتیجه شاهد سوق داده شدن بسیاری از این مزارع به مناطق آزاد تجاری بودیم که به معنای بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی است. از طرفی شاهد عقد قرارداد با خارجی‌ها با حجم برق ۱۰۰ مگاواتی در این مناطق هستیم. هر چند منکر جذب سرمایه گذاری خارجی نیستیم، اما حمایت از بخش داخلی و جذب سرمایه داخلی نیز باید در اولویت باشد.

منبع: مهر

کد خبر 484812

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیت کوین ارز رمزنگار ارز دیجیتال قیمت ارز دیجیتال شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تعرفه گذاری تعرفه برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۷۶۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر برومند شنبه شب در نشست با فرماندار شهرستان جم، خاطر نشان کرد: تعامل مطلوبی بین بنیاد مسکن و بانک‌های عامل در زمینه اعطای تسهیلات برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی وجود دارد.

وی گفت: ۱۸۸ طرح هادی روستایی با اعتبار هزار و ۴۱۴ میلیارد ریال در استان بوشهر در حال اجرا است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر در خصوص آغاز عملیات اجرایی ۵۰۰ واحد مسکونی محرومین استان بوشهر تصریح کرد: این واحدها بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ملی نفت است که برای هر واحد مسکونی مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان و جمعاً ۱۷۵ میلیارد تومان به صورت تسهیلات پرداخت می‌شود.

برومند، از افتتاح ۷۵۰ واحد مسکونی از محل تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در دهه حساب ۱۰۰ امام و سالروز تأسیس بنیاد مسکن در سال جاری خبر داد و افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در دهه حساب ۱۰۰ امام (ره) سال آینده پنج هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی شامل چهار هزار و ۱۰۰ واحد مسکن روستایی و هزار و ۵۰۰ واحد مسکن شهری افتتاح و به بهره‌برداری خواهیم رساند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان بوشهر در ادامه ضمن ارائه گزارش مختصری از فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده، در خصوص طرح نهضت ملی مسکن و برنامه‌های پیش‌روی بنیاد مسکن را تشریح کرد.

فرماندار شهرستان جم نیز در این نشست ضمن تأکید بر همکاری و هم افزایی بیشتر مجموعه فرمانداری و بنیاد مسکن در اجرای پروژه‌های ملی نهضت مسکن، به بیان دیدگاه‌ها خود و نیازهای شهرستان پرداخت و خواستار تسریع در اجرای این پروژه‌ها شد.

سید محمد احمدپور، بنیاد مسکن را یکی از نهادهای انقلابی و یادگار بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران دانست و خواستار اجرای طرح هادی، بهسازی معابر در روستاها بخصوص روستاهای محروم این شهرستان شد و ابراز امیدواری کرد با تعامل و همراهی، شاهد تحقق اهداف مجموعه بنیاد مسکن در این شهرستان خواهیم بود.

وی، ضمن تقدیر از خدمات ارزشمند این نهاد انقلابی به برخی مشکلات روستاهای این شهرستان اشاره کرد و گفت: با جلب مشارکت مردمی در عمران روستاها و ایجاد زمینه‌های مناسب توسعه‌ای، ایمن سازی سکونت گاه‌ها و مقاوم سازی مسکن و تعامل ویژه با دستگاه‌های مرتبط می‌توان خدمات بیشتر و بهتر به روستاییان ارائه داد و پس از این نیز ما تلاش خواهیم کرد تعامل بیشتری با این نهاد انقلابی برای پیشبرد اهداف و رفع مشکلات محرومین جامعه داشته باشیم.

کد خبر 6096738

دیگر خبرها

  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان سفر می‌کند
  • راه‌ و شهرسازی لرستان در اجرای طرح‌های جامع بازنگری کند
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • بازنگری طرح هادی روستایی از اولویت‌های بنیاد مسکن بوشهر است
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان