Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@18:20:54 GMT

اکثر نخبه‌ها جذب هیأت علمی دانشگاه‌ها نمی شوند

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۰۴۴۲

اکثر نخبه‌ها جذب هیأت علمی دانشگاه‌ها نمی شوند

غلامحسین رضوانی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس در رابطه با شرایط جذب اعضای هیأت علمی در دانشگاه‌ها، گفت: نحوه جذب در شرایط فعلی، در برخی موارد این گونه است که گروه های آموزشی دانشگاه‌ها، افرادی را از قبل مشخص و شرایط انتخاب آنها را فراهم می کنند. یعنی شرایط را در بستری قرار می دهند که این افراد به شکل قانونی انتخاب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گونه ای که اگر کسی بخواهد ایرادی بگیرد شکل و ظاهر کار رعایت شده است.

وی افزود: بسیاری از نخبه ها و فارغ التحصیلان در هیأت علمی‌های دانشگاه ها جذب نمی شوند و افراد با مشخصات علمی کمتر جذب می شوند.

رضوانی با بیان اینکه به طور عمومی برای جذب ضوابطی چون محل تحصیل، عنوان پایان نامه ها و تعداد مقالات منتشر شده در ژورنال های بین المللی در نظر گرفته می شود، اظهار داشت: بسیاری از مقالات، موضوعات پژوهشی و پایان نامه های این افراد متناسب با نیازهای کشورهایی است که در آنجا تحصیل کردند و نتیجه آن برای کشور ما ممکن است ناچیز باشد. اما توجه زیاد به اینکه فرد در کدام دانشگاه تحصیل‌ کرده، باعث می شود که به ماهیت کار توجه نشود.

وی خاطر نشان کرد: دانشگاه های خارج از کشور نیازهای خود را با جذب دانشجویان خارجی رفع می کنند و انجام پژوهش ها از سوی دانشجویان به نفع کشور مبدأ است و معمولاً نفعی برای کشور ما ندارد. همان طور که بسیاری از این مقالات و پژوهش ها حتی آنهایی که در داخل تهیه شده هیچ خروجی در مقام عمل برای کشور ما در پی نداشته است.

نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید نحوه قانونی ساز و کارهای جذب رعایت شود و محتوا به سمتی حرکت کند که مشکلات کشور حل شود.

*جذب اعضای هیأت علمی بر اساس پژوهش های مسأله محور

وی معتقد است: باید در زمان جذب، افرادی که پژوهش های مسأله محور انجام دادند و این پژوهش ها را با دانشجویان در میان گذاشتند و از طرف آنها منجر به نتیجه شده و برای کشور آورده داشتند را مد نظر قرار داد. 

رضوانی در رابطه با ارتقای اعضای هیأت علمی گفت: در مورد تأثیر مقاله برای ارتقاء باید به این سمت برویم که مقاله انجام شده مسأله‌ای از کشور را حل کرده است یا خیر. چرا که بسیاری از مقالات کپی است و مشکلی از کشور را حل نمی کند.

این نماینده مجلس گفت: شاخص های عامی چون فعالیت های آموزشی و پژوهشی برای ارتقاء در نظر گرفته می شود. بنابراین افرادی که بررسی‌های لازم را برای جذب انجام می دهند باید بیشتر روی مقالات مسأله محور تمرکز کنند نه اینکه این مقالات در مجلات بین المللی چاپ شده باشند و نیازی از کشورهای دیگر حل کرده باشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نماینده مجلس شورای اسلامی ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه ها هیأت علمی برای کشور پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۰۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در بازدید رئیس سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان از بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی ضمن معرفی دستاورد‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته، پتانسیل‌های راهبردی و زمینه‌های مختلف همکاری این مرکز ملی در پرورش استعداد‌های دانش آموزان شاغل به تحصیل، پیش از ورود به دانشگاه بحث و بررسی شد.
حسین شاهسوارانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه جوانان و نخبگان سرمایه اصلی کشور و محور تحقق بسیاری از اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هستند، افزود: استفاده از زیر ساخت و پتانسیل‌ها برای شناسایی و پرورش دانش آموزان و دانشجویان نخبه بعنوان سرمایه‌های آینده کشور با هدف تربیت نیروی انسانی کارامد در حوزه‌های مرتبط علوم زیستی، ژنتیک، زیست فناوری و تبدیل آنها به مدیران جهادی کار آفرین و نوآور یکی از اولویت‌های این مرکز است.
وی با اشاره به ارزش و اهمیت ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، به عنوان ثروت و گنجینه ملی، همکاری دو مجموعه را فرصتی مناسب برای حضور دانش آموزان نخبه در مرکز دانست.
الهام یاوری، رئیس سمپاد نیز حضور جوانان و نخبگان در عرصه علم و پیشرفت کشور را ضروری دانست و بر گسترش تمرکززدایی فرایند آموزش نیرو‌های انسانی از صرفا شهر‌های بزرگ به سراسر کشور تاکید کرد.
وی از افزایش علاقمندی دانش آموزان سمپادی به حوزه بیوتکنولوژی و ژنتیک اشاره کرد که با توجه به پیشرو بودن مجموعه جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف مانند زیست فناوری، ژنتیک، سلول‌های بنیادی و درمان؛ از زیر ساخت مناسب مرکز ذخایر ژنتیکی ایران برای ورود به این عرصه به منظور استعدادیابی و پرورش دانش آموزان سمپادی خبر داد.

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • کنکور در کمال امنیت و صحت برگزار شد/ تکرار در یک منطقه سیل زده
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد