Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@06:33:33 GMT

افتتاح مرکز نوآوری اینترنت اشیا در دانشگاه تهران

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۱۴۱۹

افتتاح مرکز نوآوری اینترنت اشیا در دانشگاه تهران

مرکز نوآوری اینترنت اشیا دانشگاه تهران با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در مراسمی در دانشگاه تهران با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری از دستاوردهای فناورانه محققان در ناحیه فناوری و نوآوری دانشگاه تهران رونمایی شد و در ادامه نیز مرکز نوآوری اینترنت اشیا دانشگاه تهران افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی نشتی خطوط لوله، یکی از دغدغه‌های صنایع گوناگون است که با تولید محصول ایران‌ساخت سامانه ارتقاء یافته نشت‌یاب لیزری برطرف شد. ستاری در نخستین بازدید فناورانه خود در سال 1400 به دانشکده فیزیک دانشگاه تهران رفت تا از محصولات دانش‌بنیان فعالان فناور مستقر در دانشکده‌های این دانشگاه نیز رونمایی کند.

این محصول ایران‌ساخت، سامانه‌ ارتقا یافته نشت‌یاب از راه دور لیزری است و برای شناسایی گاز طبیعی (متان) کاربرد دارد و نشتی احتمالی این گاز را در خطوط لوله‌ گازی به کمک یک حسگر از راه دور صنعتی آشکار می‌کند؛ سامانه با کمک طیف‌سنجی به آشکارسازی می‌پردازد و شامل دو زیر سامانه‌ فرستنده-گیرنده‌ اپتیکی و الکترونیکی است. در ساختار سنتی نشت‌یابی، از دستگاه "اف آی دی" استفاده می‌شد که معایب بسیاری دارد از جمله این‌که ضمن سرعت دقت پایین‌تر، نیروی انسانی از طریق پیمایش، زمان زیادی را برای یافتن نشتی‌های احتمالی صرف می‌کردند اما با بهره‌مندی از این سامانه سرعت نشت‌یابی روزانه تا چندین کیلومتر افزایش می‌یابد.

سامانه نشت‌یاب لیزری از راه دور ایران‌ساخت، در صنایع بالادستی نفت، گاز و پتروشیمی کاربردهای فراوانی داشته و از قابلیت نصب روی پهپادها و پیمایش خودکار برخوردار است. حساسیت این سیستم تا 50ppm بر متر افزایش و ارتقا یافته است و می‌تواند از فاصله 50 متری نشتی‌ها را تشخیص دهد. این پروژه با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری در دانشکده فیزیک دانشگاه تهران با هدف رفع نیازهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی طراحی و تولید شده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین به ناحیه فناوری و نوآوری دانشگاه تهران رفت و از دستاوردهای فعالان فناور و خلاق مستقر در پارک فناوری دانشگاه، بازدید کرد. در ناحیه نوآوری دانشگاه تهران زمینه برای تبدیل مسائل صنایع به ایده و محصول اجرایی می‌شود و حمایت از تیم‌های مستقر تا رسیدن به مرحله تجاری‌سازی صورت می‌گیرد.

در ادامه بازدید از پارک فناوری دانشگاه تهران، مرکز نوآوری اینترنت اشیا دانشگاه تهران توسط ستاری افتتاح شد.این مرکز نوآوری  پلی میان صنایع سنتی و فناوری‌های نوین برای دستیابی به اهداف تحول دیجیتال ایجاد و زمینه‌های لازم برای توسعه کسب‌وکارهای مبتنی بر فناوری‌های دیجیتال فراهم می‌کند. ایده پردازان در این ناحیه از حمایت های راهبری، آموزشی و توسعه کسب و کار، در حوزه فناوری‌های دیحیتال و اینترنت اشیا بهره می‌برند.

موفقیت یک شرکت‌ دانش‌بنیان در بومی‌سازی انواع بردهای هوشمند و تب‌سنجزیرساخت‌های حوزه اقتصاد دانش‌بنیان کاشان در وضعیت مطلوبی نیست

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی دانشگاه تهران علمی و فناوری اینترنت اشیا مرکز نوآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۱۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: جهاددانشگاهی آمادگی کافی برای بازتعریف نقش خود نه تنها در صنعت غذا بلکه در شاخه‌های مختلف صنعت را داراست و این آمادگی را اعلام می‌کند.

مسعود ابراهیمی امروز ۱۳ اردیبهشت در اولین رویداد ملی فبین‌فود که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی خراسان رضوی که میزبان این رویداد ملی است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی نیازی به معرفی ندارد، اما لازم به ذکر است که طی چهار دهه گذشته این نهاد خدمات مفید و موثری را به کشور عرضه کرده و در حوزه‌های علمی، فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و فناوری سعی در رفع نیازهای جامعه داشته است‌.

وی بیان کرد: در رویکردی جدید و نو در حوزه فناوری، جهاددانشگاهی مصمم است که به شکل موثرتر و پررنگ‌تری جایگاه خود را در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور بازتعریف کند و نقش‌آفرین موثری در این زمینه باشد. ما به عنوان نهاد واسط دانشگاه‌ها، مراکز علمی، نهادهای سیاست‌گذار و نهادهای تامین مالی نقشی کلیدی برای خود تعریف کرده‌ایم تا بتوانیم این نهادها را برای رفع نیاز جامعه گرد هم آوریم و با هم متصل کنیم. این رویداد ملی مبتنی بر این نگاه شکل گرفته است و منشاء آن آزمایشگاه ساخت سریع در حوزه صنایع غذایی است.

رئیس سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد: این اولین آزمایشگاه ساخت سریع در حوزه مواد غذایی در سطح کشور است. امیدواریم منشاء اثرات مفید و سازنده‌ای در این عرصه شود و مثال خوبی برای تکثیر در سطح کشور باشد. همچنین جهاددانشگاهی آمادگی کافی برای بازتعریف نقش خود نه تنها در صنعت غذا بلکه در شاخه‌های مختلف صنعت را داراست و این آمادگی را اعلام می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • افتتاح اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران برتر کشور شد
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد