Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، شکل‌گیری ارتباط درست بین دانشگاه و صنعت، یکی از راهکارهای تحقق شعارهای اقتصادی آغاز سال 1400 است. سالی که قرار است در جهت پشتیبانی از تولید و رفع موانع آن حرکت کند.   

مدیران دانشگاهی معتقدند مثلث دانشگاه، بانک و صنعت، مهم‌ترین عناصر تحقق شعار سال هستند. اگر بانک، منابع مالی واحدهای تولیدی را تامین کند و دانشگاه، دانش فنی خود را در اختیار این واحدها قرار دهد، صنعت می‌تواند رشد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد مهدی علویان مهر در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره تکرار شدن شعارهای اقتصادی آغاز سال از سوی مقام معظم رهبری در یک دهه اخیر، اظهار کرد: وقتی رهبری مطلبی را بیان می‌کنند، تنها مربوط به همان سال نمی‌شود و معمولا نقطه شروعی برای سال‌های آینده است.  

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز با بیان این که تولید، موضوعی نیست که رهبری در ابتدای یک سال آن را مطرح کنند و پایان سال هم این مشکل برطرف شود، افزود: ایشان معمولا چند سال یک شعار را تکرار می‌کنند تا کار روی غلطک بیفتد و جلو برود.

وی در ادامه به موانع تولید در کشور اشاره کرد و گفت: موانع، زیرساختی یا مربوط به قوانین و مقررات هستند؛ اما با وجود موانع، دانشگاه‌ها در سال‌های گذشته برای تحقق شعار تلاش کرده‌اند.

علویان مهر درباره فعالیت‌های دانشگاه صنعتی شیراز در زمینه حمایت از تولید، خاطرنشان کرد: من سال گذشته در نامه‌ای به استاندار شیراز اعلام کردم که دانشگاه صنعتی شیراز آمادگی دارد در قالب طرح «پل» به رفع مشکلات واحدهای تولیدی که دچار مشکلات فنی و مهندسی هستند، کمک کند.

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز در ادامه تصریح کرد: دانشگاه به لحاظ مالی نمی‌تواند به واحدهای تولیدی کمک کند اما می‌تواند با ارائه خدمات فنی و مهندسی به حل مشکل تولید، کمک کند. برای مثال قراردادهای استادان و دانشجویان با واحدهای تولیدی در قالب طرح‌های پژوهشی یا ارائه مشاوره‌های فنی و مهندسی از جمله کمک‌های دانشگاه به این واحدهاست.

وی، کمبود منابع مالی و مشکلات مدیریتی را از جمله مشکلات واحدهای تولیدی دانست و افزود: طرح پل به منظور حل مشکلات واحدهای تولیدی پیشنهاد داد مثلثی بین دانشگاه، بانک و صنعت تشکیل شود که بر اساس آن، بانک منابع مالی را تامین کند و دانشگاه از تخصص فنی و مهندسی بهره بگیرد تا صنعتگر بتواند فعالیت خود را انجام دهد. این مثلث می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند.

علویان مهر درباره قوانینی که مانع فعالیت واحدهای تولیدی می‌شود، گفت: ابهام قوانین مالیاتی، بیمه یا گمرک یکی از مهم‌ترین مشکلات رشد صنعت در کشور است. اگر تولید را یک زنجیره در نظربگیریم، در این زنجیره مهم‌ترین مسئله، وجود قوانین و مقررات شفاف و روان است.

وی با بیان این که قوانین، ریل قطار صنعت هستند و اگر این ریل دچار مشکل باشد، صنعت نمی‌تواند به درستی حرکت کند، افزود: همیشه این اختلاف نظر وجود داشته که قراردادهایی که شرکت‌های تولیدی می‌بندند، مشمول بیمه و مالیات می‌شوند یا نه؟

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز در پایان با اشاره به این که یکی از اهداف طرح مفهوم مانع‌زدایی از سوی رهبری باید به رفع ابهام قوانین اختصاص یابد، اظهار کرد: برای مثال شرکت‌هایی که در زمینه صادرات و واردات نهاده‌های دامی فعالیت می‌کنند، به قوانین دست و پاگیر در این زمینه معترض هستند. به نظر من، پشتیبانی و مانع‌زدایی از وظایف مجلس و قوه قضاییه هستند تا قوه مجریه بتواند کار کند. مجلس در زمینه شفاف‌سازی قوانین و قوه قضاییه در حوزه مقابله با مافیا باید فعالیت کنند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1092262 برچسب‌ها تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها دانشگاه صنعتی شیراز ارتباط دانشگاه و صنعت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها دانشگاه صنعتی شیراز ارتباط دانشگاه و صنعت دانشگاه صنعتی شیراز واحدهای تولیدی فنی و مهندسی تحقق شعار مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۱۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند

آیت الله سید احمد علم الهدی روز یکشنبه و در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه فردوسی مشهد در محل این دانشگاه گفت: دانشگاه فردوسی مشهد دارای ذخایر علمی بسیاری است و یکی از دانشگاههای دارای برتری علمی در کشور است که توانسته افراد بزرگ و سرشناسی که در علوم تاثیر گذارند را در خود پرورش بدهد ولی متاسفانه در نشان دادن این عظمت علمی و استفاده از آن برای حل مسائل جامعه توجه ویژه ای صورت نگرفته است.

وی افزود:مردم و یا مسوولان دستگاه‌ها و نهادها قرار نیست به دنبال دانشگاه بیایند و به عبارتی این دانشگاه است که باید در ارتباط با جامعه نقش اثرگذار خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه در اثرگذاری در حوزه های مختلف از جمله فناوری، معدن، علوم انسانی، تربیت جامعه و فرهنگ سازی در جامعه بسیار است ولی دانشگاه باید خود را در این زمینه ها به جامعه اثبات کنند تا مشتری برای داشته های دانشگاه پیدا شود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: سرمایه گذاران به دنبال ایجاد بهره و منفعت برای خود هستند و شاید تجربه یک تکنسین را به دانش یک متخصص دانشگاهی ترحیح دهند و این در حالی است که باید دانشگاه توانایی خود را به جامعه هدف اثبات کنند تا آنان از دانش این مجموعه علمی بهره ببرند؛ متاسفانه این نکته در بیشتر دانشگاه های کشور مورد غفلت قرار گرفته است.

علم الهدی همچنین به نقش مسایل فرهنگی و توجه به موضوع جوانی جمعیت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ایجاد پردیس زندگی و خوابگاه متاهلی حرکت ارزشمندی است که می‌تواند در رونق ازدواج دانشجویی نقش بسزائی داشته باشد و البته باید به این موضوع توجه داشت که اگر امکان تغییر در احداث آن برای بهره مندی بیشتر دانشجویان وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد.

بال قوی برای دولت سیزدهم

رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: این دانشگاه سعی کرده است تا با حضور نیروهایی که نگاه نوآور به حل مسائل کشور دارند مسائل و مشکلات را حل کند و به عنوان یک بال قوی در دولت سیزدهم نقش آفرین باشند.

مسعود میرزایی افزود:دانشگاه فردوسی مشهد جزو دانشگاه‌های باسابقه و برتر کشور است و در عرصه های مختلف علمی اقدامات بسیاری انجام است و اکنون به حوزه علوم انسانی با نگاه اسلامی و تولید علم توجه بسیاری شده است تا امکان ایفای نقش های جدیدی در جامعه و کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: در طول فعالیت مدیریت جدید این دانشگاه سعی شد تا نیروهای انقلابی و متخصص که نسبت به این کشور دغدغه مند هستند، جذب دانشگاه شوند تا در نهایت، دانشگاه برای آینده کشور داشته‌های بسیاری ارائه کند و بر همین اساس باید، غفلت نسبت به حوزه علوم انسانی نیز کاسته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که به آن توجه شده است، افزایش سرمایه اجتماعی در دانشگاه است و بر همین اساس، برخی از معوقات دانشگاهیان که مدت ها بر زمین مانده بود با رایزنی، کار جهادی و شبانه روزی پرداخت شد.

میرزایی افزود: می خواهیم دانشگاه فردوسی مشهد، یک دانشگاه تمدن ساز و الگو باشد تا بتواند نقش فعالی در سطح استان، کشور و حتی عرصه بین المللی، ایفا کند تا در توسعه و رونق کسب و کارها و یاری به حوزه اقتصاد دانش بنیان، موثر باشد.

رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: علم و دانش، مصدر عالم و شخصیت دهنده به آن هستند و اگر علم نورانی شود تمام مشتقات وابسته به آن نیز نورانی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی ایمانی مقدم افزود: علمی که منجر به اخلاص، عمل و بصیرت شود باعث می‌شود برکات به دانشگاه و جمع دانشگاهیان اضافه شود.

وی ادامه داد: همراه کردن علم با اخلاق باید در اسناد بالادستی دانشگاه مورد توجه قرار گیرد تا منجر به تحول محتوایی در دانشگاه شود و در این راستا، تحول در ارائه دروس معارف نیز باید مورد توجه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم