Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقام‌های حقوق بشری سازمان ملل در نامه‌ای که برای دولت آمریکا فرستادند و اخیرا انتشار یافت، با حمایت از اعتراض بومیان جزیره گوآم به حضور نظامی آمریکا، نسبت به افزایش این حضور نظامی در این جزیره و تاثیرش بر مردم بومی اظهار نگرانی کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از هافینتگتون پست، فعالان معترضی که نماینده مردم بومی موسوم به "چامورو" در جزیره گوآم هستند به تداوم کنترل این جزیره و افزایش حضور نظامی در آن از سوی آمریکا از زمان ادعای این کشور بر این منطقه در سال ۱۸۹۸ بعد از جنگ اسپانیا-آمریکا اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه گزارشگر ویژه سازمان ملل در نامه خود که بنا به درخواست وکلای حقوق بشری مطرح شد، گفتند که از بابت "افزایش حضور نظامی آمریکا در گوآم و کوتاهی آن در حفاظت از مردم بومی چامورو در برابر از دست دادن زمینها، اراضی و منابع سنتی آنها" اظهار نگرانی می‌کنند. این مقامها همگی در زمینه مسائل حقوق بشری مشاوره می دهند و آنها انکار حق مردم بومی از بابت "کسب رضایت آزادانه، قبلی و آگاهانه آنها و حق تعیین سرنوشت" را محکوم می‌کنند.

کسانی که در گوآم به دنیا آمده‌اند شهروندان آمریکا هستند اما با این حال آنها نمی‌توانند در انتخابات آمریکا رای دهند. فعالان بومیان چامورو برای بیش از یک قرن است که نسبت به نظارت آمریکا زنگ خطر را به صدا در آورده‌اند و ماجراهای به حاشیه راندن خود در این جزیره پرجمعیت از سوی پرسنل نظامی آمریکا را به اشتراک می‌گذارند.

آمریکا از زمان پایان جنگ با اسپانیا از حاکمیتش بر گوآم برای حفظ جای پایش در حوزه اقیانوس آرام و رصد نزدیک دشمنان ژئوپلتیکی خود به ویژه چین استفاده کرده است. با این حال همچنان بسیاری از آمریکایی ها چندان درباره دخالت کشورشان در گوآم نمی‌دانند چه برسد به این که در باره درد و رنجهای مردم بومی آنجا بدانند. در اواسط ماه مارس، این نادانی مقامهای آمریکا به حد شرمساری رسید وقتی که مارجوری تیلور گرین، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان این کشور در صحبتهایش در مخالفت با کمک به کشورهای خارجی، دادن اعتبارات به گوآم را محکوم کرد.

فعالان حقوقی حامی مردم چامورو معتقدند که نامه مذکور این اخطار را به آمریکا می‌دهد که مسیر جدیدی را برای روابط آمریکا-گوآم ایجاد کند.خوآن آگوئون، مقام ارشد شرکت حقوقی Blue Ocean Law که شرکتش به ارسال نامه مذکور از سوی مقامها کمک کرد، در بیانیه‌ای این نامه را "عمیقا اعتبار دهنده" خوانده و گفت که این نامه بر حق این جامعه در برخورداری از "یک فرهنگ، سلامت، زندگی و محیط زیست پاک به عنوان حقوقی که باید مورد احترام قرار بگیرند" تاکید می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمریکا جزیره گوآم سازمان ملل دولت آمریکا نظامی آمریکا حضور نظامی مردم بومی حقوق بشری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۲۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: با اتخاذ موضع هماهنگ کشورهای اسلامی، حقوق ملت فلسطین محقق می‌شود

وزیر خارجه کشورمان ابراز امیداوری کرد با اتخاذ مواضع منسجم و هماهنگ کشورهای اسلامی به‌ویژه در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی، رژیم صهیونیستی دست از نسل‌کشی و کشتار زنان و کودکان بردارد و تلاش‌های جمعی منجر به احقاق حقوق ملت فلسطین شود.

به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه دیدارها و رایزنی های دیپلماتیک خود در «بانجول» پایتخت گامبیا و در حاشیه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی، با «رتنو مارسودی» وزیر امور خارجه اندونزی دیدار و گفتگو کرد.

حسین امیرعبداللهیان با ابراز خرسندی از دیدار مجدد با همتای اندونزیایی خود، به جدی تر شدن تلاش ها برای توقف جنگ در غزه اشاره و ابراز امیدواری کرد که با اتخاذ مواضع منسجم و هماهنگ کشورهای اسلامی به‌ خصوص در اجلاس بانجول، رژیم صهیونیستی دست از نسل کشی و کشتار زنان و کودکان بردارد و تلاش های جمعی منجر به احقاق حقوق ملت فلسطین شود.

وی در بخش دیگری از این ملاقات، با اشاره به سفر  مهم ابراهیم  رئیسی رئیس جمهور کشورمان به اندونزی تاکید کرد:  توافقات این سفر مورد توجه و پیگیری جدی ما هست و  در مسیر پیگیری اجرای اسناد پیشرفت های خوبی را مشاهده می کنیم، اما در خصوص برخی بخش‌ها باید تلاش بیشتری را به عمل بیاوریم.

رتنو مارسودی وزیر خارجه اندونزی نیز با ابراز خرسندی از دیدارش با امیرعبداللهیان، ابراز امیدواری کرد: با پیگیری توافقات صورت گرفته در سفر رئیس جمهور کشورمان به جاکارتا، شاهد گسترش بیش از پیش روابط دو کشور باشیم.

وزیر امور خارجه اندونزی با تاکید بر اهمیت موضوع فلسطین برای دولت و مردم این کشور، فلسطین را مهم ترین مساله در دستور کار اجلاس سران اسلامی در بانجول توصیف کرد و با اشاره به ضرورت اعمال فشار بیشتر بر اسرائیل برای توقف چرخه کشتار این رژیم در غزه، ابراز امیدواری کرد شاهد اتخاذ موضعی قوی در حمایت از مردم فلسطین در این اجلاس باشیم.

مارسودی همچنین با تاکید بر اهمیت ثبات و امنیت در منطقه، بر اهمیت نقش ایران در کمک به صلح و ثبات‌ پایدار در منطقه تاکید کرد و اهمیت تمرکز بر تجاوزات اسرائیل در غزه را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: بدون تحول در حل و فصل مساله فلسطین به نفع مردم فلسطین، تغییر در  وضعیت روابط بین کشورهای اسلامی و اسرائیل در راستای منافع جهان اسلام نیست.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • نگرانی‌های جدی مقامات اسرائیلی از این تصمیم آمریکا
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی
  • امیرعبداللهیان: با اتخاذ موضع هماهنگ کشورهای اسلامی، حقوق ملت فلسطین محقق می‌شود
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد