Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@03:45:46 GMT

خوسف نیازمند اعتبارات ویژه بحران در بحث خشکسالی است

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۴۸۹۱

خوسف نیازمند اعتبارات ویژه بحران در بحث خشکسالی است

آخوندی با اشاره به کاهش شدید نزولات آسمانی و کاهش ۷۵ درصدی بارندگی در شهرستان خوسف، خواستار اعتبارت ویژه بحران از محل اعتبارات استانی و ملی برای شهرستان شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، «محمدعلی آخوندی» امروز (16 فروردین) در جلسه مشورتی با موضوع خشکسالی با اشاره به کاهش 75 درصدی بارش باران در شهرستان خوسف، اظهار کرد: متاسفانه خشکسالی شدید در شهرستان خوسف وجود دارد به نحوی که در اسفند سال گذشته و فروردین ماه هیچگونه بارندگی صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فرماندار خوسف با بیان اینکه سال گذشته درخصوص بارش باران استثنا بود و جبران خشکسالی ها را نداشته ایم، افزود: دستگاه های استانی و ملی باید در خصوص شرایط خشکسالی شهرستان تدابیر لازم را اتخاذ و اعتبارات ویژه بحران را برای شهرستان در نظر بگیرند.

 

وی از دستگاه های شهرستان خوسف خواست تا برای حل مشکلات خشکسالی برنامهها و پیشنهادات عملیاتی و اجرایی را ارائه دهند تا در جذب و توزیع اعتبارات ملاک عمل قرار گیرد چراکه موضوع خشکسالی و کاهش شدید نزولات آسمانی برنامه های عادی را متاثر می کند لذا باید پیش بینی های لازم انجام شود.

 

وی خواستار برقراری برخی بیمه ها و هماهنگی ها و اطلاع رسانی ها برای جبران خسارت های خشکسالی شد و افزود: جهاد کشاورزی باید آفات منطقه را احصاء و برای پیشگیری از معضلات بعدی راهکارهای مقابله ای را چاره اندیشی کند.

 

فرماندار نهبندان با بیان اینکه برای رفع محدودیت های ورود و خروج دام از شهرستان باید دستورالعمل‌های مجوز خروج دام از شهرستان توسط کارشناسان دامپزشکی بررسی شود، گفت:  مجوز خروج دام از شهرستان باید با هماهنگی استان بررسی و انجام شود.

 

آخوندی خواستار پیگیری و برقراری برخی حمایت های دولتی از جمله اختصاص سهمیه یارانه برای تأمین برخی داروها، علوفه ها و نهاده های دامی شد و عنوان کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی، آبرسانی سیار باید توسط دستگاه های متولی با اولویت انجام و پیش بینی اجاره تانکر و منبع آبی را داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه در شرایط خشکسالی طغیان بیماری در دام ها و مزارع را خواهیم داشت، افزود: دستگاه های متولی باید در این خصوص تدابیر لازم را داشته باشند.

 

فرماندار نهنبدان با اشاره به شرایط خشکسالی در سیستان و بلوچستان پیش بینی مهاجرت از این استان را داشت و گفت: سر ریز جمعیت خدمات رسانی به ویژه در بخش آبرسانی را متاثر خواهد شد لذا آب و فاضلاب باید آمار جمعیت تغییر یافته در روستاها را به روز رسانی کند.

 

آخوندی تصریح کرد: اعتبارات خشکسالی و مدیریت بحران ربطی به سهمیه بندی اعتبارات شهرستان ندارد، لذا باید سهمیه ویژه با توجه به خشکسالی و آمار جمعیتی شهرستان درخواست شود، همچنین تلاش می شود تا سهمیه بندی اعتبارات شهرستان با توجه به شرایط خشکسالی و جمعیتی که بر شهرستان افزوده شده، تغییرکند.

 

وی بیان کرد: در شهر ماژان 450 نفر جمعیت داشته ایم اما هم اکنون 450 خانوار داریم یعنی یک هزار و 500 نفر نیازمند آب و خدمات در شهر جدید ماژان هستند که این مشکل باید با مطالبه گری آب و فاضلاب رفع شود.

 

فرماندار خوسف در پایان از دستگاه های استانی و ملی خواستار کمک های خاص و تخصیص اعتبارات ویژه خشکسالی شد تا برای مشکلات دام، طغیان امراض و بیماری ها پیشگیری لازم انجام شود.

 

 

 

پایان پیام/575

منبع: شبستان

کلیدواژه: فرماندار خوسف مشکلات خشکسالی شهرستان خوسف خراسان جنوبي بیرجند شرایط خشکسالی شهرستان خوسف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۴۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور (۱۴): بخش فرهنگ و هنر» بیان می‌کند که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ طبق اصلاحات انجام شده در ماده (۱۸۲) آیین‌نامه داخلی، در ۲ بخش به مجلس تقدیم شد؛ بخش اول شامل ماده واحده مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور، سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آن‌ها، ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ای و مالی بودجه عمومی دولت و فروض برآورد منابع و مصارف بودجه بود که دولت به‌صورت رسمی در اوایل سال ۱۴۰۲ تقدیم مجلس کرد اما بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه در ابتدای سال ۱۴۰۳ اعلام وصول شد و لازم است بررسی این بخش به‌ همراه جداول و پیوست‌های منتشر شده، صورت گیرد.

این گزارش مطرح می‌کند که موضوع هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در راستای بند الحاقی مشابه در برنامه هفتم توسعه، استفاده از ظرفیتی است که دولت از آن به‌منظور اجرای احکام حوزه فرهنگ در برنامه هفتم، بهره برده و تلاش کرده است تا با درج حکم مربوطه و برآورد اعتبارات آن در لایحه بودجه سالیانه، حکم مذکور در برنامه هفتم را اجرا کند.

در این گزارش آمده است که جدول برآورد هزینه‌کرد ۱ درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اولین بار به‌منظور تفصیل بند «ب» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در بخش دوم لایحه درج شده است که به‌نظر می‌رسد طراحی چنین جدولی به‌منظور طراحی هزینه‌کرد این بند و همچنین استناد هر ردیف به مواد برنامه هفتم توسعه، اقدام مطلوبی، خصوصا در این بند باشد.

این گزارش ادامه می‌دهد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، برخلاف لوایح سال‌های گذشته، جدول وضعیت اعتبارات فصل فرهنگ و هنر در لایحه بودجه به‌کلی حذف شده‌ است و امکان مقایسه وضعیت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای و مجموع آن‌ها از بین رفته است؛ همچنین این امر باعث شده امکان مقایسه سهم هر فصل از امور نیز از بین رفته و نیز نتوان سهم امور مختلف از جمله امور فرهنگ، تربیت بدنی و گردشگری را نسبت به سایر امور ده‌گانه ارزیابی کرد. همچنین در ردیف‌های متفرقه درخصوص اعتبارات در نظر گرفته شده، بعضا ابهامی که در نحوه هزینه‌کرد وجود دارد باید برطرف شود. ازاین‌رو، باید دستگاه یا دستگاه‌های مرتبط و ابعاد اجرایی آن تا حد لازم شفاف شود.

در این گزارش مطرح می‌شود که در خصوص سنجه‌های عملکرد خروجی‌های اصلی دستگاه‌های سیاستگذار در بخش فرهنگ و هنر که بعضا اقدامات و سنجه‌ها بسیار کلی و مبهم است و در عمل سنجش و ارزیابی مشخص و شفاف از عملکرد دستگاه را امکان‌ناپذیر می‌کند که به تدقیق و جزیی‌تر شدن و در مواردی جهت‌گیری کیفی نیاز است. ازسوی‌دیگر، با توجه به اینکه لایحه بودجه باید با هدف تحقق سالیانه بخشی از برنامه توسعه باشد، اما در اقدام‌ها و سنجه‌های تعیین شده در لایحه بودجه برای دستگاه‌های سیاستگذار، کمتر رد مشخص و واضحی از احکام برنامه هفتم توسعه (به‌ویژه جدول اهداف کمی ذیل ماده (۷۴) برنامه) وجود دارد و باید تا این موضوع نیز اصلاح شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش بیان می‌کند که مجموع اعتبارات دستگاه‌های اصلی بخش فرهنگ و هنر در قانون بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۷۷.۳۲۰.۰۱۸ میلیون ریال بوده که در برآورد سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۲۱۸.۹۸۲.۳۳۶ میلیون ریال افزایش یافته و حدود ۱۸۳ درصد رشد پیدا کرده است.

این گزارش توضیح می‌دهد که دلیل عمده افزایش مجموع اعتبارات بخش فرهنگ و هنر به افزایش اعتبارات اختصاصی دستگاه‌های «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، «سازمان امور سینمایی و سمعی بصری» و «حوزه هنری انقلاب اسلامی» موضوع یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی بر می‌گردد. در لایحه بودجه سهم اعتبارات دستگاه‌های اصلی این بخش نسبت به مصارف بودجه عمومی دولت در حدود هشت‌دهم (۰.۷۷) درصد است.

کد خبر 6090916

دیگر خبرها

  • مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات باشند
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ است
  • تخصیص اعتبار به بخش شیدا نیازمند نگاه ویژه‌ای است
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی ضروری است
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است