Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@07:38:27 GMT

چند نفر سهام عدالت خود را فروختند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۸۹۶۲۴

چند نفر سهام عدالت خود را فروختند؟

مهر: وزارت اقتصاد می‌گوید ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از سهامداران عدالت، بیش از ۸ میلیارد برگه سهام متعلق به خود به ارزش ۱۳.۶ هزار میلیاردتومان را فروختند تا فشار معیشتی ناشی از کرونا را جبران کنند.

آزادسازی سهام عدالت در سال ۹۹ اگرچه یکی از پروژه‌های مهم دولت و بازار سرمایه در سنوات اخیر به شمار می‌رود، اما روایتی تلخ از آن دسته افرادی را به نمایش می‌گذارد که می‌توانستند با نگه داشتن سهام خود، ظرف سال‌های آینده از سود آن بهره‌مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمتر کسی سال‌های آغازین اجرای پروژه سهام عدالت را که موضوع سهامدار کردن مردم را مطرح نمود، از یاد برده است که بر مبنای آن قرار بود مردم ایران سهامداران دارایی‌های کشور باشند؛ اما اکنون شرایط به گونه‌ای پیش رفته که بسیاری از این سهامداران که از اقشار خاص درآمدی کشور هستند، سهام عدالت خود را بابت فشار معیشتی به فروش رسانده‌اند؛ در حالی که قرار بود در ابتدای دولت کنونی، تمامی مردم از یارانه‌هایی که ماهانه دولت به حساب آنها واریز می‌کند، بی‌نیاز شوند.

حال وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی که منتشر کرده، اگرچه اعلام نموده که انتقال مدیریت سهام عدالت به صاحبان این سهام یکی از آمال اقتصادی کشور بوده است، اما اکنون بخش عمده‌ای از صاحبان این سهام، قادر به نگهداری آن نبوده و برای گذران زندگی آن را به فروش رسانده‌اند.

در واقع، فرآیند انتقال مدیریت سهام عدالت از لحاظ حجم انتقال، بازسامان‌دهی شرکت‌های سرمایه گذاری استانی، ایجاد امکان فروش بخشی از دارایی، مدیریت عرضه بخش آزاد شده در بازار سرمایه یکی از پروژه‌های بزرگ در بازار سرمایه رخ داده که در نهایت در پایان سال واریز سود سهام عدالت سال ۹۸، توانسته بزرگترین پروژه مدیریت دارایی را در کشور به ثمر برساند.

بر اساس آنچه که در گزارش رسمی وزارت اقتصاد اعلام شده، طی فرآیند آزادسازی سهام عدالت، دارایی سهام عدالت مربوط به ۴۶.۵ میلیون نفر از افرادی که در قید حیات بوده‌اند، در قالب دو گروه سهامداران مستقیم شامل ۱۸.۹ میلیون نفر و سهامداران غیرمستقیم ۲۷.۶ میلیون نفر ساماندهی شده است. همچنین با آزادسازی فروش بخشی از سهام عدالت در ماه‌های گذشته، بیش از ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از سهامداران عدالت، بیش از ۸ میلیارد برگه سهام متعلق به خود در شرکت‌های زیرمجموعه سهام عدالت به ارزش تقریبی ۱۳.۶ هزار میلیارد تومان را به فروش رسانده‌اند.

به گفته وزارت اقتصاد، این رقم با توجه به فشار معیشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا در سال جاری برای تأمین هزینه‌های زندگی خانوارهای ذیربط، بسیار ارزشمند بوده؛ هرچند به دلیل این آزادسازی فشار قابل توجهی به بازار سرمایه وارد شده است.

آنگونه که در گزارش آمده است، در انتهای سال ۹۹ رقمی بالغ بر ۴,۳۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب بخشی از سود سهام عدالت در سال ۹۸ به حساب بیش از ۴۳ میلیون نفر از سهامداران مذکور اعم از مستقیم و غیرمستقیم پرداخت شده است.

البته وزارت اقتصاد وعده داده که در آینده‌ای نزدیک، گزارش جامعی از روند آزادسازی سهام عدالت را تهیه کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: سهام عدالت بازار سرمایه وزارت اقتصاد سهام عدالت میلیون نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۸۹۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز

استاندار آذربایجان شرقی امروز در این نشست، کمیته‌ای تخصصی متشکل از نمایندگان استانداری، شهرداری، اوقاف و میراث فرهنگی را مامور تدوین سند احیاء ربع رشیدی کرد.

رحمتی با بیان اینکه در مرحله نخست احیاء این مجموعه تاریخی باید مسئله دارایی‌ها، گردشگری و تملک اراضی این مجتمع حل شود افزود: با تدوین طرح عملیاتی احیاء این مجتمع نقشه و مسیر راه احیاء آن مشخص می‌شود.

در این نشست همچنین مصوب شد اعطای جایزه ملی و بین‌المللی ربع رشیدی برای پزشکان برنامه‌ریزی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم با اشاره به اجرای ۵ فصل کاوش‌های باستان‌شناسی در این مجموعه گفت: مجموعه ربع رشیدی در سال ۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده و در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفته که نیازمند آزادسازی اراضی است.

حمزه‌زاده افزود: مساحت عرصه و اعیانی ربع رشیدی بیش از ۹۰ هکتار است که در طول ۷ قرن مورد تهاجم و دستبرد قرار گرفته و در حال حاضر کمتر از ۱۳ هکتار آن قابل احیاست که بیش از ۱۱ هکتار آن تملک و آزادسازی شده است.

شهرک دانشگاهی ربع رشدی تبریز در قرن هشتم هجری به همت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، وزیر غازان خان و یکی از دانشمندان و نویسندگان برجسته  عصر در شمال شرق تبریز بنیان نهاده شد که در آن به هفت زبان زنده دنیا تدریس می‌‎شد وحدود ۶ هزار دانشجو از مناطق مختلف جهان در آن تحصیل می‌کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز
  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • تاریخ دقیق واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!