Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:09:40 GMT

تغذیه مناسب در دوران کرونا جدی گرفته شود

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۲۷۶۱

تغذیه مناسب در دوران کرونا جدی گرفته شود

دکتر محمدرضا ترابی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از مهم ‌ترین مشکلات و معضلات تغذیه در بین افراد رفتارهای تغذیه ‌ای نامناسب و مضر است که متأسفانه در بین جوانان بسیار متداول شده است. 

وی به توصیه تغذیه ای برای جوانان بخصوص در دوران اپیدمی کووید ۱۹ اشاره کرد و افزود: پرهیز از با عجله غذا خوردن و خوب نجویدن غذا است که می ‌تواند باعث اختلالات و ناراحتی‌ های گوارشی شود، صرف غذا در رستوران‌ های شلوغ و پرجمعیت به علت ازدحام و شلوغی زیاد باعث ایجاد استرس و استرس مانع هضم و جذب کامل مواد غذایی می‌ شود در ضمن در این قبیل مراکز به علت شلوغی ممکن است، در آماده کردن، پخت و نگه داری مواد غذایی، نکات صحیح تغذیه ‌ای و بهداشتی و در فاصله گذاری اجتماعی در شرایط اپیدمی کووید ۱۹به خوبی رعایت نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ترابی  اظهار داشت: رعایت تنوع و تعادل منابع خوب پروتئینی و استفاده از منابع غذایی آهن ، روی ، ویتامین آ ، ویتامین ب ۱۲ ، ویتامین دی ( انواع گوشت ، ماهی ، تخم مرغ و حبوبات )، دریافت کافی گروه شیر و لبنیات و  محدود کردن مصرف غذاهای آماده و مواد غذایی کم ارزش ضروری است.

وی افزود:  در زمان قرنطینه خانگی احتمال دسترسی ناکافی به برخی از مواد غذایی از یک سو یا  افزایش مصرف مواد غذایی حاوی چربی، قند و نمک به دلیل مصرف زیاد تنقلات از سوی دیگر می تواند آثار نامطلوبی برای سلامتی بیماران مبتلا به کووید۱۹ داشته باشد که خانواده باید با مدیریت مطلوب تغذیه از یک رژیم غذایی متعادل و سالم برخوردار گردد.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان فردیس گفت:  در این شرایط کرونا بدن انسان روزانه هشت لیوان آب و مایعات مناسب نیاز دارد زیرا آب‌رسانی مناسب برای حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.

وی با اشاره به  جهش ویروس کرونا بیان داشت:  میزان واگیری و کشندگی ویروس جهش یافته کرونا بالا است  و مردم باید پروتکل های بهداشتی و فاصله اجتماعی را بیش از پیش رعایت کنند  و بیشترین تلفات را در حالت عادی کرونا برای افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر مانند بیماران قلبی، دیابتی، سرطان و چاقی و مشکلات روانی بالا است.

ترابی گفت : در این شرایط کرونایی بیشترین قشری که به علت نبود برنامه منسجم به سمت خطر رفته ، جوانان هستند که باید در این زمینه اقدامات لازم به عمل آید.

وی  در بخش دیگری از سخنانش  سلامت جوانان را به  علت  نبود نظام فکری منسجم و دانش لازم را یکی از چالش های اجتماعی دانست و بیان داشت:  تغییر سبک زندگی جوانان به دلیل صنعتی و مدرنیته شدن ،افزایش شیوع عوامل خطر بیماری های واگیر (مانند کووید ۱۹) و غیر واگیر (بیماری های قلبی عروقی و امثال آن)،تغییر ساختارهای اجتماعی ،زیاد بودن فاصله بین بلوغ جنسی، فکری و اجتماعی، افزایش رفتارهای پرخطر ،کاهش سن  مصرف مواد مخدر و تهاجم فرهنگی و شکاف بین نسلی به عنوان مهمترین مشکلات جوانان در کشور است.

ترابی از مردم خواست که در موج چهارم کرونا در خانه بمانند و در صورت خروج  از منزل پروتکل های بهداشتی و فاصله های اجتماعی را رعایت کنند.

شهرستان فردیس با ۶۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب کلانشهرکرج مرکز استان البرز قرار دارد.

برچسب‌ها ویروس کرونا البرز کووید-19 فردیس سلامت روان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا البرز کووید 19 ویروس کرونا البرز کووید 19 فردیس سلامت روان اخبار کنکور مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۲۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است، گفت: مادر در دوران بارداری باید به دوری از استرس و داشتن آرامش توجه داشته باشد و فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد از جمله مواردی است که بر تقویت هوش و توانمندی‌های او تاثیرگذار است.

میرشهرام صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به عوامل مؤثر بر هوش کودکان اظهار کرد: عوامل مختلفی بر میزان هوش و توانمندی فرزندان تأثیرگذار است که بخشی از این عوامل به دوران نوزادی و بخش دیگری به دوران بارداری مادر مربوط می‌شود.

وی افزود: مادر در دوران بارداری باید به داشتن تغذیه مناسب و دوری از استرس، اضطراب و داشتن آرامش توجه بیشتری داشته باشد، چراکه موارد بیان شده بر رشد و نمو کودک تأثیر بسیاری دارد، همچنین یک مادر باردار باید از مواد سمی، آلاینده‌ها و داروهایی که بر مغز کودک تأثیرگذار است دوری کند تا نوزاد متولد شده از مغز سالم برخوردار و بهره هوشی خوبی داشته باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران تصریح کرد: در دوران بارداری، مادر باید به خواب کافی خود اهمیت دهد و در صورتی که بارداری او دارای مشکلاتی است، به دنبال درمان باشد، همچنین ابتلای مادر به مشکلاتی از جمله آلرژی و حساسیت‌های خاص می‌تواند بر مغز کودک تأثیر داشته باشد.

صفری ادامه داد: با توجه به اینکه دوران نوزادی یکی از مهمترین دوران زندگی هر فرد به شمار می‌رود، فراهم کردن تغذیه مناسب برای نوزاد که همان شیر مادر است و استفاده مکمل‌ها با دستور پزشک از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نوزاد باید خواب کافی داشته باشد و در صورتی که موانعی بر سر داشتن خواب کافی و باکیفیت کودک وجود دارد، والدین باید نسبت به رفع آن اقدام کنند، گفت: والدین باید به صورت مداوم با کودک بازی کنند، چراکه انواع بازی‌های مختلف منجر به افزایش توانمندی کودکان خواهد شد.

توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد تقویت کنید

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه پخش شدن و شنیدن آهنگ‌های ساده و دارای کلام تأثیر مؤثری بر رشد هوشی کودک خواهد داشت و از جمله این آهنگ‌ها می‌توان به آهنگ‌های ساده کودکانه اشاره کرد، اضافه کرد: نوزاد در مراحل ابتدایی، یادگیری را از طریق آواها و ریتم تشخیص می‌دهد و از همین رو به آهنگ‌ها واکنش خوبی نشان می‌دهد.

صفری با بیان اینکه هنگامی که نوزاد مراحل رشد خود را طی می‌کند، توصیه می‌شود که والدین تمرین آواز و همخوانی با او داشته باشد، افزود: والدین باید با کلمات ساده صحبت کردن با نوزاد را آغاز کنند و سپس به سمت استفاده از کلمات پیچیده پیش بروند تا توانمندی‌های کلامی نوزاد افزایش یابد.

وی با بیان اینکه تهیه کردن اسباب بازی‌های مناسب سن از دوران نوزادی تا بزرگسالی از جمله موارد حائز اهمیت به شمار می‌رود و منجر به رشد هوشی نوزاد می‌شود، تصریح کرد: لمس کردن و ماساژ بدن نوزاد منجر به افزایش توانمندی‌های حسی حرکتی او خواهد شد.

عضو هیئت مدیره انجمن اعصاب ایران با بیان اینکه توصیه می‌شود که والدین توانمندی‌های کودک را مبتنی بر حافظه او بسیار بالا نبرند و بیشتر توانمندی کنجکاوی و جست‌وجوگری را در نوزاد خود تقویت کنند، ادامه داد: والدین باید توجه داشته باشند که مهمترین توصیه برای رشد هوشی مناسب کودکان، پرهیز از استفاده وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند از جمله تلفن همراه، تبلت و لپ تاپ است.

صفری خاطرنشان کرد: برای نوزادان زیر دو سال مدت زمان استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی دارای صفحه نمایش هوشمند برابر با صفر و برای کودکان دو تا پنج سال حداکثر زمان توصیه شده یک ساعت است که والدین باید نسبت به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

کد خبر 750567

دیگر خبرها

  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب