Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به موانع گمرکی و راهکار‌های تسریع در روند ترخیص نهاده‌های تولید از بنادر و گمرکات کشور اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۹ بیش از چهار هزار واحد تولیدی در واردات مواد اولیه و نهاده تولید مرتبط با واحد خود مشکلات عدیده‌ای داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جلسه تیرماه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای رفع این مشکلات مصوبه‌ای تصویب و ابلاغ کرد که عملاً در اجرا با چالش‌های جدی مواجه شد و به طور کامل اجرایی نشد.

او ادامه داد: همچنین در سال گذشته  اختیار ترخیص درصدی از گمرک گرفته شد و شرکت‌های تولیدی نتوانستند کالا‌های خود را حتی به صورت درصدی از گمرک ترخیص کنند. مهرماه سال ۹۹ مصوبات سفر معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد ولی باز هم در اجرا با چالش‌هایی مواجه بود.

معاون فنی گمرک گفت: بعد از ابلاغ مصوبات جلسه ستاد اقتصادی دولت در آبان ماه سال گذشته،گمرک اختیار پیدا کرد تا نسبت به ترخیص کالا اقدام کند و این امر باعث شد تا حدودی به واحد‌های تولیدی کمک شود.

او با اشاره به مصادیق فساد در تشریفات تجارت و گمرک اظهار کرد: هر مانعی که بر سر راه تجارت قانونی  ایجاد شود می‌تواند بستر و زمینه ساز یک گلوگاه فساد باشد. در زمینه ایستایی‌های تولید می‌توان به چند مورد اشاره کردد: اول انقضا مهلت اعتبار ثبت سفارش جهت اظهار کالا به گمرک و دوم عدم تمکن مالی صاحب کالا جهت پرداخت حقوق ورودی است زیرا در مواردی صاحب کالا در ابتدای اظهار نمی‌توانست حقوق ورودی را پرداخت کند.

او بیان کرد: سیستم گمرک به نحوی است که پرداخت حقوق ورودی را در ابتدای اظهار کالا قرار داده است. بسیاری از صاحبان کالا تمکن مالی پرداخت را نداشتند همچنین معطلی صاحبان کالا و اظهارنامه‌هایی که در صف تامین و تخصیص ارز بانکی بودند از دیگر مشکلات بود. طولانی شدن صدور مجوز‌های قانونی از دیگر موانع موجود در این خصوص برشمرده می‌شوند.

معاون فنی گمرک تصریح کرد: طولانی شدن روند تعیین ماهیت مواد اولیه وارده توسط واحد‌های تولیدی و ارزیابی کنترل‌های فیزیکی که توسط گمرک انجام می‌شود همچنین  رسیدگی به اظهارنامه‌های تولیدی توسط کارشناسان مجازی در گمرک و قطعی سامانه‌های که در تجارت خارجی موثر هستند، موانعی بود که ما در امر ترخیص کالا با آن‌ها مواجه بودیم.

این مقام مسئول در گمرک درباره راهکار‌های تسریع در ترخیص کالا هم گفت: اگر بسته تدوینی جامع گمرک که در ۱۲ محور تنظیم شده عملی شود نهاده‌های تولید در حداقل زمان ممکن از گمرکات ترخیص می‌شوند. نهاده‌های تولید و مواد اولیه باید در صورت انقضای ثبت سفارش امکان اظهار به گمرک را داشته باشند.

ارونقی گفت:برای کاهش زمان ترخیص کالا از گمرک باید پرداخت حقوق ورودی برای واحد‌های تولیدی از ابتدای تشریفات گمرکی حذف و در انتهای این فرایند قرار بگیرد و رویه‌های واردات در مقابل صادرات و واردات با ارز متقاضی هم برای نهاده‌های تولید توسط وزارت صمت و بانک مرکزی اجرایی شود.

او افزود: اگر موانعی در گمرک جهت ترخیص نهاده‌های تولید وجود دارد به گمرک این اختیار داده شود که نسبت به ترخیص این کالا‌ها اقدام کند. سوابقی که برای تعیین ماهیت مواد اولیه توسط واحد‌های تولیدی از آزمایشگاه‌ها اخذ شده مورد پذیرش گمرک قرار بگیرند.

ارونقی تصریح کرد: کارشناسان مجازی باید از بررسی اظهار نامه‌های واحد‌های تولیدی معاف شوند و این اظهار نامه‌ها به صورت محلی مورد رسیدگی قرار بگیرند. تفاوت ارزش واحد‌های تولیدی مانع ترخیص کالا نباشد و رسیدگی به ارزش کالا‌های تولیدی به بعد از ترخیص محول شود.

او در پایان یادآور شد: برای پرداخت حقوق ورودی ضمانت نامه و ترخیص نسیه اجرا شود یعنی قسمتی از کالا در گمرک بماند یا ضمانت نامه معتبری توسط صاحب کالا ارائه شود. مالیات بر ارزش افزوده برای نهاده‌های تولید به صورت ضمانت نامه بانکی گرفته شود.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حقوق ورودی گمرک ایران پرداخت حقوق ورودی نهاده های تولید واحد های تولیدی ترخیص کالا مواد اولیه نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۷۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت ترخیص کالا‌های ملوانی نیازمند اقدام فوری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، حجت الاسلام غبیشاوی در آیین عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته گفت: تعداد لنج‌ها در آبادان به دلیل سخت گیری‌های بیش از اندازه در زمینه ترخیص کالا‌های ملوانی به ۳۰ عدد کاهش یافته و همان تعداد هم با معطلی رو به رو می‌شوند که با توجه به در پیش بودن فصل گرما ممکن است منجر به خسارات مالی و فاسد شدن مواد غذایی شود.
او با بیان اینکه در سایر بندر‌های کشور این مشکل وجود ندارد و در حال حاضر کالا‌ها در حال ورود از سایر بنادر به آبادان است از مسئولان خواست نسبت به حل مشکل اقدام فوری کنند.
خطیب جمعه آبادان با اشاره به آمار بالای بیکاری در این شهرستان گفت: رفع این محدودیت‌ها و ایجاد زمینه‌ی تولید برای افراد باید فراهم شود.
او با تسلیت شهادت امام صادق (ع) بر عمل به توصیه‌ها این حضرت توسط شیعیان و انجام واجبات الهی تاکید کرد و افزود: اقامه نماز در آمریکا نشان داد که فرهنگ دین و انقلاب در حال گسترش و گفتمان غرب در حال فروپاشی است.
او با اشاره به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان در پی اعتراض آن‌ها به نسل کشی در غزه گفت: آزادی و حقوق بشر تنها شعار‌هایی هستند که اسکتبار بر سر بقیه کشور‌ها می‌کوبند، اما خودشان آن را رعایت نمی‌کنند.
حجت الاسلام غبیشاوی با تبریک روز معلم گفت: معلم جایگاه نسبتا خوبی دارد، اما می‌تواند بهتر شود و نخبگان، روحانیت و تمام افرادی که می‌توانند باید در گسترش راه علم آموزی تلاش کنند.
او با تبریک روز کارگر هم تصریح کرد: بهبود وضعیت اقتصادی کارگران از وظایف اصلی دولتمردان است.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • تاکید بر رفع محدودیت ترخیص کالا‌های ملوانی
  • محدودیت ترخیص کالا‌های ملوانی نیازمند اقدام فوری
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد