Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-30@19:41:46 GMT

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: سند ایران و چین تعهد آور نیست

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۲۲۵۵

خرداد: ابراهیم عزیزی در ارزیابی سند همکاری جامع  بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین و حساسیت‌های پیش آمده حول آن گفت: باید در  خصوص سند راهبردی ایران و چین چند موضوع  به صورت جداگانه بررسی شوند و در جای خودشان مورد تحقیق و آسیب شناسی قرار گیرند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: ابتدا باید اصل ارتباط ایران و چین  که یک ارتباط راهبردی است را مورد بررسی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ارتباط یکی از ضرورت‌های  امروز بین دو کشور است  و باید تلاش کنیم از همه ظرفیت های مشترک‌مان استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: اگر برای گسترش ارتباطات اقتصادی تلاش می‌کنیم، باید کاری کنیم که این ارتباط به بخش‌های دیگر نیز تسری و توسعه پیدا کند.
نماینده شیراز با بیان این که بدون شک هر دو کشور باید تلاش کنیم از فضای تعاملی که به وجود آمده است استفاده کنیم، اظهار داشت: اعتقادم بر این است تلاش دو کشور برای استفاده از فضای به وجود آمده بسیار مهم، ضروی و تاثیرگذار است چرا که علاوه بر بحث‌های اقتصادی می‌تواند به سایر موارد هم کمک شایانی داشته باشد.
وی با اشاره به این که نهایی شدن سند جامع همکاری بین ایران و چین با چندین سال تاخیر به نتیجه رسید، گفت: نظام بر روی این سند تاکید داشته و دارد، مجلس شورای اسلامی اصرار داشت که هرچه زودتر نهایی شود و بالاخره پس از سال‌ها به سرانجامی رسید.
عزیزی تاکید کرد:باید تلاش کنیم اصل ارتباط ایران و چین به عنوان یک ضرورت راهبردی دنبال شود.
وی یاد آور شد: سند جامع همکاری بین ایران و چین یک توافق نامه و در واقع نقشه راه دو کشور است و اگر در چارچوبی که مطرح شده اجرایی شود، به طور طبیعی منع و مشکلی ندارد .
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ادامه داد: قطعا ایران با یک نگاه بلند مدت باید چارچوب ارتباطات خودش را با طرف چینی به یک جمع بندی برساند و این نگاه نباید مورد غلفت و خدشه قرار گیرد.  
وی تاکید کرد: اگر چنان‌چه این سند الزام آور و تعهد آور قلمداد شود و با اعداد و ارقام  یک چارچوب کاملا اجرایی به خودش بگیرد؛ به طور طبیعی طبق اصل ۷۷  قانون اساسی و آن چه در قوانین عادی ما نوشته شده است باید  به مجلس بیاید تا نمایندگان بتوانند به طور کامل مورد بررسی و کارشناسی قرار دهند و هنگامی که تبدیل به قانون شد به دولت برای اجرا ابلاغ کنند. 
عزیزی گفت: مسیر در سند همکارهای راهبردی بین ایران و چی باید حتما به صورت قانونی طی شود؛ به هیچ عنوان اقدامات خلاف قانون پذیرفته شدنی نیست. دولت هم اجازه ندارد از مسیر غیر قانونی اقدامی را انجام دهد. باز هم تاکید می‌کنم این سند یک نقشه راه است و در واقع چشم اندازی را برای ارتباطات ایران و چین ترسیم می‌کند و تعهد آور نیست.
وی در پاسخ به این سوال که مجلس شورای اسلامی از چه ابزارهای برای حسن اجرای این سند استفاده می‌کند، گفت: مجلس ابزار‌های نظارتی خود را دارد. قانون به مجلس و نمایندگان حق تذکر، سوال، تحقیق و تفحص و استیضاح داده است و قطعا به موقع از هر کدام از آن‌ها استفاده خواهد کرد اما در موضوع سند همکاری راهبردی بین ایران و چین  ما معتقد هستیم که به این سند به عنوان یک نیاز و ضرورت  نگاه شود و بر اساس قوانین و مقرارت کشور پیش برود.
وی در پایان گفت:باید آقای وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت حاضر شوند موضوع را بررسی و تشریح کنیم تا انشاالله آن چه که به سود کشور است اجرایی شود.
منبع: ایلنا برچسب ها: سند ایران و چین

منبع: خرداد

کلیدواژه: سند ایران و چین کمیسیون امنیت بین ایران ایران و چین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۲۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد

رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب رفع شد، از ارسال مجدد این لایحه به شورای نگهبان خبر داد.   به گزارش تسنیم، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.   وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.   رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.   با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: گشت ارشاد فقط برای دختران و زنان ایرانی است؟ هشدار مجلس به مدیران درباره تخلف خانواده‌شان در حوزه عفاف و حجاب (فیلم) آیت الله نوری همدانی : آغاز برنامه « طرح نور » در زمینه حجاب توسط نیروی انتظامی امری مبارک و مورد حمایت است / درباره حجاب به شدت‌ حساس هستيم/ درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگرانیم

دیگر خبرها

  • هجوم برای خرید طلا/ چقدر طلا فروش رفت؟
  • خبر جدید از حراج شمش/ شمش تولیدکنندگان داخلی هم حراج می‌شود
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۵ درآمد‌های بودجه ۱۴۰۳
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل