Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی وزیر امور خارجه گفت: آمریکا در هیچ جلسه ای که ایران حضور داشته باشد نخواهد بود، این سیاست قطعی ماست و در آن تردیدی نیست و همه امور هم بر همین ترتیب برنامه ریزی شده است.

به گزارش برنا، سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: جلسه امروز نشست معمولی کمیسیون مشترک بود که هر سه ماه یک بار برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته الان مصادف شده است با شرایط جدیدی  که به وجود آمده و فرصتی که برای بازگشت همه طرف ها برجام پیش آمده است. نشست اول را روز جمعه به صورت ویدیو کنفرانس برگزار کردیم و این نشست جلسه دوم بود.

او افزود: می‌توانم بگویم که در مجموع جلسه سازنده ای بود ما توافق کردیم که دو گروه کاری تشکیل بشود؛ یکی در حوزه تحریم‌ها و دیگری در حوزه هسته‌ای و این دو گروه کاری که متشکل از همه اعضای کمیسیون مشترک یعنی کارشناسان ایرانی به اضافه کارشناسان کشورهای ۱+۴ بدون حضور آمریکا است. آمریکا در هیچ جلسه ای که ایران حضور داشته باشد نخواهد بود، این سیاست قطعی ماست و  در آن تردیدی نیست و همه امور هم بر همین ترتیب برنامه ریزی شده است. این جلسات کارشناسی در قالب دو کارگروه تشکیل می شود، وظیفه آنها این است که مجموعه اقداماتی را که آمریکایی ها باید انجام بدهند تا رفع کامل تحریم ها در یک مرحله صورت بگیرد را مشخص کنند. فهرستی از اقداماتی که باید صورت بگیرد و تحریم هایی که باید رفع شود اینها همه در یک مرحله خواهد بود. همچنین در کمیسیون مشترک هم پذیرفته شده است که بازگشت طرفین به صورت گام به گام نیست و احتیاجی به سیاست‌های گام‌به‌گامی نداریم. اقداماتی که آمریکایی‌ها باید انجام بدهند کاملاً روشن است و همینطور کارهایی که ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی خود باید انجام دهد، مشخص است.

عراقچی افزود: بنابراین هر دو مجموعه اقدامات در یک مرحله می تواند انجام شود البته ما مجموعه اقدامات خود را پس از آنکه امریکایی ها انجام دادند و راستی‌آزمایی کردیم صورت خواهیم داد. وظیفه این دو گروه کاری این است که مجموعه اقداماتی را که دو طرف باید در یک مرحله انجام بدهند را مشخص و نهایی کند و بعد ما دوباره در کمیسیون مشترک ترتیب و توالی اقدامات و جزئیات مربوط به زمان بندی آنها را مشخص بکنیم. در همه مراحل مذاکرات بین ما و کشورهای ۱+۴ در قالب کمیسیون مشترک صورت می گیرد و ما هیچ مذاکره ای با آمریکا یا هیچ کشور دیگری نداریم. اینکه کشورهای ۱+۴ این موارد را چگونه به طرف امریکایی منتقل می‌کنند و با آنها چگونه صحبت می‌کنند تا آنها را  به شرایط جمهوری اسلامی راضی بکنند، موضوعی است که با ما ارتباطی ندارد.

معاون وزیر خارجه تاکید کرد: حرکت گام به گام نداریم و همه مراحل در یک گام نهایی صورت می‌گیرد و مذاکرات ما در خصوص همان گام نهایی است. مقصود از مذاکره در حقیقت گفتگوهای فنی و حقوقی است که صورت می گیرد. در خصوص برجام هیچ مذاکره ای نداریم چه برسد به فرا برجام یا موضوعات دیگر. ما فقط در مورد اینکه بازگشت به برجام شامل چه اقداماتی باید باشد گفت‌وگوهای  فنی و حقوقی را در قالب این دو گروه کارشناسی انجام می دهیم. امیدوار هستیم که ظرف روزهای آینده گروه های کارشناسی به نتایجی برسند وما به طور مرتب کار این گروه ها را رصد خواهیم کرد. قرار ما این هست که روز جمعه صبح یک بار دیگر کمیسیون مشترک کار این دو کارگروه را بررسی بکند و پیشرفت کار، مشکلات و موانع را ارزیابی بکنیم اگر هم پیشرفتی وجود نداشته باشد ما به کار خود خاتمه خواهیم داد. حتی اگر همین فردا ببینیم طرف‌های مقابل ما در این کارگروه ها جدی نیستند طبیعی است که ما اینجا نیامده ایم که وقت خود را تلف بکنیم و عجله‌ای هم در این امر نداریم، ما زمانی مذاکرات را جلو می‌بریم که بدانیم در راستای منافع ملی جمهوری اسلامی ایران پیش می رود.

عراقچی بیان کرد: بنابراین در دو سه روز آینده ما کار گروه های دوگانه را به طور مرتب ارزیابی می‌کنیم، گزارش همکاران خود را می شنویم، اگر کار به سمت پیشرفت باشد کارگروه‌ها به کار خود ادامه خواهند داد و اگر که پیشرفتی صورت نگیرد طبیعی است که این روند ادامه پیدا نخواهد کرد ولی تا الان کشورهای ۱+۴ جدیت و قصد خود را برای احیای مجدد برجام به صراحت اعلام کرده‌اند، برداشتی هم که ما از رفتار آنها در جلسات دو جانبه و جلسه کمیسیون مشترک داریم همین است که این اراده وجود دارد. من قبل از جلسه کمیسیون جلسات جداگانه‌ای را با هیات های چین و روسیه داشتم، ما همواره رایزنی‌های نزدیک با این دو کشور داشتیم و الحمدلله مواضع مان در راستای خوبی با یکدیگر قرار دارد و همکاری خوبی هم در جریان کمیسیون مشترک بین سه کشور صورت می‌گیرد

او افزود: با طرف اروپایی هم صحبت داشتیم. قبل از جلسه کمیسیون مشترک دوبار با آقای مورا دیدار داشتم و تنظیمات اجرایی و ترتیبات کار را مشخص کردیم

عراقچی تاکید کرد: در مجموع فعلاً در مسیر درستی قرار گرفتیم ولی ادامه این مسیر بستگی به رفتار جدیت و حسن نیت طرف مقابل دارد و ما به محض اینکه احساس بکنیم چنین حسن نیت و جدیتی وجود ندارد طبیعی است که به این مسیر ادامه نخواهیم داد و هیچ عجله و شتابی هم نداریم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معاون سیاسی کارشناسی ایران جمهوری اسلامی وزیر خارجه مشکلات جمهوری اسلامی ایران چین روسیه سید عباس عراقچی کمیسیون مشترک صورت می گیرد یک مرحله کشورهای ۱ ۴ گروه ها دو گروه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۴۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت

در جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت، نهایی سازی ایین نامه فعالیت سکوهای حوزه سلامت و پیش نویس مصوبه خدمات مربوط به کاهش ریسک بررسی شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، چهل و چهارمین جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر ارتباطات و فنآوری برگزار شد.

"بررسی پروژه های جدید در دستور کارگروه و تقسیم کار بین دستگاه های عضو کمیسیون" و "بررسی پیش نویس مصوبه ارائه خدمات مربوط به کاهش ریسک شرکت های تسهیلات یار" بخشی از دستور جلسه این کمیسیون بود که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.

بنا بر این گزارش، "بررسی و نهایی سازی پیش نویس آیین نامه اجرایی نحوه فعالیت سکو ها و کسب و کار های حوزه سلامت رقومی" یکی دیگر از دستور جلسه های چهل و چهارمین جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاج: دولت به دنبال "ورزش قوی برای ایران قوی" است/ حضور بانوان در ورزشگاه‌ها ضابطه‌مند می‌شود
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • ۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت
  • گروسی: معیار کار آژانس و ایران بیانیه مشترک است
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی