Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@22:58:40 GMT

ضرر و زیان کرونا برای گردشگری طبیعی است

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۴۵۹۷

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: در شرایطی که محدودیت‌های رفت و آمد و محدودیت‌های کرونایی اعمال می‌شود به طور طبیعی مردم هم کمتر از مراکز پذیرایی مثل رستوران‌ها و سفره خانه‌هایی که زیر مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند استفاده خواهند کرد. پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران درباره آسیب‌هایی که کاهش حجم گردشگری برای درآمدزایی در این حوزه داشته به میزان گفت: مساله کاهش چشمگیر بازدیدکنندگان از مجموعه‌ها و فضا‌های تاریخی و گردشی کاملا روی درآمدزایی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اثرگذار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی به دلیل وجود اپیدمی کرونا گردشگران کمتر به یک شهر یا استان سفر می‌کنند طبیعی است که مراکز اقامتی مثل هتل‌ها که برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرند کمتر خواهد بود.   وی ادامه داد: در شرایطی که محدودیت‌های رفت و آمد و محدودیت‌های کرونایی اعمال می‌شود به طور طبیعی مردم هم کمتر از مراکز پذیرایی مثل رستوران‌ها و سفره خانه‌هایی که زیر مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند استفاده خواهند کرد. یا مثلا شرکت‌های خدمات مسافرتی که تور‌های گردشگری برگزار می‌کنند و مردم را به نقاط مختلف کشور منتقل می‌کنند این‌ها هم طبیعی است که در شرایط شیوع کرونا کمتر مورد مراجعه مردم و علاقه‌مندان به گردشگری خواهند بود؛ بنابراین به لحاظ مالی دچار خسران و ضرر می‌شوند.   بیشتر بخوانید: ثابت کنیم گردشگری موجب شیوع کرونا نمی‌شود
جانفشان در این خصوص که آیا کاهش حضور گردشگران در فضا‌ها و مجموعه‌های تاریخی توانسته به فرصتی برای سهولت بیشتر در بازسازی و مرمت این آثار و بنا‌ها بینجامد ابراز داشت: مرمت و بازسازی مجموعه‌ها و بنا‌های تاریخی یک امر مستدامی است و نباید تصور شود این مساله یک اتفاق مقطعی محسوب می‌شود. مرمت آثار و مجموعه‌ها اتفاقی است که ما همیشه در بنا‌های تاریخی در دست انجام داریم و به طور طبیعی اگر یک مجموعه متعلق به میراث فرهنگی دارای بازدیدکننده باشد نحوه کار به این صورت خواهد بود که در آن بخشی که درحال مرمت باشد گردشگران امکان بازدید نخواهند داشت و آن بخش در حال بازسازی به صورت موقت تعطیل خواهد بود. اما همزمان از بخش دیگر آن بنا که قبلا مرمت شده امکان بازدید وجود خواهد داشت. بنابراین، چون بنا‌ها و مجموعه‌های تاریخی مثل یک موجود زنده هستند و نمی‌توان گفت نیازی به رسیدگی مستمر ندارند همواره باید برای انجام اقدام‌هایی از این دست آماده باشند.   مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران خاطرنشان کرد: اما واقعیتی که وجود دارد و من هم به آن کاملا باور دارم این است که شیوه بازدید و کلا برخوردی که مردم با مقوله گردشگری دارند در شرایط کنونی که با بیماری کرونا مواجه هستیم با دوران پیش از شیوع این بیماری تفاوت قابل توجهی پیدا کرده است. همانطور که الگو‌های زیست مردم در دوران بروز این بیماری با قبل از آن به لحاظ سبک زندگی متفاوت شده در این زمینه هم می‌توانیم این تفاوت و تغییر را ببینیم. اما اینکه ما بخواهیم با توجه به کاهش و تعطیلی گردشگری در زمینه مرمت و بازسازی شرایط دیگری را به وجود بیاوریم پاسخ منفی است. چون ما همیشه و در گذشته هم کار‌ها و اقدامات مربوط به مرمت و بازسازی بنا‌ها را داشته ایم و الان هم این اقدام‌ها در دست انجام است. مساله مرمت وابسته به حضور یا عدم حضور بازدیدکنندگان نیست و ما با رعایت اصول ایمنی مرتبط با این موضوع کار مربوط به بازسازی و مرمت را پیش می‌بریم و از این بابت چیزی تغییر نکرده است.   انتهای پیام/ برچسب ها: پرهام جانفشان گردشگری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پرهام جانفشان گردشگری صنایع دستی و گردشگری میراث فرهنگی مجموعه ها بنا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، سعید شاهرخی امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران از ورود مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان خبر داد و اظهار کرد: این اشیا که از موزه ملی ایران (موزه مادر) انتخاب شده است، امروز به کرمان انتقال یافت و هم‌زمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی افزود: بخشی از اشیای این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان‌شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان کرمان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیا مجموعه انتقالی، اشیا حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

وی ادامه داد: بخشی از اشیا مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است که این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

کد خبر 750276

دیگر خبرها

  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • تقویم رویدادهای گردشگری کشور بوی گل و گلاب گرفت
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند