Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:25:43 GMT

ترکیه تور دارد که لغو شود؟!

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۴۶۰۰

ترکیه تور دارد که لغو شود؟!

شش روز پس از درخواست وزیر بهداشت برای توقف یک‌هفته‌ای رفت و آمد با ترکیه، ستاد ملی کرونا به لغو تورهای ترکیه رأی داد، اما برای پروازهای آن هیچ محدودیتی اعمال نکرد. برخی آژانس‌داران گردشگری می‌گویند: آن‌چنان که تصور می‌شود تور گردشگری برای ترکیه وجود ندارد که لغو یا ممنوع شود.

به گزارش ایسنا، سعید نمکی ـ وزیر بهداشت ـ در روزهای پایانی تعطیلات نوروز ـ در نامه‌ای به وزیر کشور که فرماندهی قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا را به عهده دارد، با اشاره به شیوع گسترده بیماری کووید -۱۹ در کشور ترکیه با ویروس جهش‌یافته، بر ضرورت توقف یک‌هفته‌ای ایاب و ذهاب از طریق مرزهای هوایی و زمینی با کشور ترکیه و لزوم همکاری استانداران در این زمینه تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شش روز بعد، معاون هماهنگی وزارت کشور از ابلاغ تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا، مبنی بر لغو فوری تور ترکیه به کلیه شرکت‌های گردشگری خبر داد. هرچند با وجود پیوست «فوری» به این مصوبه،  آژانس‌های گردشگری تا روز سه‌شنبه ۱۷ بهمن‌ماه دستور یا بخشنامه‌ای دریافت نکردند. رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت جهانگردی و هوایی هم گفت چون از نهاد متولی (وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) ابلاغیه‌ای نرسیده است، بنابراین آژانس‌های مسافرتی کماکان مجاز به فروش تور ترکیه هستند.

از طرفی، حسن ذی‌بخش ـ سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ـ هم تاکید کرد که پروازهای شخصی به کشور ترکیه برقرار بوده و ممنوعیتی شامل آن‌ها نشده است.

جواد هدایتی ـ مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هم یادآوری کرد که هیچ تردد مسافری از مرزهای بیست‌وپنج‌گانه کشور از جمله مرز مشترک با ترکیه انجام نمی‌شود، مگر در شرایط خاص مثل داشتن اقامت یا تابعیت. 

در واقع مرزهای زمینی ایران و ترکیه از اسفندماه ٩٨ تا کنون بسته شده است و مسافران ایرانی و حتی سایر ملیت‌ها امکان تردد ندارند.

پیگیری‌های ایسنا از آژانس‌های مسافرتی نیز نشان می‌دهد که با توجه به افزایش قیمت سفرهای خارجی، شمار تورهای ترکیه حتی در تعطیلات نوروز با استقبال قابل ملاحظه‌ای مواجه نشده است، هرچند با وجود ابراز نگرانی از سوی وزارت بهداشت، تا کنون هیچ آماری از جمعیت مسافر به این کشور ارائه نشده است. اگرچه حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت جهانگردی و هوایی ـ قبلا  به ایسنا گفته بود که تعداد پروازهای بین ایران و ترکیه در تعطیلات نوروز از عدد ۲۸ پرواز به ۵ پرواز در روز رسید و بسیاری از پروازها نیمه‌خالی انجام شد.

کاهش استقبال از تورهای گردشگری ترکیه را از چوب حراجی که آژانس‌ها از هفته دوم تعطیلات نوروز بلند کرده‌اند و تورها را با تخفیف‌های قابل توجهی برای فروش گذاشته‌اند نیز می‌توان متوجه شد.

مهرسا سبزه‌ها، مدیر فنی یکی از آژانس‌های گردشگری به ایسنا می‌گوید: استقبال از تور ترکیه در تعطیلات نوروز به خوبی گذشته نبود که البته به قیمت این تورها ربط داشت. مثلا تا یک سال پیش تور آنتالیا یا آنالیا در یکی از بهترین هتل‌های پنج‌ستاره، شش میلیون تومان قیمت داشت، درحالی که مبلغ همین تور امسال به ۲۵ میلیون تومان رسید. مسلما مسافری که سواحل ترکیه را انتخاب می‌کند، هتلی خوب با امکانات مناسب را ترجیح می‌دهد، نه هتل سه و چهارستاره که خدمات کامل و درخور نیاز ندارد و قطعا چنین هتلی با این نرخ موجود ارز، قیمت نجومی دارد.

او با اشاره به کاهش قیمت تور ترکیه و مشخصا استانبول در پایان تعطیلات نوروز، همزمان با اعلام وضعیت قرمز در بیشتر شهرهای این کشور اظهار کرد: قیمت پرواز تهران ـ استانبول به کمتر از یک میلیون تومان هم رسید، ولی استقبالی که از دوبی شد از ترکیه نشد.

او می‌گوید: برخلاف تصور حاکم، تقاضا برای سفر به دوبی بیشتر از ترکیه بوده است؛ چرا که دوبی مدت زیادی به روی مسافران بسته بود، قرنطینه طولانی‌مدت‌تری داشت و در واکسیناسیون پیشتاز بود و مقصد مطمئن‌تری برای سفر به شمار می‌آمد. بنابراین دوبی در مقایسه با ترکیه، برخلاف انتظار آژانس‌دارها متقاضی بیشتری داشت.

سبزه‌ها با علم به شیوه سفر مردم به ترکیه، معتقد است تصمیمی که با لغو این تورها گرفته شده است، چندان کارساز نیست و فایده ندارد، چون به آن شکلی که تصور می‌شود توری به مقصد ترکیه در آژانس‌ها فروخته نمی‌شود که حالا با این تصمیم محدود یا جلو آن گرفته شود.

این مدیر تور به نکات قابل ملاحظه دیگری اشاره می‌کند و می‌گوید: تورهای ترکیه آن‌طور که تصور می‌شود، نیست؛ مثلا ۲۰، ۳۰ یا ۵۰ نفر با یک راهنما عازم این کشور شوند و گشت داشته باشند. بسیاری از مسافران ترکیه فقط بلیت هواپیما و هتل می‌خرند و بیشتر هم شخصی و بدون خرید پکیج سفر اقدام می‌کنند. ضمن این‌که، با توجه به وضعیت کرونا در ترکیه، بیشتر رستوران‌ها و مراکز تفریحی و توریستی تعطیل شده‌اند و قوانین سختگیرانه‌ای از طرف دولت اردوغان حاکم است. هرچند این محدودیت‌ها شامل حال گردشگران خارجی نمی‌شود، اما مراکزی که گردشگر از آن‌ها استفاده می‌کند، اکثرا یا تعطیل شده‌اند یا ساعت کاری محدودی دارند. بنابراین اجرای تور تفریحی به این کشور معنا ندارد و طبیعتا دستور برای لغو آن هم معنا پیدا نمی‌کند، مگر این‌که پروازها تعلیق شود. مخصوصا با نزدیک شدن ماه رمضان که حراج‌های فوق‌العاده‌ای در این کشور برقرار می‌شود که از حالا هم تبلیغات آن به شکلی گسترده از طرف ترکیه شروع شده و قطعا سفر به این کشور برای بسیاری جذاب خواهد بود. آن‌هایی هم که به انگیزه خرید سفر می‌روند، از تور گردشگری استفاده نمی‌کنند. پس اگر نگرانی از بابت سرایت بیشتر ویروس جهش‌یافته از ترکیه به ایران وجود دارد بهتر است پروازها مدیریت شود، نه تورها.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري تور ترکیه سفر ممنوع ایران و ترکیه کروناویروس ویروس انگلیسی همه باهم علیه کرونا تعطیلات نوروز تور ترکیه آژانس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۴۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم

مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویداد‌ها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشور‌های همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و... که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشور‌ها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و ادامه داد: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشور‌هایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشور‌های عرب و فرهیختگان کشور‌های فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تور‌های گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدید‌ها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تور‌های گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و... را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد پلیس‌های ترکیه در فکر خودکشی
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • خجالت بکشید!
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد رونمایی شد