Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@16:43:49 GMT

گازاتا: روسیه علاقه ندارد امریکا به برجام بررگردد

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۴۷۲۴

در نوشته وی که از سوی دیپلماسی ایرانی ترجمه شده آمده است :  نمایندگان دولت پرزیدنت جو بایدن قصد دارند، پیشنهاد جدیدی در رابطه با حل و فصل برنامه هسته ای به ایران ارائه کنند. دو منبع نشریه «پولیتیکو» گفته اند که چگونه رئیس جمهوری امریکا می خواهد، وعده خود در رابطه با بازگشت به اجرای برجام را تحقق بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته آنان، به ایران توقف فعالیت سانتریفیوژهای گازی تکمیل شده در رابطه با غنی سازی 20 درصدی پیشنهاد خواهد شد. در ازای آن، امریکایی ها بخشی از تحریم های اقتصادی را لغو خواهند کرد.منابع نشریه پولیتیکو خاطرنشان می کنند که در هفته های آینده، به خاطر ویژگی های فصل سیاسی در ایران، تصمیم های قانع کننده ای در مذاکرات اتخاذ خواهد شد. موضوع از این قرار است که در روز 18 ماه ژوئن در ایران، انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. براساس پیش بینی های مقدماتی، احتمال دارد که در این انتخابات، نامزد اصول گرا به پیروزی برسد و در نتیجه، کل توافق هسته ای با تهدید مواجه شود. در اواخر ماه مه نیز مهلت توافق مهم ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی به پایان می رسد. پس از آن، دسترسی نمایندگان آژانس به تاسیسات هسته ای ایران به طور چشمگیری، کاهش خواهد یافت.

ولادیمیر واسیلیف، کارمند علمی ارشد انستیتوی امریکا و کانادا، معتقد است: «امریکا حتی در صورت تمایل نیز نمی تواند به صورت خودکار، به توافق هسته ای باز گردد، زیرا طی سال های ریاست جمهوری ترامپ، موازنه نیروها در منطقه به شدت تغییر کرده است.» وی در ادامه می افزاید: «در حال حاضر، سیاست امریکا در قبال ایران در وضعیت نامشخصی قرار دارد. دولت ترامپ از توافق هسته ای خارج شد و سپس ترکیب نیروها در خاور میانه را تغییر داد. در نتیجه، در این منطقه و در جهان عرب، مخالفان قدرتمندی علیه ایران شکل گرفته اند. بازگشت امریکا به توافق هسته ای مغایر با نظرات این ائتلاف و اسرائیل خواهد بود.»به اعتقاد واسیلیف، طی سال های اخیر، ایران نیز به نوبه خود، تعداد نیروهایش را در سوریه و عراق افزایش داده است. از این رو، به احتمال زیاد، و حتی فرای از وضعیت مرتبط با سلاح هسته ای ایران، امریکایی ها خواهان حفظ تحریم ها علیه ایران خواهند بود.در همین رابطه روسیه طرحی را آماده کرده است که در آن به منافع تمامی طرف ها توجه می شود. برای تحقق این طرح باید از تفکر قدیمی تشکیل سیستم امنیتی در شعاع خلیج فارس استفاده شود. امریکایی ها نیز موافق بررسی این پیشنهاد هستند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۴۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند

به گزارش خبرآنلاین، مارس (اسفند) گذشته بود که روس‌کوسموس از قصد خود برای همکاری با چین در ساخت یک راکتور هسته‌ای خودکار روی ماه در طول دهه آینده خبر داد تا انرژی پایگاه پیشنهادی روی ماه را تأمین کند.

«یوری بوریسوف» مدیرکل روس‌کوسموس، دو ماه پیش گفت که برای ساخت این پایگاه، به دنبال استفاده از موشک‌های هسته‌ای جهت انتقال محموله به ماه است؛ اما دانشمندان دو کشور هنوز نمی‌دانند که چگونه باید این فضاپیما را ایمن ساخت.

در مقاله‌ای که خبرگزاری دولتی ریانووستی در روز چهارشنبه منتشر کرد، بوریسوف گفته است که «توسعه این نیروگاه هسته‌ای در دست اجرا است و دو کشور روی ایجاد امکانات آزمایشی و تحقیقاتی به‌عنوان بخشی از این پروژه کار می‌کنند.

بوریسف افزود: «ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی قمری (ILRS) در دو مرحله از سال 2025 تا 2035 برنامه‌ریزی شده و شامل چندین ماژول است. توسعه منبعی مطمئن، بلندمدت و طولانی‌مدت انرژی هسته‌ای در ماه بسیار مهم است، زیرا شب ماه حدود 14 شبانه‌روز زمینی طول می‌کشد و پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی کافی را برای کار کردن وسایل الکتریکی در چنین دوره طولانی‌مدتی ذخیره کنند».

روس‌کوسموس و سازمان ملی فضایی چین (CNSA)، اولین بار در سال 2021 اعلام کردند که قصد دارند ILRS را بسازند و در آن زمان، گفتند که از حضور شرکای بین‌المللی استقبال می‌کنند؛ بااین‌حال، تحریم‌های ایالات‌متحده علیه روسیه به دنبال تهاجم تمام‌عیار این کشور به اوکراین در فوریه 2022 به رکود روابط بین این کشورها کمک کرده است و با این حساب، بعید است که فضانوردان ناسا اجازه بازدید از این پایگاه را پیدا کنند.

نگرانی از فعالیت‌های نظامی در فضا

تاکنون هیچ پیشنهادی مبنی بر وجود جنبه نظامی این پروژه بین روسیه و چین وجود ندارد و این، درحالی است که روابط اقتصادی و دیپلماتیک این دو کشور از زمان آغاز جنگ در اوکراین، عمیق‌تر شده است.

در ماه مارس، اندیشکده انستیتوی مطالعات جنگ (ISW) گفت که احداث پایگاه روی ماه، نشان‌دهنده «مشارکت راهبردی بلندمدت چین با روسیه برای موضع‌گیری علیه غرب و احتمالاً تهدید کردن آن» است.

یک ماه پیش از آن، قانون‌گذاران آمریکایی از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به «تهدید جدی امنیت ملی» را که شایع شده بود سلاح هسته‌ای ضدماهواره‌ای روسیه است، از طبقه‌بندی خارج کند. مسکو در مقابل وجود چنین سلاحی را رد کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا به نیوزویک گفته است که ایالات‌متحده، روسیه و چین همگی اعضای کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضا در سازمان ملل متحد هستند و پرتاب هر سیستم هسته‌ای فضایی نیازمند ارائه تحلیل دقیق و آگانه ایمنی و خطرات است.

منبع: نیوزویک

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904394 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • انتقاد جان کری از ترامپ در ششمین سالگرد خروج آمریکا از برجام: ایران را قوی تر کردی و آمریکا را منزوی
  • جهان در شوک اتمی: روسیه و چین در ماه، پایگاه هسته‌ای می‌سازند
  • ترمیم رابطه؟!
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • غربی‌ها علاقه‌مند به روابط نزدیک ایران و روسیه نیستند/ اسرائیل مخالف صنعت هسته‌ای ایران است
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق