Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@19:58:59 GMT

دامنه نوسان نامتقارن معاملات را فلج کرد

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۵۵۶۸

سوال: علت تداوم روند نزولی بازار چیست؟ آیا می‌توان امیدی به ادامه معاملات بورس و رونق بازار سهام داشت؟

به گزارش بورس تابناک، پاسخ از محمد شکری، کارشناس بازار سرمایه: برخی تصمیمات سیاست‌گذار برای بهبود وضعیت بازار سرمایه روند معاملات بورس را نزولی کرده است. تصمیمات اتخاذ شده در مورد تغییر دامنه نوسان و تبدیل آن به دامنه نوسان نامتقارن از همان ابتدا با اما و اگرهای بسیاری مواجه بود و بارها کارشناسان در مورد اجرای غیر کارشناسی آن هشدار دادند اما از آنجا که در آن مقطع بازار در شرایط غیرمنطقی به‌سر می‌برد، دامنه نوسان نامتقارن اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستورالعملی که تنها بعد از چند روز مشکلات بیشتری را برای معامله‌گران به وجود آورد و روند خرید و فروش سهام را وارد فاز منفی کرد و از ابتدای سال بسیاری از نمادها به دلیل دامنه نوسان نامتقارن معامله نمی‌شوند. اما با توجه به وضعیت کنونی بازار و تداوم روند نزولی شاخص باید دید سیاست‌گذار تا چه زمانی می‌تواند بر اجرای دامنه نوسان نامتقارن پافشاری کند. بر همین اساس و با وجود تداوم اجرای این دستورالعمل نمی‌توان انتظار تغییر در روند بازار را داشته باشیم. اکنون بازار یکی از بلاتکلیف‌ترین روزهای خود را پشت سر می‌گذارد. اظهارات مداوم سیاست‌گذار در مورد احتمال تغییر دامنه نوسان موج جدیدی از نگرانی سهامداران را به دنبال داشته، این در حالی است که تجربه نشان می‌دهد هرگاه بازار از سوی سیاست‌گذار با اخبار ضد و نقیض رو‌به‌رو می‌شود واکنش‌های هیجانی بیشتری نشان می‌دهد این در حالی است که درخارج از این بازار نیز اتفاقاتی از جمله نرخ دلار، برجام و انتخابات ریاست جمهوری کشور می‌تواند بورس تهران را با شوک‌های پی‌درپی مواجه کند. از این رو چند عامل تاثیرگذار اقتصادی و غیر اقتصادی خارج از بازار می‌تواند روند بازار را تا دو ماه آینده تحت تاثیر قرار دهد. به نظر می‌رسد بازار سرمایه برای به تعادل رسیدن به زمان بیشتری نیاز دارد. اگرچه این وضعیت منفی نیز مداوم نخواهد بود و بعد از تعیین تکلیف انتخابات ریاست جمهوری و مشخص شدن موضع تیم اقتصادی جدید در مورد بورس، سرمایه‌گذاران وارد دوران جدیدی خواهند شد. از سال گذشته شاخص کل بورس با فراز و فرود‌های بسیاری همراه بوده است. فتح قله ۲میلیون واحدی در تابستان ۹۹ یک اتفاق غیرمنتظره و غیر منطقی برای بورس تهران به شمار می‌رود از این‌رو انتظار رسیدن شاخص به این عدد‌ها کمی غیر واقعی به نظر می‌رسد اما مسلما شاخص در ماه‌های آینده روز‌‌های مثبت و صعودی را تجربه خواهد کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد در بهترین حالت شاخص به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صعود کند که با قیمت‌های فعلی سهام، خریداران این روزهای بازار سرمایه نسبت به بازار‌های موازی مسکن، دلار و طلا روزهای پر بازده‌تری خواهند داشت.

 

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان حمید صفت سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت دامنه نوسان بازار سرمایه افت شاخص اعمال ماه شعبان حمید صفت سند همکاری 25 ساله ایران و چین کارت اعتباری سهام عدالت دامنه نوسان نامتقارن بازار سرمایه سیاست گذار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۵۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز بارشد ۱۰۶۹ واحدی به سطح دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحدی رسید. 

به گزارش مشرق، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه) با رشد یک هزار و ۶۹ واحدی همراه بود و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید.

اما در مقابل شاخص کل هم وزن با ۴۶۵۰ واحد رشد، رقم ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحدی را ثبت کرد.

همچنین نمادهای پارسان، فولاد، فملی، کگل، شبندر، شپدیس و بوعلی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر را روی شاخص گذاشتند. نمادهای ذوب، خزامیاد، فولاد، کاما، کساپا، خودرو و فاذر پر تراکنش‌های بازار بودند.

در معاملات فرابورس نیز شاخص کل با ۱۱۶ واحد رشد به رقم ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحد رسید و نمادهای آریا، فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر پر تراکنش‌های بازار بودند.


دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • رشد ۱۰۶۹ واحدی شاخص کل بورس
  • بورس تغییر جهت داد
  • رشد ۱۰۶۹ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • شاخص بورس امروز ۵ اردیبهشت/رشد۱۰۷۱ واحدی
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳