Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@19:09:07 GMT

کشور از کشاورز حمایت نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۰۹۱۷۶

کشور از کشاورز حمایت نمی‌کند

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت‌ها تا آنجا که می‌توانستند سرمایه‌گذاری بسیار خوبی در بخش صنعت انجام داده‌اند لیکن در بخش کشاورزی کم کاری شده است.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برنامه زنده «به وقت ایران» ۱۷ فروردین با حضور علی کیانی‌راد رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی و ذبیح الله اعظمی ساردویی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با موضوع «کشاورزی» از شبکه هفت سیما روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذبیح الله اعظمی ساردویی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر یکی از عوامل اصلی و اشکالاتی که در بازار وجود دارد، حتی در موضوع مرغ به قانون تمرکزی بر می‌گردد که در سال ۹۸، آن را از وزارت جهاد کشاورزی به شورای سران قوا برده و به وزارت صمت انتقال داده شد.

وی افزود: وظیفه مجلس این است که قوانین دست و پاگیر را حذف کند و قوانین مورد نیاز مصوب شود. بانک‌ها یکی از موانع اصلی در این مسیر هستند، درصد‌ها و وثیقه‌هایی که از تولید کننده گرفته می‌شود از موانع پیش روی تولیدکننده می‌باشد.

ساردویی یکی از اشکالات اساسی را تربیت نکردن کارشناس کشاورزی مهارت محور دانست و گفت: در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های کشاورزی کشور کارشناس مهارت محور تربیت نمی‌شود. یکی از نگرانی‌های وزیر جهاد کشاورزی و کمیسیون کشاورزی مجلس این است که در آینده کشاورزی کشور به دست چه کسانی خواهد بود.

وی بیان کرد: در مدیریت بهره‌وری در بخش کشاورزی، برای آب و زمین باید زیرساخت‌ها فراهم شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: متاسفانه از ۱۵۰ هزار مهندس کشاورزی در کشور ۸۳ هزار نفر آن‌ها بیکار هستند.

ساردویی با اشاره به اینکه کشاورزی در کشور با ریسک بالا صورت می‌گیرد، افزود: دولت‌ها تا آنجا که می‌توانستند سرمایه‌گذاری بسیار خوبی در بخش صنعت انجام داده‌اند لیکن در بخش کشاورزی کم کاری شده است. تنها مواردی که با جدیت دنبال شده آبیاری‌های نوین است.

وی انتقال دانش به کشاورزان را یکی از مسائل مهم دانست و گفت: تولید بذر هیبرید (Hybrid) یکی از مشکلات کشور در بخش کشاورزی است و این موضوعی است که وزارت علوم و وزارت جهاد کشاورزی از آن آگاه هستند. مشکلی که خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان در این مسیر به کمک آمده‌اند.

ساردویی با بیان اینکه کشاورز تولید می‌کند، اما در کشور اصلا حمایت نمی‌شود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی آمار دقیقی از سطح زیر کشت ندارد.

وی افزود: یکی از مشکلات اساسی کشور در بحث زیرساخت‌ها مانند مرتب سازی، بازاریابی و بسته بندی شیک است.

در ادامه این برنامه؛ علی کیانی‌راد رئیس موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: زنجیره‌های عرضه محصولات کشاورزی و غذا در دنیا جزو پیچیده‌ترین طولانی‌ترین و پرنفع‌ترین زنجیره‌ها به شمار می‌آیند که مدیریت آن‌ها بسیار سخت است. بنابراین؛ وقتی از تولید محصولات کشاورزی صحبت می‌شود بدون توجه به بیش از مزرعه و سفره مردم نمی‌توان از موانع سخن بگوییم.

وی افزود: بدون داشتن نظام توزیع و الگوی مصرف مناسب در تولید محصولات کشاورزی قطعا نمی‌توان موفق بود.

کیانی‌راد بیان کرد: بخش کشاورزی از سایر بخش‌های اقتصادی جدا نیست. متاسفانه بیشترین نکته‌ای که باعث عدم پشتیبانی و ایجاد مانع برای بخش کشاورزی می‌شود، این است که به تولید کشاورزی و تولید کننده به عنوان یک فعالیت اقتصادی در کشور نگاه نمی‌شود. در ایران به اسم حمایت از مصرف کننده سرکوب قیمت را برای تولیدکننده بعمل می‌آید در حالی که باید به این موضوع توجه داشت که وقتی تولیدکننده از قیمت دریافتی بخش کشاورزی حمایت نشود، پایداری امنیت غذایی به خطر خواهد افتاد.

وی اضافه کرد: متاسفانه مدیریت زنجیره ارزش غذا در کشور از مدیریت واحدی برخوردار نیست.

کیانی‌راد خاطرنشان کرد: کشور در فرایند تصمیم‌سازی، سیاست‌سازی، تصمیم‌گیری، سیاست‌گذاری و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌ها در حوزه کشاورزی دارای نقص است.

وی افزود: ایجاد، تکمیل، توسعه و حمایت زنجیره ارزش نکته مغفول مانده بخش کشاورزی و تولید غذایی کشور است

کیانی‌راد همچنین عنوان کرد: یکی از موانع مهمی که در توسعه زنجیره‌های ارزش کشاورزی و غذا در ایران وجود دارد، کمبود سرمایه‌گذاری و عدم توجه تاریخی است. متاسفانه سهم سرمایه‌گذاری انجام شده در بخش کشاورزی نسبت به کل سرمایه‌گذاری در اقتصاد هیچ‌گاه بالای ۵ درصد نرفته است. سهم سرمایه‌گذاری انجام شده در بخش کشاورزی از کل سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌های اقتصادی کشور از ۶/۴ دهم درصد در سال ۹۰ به ۶/۳ دهم درصد در سال ۹۸ رسیده است. این در حالی است که رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی از رقم ۵ و نیم درصد در سال ۹۰ به ۸/۸ درصد در سال ۹۸ رسیده است. این سوال پیش می‌آید که چطور ممکن است که این اتفاق افتاده باشد، جز این بوده که بر منابع پایه فشار وارد شده است؛ که در دو حوزه سرمایه‎گذاری زیرساختی و حوزه ماشین‌آلات خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: ترکیب سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی نامناسب بوده و بیشتر در حوزه زیربنایی سرمایه‌گذاری شده که محصول سیاست‌گذاری نامناسب است.

کیانی‌راد با بیان اینکه تولید در بخش کشاورزی با نگاه بازار صورت نمی‌گیرد، تاکید کرد: مانع اول سرمایه گذاری، مانع دوم سیاست گذاری‌های کلان اقتصادی و نوع نگاه سیاستگذاران به بخش کشاورزی است.

برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیه کنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روز‌های یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش می‌رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برنامه به وقت ایران صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه آموزش عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی وزارت جهاد کشاورزی بخش کشاورزی سرمایه گذاری درصد در سال کیانی راد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۹۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس

بر اساس آخرین آمار دریافتی تعدادکل مذاکرات تجاری و غیرتجاری در غرفه استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴، سه رقمی شد و از یک صد مذاکره گذشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) در حالی آغاز به کار کرد که غرفه استان فارس همچنان پر رونق میزبان مسئولان ارشد کشور و همچنین سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بود. بر اساس آخرین آمار دریافتی تا بعدازظهر دیروز، 10 اردیبهشت‌ماه تعداد کل مذاکرات تجاری و غیرتجاری در غرفه استان فارس سه رقمی شد و از یکصد مذاکره گذشت.

ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس در بخش‌های مختلف به شکلی است که چشم هر بیننده و مراجعه کننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

«میثم لطیفی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی کشور»، «محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی»، «حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی»، «عباسی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال وزارت کشور»، «فولادگر، معاون کسب و کار وزیر صمت»، «علیخانی رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور»، «رئیس میزصادرات سازمان توسعه و تجارت ایران»، «دبیر دوم سفارت سنگال»، استاندار بوشهر، تعدادی از معاونان استانداری‌های بوشهر، سمنان و قزوین به همراه مدیران برخی از شرکت‌های بزرگ تأمین مالی کشور و یک هیئت مذاکره کننده بزرگ روسی از نزدیک با توانمندی‌های استان فارس آشنا شدند.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) ابتدای هفته جاری با حضور فارس و 30 استان دیگر کشور در محل نمایشگاه‌های بین اللملی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه در حالی بعد از ظهر امروز به کار خود پایان می‌دهد که تا بعدازظهر دیروز در این رویداد 20 محصول جدید استان فارس در حوزه فرایند‌ها و تولیدات رونمایی و چندین تفاهم‌نامه همکاری و سرمایه‌گذاری با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی منعقد شده است.

هدف از برگزاری این نمایشگاه 5 روزه فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، فرش و صنایع دستی، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات آرایشی، بهداشتی، صنعت ساختمان، خدمات فنی مهندسی و پتروشیمی اعلام شده است.

استان فارس نیز با تأکید بر معرفی زنجیره‌های ارزش در زمینه‌های فولاد و گیاهان دارویی مشارکت جدی در این رویداد مهم اقتصادی را در دستور کار قرار داده‌ است.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • بیش از ۱۰۰ مذاکره هیئت‌های تجاری داخلی و خارجی در غرفه فارس
  • مدیرکل اقتصادی استانداری، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چین در بخش کشاورزی مازندران خبر داد
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو
  • چینی ها ۱۰ هزار میلیارد ریال در مازندران سرمایه گذاری می کنند
  • بازگشت ۴۴۹ طرح راکد و غیرفعال به چرخه تولید با حمایت بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود