Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@07:21:23 GMT

پارسال ۴۰۰ جانور مصدوم تحویل محیط زیست گلستان شدند

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۱۰۱۵۲

پارسال ۴۰۰ جانور مصدوم تحویل محیط زیست گلستان شدند

محمود شکیبا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از مجموع جانوران حیات وحش تحویلی به محیط زیست گلستان حدود ۳۰۰ مورد آن پرندگان شکاری مانند سارگپه، عقاب، دلیجه و جغد جنگلی بودند که براثر تیراندازی شکارچیان مصدوم شده بودند.

وی بابیان اینکه معمولا بال پرندگان آسیب دیده با توجه به توخالی بودن بافت استخوانی، پیوند نمی‌خورد، افزود: چنین پرندگانی دیگر امکان پرواز نخواهند داشت و تلف می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکیبا اضافه کرد: طی یک سال گذشته ۵۰ درصد حیوانات مصدوم و نابالغ تحویلی به محیط زیست گلستان به دلیل شدت آسیب دیدگی، تغییر تغذیه و دوری از سبک زندگی در طبیعت بعد از مدتی تلف شدند.

رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست گلستان گفت: با وجود صادر نشدن پروانه شکار درسال گذشته، بازهم شاهد تلف شدن تعداد زیادی از پرندگان براثر شلیک گلوله شکارچیان بودیم که فقط بدن زخمی تعدادی از آنها به محیط زیست تحویل داده می‌شود.

شکیبا بابیان اینکه ۵۰ مورد از حیوانات حیات وحش تحویلی به محیط زیست گلستان، جوجه پرندگان شکاری و توله نابالغ حیواناتی مانند شوکا، مرال، گربه جنگلی و گرگ بودند، افزود: دوست‌داران طبیعت با مشاهده این حیوانات، آنها را جهت مداوا به محیط بانان تحویل دادند.

وی با قدردانی از همکاری دوست‌داران محیط زیست و تاکید بر نزدیک نشدن به محیط زندگی حیوانات حیات وحش ادامه داد: در بیشتر مواقع والدین جوجه‌ها و توله حیوانات برای پیدا کردن غذا به صورت موقتی از کنار فرزندان خود دور و دوباره باز می‌گردند اما وقتی بوی انسان را در محدوده زندگی خود حس کنند، از آن محل دور می‌شوند.

شکیبا از مردم گلستان تقاضا کرد در صورت مشاهده جوجه‌ پرندگان و توله حیوانات دور افتاده از لانه از نزدیک شدن و دست زدن به آنها پرهیز کنند زیرا  طبیعت بهترین محیط برای زندگی حیوانات است.  

به گزارش ایرنا، استان گلستان با اقلیم متنوع و مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع و ۱.۹ میلیون نفر جمعیت؛ همزمان ساحل دریا، جنگل، کوهستان، دشت و کویر را با هم دارد و به همین دلیل از تنوع گیاهی و جانوری برخوردار است. 

این استان شمالی از معدود تنفس گاه‌های گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری ایران است و طیف گسترده‌ای از پرندگان همچون مرغابی، غاز، قو، پلیکان، باکلان، پرستوی دریایی، سلیم، کاکایی، چنگر، اگرت، خوتکا، گیلان شاه و تلیله را در خود جای داده است.

آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ و مرال نیز از مهمترین گونه‌های جانوری این استان هستند که در زیستگاه‌های طبیعی آن از جمله در پارک ملی گلستان زیست می‌کنند.

پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست کره ثبت شده در میراث جهانی ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره جای داده است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست شکارچیان غیرمجاز گلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست شکارچیان غیرمجاز گلستان سازمان حفاظت محیط زیست شکارچیان غیرمجاز گلستان اخبار کنکور محیط زیست گلستان محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۰۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار

دریافت 16 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه عشوری اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی (حسین آقایی و مهرداد بخشی پور) با همراهی یکی از محیط بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسید.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید. آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود و مشاهده و تصویر برداری از گونه‌های ارزشمند هم نشان از این امنیت دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

گفتنی است، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 6090941

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)