۱۸ فروردین ۱۴۰۰
جزئیات جدید از انفجار کشتی ایرانی در دریای سرخ
شناور ایرانی که روز گذشته دچار حادثه شده است کشتی باری ساویز است که به عنوان یک پایگاه برای پشتیبانی از تکاوران دریایی در جهت مقابله با دزدان دریایی مورد استفاده قرار می گرفته است.
به گزارش قدس آنلاین، عصر روز سه شنبه (۱۷ فروردین) خبر سانحه برای یک کشتی ایرانی در دریای سرخ منتشر شد.
این کشتی، کشتی ایرانی «ساویز» بود که از مدتها قبل در این منطقه حضور دارد و در حالی که برخی منابع از احتمال اصابت موشک و یا اژدر به آن خبر میدادند، احتمالا این سانحه به دلیل انفجار مینهای چسبان و مغناطیسی در بدنه این کشتی رقم خورده است.
پس از انتشار این خبر، صحبتهای مختلفی درباره ماموریت کشتی ساویز در دریای سرخ مطرح شد و برخی به اشتباه-و یا از روی غرض- آن را پایگاه دریایی ایران برای حمایت از مقاومت یمن قلمداد کردند!
از اواخر دهه ۸۰ شمسی، با شیوع پدیده دزدی دریایی در منطقه باب المندب، خلیج عدن و دریای سرخ -که منجر به ربایش چند کشتی ایرانی توسط دزدان دریایی در این مناطق نیز شد- جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت تا مثل بسیاری از کشورهای دیگر، برای حفاظت از شناورهای تجاری خود، ناوگروه های نیروی دریایی ارتش را به منطقه اعزام کند و در راستای تامین امنیت خطوط مواصلاتی و کاروانهای تجاری خود حضوری مستمر در این منطقه داشته باشد.
در همین راستا تاکنون بیش از ۷۰ ناو گروه نداجا به این منطقه اعزام شدهاند و از آن زمان به بعد دیگر هیچ کشتی ایرانی توسط دزدان دریایی ربوده نشد.
دریای سرخ، خلیج عدن و تنگه باب المندب را به کانال سوئز (ورودی دریای مدیترانه) وصل میکند و به همین دلیل یکی از پرترددترین و مهمترین آبراههای جهان به شمار میرود که شناورهای تجاری زیادی در آن عبور و مرور میکنند.
ناوگروههای ایرانی به منظور مقابله با دزدان دریایی، تعدادی از تکاوران دریایی را نیز همراه خود دارند تا در صورت مواجه با دزدان دریایی این تکاوران بتوانند با حضور روی شناورهای تجاری ضمن مقابله با آنها، اجازه تصرف کشتی را ندهند.
بروز پدیده دزدی دریایی در خلیج عدن و شیوع آن به سراسر اقیانوس هند، کشورها را ناچار کرد برای محافظت از کشتیهای خود در زمان عبور از مناطق خاص که حملات دزدان دریایی در آن بیشتر است، اقدام به استقرار شناورهایی برای پشتیبانی تجهیزاتی و فنی از ماموریتها کنند (این اقدام از اوایل قرن بیستم رواج داشته است) و کشتی ساویز در واقع چنین نقشی را ایفا میکند.
این کشتیها که اصطلاحا به آنها floating armouries میگویند، بر اساس کنوانسیون ملل متحد، شناورهایی هستند که به عنوان انبار و مرکز پشتیبانی در نواحی دور از ساحل مستقر میشوند و استقرار کشتی ساویز در منطقه دریای سرخ برای محافظت از خطوط کشتیرانی و دریانوردی بین المللی نیز با هماهنگی سازمان ملل متحد بوده است.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در همین رابطه تاکید کرد: «بر اساس اعلام قبلی رسمی و هماهنگیهای انجام شده با سازمان بینالمللی دریانوردی به عنوان نهاد مرجع، کشتی غیرنظامی ساویز برای برقراری امنیت دریانوردی در مسیر خطوط کشتیرانی و مقابله با دزدان دریایی در منطقه دریای سرخ و خلیج عدن مستقر شده بود. این کشتی عملا به عنوان ایستگاه لجستیکی (پشتیبانی فنی و تدارکات) ایران در دریای سرخ عمل میکرد و لذا مشخصات و ماموریت این کشتی قبلا به صورت رسمی به آن سازمان اعلام شده بود.»
بنابراین واضح است، کسانی که با کشتی ساویز و یا کشتیهای مشابه در اینگونه مناطق، برخوردهای تروریستی انجام میدهند در واقع امنیت خطوط بین المللی دریایی را به خطر میاندازند و مسئولیت جهانی مخاطرات بین المللی نیز بر عهده آنهاست.
هرچند تا کنون هیچ گروه یا کشوری مسئولیت این حمله را رسما برعهده نگرفته اما نیویورک تایمز در گزارشی از قول یک منبع آگاه، اسرائیل را مسئول حمله به کشتی ایرانی ساویز معدفی کرد.
از سوی دیگر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا هرگونه نقش این کشور در ماجرای کشی ساویز را رد کرده است.
به گفته آقای خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، بررسیهای فنی برای مشخص شدن چگونگی این حمله و منشا آن در حال انجام است.
این اولین مرتبه نیست که طی چند ماه اخیر به کشتیهای ایرانی در دریای سرخ حمله میشود. سال گذشته سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در جریان الحاق ناو زره به نیروی دریایی ارتش تاکید که جمهوری اسلامی ایران برای حراست از کاروانهای تجاری، مجددا دریای سرخ را در منطقه گشتزنی خود قرار خواهد داد.
منبع: خبرگزاری تسنیممنبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: کشتی ایرانی دزدان دریایی دریای سرخ کشتی ایرانی بین المللی کشتی ساویز خلیج عدن
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۶۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
احمدینژاد: فنر مردم به زودی در خواهد رفت/ از کسی نمیترسم و حرف میزنم
درخواست روسیه از ایران درباره دریای خزر
احمد توکلی: ۶۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند / وضع مملکت اینقدر بد نبوده
پاسخ جنجالی مقام وزارت بهداشت درباره واکسن ایرانی؛ «شما نزن، اجباری نیست»!
حاجیرحیمیان مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام استان اصفهان شد
خبر بعدی:
بازدید امیر دریادار کاویانی از مرکز آموزش تکاوران دریایی در منجیل
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر دریادار کاویانی جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش در بازدید از مرکز آموزش تفنگداران و تکاوران دریایی قمر بنی هاشم (ع) ضمن بازدید و بررسی امکانات این مرکز آموزش بر لزوم تقویت آموزش در سطح نیروهای مسلح تاکید کرد.
دریادار کاویانی با اشاره به تهدیدات و تحریمهای دشمنان انقلاب اسلامی، تاکید کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران باید آمادگی لازم را در زمینههای دفاعی داشته باشیم چراکه دشمنان انقلاب اسلامی ایران همواره در پی ضربه زدن به کشور هستند.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به لزوم تقویت آموزش در سطح نیروهای مسلح، اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم آمادگی نیرویهای مسلح را در زمینه دفاعی- نظامی حفظ و ارتقا دهیم نیازمند آن هستیم که رکن اساسی آموزش را جدیتر از گذشته دنبال کنیم.
وی با تاکید بر نقش مهم مرکز آموزش تفنگداران و تکاوران دریایی منجیل، گفت: در سطح نیروهای مسلح، این مرکز آموزش از مراکز حیاتی و راهبردی میباشد چراکه امر مهم آموزش و پرورش نیروها به او محول شده است.
امیر کاویانی گفت: آموزشهای این مرکز باید مطابق با نوع تهدیداتی که به ایران وارد میشود باشد که به همین منظور لازم است فرماندهان اتفاقات روز را رصد کنند و متناسب با آن فناوریها و آموزش مورد استفاده خود را به روز گردانند.
وی با اشاره به فقر تجهیزات نظامی در اوایل انقلاب، بیان کرد: زمان جنگ ایران در زمینه تجهیزات نیازمند به کمک بیگانگان بود، اما امروزه به برکت انقلاب و همت جوانان در نقطه قابل اتکایی در حوزه ساخت و ارتقای تجهیزات و همچنین آمادگی نیروی انسانی رسیده ایم.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: آموزشهای این مرکز صرفا نباید به حیطه نظامی محدود گردد، چراکه ایران در زمان جنگ تنها با اتکا به تجهیزات و دانش نظامی بر دشمن غلبه نکرد بلکه این نیروی ایمان بود که شجاعتی در جوانان ما به وجود آورد که توانستند برابر متجاوزان تا دندان مسلح، ایستادگی نمایند.
امیر دریادار کاویانی به اشاره به افول قدرت دشمنان انقلاب اسلامی ایران، تاکید کرد: امروزه میبینیم که انقلاب اسلامی چگونه توانسته تا دست دشمنان را از منطقه کوتاه کند و نقش راهبردی را در صلح و امنیت منطقه فراهم آورد، که البته همچنان لازم است با ارتقای سطح کیفی و کمی آموزشها و تجهیزات، اقتدار نظامی ایران را مستحکمتر از گذشته کنیم.
وی همچنین با حضور در جمع هیئت رئیسه مرکز آموزش تفنگداران و تکاوران دریایی از تلاشهای فرماندهان و کارکنان این مرکز در اجرای امور محوله تقدیر به عمل آورد.
انتهای پیام/