Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سربازی همیشه دغدغه ای  برای جوانان بوده و آمار افزایش سربازان فراری از خدمت  به  مسئله مهمی دراین رابطه تبدیل شده است. حالا  مجلس به دنبال  تدوین طرحی است که به وضعیت سربازی سروسامان بخشیده و امکان نرفتن به سربازی را محقق کند!  یعنی کسانی که به سربازی می روند حقوق بیشتر و کسانی که نمی روند باید مالیات بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کارشناسان اقتصادی معتقدند اخذ این مالیات هیچ تغییری در بودجه به وجود نمی آورد و به نوعی جابجایی منابع مالی محسوب می شود. این در حالیست که  تدوین این طرح مالیاتی بدون حضور مسئولین سازمان امور مالیاتی برگزار شده است. 

ابوالفضل ابوترابی  نماینده مجلس طرح مالیات بر تامین امنیت را جدا از خرید خدمت سربازی دانست و گفت: طرح مالیات بر امنیت بر مبنای تامین مالی حقوق سربازان است، اگر بتوانیم مشکلات مالی دوران خدمت مشمولان را کاهش دهیم، گام بلندی در سربازی مشمولان برداشته و خدمت سربازی به سمت حرفه‌ای شدن پیش خواهد رفت.

او افزود: طرح مالیات بر تامین امنیت خرید خدمت سربازی نیست، بلکه ارائه مالیات بر خدمات دریافتی است، شامل حال نیروی‌های انسانی مازاد نیرو‌های مسلح است که بین ۲۸ تا ۵۰ سال قرار دارند و بعد از ۵۰ سالگی ارائه خدمات با مالیات قطع می‌شود. این موضوع از سال ۹۰ مطرح شده منتها به دلیل کمبود بودجه تاکنون مطرح نشده است، با اوضاع نابسامان اقتصادی کشور اجرایی شدن این طرح بخشی از منابع مالی حقوق سربازان را فراهم می‌کند.

او با اشاره به افزایش مدت سربازی از دو به پنج سال در این طرح، گفت: ، به سمت سربازی حرفه‌ای حرکت خواهیم کرد و در این پنج سال، هر ساله در صورتی که فرمانده یگان اعلام نیاز بکند و از رفتار و تخصص سرباز در زمینه به کار گرفته شده، رضایت داشته باشد، می‌تواند طرح را به صورت اختیاری ادامه دهد و سرباز هم با اختیار خود می‌تواند با یگان مربوطه ادامه همکاری داشته باشد.

افرادی که سربازی نمی‌روند در مقابل خدماتی که دریافت می‌کنند مبلغی به عنوان مالیات به کسانی می‌دهند که امنیت آن‌ها تامین می‌کنند. هزینه دریافتی از این طرح صرف افرادی می‌شود که به عنوان سرباز به کشور خدمت می‌کنند، به بیانی ساده‌تر افرادی که سربازی نمی‌روند در مقابل خدماتی که دریافت می‌کنند مبلغی به عنوان مالیات به کسانی می‌دهند که امنیت آن‌ها را تامین می‌کنند.

سازمان مالیاتی در جریان نیست!

محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی سازمان امور مالیاتی در همین رابطه به  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه مجلس در رابطه با طرح مالیاتی سربازی جلسه ای را با مسئولین مالیاتی داشته است؟ هم گفت : خیر مجلس در این باره جلسه یا مشورتی با ما نداشته است.

مالیات بر سربازی منبع مالی جدید نیست

سیاوش غیبی پور کارشناس مالیاتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طرح مالیاتی سربازی گفت: خیلی از فعالیت‌هایی که شهروندان انجام می‌دهند یک نوع پرداخت به خزانه است. اینکه سربازی اجباری به مدت دو سال و یک فرصت سه ساله هم سربازی حرفه‌ای در مقابل دستمزد مطلوب است. به لحاظ عدالت اجتماعی محل چالش است، ولی به لحاظ اقتصادی معتقدم این طرح بار مالی را برای دولت به وجود می‌آورد و تهاتر می‌شود.

او ادامه داد: در حال حاضر ردیفی در بودجه تحت عنوان حقوق سرباز حرفه‌ای وجود ندارد افزایش درامدی ایجاد می‌شود از محل خرید خدمت سربازی این افزایش درامد باید کامل شود. اگر به این روال ادامه یابد هم پوشانی ایجاد می‌شود. اسمش مالیات است، اما عملا در بودجه کشور تغییری به وجود نمی‌آید.

احتمال ایجاد صندوق حمایت یا بازنشستگی در راستای اجرای طرح مالیات سربازی

این کارشناس مالیاتی افزود:، اگر از تجمیع بدهی سربازانی که به خدمت نرفتند،گفته می‌شود سه میلیون سرباز فراری داریم، اگر این درآمد در دوره دوساله جمع شود با یک افزایش درآمد بیش از حد انتظار مواجه هستیم که سبد خدمت سربازی حرفه‌ای را پر می‌کند

غیبی پور تصریح کرد: البته  ممکن است صندوق حمایت یا بازنشستگی هم در این موضع ایجاد شود تا حمایت‌ها همچون بیمه  و خدمات بازنشستگی صورت بگیرد.  این طرح اولیه‌ای است که چقدر به موفقیت اقتصادی منجر شود نیاز به فرصت  و زمان دارد.

طرح  مجلس جابجایی منابع مالی است

او گفت: مسئله‌ای که به آن به عنوان شاخص بودجه‌ای یا منبع جدید مالیاتی مد نظر است اینکه این طرح به نوعی جابجایی منابع مالی است به این معنا که از سویی هزینه ایجاد کرده و از سویی در محل دیگر یان هزینه را تامین می‌کنیم.

کارشناس اقتصادی گفت: اگر قرار باشد جز قوانین مالیاتی قرار بگیرد شرایط خاصی خواهد داشت. حتی احتمال کسری بودجه هم در این طرح هست، زیرا در موضوع درآمد‌های دولت تعریفی وجود دارد که  هزینه‌ها ثابت اند و اگر دولت بخواهد عددی را به حقوق سربازان حرفه‌ای اختصاص دهد یک ردیف هزینه‌ای در بودجه سال آینده اضافه خواهد شد.

او افزود: اینکه چه میزان متقاضی خرید خدمت سربازی داشته باشیم و سبد پر بشود متغیر است. به لحاظ عددی در ابتدای کار به دلیل اینکه از تجمیع کسانی که به سربازی نرفته اند منبع مالی خوبی حاصل می‌شود. در ابتدای اجرای طرح رقمی بیش از حقوق سالیانه سربازان حرفه‌ای خواهد شد.ولی در ادامه از میزان منبع مالی حاصل از مالیات سربازان تجمیعی کاسته می‌شود.

او در باره اینکه مجلس بدون مشورت با مسئولان سازمان مالیاتی در حال تدوین این طرح مالیاتی است هم گفت: من فکر می‌کنم در آیین نامه‌های بعدی هماهنگی‌ها صورت خواهد گرفت فعلا عنوان این طرح مالیاتی است، اما در ردیف سایر منابع دولت قرار می‌گیرد، ولی سرجمع آن در سبد الیات و خزانه واریز می‌شود.

این کارشناس مالیاتی ادامه داد: البته بستگی دارد این درآمد مستقیم به شماره حساب‌های مالیاتی واریز شود و بعد از خزانه برداشت شود به عنوان درامد‌های سربازی حرفه‌ای نیازمند مقررات مالیاتی است، اما اگر خود نیرو‌های مسلح صندوقی ایجاد کنند که در قالب آن حقوق و بیمه سربازان حرفه‌ای را پرداخت کنند فقط از نظر اسمی مالیات محسوب شده و ربطی به سازمان مالیاتی نخواهد داشت. بستگی دارد صندوقی که می‌خواهند ایجاد کنند در خزانه یا در نیرو‌های مسلح خواهد بود. در نهایت طرح‌های مالیاتی یک نوع ایجاد درامد است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مالیات تامین امنیت سازمان امورمالیاتی خرید خدمت سربازی سربازی حرفه ای طرح مالیاتی حقوق سرباز منابع مالی طرح مالیات طرح مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۷۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت

 به گزارش جام جم آنلاین از گرگان قربان حاجی‌مشهدی  گفت: درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده نقش موثری در تحول نظام سلامت دارد.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان ادامه داد: سال گذشته در مجموع با احتساب چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال ارزش افزوده، حدود هفت هزار میلیارد ریال به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌های استان گلستان و وزارت بهداشت واریز شده است.

حاجی‌مشهدی در ادامه به تمدید ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل زمستان تا ۱۲ اردیبهشت ماه جاری اشاره کرد و توضیح داد: پیش از این ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲ تا پایان فروردین ماه سال جاری مهلت داشت اما به دلیل استقبال خوب مؤدیان تا ۱۲ اردیبهشت ماه تمدید شد.

وی ادامه داد: مودیان مالیاتی که نسبت به انجام تکالیف قانونی خود اقدام کنند از بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم قانون مالیات بر ارزش افزوده برخوردار می‌شوند.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان تاکید کرد: در صورت ندادن اظهارنامه مالیاتی، براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، جرایمی برای مودیان در نظر گرفته شده که در برخی موارد غیرقابل بخشودگی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل امور مالیاتی گلستان، قربان حاجی مشهدی در گفت و گو با خبرنگاران اظهارکرد: براساس قانون مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده سه ماه زمستان ۱۴۰۲ تا پایان فروردین بود، اما با توجه به استقبال ۷۰ درصدی مودیان، با دستور رئیس سازمان امور مالیاتی، این مهلت تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تمدید شد.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان افزود: ۷۰ درصد مودیان مالیاتی، اظهارنامه خود را بر اساس اعداد و ارقام سال گذشته و بر اساس مقررات ماده ۳ قانون تسهیل مودیان در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی، اظهارنامه خود را تا ۳۱ فروردین ارائه کرده‌اند.

وی در مورد احتمال تمدید دوباره مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی هم گفت: بعید است مجدد تمدید شود، لذا مودیان باید در مهلت باقیمانده تا ۱۲ اردیبهشت اظهارنامه خود را ارسال کنند تا از بخشودگی‌های قانونی بهره‌مند شوند و مشمول جرایم تأخیر در ارسال اظهارنامه نشوند.مدیرکل امور مالیاتی گلستان با بیان اینکه یک درصد از درآمد مالیات ارزش افزوده در حوزه سلامت هزینه می‌شود، گفت: سال گذشته برای ارتقای سلامت گلستان ۲ هزار میلیارد ریال به طور مستقیم به حساب وزارت بهداشت واریز شد. 

قربان حاجی‌مشهدی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده نقش موثری در تحول نظام سلامت دارد.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان ادامه داد: سال گذشته در مجموع با احتساب چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال ارزش افزوده، حدود هفت هزار میلیارد ریال به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌های استان گلستان و وزارت بهداشت واریز شده است.

حاجی‌مشهدی در ادامه به تمدید ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده فصل زمستان تا ۱۲ اردیبهشت ماه جاری اشاره کرد و توضیح داد: پیش از این ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲ تا پایان فروردین ماه سال جاری مهلت داشت اما به دلیل استقبال خوب مؤدیان تا ۱۲ اردیبهشت ماه تمدید شد.

وی ادامه داد: مودیان مالیاتی که نسبت به انجام تکالیف قانونی خود اقدام کنند از بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم قانون مالیات بر ارزش افزوده برخوردار می‌شوند.

مدیرکل امور مالیاتی گلستان تاکید کرد: در صورت ندادن اظهارنامه مالیاتی، براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، جرایمی برای مودیان در نظر گرفته شده که در برخی موارد غیرقابل بخشودگی است.قربان حاجی مشهدی در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: درآمد مالیاتی سال ۱۴۰۱ گلستان ۲ هزار و ۹۵ میلیارد تومان بود که این رقم در سال گذشته به ۳ هزار و ۲۰۸ میلیارد تومان افزایش یافت.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان مالیات مستقیم را بیشتر مربوط به مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی یا شرکت‌ها دانست و گفت: وصول مالیات مستقیم در گلستان طی سال ۱۴۰۱ حدود یک هزار و ۳۷۶ میلیارد تومان بود که این عدد در سال گذشته به ۲هزار و ۳۶ میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: در بخش مالیات غیرمستقیم، وصولی سال ۱۴۰۱ حدود ۷۱۸ میلیارد تومان بود که در سال گذشته این مبلغ به یک هزار و ۱۷۱ میلیارد تومان افزایش یافت.
حاجی مشهدی افزود: ۴۶۳ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان از مالیات وصول شده سال گذشته به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان واریز شد که بیشترین آن به مبلغ ۱۱۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مربوط به گرگان و ۸۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مربوط به گنبدکاووس بود.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان گفت: سال گذشته ۸۷ میلیارد تومان به حساب شهرداری گرگان، ۳۷ میلیارد به شهرداری گنبدکاووس، ۱۳.۵ میلیارد به شهرداری بندرترکمن و ۱۳ میلیارد تومان به حساب شهرداری علی آبادکتول واریز شد.
حاجی مشهدی افزود: در سال گذشته مبلغ ۴۷ میلیارد تومان به حساب دهیاری‌های گنبدکاووس و ۲۷ میلیارد تومان به حساب دهیاری های گرگان واریز شد.

دیگر خبرها

  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • چگونه سربازی را به سوابق بیمه تبدیل کنیم ؟
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • وصول ۱۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از ابربدهکاران
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • پیش بینی رشد ۴۴ درصدی درآمد‌های مالیاتی
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت