Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:14:16 GMT

بی‌تفاوتی به جامعه در مرام هنرمند متعهد و انقلابی نیست

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۲۳۶۳۷

بی‌تفاوتی به جامعه در مرام هنرمند متعهد و انقلابی نیست

ایسنا/اردبیل رئیس حوزه هنری استان اردبیل گفت: بی‌تفاوتی و فاصله گرفتن از مردم در مرام هنرمند متعهد و انقلابی نیست و ذات این هنر همراهی با مردم است.

امیر رجبی روز پنج‌شنبه 19 فروردین در مراسم گرامیداشت روز هنر انقلاب اسلامی در اردبیل اظهار کرد: برخلاف قرائت ناصحیحی که از هنر برای التذاذ مادی وجود دارد در هنر متعهد و انقلابی به عنوان عطیه الهی بیشترین تمرکز بر احیای ارزش‌ها و اصول معنوی است تا آثار و نتایج چنین هنر اصیل در مسیر تعالی جامعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با گرامیداشت یاد و نام شهید اهل قلم سیدمرتضی آوینی خاطرنشان کرد: شهید آوینی با هدف تقویت روحیه مقاومت مردم در جبهه‌های حق علیه باطل دوربین و قلم به دست گرفت تا راوی صادق هشت سال جنگ تحمیلی باشد و در این مسیر با احساس مسئولیت حرکتی ماندگار انجام داد.

رئیس حوزه هنری استان اردبیل گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی از 19 تا 25 فروردین را یادآور شد و بیان کرد: در حوزه هنری استان اردبیل به عنوان قرارگاه هنرمندان انقلاب اسلامی حوزه تربیتی و آموزش هنرمندان مورد توجه و تمرکز است تا هنرمندانی مومن، متعهد و متخصص تربیت شود.

رجبی گفت: از سال 80 فعالیت‌های حوزه هنری در استان اردبیل به ویژه در بخش آموزش در رشته‌های مختلف شروع شده که نمونه‌ای از آن را در تولید آثار فاخر سینمایی، نمایشی، موسیقی، هنرهای تجسمی و ... می‌بینیم.

وی به ظرفیت بالای هنرمندان استان و شهرت و نام و آوازه آنها نظیر مرحوم امیرحسین فردی و رسول ملاقلیپور اشاره کرد و افزود: در رشته نویسندگی و هنرهای تجسمی نیز استان اردبیل هنرمندان فاخری را در سطح ملی معرفی کرده است.

رئیس حوزه هنری استان اردبیل بیان کرد: در شرایط کرونا ما تولید و عرضه آثار متعددی را از طریق شبکه‌های اجتماعی شاهد هستیم اما کرونا به تولید و عرضه آثار نمایشی ضربه زده که نمونه آن را در اکران فیلم بلند رضا جمالی شاهد بودیم که در یک شرایط نامناسب کرونایی اکران شد و استقبال چندانی را شاهد نبودیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هنر متعهد انقلاب اسلامي ايران شهيد آويني استانی فرهنگی و هنری حوزه هنری استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۳۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • «سفر آخر» شهید آوینی تماشایی شد/ بینال ونیز و حواشی غرفه یهودیان
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس