Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ابوالفضل وکیلی عصر پنجشنبه در نشست شورای دام ،طیور و امورعشایری شهرستان ابرکوه افزود: امنیت غذایی مردم و تولید محصول بیشتر با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی در شهرستان های استان  تامین می شود در این زمینه باید با تعامل مسوولان راه را برای تولید کنندگان فراهم شود.

وی با بیان اینکه کشاورزان باید از آب بهترین بهره وری را ببرند، یادآور شد: برداشت بی رویه از منابع آب سفره های زیرزمینی به صورت سنتی ضربه به منابع آبی است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به اینکه کشاورزی بستر بسیار خوبی برای تولید ، اشتغال و افزایش کیفیت محصول است، تصریح کرد: این سازمان با کشاورزان و بهره برداران همکاری خوبی برای تولید محصول کشاورزی و دامی به روش های نوین دارد و به تعامل برای تولید محصولات کشاورزی ،دامی و کمک های بلاعوض دولت به کشاورزان ادامه می دهد.

فرماندار ابرکوه هم با بیان اینکه این شهرستان یکی از مناطق مهم بخش کشاورزی و دامی استان یزد است گفت: باید موانع را از سر راه تولید کنندگان در این شهرستان که اطراف آن مملو از عرصه های بیابانی و و کم آب است، برداشته شود.

 سزاوار نیست با تولید کنندگان بخش های کشاورزی همکاری نکنیم

محمدحسین امامی میبدی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاران تلاش می کنند که در این شهرستان کم آب و کمتر توسعه یافته استان سرمایه گذاری کنند ، سزاوار نیست که مسوولان برای تولید دربخش های تولید گلخانه ای و پرورش دام های زود بازده با آنها همکاری نکنند.

رییس شورای کشاورزی ابرکوه تصریح کرد:  این شهرستان در بخش تولید محصول گلخانه ای ظرفیت های خوبی دارد و در این زمینه باید با سرمایه گذاران این محصول همکاری شود .

وی ادامه داد: سرمایه گذاران بخش دامی در این شهرستان با کمبود نهاده های دامی دسته پنجه نرم می کنند و با مشکل عدیده ای روبرو هستند و برخی پرورش دهندگان گاوشیری ، تعدادی دام های آنها بر اثر تغییر خوراک دام از بین رفت.

امامی میبدی خاطر نشان کرد: دامداران شهرستان هم اکنون با هشت هزار و ۵۰۰ راس گاو شیری روزانه ۷۰ تُن شیر تولید می کنند که بیش از ۴۰ تن آن را تحویل سه واحد تولید فرآورده های لبنی می دهند .

رییس کارگروه اشتغال شهرستان تاکید کرد: به زودی یک واحد تولیدی فرآورده های لبنی در این شهرستان به بهره برداری می رسد که نیاز این واحد و دیگر واحد های تولید به ۳۰۰تن شیر در روز است .

امامی تاکید کرد: جهاد کشاورزی با تعامل و همکاری دیگر دستگاه های تولیدی آمادگی دارد برای افزایش این میزان تولید شیر با پرداخت تسهیلات علاوه بر افزایش تولید زمینه اشتغال نزدیک ۵۰۰ نفر را در این زمینه فراهم کند.  

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه هم با ارایه گزارشی از موفقیت های بخش های کشاورزی و دامی و همچنین برخی مشکلات در این حوزه گفت: این نهاد برای تداوم اجرای آبیاری نوین و همچنین پرورش دام های زود بازده با کشاورزان و دامداران همکاری خوبی دارد.

علی محمد هوشمند با اشاره به تداوم حدود ۲۵ سال پدیده خشکسالی در این شهرستان افزود: افزایش تولید با بهره وری آب مجازی و مدیریت برداشت آب باید مدنظر کشاورزان باشد.

وی اظهارکرد: توسعه کاشت محصولات گلخانه ای ، گیاهان دارویی ، افزایش اجرای آبیاری نوین و همچنین اصلاح پرورش دام نژادهای پربازده  سر لوحه کار مدیریت جهاد کشاورزی است.

هوشمند بابیان اینکه جذب سرمایه گذاران در ساخت مجتمع پنج هزار راسی دام سنگین و سبک بخش بهمن  و ایجاد گلخانه در ۲۰ هکتار اراضی دهستان تیجرد بخش مرکزی ابرکوه در دست اقدام است ،خاطرنشان کرد: اگر موانعی برای ساخت این طرح ها باشد قطعا با تعامل و همکاری که بین مسوولان ذیربط شهرستان فراهم است برداشته می شود.

مسوولان مدیریت جهادکشاورزی با سرمایه گذاران آماده همکاری هستند

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی ابرکوه با تاکید بر اینکه این شهرستان در تولید محصولات کشاورزی و دامی رتبه نخست تا سوم استان یزد را در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: زمینه برای تاسیس صنایع تکمیلی و تبدیلی بخش کشاورزی و دامی فراهم است و در این زمینه مسوولان مدیریت جهادکشاورزی با سرمایه گذاران آماده همکاری هستند.

هوشمند با اشاره به پدیده ناخوشایند تغییر کاربری اراضی یادآور شد : تغییر کاربری اراضی برای جهاد کشاورزی قابل قبول نیست و در این زمینه به شدت با پدیده تغییر کاربری اراضی که خسارت سنگینی به منابع طبیعی وارد می کند، جلوگیری می شود.

هوشمند ادامه داد: این شهرستان یکی از قطب های مهم تولیدی استان یزد است و با تلاش  هشت هزار و ۵۰۰ خانوار بهره بردار سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود.

سرپرست مدیریت جهادکشاورزی ابرکوه در ادامه با اشاره به لزوم استفاده بهینه از آب در تولید محصول باغی و زراعی هم گفت: تاکنون پنج هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی شهرستان به شیوه های آبیاری نوین تجهیز ش که ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار آن مربوط به هفت سال گذشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در سفر یک روزه به ابرکوه به اتفاق معاون اموردام و رییس اداره امور عشایری و جمعی از مسوولان جهاد کشاورزی ضمن دیدار با خانواده شهیدان کریمی در روستای مریم آباد و تجلیل از شهیدان ، از مناطق کشاورزی و دامداری ابرکوه بازدید و مسایل و مشکلات بخش کشاورزی و دامپروری را مورد بررسی قرار داد.

اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال مردم وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است.

هشت هزار و ۵۰۰ خانوار، ۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی را از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات برداشت می کنند و بخشی از محصول کشاورزی و دامی در بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود .

در این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی ۵۰ گونه محصولات کشاورزی با کیفیت مناطق گرمسیری و سردسیری به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در سال تولید می شود.

ابرکوه ۲۰۰ سال قبل ۱۲۰ رشته قنات داشت که به دلیل کاهش بارندگی در این مدت و ۴۰ سال گذشته این تعداد به ۹۱ رشته کاهش یافت و هم اکنون از این تعداد ۱۳ رشته دایر است.

مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها توسعه ایران جهش تولید کشاورزی ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه ایران جهش تولید کشاورزی توسعه ایران جهش تولید کشاورزی ابرکوه آبیاری اراضی کشاورزی اخبار کنکور مدیریت جهاد کشاورزی کشاورزی ابرکوه کشاورزی و دامی سرمایه گذاران تولید محصول برای تولید هزار و ۵۰۰ استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۳۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران و وزارت جهاد کشاورزی پروژه‌ای را با هدف اطمینان از اصالت غذا و مدیریت زنجیره تأمین مواد غذایی امضا کردند.

این پروژه با عنوان «کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تأمین غذا برای دستیابی موفقیت‌آمیز به اهداف توسعه پایدار» مطابق با چارچوب همکاری توسعه پایدار سازمان ملل متحد، اهداف توسعه پایدار و چارچوب برنامه کشوری فائو است.

این طرح دو ساله بخشی از برنامه همکاری فنی فائو است که در دسامبر ۲۰۲۵ میلادی به پایان می‌رسد.

این پروژه تحت نظارت معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تقویت زنجیره تأمین شفاف و قابل اعتماد زعفران، تضمین امنیت و ایمنی مواد غذایی و تغذیه برای مصرف کنندگان را هدف قرار داده است و به دنبال پاسخگویی به چالش‌های ناشی از جهانی‌شدن عرضه مواد غذایی و پیچیدگی‌های تجارت مدرن، به‌ویژه در صنعت زعفران است؛ حوزه‌ای که ایران با تولید تقریباً ۹۰ درصد محصول جهانی جایگاه برتری دارد.

همچنین از تأثیرات این طرح می‌توان به تضمین دسترسی مصرف کنندگان به محصولات زعفران ایمن و اصیل از طریق افزایش ظرفیت برای مکانیسم‌های اجرایی مؤثر برای آزمایش کیفیت مواد غذایی اشاره کرد. این پروژه گامی مهم در جهت افزایش شفافیت و قابلیت ردیابی در صنعت زعفران است که در نهایت به امنیت غذایی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار کمک می‌کند.

این پروژه نمونه‌ای از تعهد فائو برای تقویت سیستم‌های کشاورزی و غذایی پایدار است که با دستور کار جهانی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار همسو می‌شود. فائو با همکاری با همتایان ملی و بهره‌گیری از تخصص، قصد دارد توانمندی کشورهایی مانند ایران را در تاب‌آوری و پایداری بخش‌های کشاورزی ارتقا بدهد.

کد خبر 6099002

دیگر خبرها

  • اهتمام بانک کشاورزی به تحقق امنیت غذایی با مشارکت مردم
  • نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران زمینه‌ را برای تبادل‌نظر ذی‌نفعان فراهم می‌کند
  • تحقق شعار سال منوط به احیای اصول اقتصادی قانون اساسی است
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • امکان ذخیره حدود ۱۲ میلیون متر مکعب آب در ابرکوه
  • بهره مندی از گلستان های گل محمدی برای جذب گردشگر
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • بانوان صنعتگر در تحقق شعار نقش آفرینی کنند