Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست امین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

20 فروردین 1335، مجلس شورای ملی بودجه سال ۱۳۳۵ کشور را با شش میلیارد و پانصد میلیون ریال کسری تصویب کرد.

20 فروردین 1338، بانک تجارتی ایران و هلند با سرمایه یکصد میلیون ریال در ایران تاسیس شد.

20 فروردین 1358، كيم روزولت عامل سيا در كودتاي 28 مرداد 1332 در مصاحبه اي با روزنامه لس آنجلس تايمز گفت: من و ژنرال شوارتسكف رهبري كودتا را بر عهده داشتيم و مبلغ يك ميليون دلار براي هزينه كودتا در اختيار داشتيم ولي فقط 75 هزار دلار آن را خرج كرديم و بقيه را به شاه داديم.

20 فروردین 1382، با تصرف كامل بغداد و به زير كشيدن مجسمه هاي صدام از ميادين اين شهر، رژيم صدام ساقط شد. جمهوري اسلامي ايران امروز براي ارسال كمكهاي بشردوستانه براي ملت عراق اعلام آمادگي كرد.

20 فروردین 1390،  بورس تهران پس از بازدهی ‌های رویایی و خیره ‌کننده روزهای آغازین سال ۹۰، در این روز سه رکورد تاریخی دیگر را به ثبت رساند؛ در مهم ‌ترین رکورد بورس بهاری، شاخص بورس که از آن به عنوان دماسنج بازار سرمایه یاد می ‌شود، برای نخستین بار در تاریخ ۴۴ ساله حیات خود از مرز تاریخی ۲۶ هزار واحد عبور کرد و با ثبت رشد ۳۳۶ واحدی، روی عدد ۲۶ هزار و ۲۲۲ واحد ایستاد.

20 فروردین 1391، بر اساس مصوبه مجلس بازنشستگان وزارت نفت تابع مقررات صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت شدند.

20 فروردین 1393، معاون اول رئیس ‌جمهور گفت: «ثبت ‌نام نکردن در زمان معین به معنای انصراف است و هرچقدر مردم بیشتر از دریافت یارانه انصراف دهند دولت بیشتر خواهد توانست به بخش ‌هایی مثل امنیت غذایی، بیمه، تولید، اشتغال و محیط‌ زیست توجه بیشتری کند. » او همچنین تاکید کرد که دولت به حساب مردم سرک نمی‌کشد.

20 فروردین 1397، در جلسه فوق العاده ستاد اقتصادی دولت برای مدیریت بازار ارز تصمیم گرفته شد که ارز فقط با قیمت 4200 تومان عرضه شود و جهانگیری معاون اول رئیس جمهور طی مصاحبه ای اعلام کرد: هیچ نرخ ارزی جز ۴۲۰۰ تومان را به رسمیت نمی ‌شناسیم و خرید و فروش با قیمت‌ های دیگر به عنوان قاچاق تلقی ‌می‌ شود.

20 فروردین 1398، براساس آمارهای ارایه شده توسط مدیرکل تلفیق بودجه سازمان برنامه و بودجه درباره عملکرد 12 ماهه بودجه سال 97، حدود 90 درصد منابع و مصارف عمومی بودجه معادل 349 هزار و 959 میلیارد تومان محقق شد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان نشست وین کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی اقتصاد تاریخ اقتصاد اعمال ماه شعبان نشست وین کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۶۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است

به گزارش «تابناک»، بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • موافقت مجلس با جدول شماره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • سال گذشته ۱۰هزار میلیارد ریالی به طرح‌های اولویت دار جهاد کشاورزی همدان پرداخت گردید
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • تحقق ۹۰ درصدی بودجه بیمه معلم در رشته باربری
  • معرفی زیباترین غار آبی و خشکی جهان (فیلم)