Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ عضو مجمع روحانیون مبارز، ملاک سنجش کارآمدی نامزدها را صندوق رای عنوان کرد و گفت: مدیریت کشور را کسی باید بر عهده بگیرد که اکثریت، او را در انتخابات رقابتی و آزاد انتخاب کرده باشند.

سید عبدالواحد موسوی لاری روز جمعه درباره آخرین رایزنی‌های مجمع روحانیون مبارز درباره انتخابات ۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: مجمع روحانیون مبارز وارد مصادیق نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌وی با بیان اینکه نهاد اجماع‌ساز اصلاح طلبان مورد پذیرش همه از جمله مجمع روحانیون مبارز است، گفت: مجمع از عملکرد نهاد اجماع ساز رضایت دارد و عقل جمعی و آنچه جمع تصمیم بگیرد طبعا مورد رضایت مجمع هم خواهد بود.

قصد نامزدی ندارم

وزیر کشور دولت اصلاحات در پاسخ به سئوالی درباره این موضوع که آیا قصد دارد نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شود، گفت: قصد نامزدی در انتخابات را ندارم.

موسوی لاری همچنین درباره نگاه دبیر کل مجمع روحانیون مبارز به انتخابات ۱۴۰۰ نیز یادآور شد: آقای خوئینی‌ها همه حرفشان را در نامه شان زدند و مطرح کردند که باید شرایط به گونه‌ای برنامه ریزی شود که به سوی یک انتخابات رقابتی و حداکثری پیش برویم و به این وسیله جامعه بتواند به نشاط و بالندگی برسد و شرکت کنندگان معتنابه باشند.

وی گفت: تمام دغدغه آقای خوئینی‌ها این بود که حاکمیت شرایط را به شکلی فراهم کند که امکان حضور دیدگاه‌ها و نگرش‌های مختلف در انتخابات فراهم شود تا مردم با اقبال بیشتری پای صندوق های رای بیایند و از این حالت خمودی و خموشی که در انتخابات شاهد آن هستیم، نجات پیدا کنیم.

معاون حقوقی-پارلمانی دولت اصلاحات، نامگذاری نظام حکومتی کشور تحت عنوان «جمهوری اسلامی» را یادآور شد و افزود: نظام ما «جمهوری اسلامی» نام گرفته و «جمهوری» به معنای آن است که مردم اصلی ترین منبعی هستند که به این نظام مشروعیت می‌دهند و طبعا باید فضا و شرایط به گونه‌ای توسط بزرگان سیاست کشور برنامه ریزی شود که امکان حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رای فراهم شود.

موسوی لاری با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر زمینه سازی حضور حداکثری در انتخابات خاطرنشان کرد: مقام رهبری هم نسبت به این مساله بارها تاکید داشتند و در آخرین صحبت هایشان هم مساله حضور حداکثری مردم را در انتخابات مطرح کردند منتها باید فضا هم به گونه ای شود که امکان حضور مردم فراهم شود.

وی درباره زمینه‌های افزایش مشارکت مردم در انتخابات تصریح کرد: وقتی مردم از هر سلیقه‌ای، نگاهی و دیدگاهی احساس کنند، نماینده ای نزدیک به نگاه و نگرش آنها به عنوان کاندیدا حضور دارد برای مشارکت انگیزه پیدا می‌کنند. چینش کاندیداها باید به شکلی باشد که نمایندگان سلایق مختلف در میان آنها حضور داشته باشند و تحقق این موضوع در اختیار حاکمیت و شورای نگهبان است.

 نهادهای ناظر به جمهوریت نظام باور قلبی داشته باشند

این فعال اصلاح طلب خطاب به نهادهای ناظر بر انتخابات از جمله شورای نگهبان گفت: نهادهای ناظر بر انتخابات باید جمهوریت و حضور حداکثری مردم را باور داشته باشند و به این باور قلبی رسیده باشند که مشروعیت نظام جمهوری اسلامی به این است که اکثریت مردم پای صندوق های رای بیایند و آن کسی که انتخاب می شود نماینده اکثریت مردم و جامعه باشد.

موسوی لاری با یادآوری مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: اگر نمایندگان سلایق مختلف در انتخابات حضور نداشته باشند، وضعیت مجلس کنونی را پیدا می کند که در بعضی شهرها ۲۰ درصد آرای مردم را دارد.

وی با تاکید بر اینکه رییس جمهوری باید نماینده اکثریت مردم باشد، افزود: اگر می‌خواهیم رییس جمهوری نماینده اکثریت مردم باشد باید ببینیم راهکارهای آمدن مردم پای صندوق انتخابات چیست.

نماینده مجلس اول شورای اسلامی به موانع ساختاری موجود برای تحقق وعده‌های رییسان جمهوری به عنوان نفر دوم کشور اشاره کرد و گفت: اگر مردم احساس کنند که موانعی جلوی راه روسای جمهوری است و نمی‌گذارند به برنامه هایشان جامه عمل بپوشانند دلسرد می شوند.

مردم نباید حس کنند حاکمیت خطی برخورد می‌کند

موسوی لاری تصریح کرد: اگر حاکمیت و حاکمان ما واقعا به دنبال حضور حداکثری مردم هستند باید به گونه ای رفتار نکنند که جامعه حس کند با مسائل کشور خطی برخورد می شود و برخی کاندیداهای انتخابات را با بهانه‌های واهی رد و صلاحیتشان را متزلزل می‌کنند تا افرادی که مد نظر خودشان است را به نوعی منصوب کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس سوم شورای اسلامی با بیان اینکه اگر به دنبال انتخابات پرشور و حداکثری هستیم باید شرایط انتخابات پرشور و حداکثری را فراهم کنیم، در خصوص اظهارات برخی فعالان اصولگرا مبنی بر اولویت داشتن کارآمدی به مقبولیت گفت: کارآمدن بودن را چه کسی تعیین می کند. مگر غیر از این است که کارآمدی را اکثریت آرای مردم تعیین می‌کند.

موسوی لاری خطاب به کسانی که کارآمدی را مبنا فرض می کنند و به مقبولیت مردمی کاندیداها توجه ندارند، گفت: اگر واقعا چنین است من معتقدم که اصلا انتخابات لازم نداریم و یک آدم کارآمد را خود بزرگان قوم تعیین کنند و وی کشور را اداره کند.

 وی تصریح کرد: اگر ما انتخابات داریم و می‌خواهیم به جمهوریت نظام جمهوری اسلامی بها دهیم معنایش این است که می‌خواهیم کسی مدیریت کشور را به عهده بگیرد که اکثریت مردم وی را در یک انتخابات رقابتی و آزاد انتخاب کرده باشند.

کارآمدی در پرتو کثرت آرای مردمی به دست می‌آید

وی تصریح کرد: کاندیدایی که اکثریت آرای مردم را به خود اختصاص دهد، کارآمدترین فرد است و آنهایی که شعار کارآمدی می‌دهند، ناخواسته می‌خواهند جمهوریت نظام را تهدید کنند وگرنه چگونه ممکن است صحبت از کارآمدی کنیم و به اسم کارآمدی بخواهیم رای مردم را متزلزل کنیم در حالی که کارآمدی در پرتو کثرت آرای مردمی به دست می آید.

عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز ضمن پرسیدن این سئوال که رییس جمهوری با پشتوانه ۳۰ میلیون رای کارآمدتر است یا رییس جمهوری با پشتوانه ۱۰ میلیون رای، افزود: قدرت و قوت یک فرد بستگی به این دارد که از حمایت بیشتر مردم برخوردار باشد اما ما متاسفانه نقش مردم را گاهی نادیده می گیریم.

موسوی لاری با بیان اینکه یک حکومت به میزانی که تکیه‌گاهش مردم باشند از اقتدار بیشتری برخوردار است، خاطرنشان کرد:  قدرت واقعی یک حکومت ناشی از برخورداری از حمایت و پشتیبانی اکثریت مردم است که در انتخابات می‌تواند ظهور و بروز پیدا کند.

وی با آسیب شناسی وضعیت جریان اصلاحات نیز گفت: هر جریان سیاسی طبعا دارای نقاط مثبت و منفی است و باید کارکرد سیاسی آن دائما نقد شود و این موضوع در مورد جریان اصلاحات هم صادق است اما در حوزه مسائل مربوط به انتخابات، مشکلی که جریان اصلاحات با آن مواجه است، فیلتر شورای نگهبان است.

این فعال سیاسی با بیان اینکه برخی از افرادی که کارآمد هستند و از وجاهت ملی و عمومی برخوردار هستند نمی‌توانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند، افزود: نمی‌گویم آدم های ضدانقلاب بلکه آدم های سالمی که سوابق درخشان و ارزشمندی دارند نباید صرف اینکه گرایش سیاسی خاص خودشان را دارند نگران رد صلاحیت باشند.

موسوی لاری، تفاوت نگاه‌های سیاسی دلسوزان نظام در حوزه‌های مختلف داخلی و خارجی را یادآور شد و افزود: همه آدم‌ها که به یک شکل فکر نمی‌کنند؛ شورای نگهبان اجازه دهد آدم ها با سلیقه‌های مختلف بیایند در باسکول انتخابات قرار بگیرند تا هر شخصی که از مقبولیت بیشتری در میان مردم برخوردار است مدیریت امور را به عهده بگیرد.

هر کس رای بیاورد، رییس جمهوری ۸۰ میلیون ایرانی خواهد بود

وی گفت: هر فردی اعم از اصولگرا یا اصلاح طلب که رای آورد رییس جمهوری ۸۰ میلیون ایرانی خواهد بود و دیگر به گروه خاصی متکی نیست. مشکلی که امروز داریم این است که آدم های توانمندی که از طرف احزاب و گروه های سیاسی لایق تشخیص داده می شوند و سوابق درخشانی دارند در گام نخست یا از رد صلاحیت خود توسط شورای نگهبان مطمئن هستند یا اینکه احتمال رد صلاحیت آنها داده می‌شود.

وزیر کشور دولت اصلاحات، رد صلاحیت‌ها را عامل تنزل کاندیداها به افراد ضعیف‌تر و با مقبولیت کمتر دانست و افزود: در شرایطی که افراد سرشناس و صاحب سابقه از تایید صلاحیت خود مطمئن نیستند احزاب مجبور هستند پله پله پایین بیایند و افرادی را معرفی کنند که ممکن است در سطح درجه یک برای کاندیدایی از نظر شایستگی نباشند.

موسوی لاری گفت: اگر جمهوری اسلامی واقعا به جمهوریت باور داشته باشد و فقط و فقط در چارچوب قانون اساسی حرکت کند مطمئن هستم شور و امید دوباره به مردم برمی گردد زیرا مردم ما واقعا نظام اسلامیشان را دوست دارند و هرگز دنبال این نیستند که دنبال یک سری از جریانات غلط حرکت کنند.

وی با بیان اینکه باید به مردم بها داده شود و احساس کنند که دیده می شوند و به حساب می آیند نه اینکه هر زمانی انتخابات پیش می آید سراغ آنها برویم، خاطرنشان کرد: سخنگوی شورای نگهبان در مصاحبه ای گفته بود اگر ما نباشیم، مردم به قاتل رای می دهند که این حرف صحیح نیست. به قول شهید مطهری، حتی اگر اکثریت مردم به فرد غیرمعتبری رای دهند بهتر از آن است که ما به مردم فردی را تحمیل کنیم چون تحمیل کردن به مردم باعث می شود آنها به رشد و آگاهی نرسند.

انتخابات رقابتی نشاط سیاسی را به جامعه برمی‌گرداند

موسوی لاری گفت: باید به انتخابات آزاد، رقابتی و فراگیر نسبت به همه احزاب و گروه‌های سیاسی تن دهیم تا دوباره نشاط به جامعه برگردد.

وی با اشاره به تلاش های مجلس یازدهم برای تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری و رد آن در شورای نگهبان گفت: ما از مجلس ۲۰ درصدی بیشتر از این توقعی نداریم.

این فعال اصلاح طلب در خصوص پیش بینی برخی اصولگرایان از پیروزی این جناح در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: امیدواریم به روزی برسیم که هر دولتی بر سرکار می آید مردم احساس کنند دولت آنهاست؛ دولتی که ملت پشتبیان آن باشد هیچ آسیبی به او نخواهد رسید.

مشارکت حداکثری با تنگ نظری جناحی تحقق نمی‌یابد

موسوی لاری با بیان اینکه رهبری همواره بر انتخابات پرشور و حداکثری تاکید داشته اند،  گفت: ایشان می‌دانند که تکیه گاه این نظام مردم هستند و طبیعتا باید دیگر نهادهای قانونی کشور که متصدی امر انتخابات هستند خواست رهبری درباره فراهم کردن زمینه مشارکت حداکثری که برخواسته از عمق قانون اساسی است را عملیاتی کنند.

وزیر کشور دوران اصلاحات، حضور کاندیداهای همه جریان های سیاسی در انتخابات ۱۴۰۰ را در تضاد با تنگ نظری و گروه گرایی دانست و گفت: مشارکت حداکثری با بازی‌های جناحی تحقق نمی یابد و فرایند تایید صلاحیت ها و نظارت ها بایستی در چارچوب قانون اساسی شکل گرفته و پیگیری شود.

موسوی لاری در خصوص احتمال چند قطبی بودن انتخابات آتی نیز گفت: ما از خدا می خواهیم که همه گروه هایی که در چارچوب قانون اساسی و جمهوری اسلامی حرکت می کنند، در انتخابات کاندیدا داشته باشند و خودشان را به رای مردم بگذارند تا هر شخصی که از رای بالاتری برخوردار بود، مدیریت آینده کشور را بر عهده بگیرد.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 شورای نگهبان عبدالواحد موسوی لاری مجمع روحانیون مبارز انتخابات 1400 آیت الله موسوی خویینی ها سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 مجمع روحانیون مبارز حضور حداکثری مردم انتخابات رقابتی انتخابات ۱۴۰۰ جمهوری اسلامی جریان اصلاحات موسوی لاری شورای نگهبان قانون اساسی اکثریت مردم داشته باشند رییس جمهوری عهده بگیرد احساس کنند گونه ای آرای مردم پای صندوق رد صلاحیت رای مردم آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۷۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی

هادی طحان نظیف در پاسخ به سوال خبنرگار قدس آنلاین در خصوص اظهارات اخیر حسن روحانی ریس جمهور سابق در مورد درک اعضای شورای نگهبان از مسال مهم کشور و آنچه به عنوان دلایل رد صلاحیت او  عنوان شده از جمله توهین به شورای نگهبان و قوه قضائیه و عدم اجرای صحیح برجام، با بیان اینکه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان با فقهای شورا است و تأکید آنها همیشه بر اجرای قانون است، گفت: اینگونه اظهار نظرها تازگی ندارد و  ظاهرا وقتی برخی افراد تایید می‌شوند سطح درک اعضای شورا بالا است و وقتی رد می‌شوند این سطح درک پایین است!.

وی افزود: مواردی که (به عنوان دلایل رد صلاحیت) به صورت مکتوب به ایشان اعلام شده متعدد است و محدود به آنچه ایشان بیان کرده‌اند نیست ضمن اینکه مورادی هم که ایشان نقل کرده‌اند نیز  دقیق نیست.

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص اینکه چرا دلایل رد صلاحیت ایشان از محرمانگی خارج نشده و رسما الام نمی شود تصریح کرد: ما موارد را به خود افراد می‌گوییم اما برای انتشار علنی نیاز به مجوز قانونی و رفع محدودیت‌های قانونی داریم.

برخی ایرادهای لایحه حجاب و عفاف برطرف نشده

طحان نظیف درباره آخرین وضعیت لایحه حجاب و عفاف هم با اشاره به اینکه اخیراً اصلاحیه مجلس را درباره این لایحه دریافت کردیم اما هنوز بررسی‌های ما به اتمام نرسیده است، گفت: هنوز برخی ایرادات قبلی ما به قوت خودش باقی است.

وی خاطرنشان کرد: هنوز جمع‌بندی نهایی نکردیم و نظر اعلام شده شورا تا زمان تغییرات لایحه در هشتم فروردین ماه است و اصلاحیه اخیر مجلس  هنوز به دست ما نرسیده، از طرف دیگر هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم باید در این مورد اعلام نظر کند.

طحان نظیف درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ د ر شورای نگهبان، گفت: هنوز شورای نگهبان به صورت رسمی مصوبات مجلس درباره بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و اصلاح لایحه برنامه هفتم توسعه را دریافت نکرده است، به محض دریافت مصوبات مجلس بررسی‌های خود را انجام و اعلام نظر خواهیم کرد.

جزئیات مرحله دوم انتخابات

طحان نظیف بیان کرد: بیش از ۴۰ هزار نفر برای دور دوم انتخابات مجلس به عنوان ناظر شورای نگهبان بحث نظارت بر انتخابات را انجام خواهند داد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مرحله دوم انتخابات در چند استان برگزار می‌شود و این استان‌ها چند حوزه است و در کدام حوزه‌ها انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود، گفت: جمعه این هفته مرحله دوم انتخابات مجلس برای ۴۵ کرسی، در ۱۵ استان و در ۴۷ شهرستان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: انتخابات مرحله دوم در حوزه انتخابیه تبریز آذرشهر و اسکو، حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس، حوزه آبادان، حوزه شیراز، حوزه کرمانشاه، حوزه خرم‌آباد، حوزه قائمشهر و حوزه ملایر به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه شورای نگهبان برای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی چه تمهیداتی را در نظر گرفته است و آیا نظارت‌ها در مرحله دوم با مرحله نخست تفاوت دارد، تصریح کرد: شورای نگهبان تمهیدات مختلفی را پیش‌بینی کرده است و آموزش‌هایی برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: بیش از ۴۰ هزار ناظر مردمی، در مرحله دوم انتخابات حضور دارند. سامانه مردم ناظر آماده دریافت گزارش‌های مردم در این مرحله انتخابات است. بنابراین نظارت‌ها در این مرحله با مرحله اول تفاوتی ندارد.

متناسب سازی حقوق بازنشستگان

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و در نشست قبلی هم تأیید این موضوع را اعلام کردم، اما لایحه برنامه هفتم توسعه مواد و احکام متعددی دارد که نسبت به مفاد احکام دیگر ایراد و ابهاماتی داشتیم که در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان است و قاعدتاً در رفت‌وآمد این ایرادات باقی‌مانده هم باید برطرف شود و مصوبه به صورت یکجا جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.

وی بیان کرد: طبق مفاد مصوبه، قانون برنامه هفتم توسعه از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود و بر همین مبنا است مگر اینکه در اصلاحیه تغییری انجام شود.

پرونده تخلفات دور اول انتخابات بسته شده

طحان نظیف در پاسخ به سوال دیگری درباره اعتراض و شکایت برخی نامزدها و منتخبان به وقوع برخی تخلافت از سوی دیگر نامزدها هم با تأکید بر اینکه در مرحله قبل انتخابات، همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت، اظهار داشت: که برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و بازشماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

وی افزود: در برخی حوزه ها جابجایی هایی بین نفرات دوم و سوم به دلیل تایید تخلف ورت گرفت. در برخی حوزه ها هم صندوق هایی ابطال شدند که الیته در نتیجه انتاخبات حوزه تأثیری نداشت ولی ما اصرار داشتیم که همه موارد اطلاع رسانی شود.

این خبر تکمیل می‌شود...

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • در صحن شورای شهر همدان چه گذشت؟
  • پخش فیلم های تبلیغاتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی