Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری ژاپنی «کیودو» به نقل از یک مقام ارشد ایرانی گزارش داد ایران به دنبال ایجاد اجماع درباره «طرح مرحله نهایی» (endgame scheme) (لغو یک مرحله‌ای کل تحریم‌ها) در گفت‌وگوهای وین در خصوص احیای برجام است و به طرف‌های دیگر هشدار می‌دهد که زمان محدودی برای پر کردن فاصله‌ها باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، ابتکار جدید پیشنهادی ایران برای خروج از بن‌بست در مذاکرات چندجانبه، یک برنامه جامع اقدام با هدف پیش بردن توالی درنظر گرفته شده گام‌ها است.

به نوشته کیودو به نقل از این مقام ایرانی که نامی از وی برده نشده، طبق این طرح که ابتدا از سوی ایران در یک نشست رسمی بلندپایه در فرانکفورت در ۲۹ مارس (نهم فروردین) مطرح شد، و بعد از سوی همه طرف‌ها در نشست کمیسیون مشترک برجام در دوم آوریل (۱۳ فروردین) مورد پذیرش قرار گرفت، ایالات متحده باید همه تحریم‌های اعمال شده، بازاعمال شده یا دوباره برچسب‌گذاری شده در دولت ترامپ را در یک گام بردارد.

وی افزود: گرچه آمریکا نشان داده که ایده ایران را درک کرده، توالی لازم اقدامات برای برداشته شدن تحریم‌ها همچنان در دست بحث و گفت‌وگو است.

بر اساس گزارش خبرگزاری ژاپنی، این مقام افزود معاونان وزاری خارجه ایران و پنج کشور دیگر عضو برجام شامل انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه، همچنین ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) در پایتخت اتریش دیدار خواهند کرد تا بازخورد و تصمیمات دولت‌های متبوع خود را با دیگران مطرح کنند.

طبق این گزارش، طرح مرحله نهایی ایران فراتر از هر طرح دیگری که قبلاً مورد بحث قرار گرفت از جمله گام به گام یا نقشه راه است اما به مذاکرات بیشتر برای حل «موانع فنی» نیاز دارد.

این مقام ایرانی همچنین با تاکید بر این که باید اقدام ابتدا از سوی آمریکا انجام بگیرد و بعد از آن ایران هم دست به اقدام خواهد زد، افزود «مقاومت در واشنگتن در برابر برداشته شدن تحریم‌های غیرهسته‌ای مانع اصلی پیشبرد گفت‌وگوها است. اگر آمریکا نتواند پیش از پایان توافق موقت ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کمتر از دو ماه دیگر، به توافقی با ایران برسد، ضمانتی وجود ندارد که دیگر هرگز توافقی با تهران دست یافتنی باشد».

طبق این گزارش، او همچنین تصریح کرد: پنجره کوچک فرصت در حال بسته شدن است، و اگر آمریکا آن را از دست بدهد، آن زمان همه طرف‌ها باید هفت ماه دیگر منتظر بمانند تا دولت جدید ایران برای گفت‌وگوها آماده شود.

دور‌ نخست نشست حضوری کمیسیون مشترک برجام روز سه‌شنبه در «گراند هتل» شهر وین برگزار شد و با توافق برای ادامه رایزنی‌ها در سطح کارشناسی پایان یافت. دومین دور گفت‌وگوها بین اعضای کمیسیون مشترک برجام قرار است امروز (جمعه) در وین برگزار ‌شود. 

بر اساس توافق صورت گرفته، دو نشست کارشناسی موازی بین اعضای کمیسیون مشترک برجام جهت انجام رایزنی‌های فنی در حوزه رفع تحریم و هسته‌ای تشکیل شد. این نشست‌های کارشناسی قرار است به بحث و رایزنی در خصوص جنبه‌های فنی و جزئیات مسائل مربوط به لغو تحریم‌ها و مسائل هسته ای بپردازند و نتیجه بحث‌های خود را به کمیسیون گزارش کنند. 

«سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه در همین خصوص اظهار داشت: کار این دو گروه کاری این است که مجموعه اقداماتی که دو طرف در یک مرحله باید انجام دهند را مشخص و نهایی کند و بعد ما دوباره در کمیسیون مشترک ترتیب و توالی اقدامات و جزییات مربوط به زمانبندی آنها را مشخص کنیم.

عراقچی همچنین گفت: قرار است صبح جمعه کمیسیون مشترک کار این دو کارگروه را بررسی کند، پیشرفت کار را ببینیم و اگر مشکلات و موانعی هست، آن‌ها را ارزیابی کنیم. در دو سه روز آینده کار کارگروه‌های دوگانه را به صورت مرتب ارزیابی و گزارش‌های همکاران را می‌شنویم و اگر کار به سمت پیشرفت است، کارگروه‌ها ادامه خواهند داد و اگر پیشرفتی صورت نگیرد و طرف‌های مقابل جدیت نداشته باشند، طبیعی است که این روند ادامه نخواهد یافت.

ایران همواره اعلام کرده که تنها یک گام برای احیای برجام وجود دارد و آن هم برداشته شدن یک مرحله‌ای همه تحریم‌های آمریکا و بعد راستی‌آزمایی از سوی ایران است، آن زمان تهران هم اقدامات جبرانی خود را به عقب برخواهد گرداند.

عراقچی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت ایرانی در این مذاکرات گفته «موضوع گام‌به‌گام به‌هیچ‌وجه در گفت‌وگوها و مذاکرات مدنظر نیست و مطرح هم نشده است. آنچه که از سوی جمهوری اسلامی ایران برای دستورکار گفت‌وگوها مطرح‌شده و از سوی کمیسیون مشترک برجام در حال پیگیری است، بازگشت تمامی طرف‌ها همچنین آمریکا به‌صورت کامل و مؤثر به تعهدات برجامی خودشان است؛ یعنی همان هدف نهایی که در توافق هسته‌ای درج‌شده مدنظر است.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وین کیودو مقام ایرانی تحریم های آمریکا کمیسیون مشترک برجام گفت وگوها تحریم ها طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۷۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدل ایست آی: اسرائیل قصد دارد مانع خروج مردان از رفح شود

یک مقام ارشد غربی آگاه به برنامه‌های رژیم صهیونیستی به پایگاه خبری «میدل ایست آی» گفت این رژیم «شبکه پیچیده‌ای از ایستگاه‌های بازرسی» را طراحی می‌کند تا هنگام حمله احتمالی به رفح، مانع خروج مردان در سن سربازی شود.

به گزارش ایسنا، این ایست بازرسی‌ها به شیوه‌ای طراحی شده‌اند که به برخی زنان و کودکان اجازه خروج از رفح را در پیش از حمله احتمالی رژیم صهیونیستی می‌دهد اما مردان غیرنظامی و غیرمسلح فلسطینی احتمالا از خانواده‌های خود جدا خواهند شد و در طول چنین حمله احتمالی در رفح می‌مانند.

پایگاه خبری میدل ایست آی می‌نویسد: «افشای این گزارش درباره ساخت شبکه‌های پیچیده‌ای از ایست بازرسی‌ها نشان می‌دهد که اسرائیل چگونه و تا کجا برای حمله به رفح برنامه‌ریزی می‌کند؛ جایی که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی به چادرها و اردوگاه‌های موقت پناه برده‌اند.»

یک مقام مطلع ارشد غربی به این پایگاه خبری گفت: «اسرائیل شبکه‌ای از ایست بازرسی‌ها را ایجاد می‌کند تا از خروج مردان در رفح جلوگیری کند.»

در دویست و هفتمین روز جنگ غزه درحالی که در سایه امید به برقراری آتش‌بس، جنایات صهیونیست‌ها ادامه دارد وزارت بهداشت غزه آمار به روز شده جنگ در این باریکه را اعلام کرد.

براساس گزارش شبکه الجزیره، تعداد قربانیان تجاوزات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر به ۳۴ هزار و ۵۳۵ شهید و ۷۷ هزار و ۷۰۴ مجروح رسیده است.

«عباس دهوک» مشاور ارشد نظامی سابق وزارت امور خارجه آمریکا و وابسته نظامی در خاورمیانه در گفت‌وگو با میدل ایست آی ادعا کرد: «اسرائیل همه مردان را نظامی حماس در نظر می‌گیرد مگر خلاف آن ثابت شود. محاصره رفح کاری هولناک است و اینکه پدران و پسران را از خانواده‌هایشان جدا می‌کند، کار خوبی است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • میدل ایست آی: اسرائیل قصد دارد مانع خروج مردان از رفح شود
  • آمریکا مانع تحقق صلح در یمن و توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه است
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • سرمدی واله : هیچ مانع قانونی برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود ندارد
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق