Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در پی تعطیلی نمازهای جمعه و طی سخنرانی مجازی خود خطاب به مردم استان ضمن تبریک سال نو و اعیاد مبارک شعبانیه با ابراز تأسف از شیوع موج چهارم ویروس کرونا در سطح جامعه اظهار داشت: متأسفانه به علت گسترش شیوع کرونا در سطح جامعه نمازهای جماعت و نماز جمعه تعطیل شد و ما نیز طبق فرمایشات مقام معظم رهبری از مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا پیروی می‌کنیم ولی سوال بی‌پاسخ رهبری هم‌چنان پابرجاست و اینکه چگونه ممکن است فعالیت‌های دیگر و سفرهای داخلی و خارجی مجاز شمرده می‌شود اما سفر عتبات عالیات، سفر کربلا و نجف و حتی برگزاری نماز جماعت و نمازهای جمعه ممنوع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمینه انتشار ویروس کرونا در صف‌ها به مراتب بیشتر از مراسمات مذهبی است

امام جمعه زاهدان افزود: زمینه انتشار ویروس کرونا در صف‌های مرغ، نان‌، اتوبوس و اجتماعات دیگر و بازار به مراتب از مراسمات مذهبی که معمولاً کنترل شده برگزار می‌شود بیشتر است زیرا مردم متدین توجه بیشتری به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دارند.

آیت الله محامی بیان داشت: مقام معظم رهبری خواستار استفاده از افراد متدین در ستاد ملی مبارزه با کرونا بودند زیرا که چنین افرادی معتقدند انسان در کنار نیازهای مادی نیازمند امور معنوی، رازو نیاز و پیوند با خدا هستند اما متأسفانه کمتر به این خواسته توجه شده و امیدواریم مسئولان در ستاد مبارزه با کرونا کشور و استان به این فرمایش مقام معظم رهبری توجه کنند و برای انجام مراسمات در ماه مبارک رمضان با حفظ امورات بهداشتی و رعایت دستورالعمل‌ها راهی را باز کنند تا نیاز به تذکر مجدد مقام معظم رهبری نباشد.

وی ادامه داد: در آغاز سال ۱۴۰۰ نام و یاد شهدا به ویژه معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) را گرامی می‌داریم زیرا شهدا بر سر جامعه ما حق دارند و ما نیز مدیون آنها هستیم و بر سر سفره احسان آنها نشستیم.

وی با ابراز شرمندگی از شهدا و خانواده‌هایشان گفت: متأسفانه در جامعه ما خانواده شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران به درستی تکریم نمی‌شوند و این عزیزان با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که حل این مشکلات چندان سخت نیست.

شرمنده شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران هستیم

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تصریح کرد: شرمنده شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران هستیم از این جهت که انواع و اقسام فساد، انحراف، خلاف و گناه در جامعه رواج دارد و باید توجه داشته باشیم که فساد مالی، اداری، اخلاقی و آسیب‌های اجتماعی مختلف شایسته یک جامعه انقلابی نیست.

وی ادامه داد: شهدا به امید دین داری مردم و حاکمیت احکام اسلام در جامعه همه هستی خود را فدا کردند اما در بسیاری از موارد ما دچار کاستی هستیم و این نشان دهنده این است که بر سر عهد و پیمان خود با شهدا نمانده و راه آنها را ادامه ندادیم و در برخی موارد کم کاری کرده‌ایم که این مایه شرمندگی است.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به دعای ماه شعبان «اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضی مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِیَ مِنْهُ» اظهار کرد: خدایا اگر تاکنون و این روزهایی که از ماه شعبان گذشته ما را نیامرزیده‌ای در این روزهای باقیمانده ما را ببخش و مورد آمرزش قرار بده اما باید توجه داشته باشیم که برای استجابت دعا باید کار کرد و تنها دعا و نشستن در خانه کفایت نمی‌کند و یکی از راه‌های قبولی دعا این است که انسان در عمل هم به دنبال دعای خود باشد و تلاش کند تا خداوند به تلاش‌های او ثمر عطا کند.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم گناهان ما آمرزیده و حال ما احسن الحال شود و تغییر را در وجود خود و جامعه احساس کنیم باید برای رسیدن به این جهت برنامه ریزی و تلاش داشته باشیم.

این استاد درس خارج حوزه علمیه گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم و باید نهایت استفاده را از این فرصت معنوی داشته باشیم و با انجام عبادات و نمازها و وظایفی که برای ما در ماه رمضان تعریف شده، پیوند خود را با پروردگار خویش تقویت کرده و به دنبال این باشیم که از معارف اسلامی فهم بهتر و بیشتری داشته و به آن عمل کنیم تا با این کار بتوانیم حال بهتری را کسب و به دنبال رسیدن به سعادت در دنیا و آخرت باشیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان افزود: همه ما در هر مکان و جایگاهی که قرار داریم باید از فرصت خود برای خدمت به مردم استفاده کنیم زیرا خدمت به خلق خدا مایه خشنودی ائمه (ع) و در رأس آنها پیامبر گرامی اسلام (ص) است که خشنودی این بزرگواران مایه خشنودی خداوند خواهد بود و باید هر کسی از هر کجایی و به هر قدر که دستش می‌رسد از هر فرصتی که می‌تواند برای خدمت به مردم استفاده کند خصوصاً در شرایط کنونی که مردم مشکلات معیشتی زیادی دارند و در آستانه ماه مهمانی خدا هستیم.

انتخابات مایه اعتبار و تقویت نظام و انقلاب ما خواهد بود

وی ادامه داد: اگر به دنبال ایجاد تحول در جامعه هستیم و می‌خواهیم حال جامعه به احسن الحال تبدیل شود باید از همه فرصت‌ها استفاده کنیم که در عرصه اجتماعی یکی از فرصت‌های مهم پیش رو در سال ۱۴۰۰ فرصت انتخابات است که باید خود و دیگران را به حضور پر شور در انتخابات دعوت کنیم زیرا انتخابات مایه اعتبار و تقویت نظام و انقلاب ما خواهد بود.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان بیان داشت: نکته قابل توجه این است که انتخاب ما بر اساس تجربه، تخصص و تعهد افراد و فارغ از مسائل قومی، قبیله‌ای، فامیلی و طایفه‌ای باشد تا فرد اصلح و شایسته را برای مسئولیت ریاست جمهوری و شورای شهر انتخاب کنیم و با انتخاب دولت جوان انقلابی به خوب شدن حال جامعه امید داشته باشیم.

امام جمعه زاهدان تاکید کرد: در این ایام استاندار و مسئولان اجرایی در جلساتی گزارش‌هایی را از فعالیت‌های انجام گرفته یا در حال انجام در استان ارائه نمودند که حجم بالایی را در بر دارد و توجه دولت، مجلس و افزایش بودجه استان به بیش از ۲ برابر از جمله مهمترین‌کار های صورت گرفته است که جای تشکر و قدردانی دارد.

وی با مهم برشمردن سرمایه گذاری برای انجام پروژه‌های بزرگ زیربنایی استانی و ملی، گفت: باید تأخیرها را جبران و در کنار این پروژه‌های عظیم برای حل مشکلات فوری و روزمره مردم اقدامات عاجلی صورت دهیم.

وی بیان داشت: در این مدت مسئولان نظامی امنیتی و انتظامی هم از عملکرد خود در سال‌گذشته گزارشاتی ارائه کردند که با توجه به تلاش دشمن برای ایجاد ناامنی در استان نیروهای ما کارنامه پرافتخاری را دارا هستند و این سطح از امنیت در استان قابل قبول و جای تقدیر و تشکر دارد.

امام جمعه زاهدان گفت: همواره درخواست داشتیم که با تلاش و هوشیاری بیشتر برای کاهش برخی آسیب‌های اجتماعی خصوصاً برخی احساس نگرانی از ناامنی‌ها که جه بسا کار دشمن باشد تلاش و برنامه ریزی صورت گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان تصریح کرد: دستگاه‌های نظارتی نیز عملکرد مناسبی در سال گذشته از خود ارائه نمودند ولی از برخی کم کاری‌ها که موجب شده برخی اعتبارات استان در فضاهایی که دچار مشکل هستیم هزینه نشود و برگشت داده شود گلایه داشتند و انتظار این است که در سال ۱۴۰۰ تلاش بیشتری داشته باشند خصوصاً با نامگذاری سال به نام تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها تلاش شود حفظ سلامت دستگاه‌ها و تقویت آنها صورت‌گیرد.

امام جمعه زاهدان گفت: به طور مکرر عرض کرده‌ام که باید برای پیشگیری از فساد و انحراف تلاش شود تا فسادها گسترش نیابد و اگر گسترش پیدا کرد به شدت برخورد صورت‌گیرد و سپس اطلاع رسانی شود تا درس عبرتی برای متخلفین و مایه امیدواری مردم باشد.

آیت الله محامی ضمن تشکر از مسئولینی که به خوبی به وظایف خود عمل کردند از برخی مسئولان نالایق نیز گلایه کرد و گفت: در طول سال گذشته دستگاه‌های مسئول تعلیم و تربیت از جمله آموزش پرورش، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه مقامات خوبی کسب کردند که جا دارد از تلاش‌های آنها تشکر کنیم و برای ارائه خدمات بیشتر و ارتقا علمی و فرهنگی تلاش کنیم که اینها در کنار رشد اقتصادی دو رکن اصلی تأمین امنیت پایدار در سطح جامعه هستند.

مجدداً مردم را سرگرم مذاکرات بی‌فرجام برجام کرده‌اند

وی گفت: نزدیک انتخابات هستیم و مجدداً درگیر بحث‌های جنجالی مذاکرات بی فرجام برجام که سال هاست ما را سرگرم این مذاکرات کردند و چیزی دستگیرمان نشده و همواره هشدارهای مقام معظم رهبری کمتر مورد توجه قرار گرفته است و با نزدیک شدن به ایام انتخابات این موج دوباره شروع شده و باید بدانیم طبق گفته مقام معظم رهبری هیچ امیدی به دشمن نیست و دشمن از سر دوستی با ما در نخواهد آمد و برای ما دل نمی‌سوزاند و ما باید به دنبال توانمندی داخلی و ارتباط با همه دولت‌های عالم باشیم و تنها در گفتگو با مستکبران منحصر نباشیم.

آیت الله محامی بیان کرد: این روزها بحث تفاهمنامه با چین جز مباحث داغ جامعه است که این در عالم بین الملل و روابط خارجی چیز جدیدی نیست و کشورهای دیگر هم چنین تفاهمنامه هایی دارند که البته ما باید چنین ارتباطاتی با دیگر کشورها هم داشته باشیم.

امام جمعه زاهدان گفت: گرچه مفاد این تفاهمنامه علنی نشده اما اجرای مفاد آن نیازمند قراردادهایی است که باید علنی شود و به تصویب مجلس برسد و همین که می‌بینیم دشمنان ما عصبانی شده و به تکاپو افتاده‌اند و با تبلیغات فراوان در حال خرابکاری در این حوزه هستند امیدوار کننده است که قدم مثبتی در جهت مصالح جامعه اسلامی برداشته شده است.

کد خبر 5184949

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان امام جمعه زاهدان برجام ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا گرگان ماه مبارك رمضان ستاد ملی مقابله با کرونا اردبیل انتخابات 1400 محدودیت های کرونایی اراک شهرستان کرج امام جمعه زاهدان مقام معظم رهبری داشته باشیم آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۸۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت

ایسنا/لرستان ورود فرزند به خانواده، گرما را وارد خانه می‌کند. با به دنیا آمدن فرزندان، امید و آرزو در والدین افزایش می‌یابد. تأثیر فرزندآوری بر خانواده این‌گونه است که خانواده‌هایی که صاحب فرزند هستند، بیش از خانواده‌های بدون فرزند از زندگی لذت می‌برند. احساس خوشبختی و امید به زندگی در خانواده‌های فرزنددار بیشتر است.

امروزه در پی فرایند شهرنشینی، توسعه‌یافتگی جوامع و گستردگی رسانه‌های جمعی و نهایتاً پدیده جهانی‌شدن در بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه میزان موالید با توجه به نرخ باروری در سطح جایگزینی و حتی پایین‌تر از آن تنزل پیدا کرده است.

بروجرد نیز از جمله شهرستان‎های است که در سه دهه اخیر دچار افت شدید در نرخ باروری روند پیری جمعیت آهنگ خود را به صدا آورده است. تغییرات باروری و کاهش فرزندآوری که عنوان گذار جمعیتی برای آن لحاظ شده است در موازات صنعتی شدن، افزایش کیفیت سطح زندگی و بهبودی شرایط بهداشت و در نتیجه کاهش مرگ‌ومیر بوده و کاهش باروری تحت تأثیر این تغییرات، اندکی پس از کاهش مرگ‌ومیر رخ داده که این کاهش مربوط به تغییر در شیوه زندگی است.

 فرزندآوری پدیده مهمی در حرکات جمعیتی و محور توسعه پایدار برای کشورهایی که سطح جانشینی پایینی دارند، محسوب می‌شود. هر چند فرزندآوری و تولد ظاهراً امر ساده‌ای به نظر می‌رسد اما مسئله پیچیده‌ای است که عوامل کمی و کیفی متعددی بر آن مؤثر است.

خانواده‌های دارای فرزند بیشتر به‌عنوان الگو معرفی شوند

رضا کاوند عضو هیات علمی دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی (ره)، در این خصوص اینکه چرا تمایل مردم به فرزندآوری کم شده است، گفت: در حال حاضر مسئله مدرن شدن جامعه ایران است، هرچقدر به سمت مدرن شدن می‌رویم ارزش دوران سنت جای خود را به ارزش مدرن می‌دهد که یکی از این ارزش‌ها فرزندآوری بوده، به‌طوری‌که در دوران سنت خانواده‌های که فرزند بیشتر داشتند دارای ارزش و اهمیت خاصی بودند.

وی خاطرنشان کرد: مدرن شدن شاخص‌های زیادی دارد که از جمله این شاخص‌ها این است که افراد به جای جمع‌گرا بودن فردگرا می‌شوند و بر اساس روابط خونی در ارتباط هستند هرچقدر فردگراتر، منفعت‎گراتر می‌شوند و فرزنددار شدن را باعث عدم آسایش، اشتغال، رفاه و ... می‌دانند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه در جامعه مدرن خانواده‌ها تک‌هسته‌ای می‌شوند، افزود: در این راستا باید ارزش‌ها تغییر یابد و خانواده‌های که دارای فرزند بیشتر هستند شادابی و نشاط آن‌ها برای جامعه نشان داده و در فضای مجازی به‌عنوان الگو معرفی شوند.

کاوند ادامه داد: در حال حاضر ارزش‌ها را فضای مجازی تعریف و الگو را به جامعه معرفی می‌کند که از این فضا می‌توان برای فرزندآوری استفاده کرد و ذهنیت مردم را نسبت به فرزندآوری تغییر داد.

مادر بودن ارزشمند است

وی تصریح کرد: الگوسازی برای جامعه در این زمینه بسیار مهم است برای هر کاری ارزشها باید تغییر کند و چون مادر بودن خیلی باارزش است باید برای بانوانی که فرزند بیشتری دارند ارزش بیشتری قائل بود.

عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه مادران شاغل و غیرشاغل با اجرای کارهای فرهنگی به فرزندآوری تشویق شوند، افزود: باید ارزش‌های مردم شناسایی شوند و کارهای فرهنگی در قالب آن ارزش‌ها صورت گیرد.

علاوه بر فرهنگ‎سازی تشویق و ترغیب زوجین برای فرزندآوری یکسری حمایت‌ها نیز باید از خانواده‌ها صورت گیرد که در این راستا مسئولین اقداماتی را با عنوان طرح جوانی جمعیت انجام داده‌اند که در شهرستان بروجرد نیز این مهم صورت گرفته است.

مسلم مرادی، معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد دراین‌باره، اظهار کرد: در طرح جوانی جمعیت، دولت حمایت‌های خوبی از خانواده‌های دارای سه‌قلو و سه فرزند به بالا انجام می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت در بروجرد ۱۷۳ قطعه زمین به متقاضیان واجد شرایط اهدا و یک هزار و ۱۰۰ نفر برای اهدای زمین رایگان طرح جوانی جمعیت ثبت‌نام کردند که پیگیر تحویل زمین به آنان هستیم.

فرماندار بروجرد بیان کرد: سازمان بهزیستی نیز خدمات خوبی به خانواده‌های دارای فرزند سه‌قلو ارائه می‌دهد که باید با مراجعه به اداره بهزیستی ثبت‌نام کرده و مقدمات کار را انجام بدهند.

فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت باید استمرار داشته باشد

مرادی ادامه داد: جوانی جمعیت باید در اولویت اول کاری مسئولین قرار گیرد و اداره ثبت‌احوال شهرستان خانواده‌های که دارای بیشترین فرزند هستند، شناسایی کنند تا به جامعه معرفی شوند تا به‌عنوان الگو در جامعه قرار گیرند.

وی با بیان اینکه کلیه بانک‌های شهرستان باید گزارشی از پرداخت وام‌های تکلیفی ارائه دهند، افزود: برای فرزندآوری باید کار فرهنگی صورت گیرد.

معاون استاندار لرستان تصریح کرد: در این راستا یک مرکز مشاوره در دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی (ره) کلنگ‌زنی شده و در حال حاضر یک مرکز به‌صورت موقت در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت.

مرادی بیان کرد: اگر می‌خواهیم فردا حرفی برای گفتن داشته باشیم، مهمترین موضوع در این زمینه، جوانی جمعیت است و جوان است که می‌تواند جامعه را به مقصود برساند.

وی اظهار کرد: فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت باید استمرار داشته باشد و روش‌ها و پارامترهای مختلفی برای تشویق خانواده و زوج‌های جوان به فرزندآوری وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، چون همه افراد جامعه در ترویج و تبیین فرهنگ فرزندآوری نقش دارند و لذا باید از همه ظرفیت‌های فرهنگی، دینی و اطلاع‌رسانی در جهت ترویج این فرهنگ استفاده کنیم.

فرماندار بروجرد با بیان اینکه ایران سومین حکومت اسلامی در طول تاریخ است، اولین حکومت را پیامبر (ص) و دومین حکومت اسلامی را حضرت علی (ع) تشکیل داد، گفت: دشمنان همه تلاش خود را برای کم کردن جمعیت شیعیان انجام داده و می‌دهند، بحث جوانی جمعیت و فرزندآوری در کشور با قوانین خوبی روبرو است.

مرادی بیان کرد: در راستای حمایت از خانواده‌های که سه فرزند یا بیشتر دارند به پدران خانواده دارای سه فرزند به بالا که بیکار هستند کار داده شده و به خانواده‌هایی که چهار فرزند زیر ۲۰ سال دارند نیز یک قطعه زمین اهدا می‌شود.

وی ادامه داد: بسته‌ حمایتی لبخند مادری ستاد اجرایی، متشکل از ۴۸ قلم مورد نیاز کودک، تأمین پوشاک به مدت شش ماه و هدایای نقدی که جمعاً به ارزش ۳۳۰ میلیون ریال است که به خانواده‌های دارای فرزندان چندقلوزایی که در سال جاری متولد شده‌اند اهدا می‌شود.

فرماندار بروجرد با بیان اینکه ۴۷۳ زوج نابارور در بروجرد شناسایی شده که تشکیل پرونده برای آن‌ها صورت گرفته تا مورد حمایت قرار گیرند، افزود: جامعه روستایی تاکنون در مباحث جوانی جمعیت مورد غفلت قرار گرفته است و دهیاران در بحث تبلیغی و فرهنگی می‌توانند نقش مؤثری در جوامع روستایی داشته باشند.

مرادی خاطرنشان کرد: دهیاران قانون جوانی جمعیت را به‌خوبی مطالعه و زوج‌های نابارور را در روستاها شناسایی و معرفی کنند تا حمایت‌های لازم از آن‌ها صورت گیرد.

مسائل و مشکلات اقتصادی اولین عامل در کاهش فرزند آوری نیست

در این خصوص فریبا ولی‌پور، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان، اظهار کرد: قانون جوانی جمعیت دارای ۷۳ ماده قانونی تهیه شده که ضمن مشخص کردن وظایف همه دستگاه‌های اجرایی تأمین‌کننده موارد حمایتی از دهک‌های پایین جامعه در راستای جوانی جمعیت است.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها تاکنون کمترین میزان همکاری در این زمینه را داشته‌اند و براساس ماده ۳۲ قانون جوانی جمعیت شهرداری باید ۳۰ درصد فضای محیطی در اختیار خود را به مسئله تبلیغ و فرهنگ‌سازی در این خصوص اختصاص دهد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان با بیان اینکه دهیاران در روستاها همکاری کنند تا افراد به فرزندآوری تشویق شوند و موانع را در این مسیر نباید پررنگ‌تر از واقعیت نشان داد، گفت: مطالعات در شهرستان بروجرد نشان می‌دهد مسائل و مشکلات اقتصادی اولین عامل در کاهش فرزند آوری نیست بلکه یکی از مشکلات در این شهرستان اختلاف سنی بسیار زیاد بین فرزند اول و دوم خانواده است.

ولی‌پور بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه جوانی جمعیت در بروجرد باید مورد توجه قرار گیرد، فاصله زمانی بین ازدواج تا تولد اولین فرزند است که گاهی به هشت سال هم می‌رسد.

وی با اشاره به طرح جوانی جمعیت، افزود: سه‌قلوها تا پایان ۶ ماهگی از طرف ستاد اجرایی فرمان امام (ره) شیرخشک و پوشک آنان تأمین می‌شود و بهزیستی نیز دوقلوها را تا پایان ۲ سالگی مورد حمایت قرار می‌دهد و بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی مکلف هستند تا ۹۰ درصد هزینه‌های ناباروری را تأمین کنند.

70 درد جمعیت لرستان به عنوان جمعیت فعال هستند

فریبرز امیری، مدیرکل ثبت احوال لرستان در این خصوص، گفته بود: در بازه زمانی ۹۵ تا ۱۴۰۱ میزان ولادت ۳۳ درصد و ازدواج ۲۳ درصد کاهش داشته و در حال حاضر ۷۰ درصد جمعیت استان به‌عنوان جمعیت فعال بین ۱۵ تا ۶۵ سال سن دارند که نشان‌دهنده قرار گرفتن در وضعیت پنجره جمعیتی است.

وی خاطرنشان کرد: این رده سنی می‌تواند فرصتی طلایی باشد و این جمعیت هم می‌تواند خودش عاملی برای جوانی جمعیت و توسعه باشد.

مدیرکل ثبت احوال لرستان افزود: از سال ۱۳۸۵ تاکنون که جمعیت در این وضعیت قرار دارد، هنوز اقدام و برنامه خاصی اعمال نشده و تداوم این مسیر و بی‌توجهی به قانون جوانی جمعیت به پیری جمعیت خواهد رسید. لذا اگر هفت درصد جمعیت بالای ۶۵ سال باشد آن جمعیت رو به سالمندی است و در حال حاضر ما از نظر جمعیتی در این وضعیت قرار گرفته‌ایم.

امیری اضافه کرد: توجه به اجرای قانونی جوانی جمعیت همکاری و هماهنگی همه جانبه‌ای را لازم دارد تا بتوان به ساختار جمعیتی مطلوب رسید.

به گزارش ایسنا، در کنار مشکلات اقتصادی که قاطبه‌ قشر متوسط و متوسط به پایین جامعه را تحت ‌فشار مالی قرار داده، مشکلات فرهنگی و اجتماعی نیز در کاهش میزان ازدواج و حتی کاهش فرزندآوری در بین خانواده‌های ایرانی موثر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • آشتی داخلی، محور نشست فتح و حماس در پکن
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • انعقاد ۳۱ تفاهم‌نامه داخلی و خارجی بر مبنای توانمندی‌های فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم
  • لزوم ارتباط گیری مستمر با جامعه دانش آموزی
  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی