Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@03:07:48 GMT

عوارض مکمل‌های بدنسازی بر ناباروری

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۲۱۰۶

یک فوق تخصص بیماری‌های غدد گفت: برخی از ترکیبات موجود در مکمل های بدنسازی در طولانی مدت تاثیرات جبران ناپذیری بر ناباروری آقایان می گذارد. ناطقان: پوپک اسدی فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم در مورد عوارض مکمل های بدنسازی بیان کرد: میزان مصرف ترکیباتی که تحت عنوان مکمل‌های بدنسازی، با هدف افزایش قدرت و کارایی ورزشکاران طراحی شده اند، در سال‌های اخیر روبه افزایش بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از اینکه بسیاری از این مکمل‌هایی که در بازار موجودند، تقلبی هستند، عوارض کلی این ترکیبات، متعدد است.

اسدی ادامه داد: مصرف این مکمل‌های بدنسازی باعث ایجاد عوارض متعددی در ارگان‌های مختلف بدن می‌شود؛ عوارضی مانند سردرد و سرگیجه و گا‌ها حتی تشنج، عوارض گوارشی و کبدی، عوارض عضلانی و آسیب تاندونی، عوارض کلیوی و اختلالات غدد جنسی همچنین سایر عوارض نامطلوب شامل آلرژی، مشکلات تنفسی، طپش قلب، افزایش وزن، افزایش یا کاهش قند خون و افزایش چربی خون، اختلالات الکترولیتی (به صورت بروز علائمی چون خشکی دهان، تشنگی و یا حتی تشنج) از اصلی‌ترین و خطرناک‌ترین عوارض مصرف این مکمل هاست.

او افزود: به عنوان مثال عوارض دارویی کراتین که یکی از اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده این مکمل هاست؛ عوارض گوارشی و قلبی است که به صورت طپش قلب، تهوع، اسهال و استفراغ مشاهده می‌شود. خصوصا اگر مصرف این مکمل‌ها همراه با سایر دارو‌ها مثل دارو‌های ضدویروسی و آنتی بیوتیک‌های تزریقی، دارو‌های شیمی درمانی، دارو‌های پوکی استخوان تزریقی، آسپرین و ادویل و ... باشد، عوارض شدیدتری به همراه خواهد داشت.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم بیان کرد: کراتین و پروتئین در گوشت و ماهی موجود است و هیچ کدام از انواع دارو‌های کراتین، مجوز جهانی غذا و دارو ندارد.

او با اشاره به اینکه هورمون‌های استروئیدی از دیگر ترکیبات مکمل‌های بدنسازی است؛ افزود: این هورمون‌ها، ماهیت تستسترون دارند که هورمون‌های جنسی مردانه است و باعث اختلال در ترشح طبیعی این هورمون‌ها در بدن می‌شود و شناسایی آن در خون و ادرار این ورزشکاران تحت عنوان دوپینگ معرفی می‌شود.

اسدی ادامه داد: از جمله خطرناک‌ترین عوارض مصرف هورمون‌های استروئیدی، عوارض پرمویی در مردان، بم شدن صدا، تشدید ریزش مو و اختلالات سیستم باروری به صورت ناباروری و اختلال در اسپرم سازی است که گا‌ها این عوارض برگشت ناپذیر هستند و می‌تواند باعث آتروفی  دائمی شود.

او بیان کرد: مصرف این مکمل‌ها همچنین می‌تواند به غده پروستات آسیب بزنند، اثرات منفی بر کبد بگذارد و عوارض روانی هم ایجاد کند و می‌تواند مدت‌ها بعد از قطع مصرف نیز پابرجا بماند.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم در پایان توصیه کرد: به هیچ عنوان این دارو‌ها سر خود و بدون نظر متخصص غدد انجام نشود و در صورت مصرف مناسب، به طور دوره‌ای معاینات بالینی، تست‌های آزمایشگاهی و بررسی عملکرد سیستم تناسلی و پروستات و کبدی انجام شود. منبع: عصر ایران برچسب ها: عوارض ، مکمل های بدنسازی ، ناباروری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: عوارض مکمل های بدنسازی ناباروری مکمل های بدنسازی مصرف این مکمل ها هورمون ها فوق تخصص دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۲۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان

محسن اسدبیگی با اشاره به اینکه در راستای ماده ۴۳ قانون جمعیت و خانواده نزدیک به ۶ هزار زوج نابارور در سطح استان شناسایی شده است، اظهار کرد: از ۶ هزار زوج نابارور ۱۳۸۱ نفر به عنوان نابارور در سامانه نشاندار شده‌اند.
به گفته وی اداره کل بیمه سلامت استان در حال حاضر با دو مرکز درمان ناباروری خصوصی شفا و غیر دولتی جهاد دانشگاهی جهت ارائه خدمات تخصصی سطح دوم درمان ناباروری قرارداد دارد.
مدیرکل بیمه سلامت لرستان گفت: در حال حاضر دخواست و دریافت خدمات ناباروری بصورت الکترونیک در سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت انجام می‌شود.
اسد بیگی با اشاره به اینکه تاکنون ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در قالب ۸ میلیارد تومان بابت اسناد خدمات ناباروری به مراکز درمان ناباروری و ۳ میلیارد تومان بابت اسناد سرپایی به زوجین نابارور پرداخت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • (عکس) تمرین مشترک قهرمان بدنسازی با محمدرضا گلزار
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است