Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@08:08:18 GMT

رؤیت‌پذیری هلال ماه رمضان ۱۴۴۲ در شامگاه ۲۴ فروردین

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۵۳۴۴

رؤیت‌پذیری هلال ماه رمضان ۱۴۴۲ در شامگاه ۲۴ فروردین

آفتاب‌‌نیوز :

علی ابراهیمی سراجی، عضو گروه رؤیت هلال ستاد استهلال استان تهران و مدرس دوره‌های نجوم در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: برای رؤیت پذیری هلال ماه نیاز به بررسی برخی از شرایط است؛ از این رو برای این منظور یکسری پارامترها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی بررسی هلال ماه رمضان در بیست و نهمین روز از ماه قمری را از جمله این پارامترها نام برد و اظهار کرد: ماه دارای یکسری فاکتورها و مشخصه‌هایی است که در مقایسه با رصدهای گذشته، متوجه می‌شویم که آیا هلال ماه قابل رؤیت است یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیمی با تاکید بر اینکه نبود داده از رصدهای مشابه به ما کمک خواهد کرد تا با قطعیت اعلام کنیم که ماه به دلیل پارامترهای ضعیفی که دارد، رؤیت نمی‌شود، خاطر نشان کرد: وجود این شرایط به ما نشان می‌دهد که وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه در شامگاه بیست و نهمین روز از ماه شعبان به چه صورتی خواهد بود.

عضو گروه رؤیت هلال ستاد استهلال استان تهران ادامه داد: اولین موردی که برای رؤیت پذیری هلال ماه رمضان مورد بررسی قرار می‌‎گیرد، لحظه مقارنه ماه و خورشید است. این لحظه یک لحظه استاندارد بین‌المللی است که بر اساس آن مرکز ماه، خورشید و زمین در زمانی که بر روی یک صفحه قرار می‌گیرند، روی می‌دهد و سپس ماه رسما وارد آسمان شامگاهی خواهد شد.

به گفته وی، در این زمان از آنجایی که ماه به خورشید بسیار نزدیک است، از این رو قابل رؤیت و مشاهد نیست و حتی اگر زمانی ماه از روی سطح خورشید عبور کند و دچار خورشیدگرفتگی شود، اگر به ماه نگاه کنیم تنها دیسک سیاهی از آن قابل مشاهده خواهد بود و هیچ بخشی از آن روشن نیست.

ابراهیمی، اضافه کرد: بعد از آنکه ماه فاصله و زاویه‌ مناسبی از خورشید بگیرد، قادر به مشاهده ماه خواهیم بود و با دیدن نخستین هلال ماه پس از غروب خورشید ماه قمری رسماً آغاز می‌شود.

وی افزود: تقویم قمری بر اساس شمارش اهله ما قدمتی بسیار طولانی پیش از ظهور اسلام دارد و حتی به نظر می‌رسد نخستین تقویم مورد استفاده بشر باشد.

وی خاطر نشان کرد: بر این اساس در شامگاه ۲۳ فروردین ماه جاری که مطابق با ۲۹ شعبان است، هلال ماه را اگر بخواهیم در مناطق مختلف ایران مشاهده کنیم، لازم است تا ابتدا شرایط رؤیت‌پذیری و برخی پارامترهای ماه را بررسی کنیم.

این محقق حوزه استهلال ماه، یادآور شد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در شامگاه ۲۳ فروردین، به ویژه در مناطق شمالی ایران ماه ارتفاع زیادی ندارد و جدایی زاویه‌ای مطلوبی نیز از خورشید ندارد.

وی تاکید کرد: بر این اساس علی‌رغم آنکه از لحظه مقارنه ماه و خورشید در روز ۲۳ فروردین ۱۲ تا ۱۳ ساعت گذشته است، امکان رؤیت هلال ماه در این روز به دلیل ارتفاع و جدایی زاویه کم ماه، در هیچ یک از نقاط ایران وجود ندارد.

وی ارتفاع ماه از افق در جنوب ایران را ۳.۵ درجه ذکر کرد و گفت: آن چیزی که باعث می‌شود که هلال ماه در ایران در شامگاه ۲۳ فروردین ماه جاری قابل رؤیت نباشد، این است که علی‌رغم آنکه ماه از افق ارتفاع کمی دارد، ولی ماه به خوبی از خورشید زاویه نمی‌گیرد و این مقدار در غرب ایران حدود ۶.۵ درجه است و این امر موجب شده که امکان دیده شدن هلال ماه در ایران ایجاد نشود.

ابراهیمی ادامه داد: علت اصلی دیده نشدن هلال ماه در ایران این است که زمانی که ماه از کنار خورشید عبور می‌کند، ۲ فاکتور منفی در هلال ماه رمضان امسال بوجود آمده است؛ یکی اینکه در ۲۳ فروردین و زمان مقارنه ماه و خورشید بخش‌های پایینی خورشید عبور می‌کند که در اصطلاح نجومی عرض ماه در این شرایط، جنوبی است که یک فاکتور منفی به شمار می‌رود.

عضو گروه رؤیت هلال ستاد استهلال استان تهران، دومین فاکتور منفی را قرار داشتن ماه نزدیک به اوج مداری خود عنوان کرد و یادآور شد: به این معنا که فاصله ماه تا زمین در بیشترین حالت خود است که در چنین وضعیتی ماه در مدار خود بسیار کند حرکت می‌کند و به همین دلیل در طول ۱۲ ساعت فاصله مناسبی از خورشید نمی‌گیرد و بنابراین در شامگاه ۲۳ فروردین در تمام پهنه ایران این هلال قابل رؤیت نخواهد بود و ما قادر به مشاهده هلال ماه در این شب نیستیم.

این مدرس دوره‌های نجوم، اظهار کرد: بر این اساس به نظر می‌رسد اولین نقاطی که بر روی کره زمین می‌توانند هلال ماه رمضان را با چشم مسلح مشاهده کنند، مناطقی در بخش‌هایی از غرب آفریقا و قاره آمریکا است.

وی با تاکید بر اینکه تنها در بخش‌های کوچکی از آمریکای مرکزی و جنوبی می‌توانند هلال ماه را با چشم غیر مسلح مشاهده کنند، اضافه کرد: به غیر از این مناطق در هیچ نقطه از کره زمین امکان مشاهده هلال ماه نیست، در حالی که ماه در آسمان وجود دارد؛ ولی به دلیل نور شدید خورشید و فاکتورهای نامناسب، امکان مشاهده این جرم نجومی وجود ندارد.

ابراهیمی، ادامه داد: ولی در شامگاه سه‌شنبه ۲۴فروردین، مصادف با ۳۰ شعبان هلال ماه به راحتی در همه پهنه آسمان ایران قابل مشاهده است.

هلال رمضان ۱۴۴۱ از پشت تلسکوپ: عکس از علی ابراهیمی سراجی

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ماه رمضان هلال ماه رؤیت پذیری هلال ماه هلال ماه رمضان هلال ماه قابل رؤیت رؤیت هلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۵۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاه گروهی سرامیکی با عنوان «شکل‌پذیری» روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت به صورت آنلاین در آرتیبیشن به نمایش در می‌آید. این نمایشگاه که با آثار منتخب از میان هنرمندان برگزیده‌ فراخوان انجمن هنرمندان سفالگر در سال ۱۴۰۱ شکل گرفته، اکنون با آثار هنرمندان متعددی روی سایت گالری آرتیبیشن برای مخاطبان ارایه می‌شود.

همت آزاد در بخشی از بیانیه نمایشگاه، درباره آثار نوشته است: «شاید بتوان واژه شکل‌پذیری را مترادف با انعطاف‌پذیری دانست که ظرفیتی است در تمام موجودات برای بقا. یک توانایی ذاتی که به آن‌ها کمک می‌کند به واسطه انطباق، شرایط دشوار و مشکلات طبیعی را تحمل کنند و بحران‌ها را تاب بیاورند. اتخاذ رویکرد انعطاف‌پذیری، یکی از مهارت‌های تفکر در انسان است که منجر می‌شود افراد در معرض تنش‌های فردی، اجتماعی و اقتصادی، پیروزمندانه از این رویدادهای ناگوار بگذرند اما حد انعطاف‌پذیری در تمام گونه‌های طبیعی، تابعی از متغیرهای زمانی، مکانی و اجتماعی است و فراتر از آن، جای خود را به ناسازگاری و گسیختگی خواهد سپرد.»

برای بازدید از این نمایشگاه که تا جمعه ۲۸ اردیبهشت ادامه دارد، می‌توانید به سایت آرتیبیشن مراجعه کنید.

همچنین، آیین افتتاحیه نمایشگاه گروهی عکس کانون عکاسی شفق، ساعت ۱۶ روز پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه سال جاری با حضور پدیدآورندگان آثار در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود.

اسامی شرکت‌کنندگان در رویداد به شرح زیر است: علی آذرنیا کماری، محمود مروتی، سهیل ارجمند، ستاره مجتهد سلیمانی، ریحانه تقی یاری، عباس حمید سمیعی، امیر خدامی، امیر حسنی پارسا، علیرضا تقی‌زادیه، سمیرا سادات حسینی، علی عبدالهی، جلیل نوری، نیما طباطبایی، مریم عبدالوهابی، راحیل قنبری، صاحبه ایمانی، نگار نوروزی زمرد، مهناز نمازی، علی‌اکبر غفاری، ژوبین جباریان، سیامک کشاورز، فاطمه بزی، شیوا حاتمی، پریسا کریمی، الهه ملکی، شادی سنائیان، پریسا شریفی، ناهید علینقی زاده، شیرین رجایی، شهاب خنجری، شیما قلی‌زاده، ایلیا غنی جاهد، میلاد درویشان، رومینا لیاقت، ابوالفضل محمودی، فرزاد جمشیددانایی، مهسا شیری، مریم ابوالحسینی پوراشکذر، فائزه باقری، سپیدار گذری، وحید مزاجردی، محسن پروازی.

کانون عکاسی شفق در سال ۱۴۰۰ در فرهنگسرای خانواده (پارک شفق) تأسیس شد و سپس از سال ۱۴۰۱ تاکنون در فرهنگسرای سرو در زمینه تخصصی به امر عکاسی می‌پردازد و هم اکنون، امیر حسنی پارسا دبیری کانون عکاسی شفق را بر عهده دارد.

نمایشگاه گروهی عکس کانون عکاسی شفق، از روز جمعه ۲۱ تا روز جمعه ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری، از ۱۰ تا ۱۹ پذیرای هنردوستان است. فرهنگسرای ارسباران در خیابان علی شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا واقع شده است.

کد خبر 6099519

دیگر خبرها

  • تبلیغات صوتی نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در نرم افزار ایران صدا فراهم شد
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید
  • برگ متحرک ؛ یکی از خاص ترین موجودات کره زمین را مشاهده می کنید! (عکس)
  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • جنایت زندان دوله‌تو + تصاویر | خود مشاهده کردم که آنان را جلوی کاروان‌های عروسی سر می‌بریدند...
  • وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم
  • مشاهده تشی عظیم‌الجثه در خیابان‌های شیراز (فیلم)