Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کالاخبر، حسن رضایی‌پور گفت: کارکرد گواهی سپرده برنج در بورس کالا در سه بخش قابل ذکر است که نخستین بخش، انبارهای پذیرش شده بورس کالا است. در این حوزه، کشاورزان در حال حاضر دارایی خود را در منازل و محیط‌های غیراستاندارد نگهداری می‌کنند. درحالی که اگر محصولشان را به انبارهای پذیرش شده از سوی بورس کالا بسپارند، در فرآیند نگهداری آن کالا از فساد، سرقت یا افت کیفیت در امان می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انبارهای بورس کالا حکم گاوصندوقی را دارند که کشاورزان می‌توانند کالای خود را به آن سپرده و رسیدی را دریافت کنند و هر زمان که تمایل داشتند، بتوانند با رسیدی که در دست دارند کالای خود را ترخیص نمایند.

رضایی‌پور کارکرد دوم گواهی سپرده را چنین تشریح کرد: این کارکرد به فرآیند فروش باز می‌گردد. در شرایط فعلی شاهد هستیم که کشاورزان هر ساله پس از برداشت محصول، آن را به تجار یا واسطه‌ها می‌فروشند و در صورت عدم مراجعه واسطه‌ها، کشاورزان مجبور به فروش مستقیم کالای خود و بازاریابی برای آن هستند. درحالی که با شروع معاملات گواهی سپرده برنج یا هر محصول کشاورزی دیگری، با فرآیندی کاملا معکوس مواجه هستیم. یعنی کشاورزان زمانی که کالای خود را به انبار استاندارد بورس می‌سپارند، تجار و مصرف‌کنندگان زیادی این کالا را رویت می‌کنند؛ به بیان ساده‌تر با عرضه محصول کشاورزی بر تابلوی بورس کالا، کالای کشاورزان در معرض دید عموم تاجران سراسر کشور قرار می‌گیرد و تقاضای بالقوه‌ای برای محصولات کشاورزان شکل می‌گیرد.

وی یادآور شد: کارکرد سوم این ابزارها را می‌توان مشخص شدن قیمت کالا برای کشاورز و کاهش فاصله قیمت فروش کالا توسط کشاورزان و قیمت مصرف‌‌کننده عنوان کرد؛ لذا واسطه‌گری‌‌های زائد در این بازار حذف شده و همه نسبت به قیمت واقعی محصولات آگاه می‌شوند.

پایان نسیه فروشی و دریافت چک

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه گواهی سپرده یک کارکرد جانبی نیز دارد، گفت: این کارکرد ورود سرمایه‌گذاران به این بازار است. اگرچه در طول دو سال اخیر با شرایط تورمی روبرو شدیم و بیشتر کالاها حکم کالای سرمایه‌ای پیدا کردند و خریدار دارند، اما اگر به چند سال قبل باز گردیم، می‌بینیم که در مواردی در فصل برداشت حجم عرضه محصولات زیاد شده و به همین دلیل، قیمت محصولی مانند برنج با توجه به موجودی بالای بازار برای کشاورز صرفه ندارد. این شرایط زمان مناسبی برای حضور دلالان و خریدهای ارزان و مدت‌دار از کشاورزان است که وجود انبارهای بورسی و انتقال محصول استاندارد به این انبارها و امکان فروش برنج در بورس کالا، باعث می‌شود تا مشکل قدیمی نسیه و امانی فروشی محصول کشاورزان و دریافت چک به پایان برسد.

به گفته رضایی‌پور، با رونق معاملات گواهی سپرده برنج در بورس کالا، گواهی سپرده حکم کالای نقد را برای کشاورز دارد و می‌تواند در هر زمانی که صلاح دانست، بخشی یا کل محصولش را بفروشد و در سریع‌ترین زمان ممکن وجه معامله را دریافت کند.

رضایی‌پور خاطرنشان کرد: برنامه آتی بورس کالا این است که کشاورزان از قبوض یا رسیدهای انبار خود بتوانند به عنوان وثیقه قابل قبول برای بانک‌ها استفاده کنند و در قبال آن برای کشت‌‌های بعدی خود تسهیلات دریافت کنند و مشکلات مالی آنان برطرف شود.

یک توصیه به کشاورزان

وی گفت: ظرفیت انبار یکی از مهم‌ترین موضوعات در گواهی سپرده کالاست. عمده مسئله‌ای که در این باره وجود دارد، این است که برخی کالاها مثل پسته و زعفران نسبت به وزنشان کالاهای با ارزشی محسوب می‌شوند و حمل و نقل آنها آسان‌‌تر و صرفه اقتصادی دارند، اما در برنج به خصوص برای حمل به انبارهای با فاصله زیاد، پیشنهاد می‌شود که کشاورزان ابتدا نمونه‌ای از برنج تولیدی را به انبار برده و از استاندارد و پذیرش کالای خود اطمینان حاصل نمایند.

رضایی‌پور اظهار داشت: چون در حوزه معاملات برنج در ابتدای راه هستیم، شاید تعداد انبارهای گواهی سپرده به تناسب در مناطق تولید توزیع مناسبی نداشته باشد. لذا اگر کشاورزی قصد سپرده کردن برنج خود در انبارهای بورسی را داشته باشد، با توجه به آنکه حمل تا انبار به عهده تولیدکننده است باید از کیفیت و استاندارد محصول خود و مطابقت با محصول برنج بورسی مطمئن شود.

او گفت: با توجه به تعهدی که انباردار نسبت به خریدار یا مصرف‌کننده کالا به لحاظ کیفیت و کمیت دارد، محصول کشاورزان مورد آزمایش و آنالیز قرار می‌گیرد تا با مشکل ارجاع و بازگشت کالا مواجه نشود که این اتفاق نیز به مرور باعث استانداردسازی و رشد کیفی محصول برنج می‌شود. 

حجم ویدیو: 40.23M | مدت زمان ویدیو: 00:08:44 دانلود ویدیو پربیننده ترین آغاز صدور کارت اعتباری با پشتوانه سهام عدالت و یارانه قرمزپوشی همه بازار‌ها در هفته سوم فروردین/ خریداران سکه بیشترین زیان را دیدند مقایسه صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله/ هفته سرخ صندوق‌های طلایی و سهامی پاسخگوی وضعیت بورس کیست؟ زمان دقیق بزرگترین انتخابات اقتصادی ایران به زودی اعلام می‌شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا برجام برنج در بورس کالا گواهی سپرده برنج رضایی پور کالای خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۶۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد بیش‌از ۸ هزار واحدی صبح گاهی بورس

به گزارش خبرگزاری مهر، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز شنبه (۸ اردیبهشت) با رشد ۸۱۸۱ واحدی به ۲,۳۱۲,۵۰۷ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۳۲۶۸.۸ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات تاکنون ۲.۳۵ میلیارد سهم بود که طی ۱۱۲,۷۸۷ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۱۵,۵۰۷.۶۵۸ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۸۸۶,۳۳۱.۵۵۳ میلیارد ریال شد.

کد خبر 6089593 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • کشف بیش از ۷۳ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • کشف بیش از ۵۶ میلیارد ریال کالای قاچاق در استان اردبیل
  • کشف بیش از ۴۸ میلیارد کالای قاچاق در ایلام
  • شاخص بورس امروز ۸ اردیبهشت/رشد ۶۵۲ واحدی
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • رشد بیش‌از ۸ هزار واحدی صبح گاهی بورس
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا