Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرسودگی و ناایمن بودن دو سوم، خوابگاه‌ها و ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان و نوسازی آنها موضوعی است که به صورت مکرر مورد درخواست بوده است اما تاکنون اقدام موثری در این زمینه صورت نپذیرفته است؛ از این رو برخی دانشجومعلمان از موسسات کنکور کمک خواسته‌اند! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ فرسودگی دو سوم ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان در کنار کمبود شدید هیئت علمی، دو مشکل اصلی این دانشگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه فرهنگیان دارای 98 پردیس در سطح کشور بوده که متوسط عمر ساختمان‌های آن بالای چهل سال است.

حسین خنیفر؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان در نشستی خبری در مرداد ماه 1397 در اصفهان به وضعیت پردیس شرافت اشاره کرده و گفته بود: «برخی از ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان بیش از نیم قرن قدمت دارد و برای مثال ساختمان شرافت این دانشگاه در تهران، 92 سال پیش احداث شده است». وی مجددا در برنامه‌ای رادیویی در بهمن ماه 1399 با اشاره به اینکه اغلب ساختمان‌ها مربوط به زمان قبل از انقلاب است، فرسودگی مراکز دانشگاه فرهنگیان را از مهم‌‌ترین چالش‌های این دانشگاه برشمرد.

درخواست دانشجویان از بخش خصوصی

تداوم وضعیت نامناسب ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان باعث شده است برخی از دانشجومعلمان پردیس "شرافت" دانشگاه فرهنگیان در تهران، از مالک یکی از موسسات کنکور برای بازسازی خوابگاه، فضای آموزشی و فراهم کردن امکانات مورد نیاز در این پردیس درخواست کمک کنند!

دانشجومعلمان در درخواست خود گفته‌اند: «از گذشته تاکنون شاهد اقدامات خیرخواهانه جنابعالی در جهت ساخت، تجهیز و بازسازی مراکز علمی آموزشی کشور بوده‌ایم. اکنون به عنوان دانشجومعلمان مرکز شهید شرافت تهران که جمع کثیری از آنها روزی دانش‌آموز این بنیاد علمی آموزشی بوده‌اند، از شما درخواست داریم به بازسازی، تجهیز و فراهم کردن امکانات مورد نیاز این دانشجویان که تربیت نسل آینده این سرزمین را عهده‌دار هستند، توجه ویژه فرمایید. امید است اقدامات شایسته جنابعالی شامل حال ما گردد و جامعه دانشجومعلمان شرافت از اقدامات خیرخواهانه جنابعالی بهره‌مند شوند‌. پیشاپیش از حسن توجه جنابعالی کمال تشکر را داریم.»

پیش از این و در سال 96 نیز رئیس وقت پردیس شرافت در نامه‌ای به این موسسه کنکور خواهان کمک آنها برای بازسازی خوابگاه و فضای آموزشی شده بود.

زهره کاوه؛ رئیس پیشین پردیس شهید شرافت در رابطه با چرایی درخواستش از مالک موسسه کنکور برای بازسازی فضای آموزشی و خوابگاهی این پردیس به تسنیم گفت: سال 96 نامه‌ای به این موسسه کنکور نوشتم و خواستار کمک آنها برای بازسازی خوابگاه و فضای آموزشی شدم، آنها نیز گفتند در بخشی از محوطه که فضای خالی وجود دارد یک ساختمان می‌سازند و البته بر بالای خوابگاه، تابلویی نصب می‌کنند تا نشان دهد ساختمان اهدایی این موسسه است.

وی افزود: اما رئیس وقت دانشگاه فرهنگیان استان تهران با این موضوع موافقت نکرد و گفتند که ماجرا سیاسی و تبلیغاتی است؛ با وجود پیگیری‌های بسیار با درخواستم موافقت نشد و زمانی که رئیس وقت دانشگاه فرهنگیان استان تهران تغییر کرد و رئیس جدید منصوب شد باز هم درخواستم را پیگیری کردم و با آن موافقت شد اما این بار دیگر‌ موسسه کنکور حاضر به ساخت فضا نشد.

کاوه متذکر شد: علت اینکه از موسسه کنکور برای بازسازی فضای پردیس شرافت تقاضای کمک کردم به این دلیل بود که وضعیت خوابگاه اصلاً مناسب نبود البته بعداً و در سال 97 ساختمان‌ها را تا حدودی ترمیم کردیم اما ساختمانی با قدمت 90 سال را هر چقدر ترمیم کنیم چه فایده‌ای دارد؛ اوضاع آشپرخانه خوابگاه اصلاً مناسب نبود و با همراهی رئیس وقت منطقه 6 آموزش و پرورش شهر تهران و با همراهی یک خیّر، زیرزمین و آشپزخانه را تعمیر کردیم و تازه با مرمت سال 97 باز هم وضعیت فعلی پردیس اینگونه فرسوده است.

یک بام و دو هوای آموزش و پرورش

در سال‌های اخیر به دلیل افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو، کمبود فضای آموزشی و خوابگاهی و عدم تخصیص اعتبارات لازم، عمده بودجه دانشگاه فرهنگیان به جای تخریب و نوسازی ساختمان‌های فرسوده و ناایمن، برای تعمیر و نگهداری ساختمان‌های فرسوده که مورد استفاده دانشجویان قرار می‌گیرد، مصرف شده است.

این در حالی است که آموزش و پرورش از تزریق بخشی از درآمدهای موسسات کنکوری برای مدرسه‌سازی و اهدای کتاب تست توسط آنها استقبال می‌کند اما این مسئله در دانشگاه فرهنگیان مورد موافقت قرار نگرفت!

با وجود فرسودگی حدود دو سوم فضاهای این دانشگاه، راهکار مسئولان وزارت آموزش و پرورش برای ترمیم فضاهای فرسوده چیست؟

سقف سنی داوطلبان کنکور برای دانشگاه فرهنگیان 24 سال مصوب شده استبرنامه بازنگری شده کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شدجزئیات استخدام دانشجو معلمان ورودی 99 دانشگاه فرهنگیان

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ساختمان های دانشگاه فرهنگیان آموزش و پرورش موسسات کنکور برای بازسازی موسسه کنکور فضای آموزشی رئیس وقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۶۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی با حقوق ۳۰ هزار تومانی!

به گزارش خبرنگار مهر؛ داستان از کمبود معلم در مدارس آغاز شد. وقتی که علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: مهر ۱۴۰۲ را با کمبود بیش از ۲۰۰ هزار معلم آغاز کردیم.

در چنین شرایطی بود که وزارت آموزش و پرورش برای جبران کمبود نیرو، از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان استفاده کرد.

بر اساس تصمیم وزارت آموزش و پرورش دانشجویان ورودی ۹۹ دانشگاه فرهنگیان، که سال آخر تحصیل خود را می‌گذراندند؛ اواخر مهر سال تحصیلی جاری به ناگاه و برخلاف همه وعده‌های دانشگاه، یک سال زودتر معلم شدند تا با فداکاری خود و عشقی که به تدریس به کودکان دارند, دانش آموزان کمتری از کمبود معلم ضربه بخوردند.

اما این تدریس اجباری دانشجومعلمان در مدارس چه آثار زیانباری داشت؟

پیگیری‌های خبرنگار مهر نشان می‌دهد این نومعلمان از مهر ۱۴۰۲ یعنی به مدت ۷ ماه از سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در مدارس مشغول تدریس بودند ولی واریزی‌هایی کمتر از یک میلیون تومان برای این ۷ ماه تدریس به آنان داده شده است..

۳۰ هزار تومان حقوق گرفتم

یکی از این نومعلمان که دانشجوی سال چهارمی دانشگاه فرهنگیان در تهران بود به خبرنگار مهر گفت: من برای رفتن به کلاس درس هر روز هزینه ایاب و ذهاب دارم؛ هزینه‌های دیگری هم به من تحمیل می‌شود تا در کلاس درس حاضر شوم اما این ماه برای من فقط ۳۰ هزار تومان واریز کردند. بخشی از حقوقم بابت هزینه و شهریه کلاس‌های مجازی دانشگاه کسر شد و بخش دیگر ناشی از تبدیل وضعیت ما از دانشجویی به معلمی بود که یک ماه از حقوقم کسر گردید.

نه تنها حقوق معلمی مناسبی به این دانشجو معلمان پرداخت نشده که مبلغی از کمک هزینه و حقوق دانشجویان هم به بهانه هزینه‌های خوابگاه از آنان کسر شده است.

موضوع عجیب کسر ۴۵ درصد از حقوق

شاید عجیب‌ترین و ناعادلانه‌ترین برخوردی که با دانشجومعلمان در سال تحصیلی جاری شده؛ کسر ۴۵ درصد و ۲۵ درصد از حقوق دانشجومعلمان است.

تعدادی از دانشجومعلمان در گفت و گو با مهر تأیید کردند که دانشگاه هزینه خدمات ارائه شده به دانشجو را بدون اطلاع قبلی و در اقدامی نامتعارف از حقوق دانشجومعلمان برداشته است. حقوقی که در ماه‌های قبل هم ناچیز بود؛ حالا با این کسورات حسابی آب رفته است.

دانشجومعلمان معتقدند مسئولان دانشگاه بدون محاسبه دقیق میزان استفاده دانشجو از امکانات خوابگاهی و امکانات رفاهی، از حقوق دانشجویان خوابگاهی ۴۵ درصد و از حقوق دانشجویان ترددی و غیرخوابگاهی ۲۵ درصد را کسر می‌کند؛ سوالی که مطرح می‌شود این است که میزان استفاده دانشجویان از امکانات رفاهی چه مقدار است یا باید چه مقدار باشد که از حقوق دانشجو معلم مبلغی کسر نشود.

دانشجومعلمان می‌پرسند چرا کسر حقوق ناشی از تبدیل وضعیت به یکباره و بدون اطلاع قبلی صورت گرفته است؟

دانشجو‬ معلمان‬ بر این موضوع‬ تاکید داشتند‬ که‬ تاکنون چندین‬ هزار دانشجوی متعهد خدمت در دانشگاه‌های مختلف کشور تحصیل کرده‌اند، از حقوق و مزایای قانونی بهره‌مند شده‏ و نسبت به پرداخت هزینه غذا و خوابگاه اقدام کرده‌اند، اما مسئله و موضوعی تحت عنوان کسر ۲۵ درصد و ۴۵ درصد نداشته‌اند، لذا کسر ۴۵ درصد و ۲۵ درصد مبتنی بر قانون نیست و لغو آن نیز نیاز به قانون‌گذاری جدید ندارد.

تدریس همزمان دانشجومعلمان به وضعیت تحصیلی آنان در دانشگاه فرهنگیان هم ضربه زده است؛ در ابتدایی‌ترین حالت، یک دانشجو معلم ناچار است بسیاری از زمان خود را روزانه و در طول هفته به جای مطالعه مطالب دانشگاهی، به تدریس در کلاس، طراحی پرسش از دانش آموزان و تصحیح اوراق امتحانی بگذراند.

دانشگاه فرهنگیان که در ابتدا قول داده بود نهایت همکاری را با وضعیت شغلی این دانشجو معلمان کند؛ امتحانات پایان ترم را حضوری برگزار کرد که بسیاری از دانشجومعلمان را برای شرکت در امتحانات به دردسر انداخت. بسیاری از این دانشجومعلمان به جلسه آزمون نرسیدند و یا کلاس‌های درس خود را به ناچار برای شرکت در امتحانات رها کردند.

اجبار ناگهانی دانشجومعلمان برای حضور در کلاس درس برای معلمی، عمل نکردن به وعده‌های پی در پی در خصوص واریز مبلغ حق التدریسی‌ها و کسورات دانشگاه که به صورت غیرشفاف، ناگهانی و بدون اطلاع قبلی بر دانشجومعلمان تحمیل شده است؛ موجب شده تا دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان خصوصاً دانشجویان ورودی ۹۹ چه در تدریس در مدرسه و چه در تحصیل در دانشگاه دچار مشکل شوند.

حال این سوال مطرح است که با توجه به تداوم کمبود معلم در مدارس، آیا در سال‌های آینده باز هم شاهد به کار گیری بدون برنامه و نامناسب دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در کلاس‌های درس خواهیم بود؟

کد خبر 6086350 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ۵۸درصد داوطلبان کنکور در قرچک متقاضی آزمون دانشگاه فرهنگیان هستند
  • دفترچه سوالات کنکور علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد
  • همزمانی کنکور فرهنگیان با کنکور نوبت اول نقطه قوت است
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود
  • کارنامه اولیه کنکور در نیمه مرداد منتشر می‌شود
  • نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۳ نیمه مرداد اعلام می‌شود
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • معلمی با حقوق ۳۰ هزار تومانی!