Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی اورژانس پرتوی، سوانح و سوختگی بیمارستان امیرالمومنین اراک با دستور رییس جمهوری افتتاح شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک ۲۱ فروردین ماه در آیین افتتاح اورژانس پرتوی، سوانح و سوختگی در مجاورت بیمارستان امیرالمومنین اراک با حضور دکتر حسن روحانی رییس جمهوری به شکل ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: این پروژه با حمایت و همکاری استانداری مرکزی، تامین اعتبار از سوی سازمان انرژی اتمی و تجهیز  و راه اندازی توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اراک، ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سید محمد جمالیان با اشاره به اینکه در راستای برنامه ششم توسعه تکالیف دولت، احداث و تجهیز این اورژانس به شکل چند منظوره جهت ارائه خدمت به بیماران سوختگی و حوادث احتمالی پرتوی در دستور کار قرار گرفت، گفت: فاز دوم در مجاورت اورژانس طراحی شده است و به زودی فاز عملیاتی آن آغاز می شود، با افتتاح این اوژانس تمامی نیاز استان تامین می شود و در فاز دوم امکان ارائه خدمت به بیماران سایر استان ها وجود دارد.

وی بیان کرد: اعتبار هزینه شده برای ساخت، تجهیز و راه اندازی این پروژه، نزدیک به هزار میلیارد ریال است که سازمان انرژی اتمی جهت تامین آن استان را حمایت کرد.

جمالیان ظرفیت این اورژانس را ۳۳ تخت عادی و ۱۰ تخت بخش مراقبت های ویژه سوختگی و دو اتاق عمل عنوان کرد و افزود: در سوختگی، مراقبت از زخم و سوختگی ها به جهت جلوگیری از بروز عفونت بسیار اهمیت دارد، اما در حوادث پرتوی، شست و شو و لوازم خاص و فاضلاب ویژه ای نیاز است، باید مراقبت تشعشعی و عوارض ناشی از آن را مدنظر داشت به همین دلیل شرایط ساخت و تجهیزات مراکز ویژه حواث پرتوی با حوادث سوختگی متفاوت است، بر این اساس ۱۰ تخت مراقبت ویژه این اورژانس مطابق استاندارد روز دنیا آماده سازی شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: هدف اولیه از ساخت این اورژانس حوادث سوختگی بوده است چراکه استان مرکزی، استانی صنعتی است و شاهد حوادث صنعتی در آن هستیم و هدف اصلی ارائه خدمت به بیماران سوختگی بوده است.در واقع با توجه به خطر عفونت برای بیماران سوختگی این اورژانس نیاز بود و به لحاظ ساختاری شبیه سایر بیمارستان های سوانح و سوختگی است.

به گزارش ایسنا، امروز از ۱۳۳ فعالیت و دستاورد هسته‌ای کشور که به مناسب روز فناوری هسته ای با حضور ریاست جمهوری رونمایی شد، علاوه بر افتتاح اورژانس پرتوی، سوانح و سوختگی اراک، فاز دوم واحدهای تولید ترکیبات دوتره مجتمع آب سنگین خنداب استان مرکزی نیز مورد بهره برداری قرار گرفت.

مسئول این پروژه در این مراسم در پاسخ به رئیس جمهور با اشاره به افتتاح فاز دوم واحد ترکیبات دوتره اظهار کرد: فاز دوم از دو سال قبل مراحل مطالعات و طراحی و ساخت را آغاز و پیش رفت کرده و امروز به مرحله راه اندازی رسیدیم.
وی افزود: استفاده از ترکیبات دوتره به طور عمده مصرف پزشکی دارد و بسیاری از این محصولات در منطقه برای اولین بار تولید می‌شود. همه مواردی که امروز تولید کردیم قبلا کاملا وارداتی بودند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی استان مرکزی سوانح و سوختگی اورژانس پرتوی فاز دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۶۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که امروز چهارشنبه در مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، به شرح حکمت ۱۳۲ و ۱۳۳ نهج البلاغه پرداخت.

بنابر روایت شفقنا، او گفت: کلام حضرت این است که «وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ لِلَّهِ مَلَکاً یُنَادِی فِی کُلِّ یَوْمٍ: لِدُوا لِلْمَوْتِ، وَ اجْمَعُوا لِلْفَنَاءِ، وَ ابْنُوا لِلْخَرَابِ» و در کلام بعدی می فرماید: «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِیهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِیهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا»؛ فرشتگان گاهی به انبیاء و اولیاء ندا می دهند که تعبیر در آنجا این است که «الدنیا مزرعة الآخرة»؛ و گاهی هم فرشتگان به غافلان ندا می دهند که در این کلام امیرالمومنین آمده است. امیرالمومنین می فرماید فرشته ای از طرف خدا مامور است و هر روز ندا می کند به غافلان، کسانی که شیفته دنیا هستند، دنیا هم نه یعنی زمین و آسمان، چون دنیا به معنای زمین و آسمان و چشمه و کوه و دریا نیست، اینها نشانه ها و آیات الهی هستند و لذا در قرآن کریم که به اینها قسم یاد می شود، قسم به بینه است، آسمان و زمین حجت حق هستند، آیات الهی هستند، دنیا که مذموم هست، این اعتباریات در دنیاست مانند مقام و پست و مال و ملک، اینها دنیاست و فرشته ها به این گروه از دنیازدگان می گوید که خود را فروختید!

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: دنیا محل قرار انسان نیست؛ «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ»؛ دنیا قرارگاه نیست، بلکه آخرت قرارگاه است، ما در آخرت به قرارگاه می رسیم و ثابت می شویم و نه ساکن؛ و لذا اگر میلیادرها سال هم آنجا بمانیم خستگی ندارد، همانطور که فرشته ها سالها در آنجا هستند و خستگی ندارند، موجود ثابت منزه از خستگی است و لذا وقتی ما به آخرت و دار القرار می رسیم، ثابت می شویم و نظیر فرشته ها آنجا خستگی نداریم.

او افزود: امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید من سخنگوی رسمی قرآن کریم هستم و من هستم که خبر می دهم قرآن چه گفته است، قرآن کریم دنیا و مردم دنیا و وظیفه مردم در دنیا را معرفی کرده است، فرموده است که دنیا، پنج مرحله دارد، ﴿اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زِینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ﴾؛ شیخ بهایی این آیه را چنین تعبیر کرده اند که دنیا پنج بخش دارد، کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی که لعب و بازی برای دوران کودکی است و تکاثر برای دوران سالمندی انسان، باید بدانید که کسی با بازی و سرگرمی سیر نمی شود، خسته می شود و به هدف نمی رسد، اگر انسان تشنه بخواهد خود را با لعاب دهان سیراب کند، فریب خورده است.

این مرجع تقلید گفت: در مقابل دنیازدگان، افراد دیگری هستند که آزادمردان هستند، اینها با دنیا معامله کردند، اینها به مقام و پست و جایگاهی هم که می رسند، آن مقام و پست، برده آنهاست نه آنها برده آن جایگاه، ذات اقدس الهی از اینها به احرار، یعنی آزادمردان یاد می کند.

آیت الله جوادی آملی ادامه داد: اصل دیگر این است که خداوند می فرماید من این دنیا که سراسر نور است و همه آیات الهی هستند از آسمان و زمین و چشمه و دریا و خشکی را آفریدم و در اختیار شما قرار دادم و می خواهم که ﴿وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا﴾، از شما می خواهم زمین را استعمار کنید، این استعمار مقدس است، استعمار پلید این است که کشوری کشور دیگری را استعمار کرده و به نفع خودش، کشور او را آباد کند، ولی خدا می فرماید که من از شما طلب می کنم که شما زمین را آباد کنید، از دل کوهها معدن و چشمه در بیاورید، کشورتان را آباد کنید، دنیا را آباد کنید و منتظر غیب نباشید، بلکه خودتان تلاش و کوشش کنید.

او افزود: ذات اقدس الهی از ما طلب کرده که زمین را آباد کنیم و آبادی زمین علم و سواد و مدیریت می خواهد، اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود، دستوری نیست، این یک علم است که مدیریت، جامعیت، زمین شناسی و زمان شناسی می خواهد، لذا باید درس خواند، با سواد شد، آنهایی که درسش را خوانده اند آنها را احترام کنیم و نرنجانیم و از آنها بهره بگیریم.

این مرجع تقلید شیعیان اظهار کرد: حدیثی را امام باقر به نقل از امیرالمومنین نقل فرموده است که کانَ أمیرُ المؤمنینَ علیه السلام یقولُ: «مَن وَجَدَ ماءً و تُرابا ثُمّ افتَقَرَ فَأبعَدَهُ اللّه»، می فرماید کسی که آب دارد، خاک دارد ولی دست فقر را به این طرف و آن طرف دراز می کند، از رحمت خدا به دور است، چنین دولت و ملتی مورد نفرین امیرالمومنین علیه السلام، است.

آیت الله جوادی آملی گفت: اقتصاد از پییچیده ترین کارهاست و با سفارش حل نمی شود لذا باید از متخصصین در این حوزه استفاده کرد، حرمتشان را حفظ کرد و محترم شمرد و همچنین باید افراد متخصصی را در این حوزه تربیت کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904342

دیگر خبرها

  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی درباره مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • افتتاح بخش تالاسمی بیمارستان امید شهرستان مهرستان
  • افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • آخرین آمار مصدومان حوادث جوی ۱۴۰۳
  • فوت ۴ نفر بر اثر اصابت صاعقه در سال ۱۴۰۳
  • ۲ فوتی و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کمربندی ماکو -بازرگان
  • ۶ کشته و مصدوم در حادثه واژگونی خودروی پرشیا در جاده ماکو بازرگان
  • یک هفته با ۶۲ کشته | مصدومیت ۱۳۱۷ نفر در تصادفات ۷ روز اخیر
  • ۱۳۱۷مصدوم و ۶۲ کشته در تصادفات هفته دوم اردیبهشت در کشور