Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@01:51:13 GMT

ماسک‌های آبی مواد سمی و سرطانزا ندارند

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۷۱۴۷

سازمان غذا و دارو اعلام کرد: وجود مواد سمی، کبالت، فرمالدیید و مواد سرطانزا در پارچه های مصرفی ماسک های جراحی آبی صحت ندارد.

پیرو انتشار اخباری در خصوص کشف مواد شیمیایی سمی در برخی ماسک ها و همچنین وجود کبالت در ماسک های جراحی آبی، اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: ماسک های پزشکی از سه لایه تشکیل شده است، لایه اول و سوم اسپاندباند و لایه وسط ملت بلون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر این اساس، پارچه اسپاند باند جزو پارچه های بی بافت بوده که هیچ گونه مواد سمی و فرمالدیید در ساخت آن استفاده نمی شود و رنگ های آبی بر پایه پلی پروپیلن مورد استفاده در تولید پارچه آبی رنگ، همه فاقد مواد سرطانزا و سمی هستند.

سازمان غذا و دارو افزود: ماسک های تولید شده در کشور در آزمایشگاه های مورد تایید آزمایش می شود. حساسیت زایی و کیفیت آنها براساس استانداردها و ضوابط بررسی می شود و کاملا ایمن هستند.

اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا دارو تاکید کرد: متن منتشر شده توسط روزنامه خارجی Ecotextlie News نه تنها هیچ گونه اشاره ای به رنگ آبی یا وجود کبالت نکرده بلکه صرفا به دغدغه برخی کارشناسان خبره در خصوص استفاده طولانی مدت از ماسک ها پرداخته است و ظاهرا در ترجمه متن دچار تغییراتی شده است.
این نکته نیز قابل ذکر است که عملکرد ماسک های تولید شده در داخل کشور توسط آزمایشگاه های مورد تایید سازمان غذا و دارو مورد آزمون قرار گرفته و حساسیت زایی و کیفیت آن براساس استاندارد های مربوطه و ضوابط ابلاغی بررسی می شود.

سازمان غذا و دارو در این گزارش افزود: هم اکنون دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بر تولیدات ماسک پزشکی در منطقه جغرافیایی خود نظارت می کنند. بازدید از خط تولید، بررسی شرایط تولید، بررسی کیفیت ماسک بر اساس ضوابط ابلاغی و ارسال نمونه به آزمایشگاه، بررسی کیفیت مواد مورد استفاده و سورس های تهیه مواد اولیه، بررسی اسناد و مدارک، کیفیت بسته بندی، لیبلینگ و برچسب از جمله بررسی های است که توسط دانشگاههای علوم پزشکی صورت می گیرد بنابراین ماسک های دارای مجوز از اصالت و کیفیت مطلوب برخوردار است.

تاکنون بیش از ۳۹۰ شرکت موفق به اخذ پروانه ساخت ماسک و کد IRC در ایران شده اند.

ظرفیت تولید ماسک در کشور در ابتدای شیوع کرونا (اسفند ۹۸) حدود ۳۵۰ هزار عدد در روز بود اما با توجه به رشد فزاینده و جهش صورت گرفته در حال حاضر توان تولید به روزانه بالغ بر ۴۰ میلیون عدد ماسک در روز شده است که نه تنها نیاز مراکز درمانی کشور و ماسک مورد نیاز عموم مردم کشور تامین شده است بلکه به صورت محدود صادرات نیز صورت می گیرد.

در اواخر سال گذشته حدود ۳۹ میلیون ماسک اجازه صادرات گرفته است. همچنین بر خلاف روند افزایش قیمت سایر کالاها، قیمت ماسک روند کاهشی داشته به طوری که در حال حاضر قیمت هر عدد ماسک سه لایه به حدود ۸۰۰ تومان و کمتر از آن در هر عدد رسیده است .

سازمان غذا و دارو توصیه کرد: مردم عزیز کشور در هنگام خرید ماسک به شماره مجوز وزارت بهداشت ،کد (IRC) نشان سیب سلامت و داشتن آدرس و مشخصات برروی بسته بندی کالا و برچسب اصالت توجه کنید.

ایرنا/

برچسب ها: ماسک ، ماسک آبی ، غذا و دارو لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NuX

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ماسک ماسک آبی غذا و دارو سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان مجلس نسبت به تغییرات ایجادشده در طرح مالیات بر سوداگری گفت: شورای نگهبان به برخی مواد طرح مالیات بر سوداگری از جمله ماده ۸ این طرح ایرادات و ابهاماتی را وارد کرده است.

وی افزود: با توجه به اینکه ماده ۸ از مواد زیرساختی طرح مالیات بر سوداگری به‌شمار می‌رود که پایه‌های اطلاعاتی برای اجرای این طرح را فراهم می‌کند، بنابراین ماده ۸ یکی از مواد مفصل طرح است که رفع ابهام از برخی دیگر از مواد طرح نیز منوط به اصلاح همین ماده شده است.

طغیانی با رد ادعای برخی نمایندگان مجلس که معتقدند کمیسیون اقتصادی برای جلب نظر شورای نگهبان اقدام به قانون‌گذاری جدید کرده است، گفت: به هیچ عنوان چنین اتفاقی نیفتاده است و ما در کمیسیون صرفاً ایرادات و ابهامات شورای نگهبان به طرح را رفع کردیم، به‌طور مثال یکی از ابهاماتی که شورای نگهبان به طرح وارد کرده این است که بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی چه‌تعداد از تراکنش‌ها در حساب‌های غیرتجاری را مورد بررسی قرار می‌دهند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در اصلاحیه‌ای که جهت مرتفع کردن نظر شورای نگهبان در کمیسیون صورت گرفت، تصریح شد که تنها ۵ دهم درصد از تراکنش‌های مرتبط با حساب‌های غیرتجاری افراد که بالاترین اعداد را داشته باشند مورد بررسی قرار می‌گیرند، بنابراین این‌طور نیست که این قانون تمام مردم را شامل شود.

وی خاطرنشان کرد: البته یک شائبه درباره این بخش از طرح وجود داشت که این نیم‌دهم درصد آیا ناظر به اشخاصی است که بالاترین تراکنش‌ها را داشتند یا اینکه ناظر به کل جمعیت کشور است که ما توضیح دادیم ملاک ما در بررسی‌ها، کل جمعیت کشور است، به‌عبارت دقیق‌تر اگر جمعیت کشور را ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم، تنها حساب غیرتجاری ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر از اشخاصی که بالاترین تراکنش‌ها را در این دسته از حساب‌های بانکی خود داشته باشند، مورد بررسی قرار می‌گیرد و سایر مردم از بررسی‌ها معاف هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • سفر رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه
  • رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه سفر می‌کند
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران