Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@16:21:34 GMT

نقش رقابت‌پذیری شهرها در بهبودی از کرونا

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۷۵۰۹

نقش رقابت‌پذیری شهرها در بهبودی از کرونا

درآمد سالیانه شهرها در دوران کرونا، بین ۱۵ تا ۲۵ درصد کاهش یافت که این میزان در شهرهای آفریقایی حتی به ۶۵ درصد نیز رسید؛ شهرهای رقابت‌پذیر طی پاندمی کووید -۱۹ بسیار موفق‌تر از سایر نقاط دنیا عمل کردند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پاندمی کووید -۱۹ از قرنطینه‌های ملی گرفته تا بستن مرزها، شهرها را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارشات متعدد آمده که درآمد شهرها طی این دوران بین ۱۵ تا ۲۵ درصد کاهش یافته و این وضعیت در شهرهای آفریقایی بسیار بحرانی‌تر بوده و حتی به ۶۵ درصد نیز رسیده است. این روزها، مدیران شهری در گوشه و کنار دنیا با رکود اقتصادی، زیرساخت‌های فرسوده و در برخی موارد، کاهش جمعیت شهرنشینی دست و پنجه نرم می‌کنند و در تلاشند ضمن مهار کووید -۱۹، اثرات این بحران‌ها را در زندگی شهری به حداقل برسانند.

بدیهی است که شهرهایی که درآمد خود را تنها مدیون یک فعالیت نظیر گردشگری، مهمان‌نوازی و حمل و نقل هستند، طی دوران کرونا بیشترین آسیب‌پذیری را متحمل شده‌اند. قرنطینه‌های اعمال شده برای مهار این بیماری منحوس، اقتصادهای غیررسمی، را که بخش ضروری منبع درآمدی بسیاری از شهرهای جهان به حساب می‌آید، با رکود جدی مواجه کرده و امنیت مالی کارگران را به خطر انداخته است.

شهرهای رقابتی اما در این بین، بسیار موفق‌تر از سایر نقاط دنیا عمل کرده‌اند؛ آن‌ها سال‌ها پیش از انتشار ویروس کرونا در جهان، از یک مجموعه مداخلات برای افزایش رقابت‌پذیری بین مقررات و نهادها، زیرساخت و زمین، مهارت و نوآوری و پشتیبانی و امور مالی بهره گرفته‌اند. در واقع، چنین شهرهایی توانسته‌اند با موفقیت تمام به جذب سرمایه‌گذاران خصوصی و عمومی بپردازند و در نهایت، استراتژی‌ها را به عمل تبدیل کنند. شهرهای رقابتی از یک نگرش توسعه‌گرای اقتصادی شفاف برخوردار هستند که همچون یک مکمل برای بهبود نگاه آن‌ها به محیط زیست و جامعه نیز عمل می‌کند.

شهرهای رقابتی از ائتلافات خود برای حل بحران‌ها بهره می‌گیرند. سیاست‌گذاران عمومی در یک شبکه پیچیده مشغول به فعالیت هستند و می‌توانند با ایجاد پیوندهای مختلف بین یکدیگر و محیط شهری، توانایی عملکرد خود برای بهبود هرچه بیشتر شهرها را افزایش دهند. به عنوان مثال، مقامات رسمی کلانشهر کویمباتور هند، بر سرعت پیاده‌سازی قرنطینه‌ها و اقدامات اعمال شده برای در هم شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا افزود و از این طریق توانست در مهار آن بسیار موفق‌تر از سایر شهرهای هندی عمل کند. بدیهی است که ایجاد ائتلافات، تنها روش مؤثر در حل بحران کووید -۱۹ به شمار می‌رود که شهرهای رقابتی جهان توانستند در این زمینه استراتژی‌هایی کارآمد پیاده کنند.

شهرهای ثانویه در زمان بحران، موفق‌تر عمل می‌کنند. برنامه‌ریزان شهر صنعتی پوآسی فرانسه تصمیم گرفتند به جای اینکه منتظر بمانند مقامات ارشد اقدامات لازم را جهت مهار ویروس کرونا در این شهر کوچک اعمال کنند، خود به ایجاد مراکزی برای واکسیناسیون کرونا بپردازند. مدیران غازی عینتاب، شهری در ترکیه که مرکز پناهندگان سوریه‌ای نیز به حساب می‌آید، همزمان با پیاده‌سازی پروژه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی با هدف توسعه هر چه بیشتر شهر، خدمات دارویی و درمانی زیادی را برای شمال غربی کشور سوریه فراهم آورد.

شهرها بر اقداماتی که به خوبی قادر به انجامشان هستند، متمرکز می‌شوند. شهرهای رقابتی در سه زمینه تولید، ایجاد مشاغل و توسعه بسیار موفق عمل می‌کنند. در کشورهای آفریقایی، مردم اغلب بر این باورند که وجود مشاغل درازمدت به عملکرد مراکز تجاری نظیر بخش تولید بستگی دارد. شکی نیست که شهرها می‌توانند از طریق مداخلات مختلف، ایجاد مشاغل را تسهیل کنند، با این حال، تمرکز بر ایده‌های عملی، کامیابی بیشتری را برای آن‌ها در پی خواهد داشت. مدیران فری‌تاون، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر در کشور سیرالئون، تلاش کردند کارگران غیررسمی را در رفع انسداد زهکشی‌ها، تمیز کردن خیابان‌ها و مدیریت ضایعات شهری به کار گیرند و از این طریق، نرخ بیکاری در شهر را به حداقل برسانند.

کد خبر 485924

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سيرالئون ترکیه فرانسه شهرهای جهان ویروس کرونا کرونا در جهان کرونا ویروس آفریقا غازی عینتاب شهرنشینی و کرونا شهرها و کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شهرهای رقابتی بسیار موفق موفق تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این شهرها بهشت جیب‌بُرها است

به گزارش جماران، نتیجه یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که محبوب‌ترین نقاط برای گردشگران در اروپا در عین حال بیشترین مراکز مورد علاقه جیب‌بُرها در این قاره هم هستند.

حجم ویدیو: 23.71M | مدت زمان ویدیو: 00:01:00 دانلود ویدیو

دیگر خبرها

  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • این شهرها بهشت جیب‌بُرها است
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • نامه نگاری های ارتقای آبسرد به بخش انجام شده است
  • ملت ایران با تبعیت پذیری از رهبری راه شهدا را ادامه می‌دهند
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • پایان رقابت طرح‌ها در ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری اصفهان
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟