Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای این شبکه خبری فرانسوی، دو پژوهش جهانی که روز چهارشنبه منتشر شد نشان می دهد دولت ها زنان و دختران را در معرض خطر بیشتر سلامت و تاثیرات اقتصادی-اجتماعی ناشی از کووید-۱۹ قرار داده اند. در این دو پژوهش از رهبران کشورهای گوناگون خواسته شده در واکنش به این بحران جهانی سلامت، برابری جنسیتی را اولویت قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو پژوهش که یکی با مشارکت سازمان جهانی بهداشت در لندن و دیگری توسط مرکز توسعه جهانی (CGD) در واشنگتن انجام شده است بزرگترین شکست دولت ها در واکنش به کووید-۱۹را در نظر نگرفتن برابری جنسیتی می دانند.

از زمان آغاز همه گیری در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸)، پژوهش های بسیاری در خصوص تاثیر نامتناسب همه گیری بر زنان انجام شده است. بسیاری از زنان شغل سنگین تری بر دوش دارند و این درحالی است که دستمزد پایین تری در مقایسه با مردان دریافت می کنند. از سوی دیگر بیشتر مشاغل طبقه بندی شده در بخش مراقبت، آموزش، نظافت و خدمات خانگی برعهده این قشر است و همین امر خطر قرار گرفتن زنان را در معرض ویروس کرونا افزایش می دهد.

پروفسور «سارا هاوکس» (Sarah Hawkes) از مدیران پروژه بهداشت جهانی، در مورد نحوه مدیریت جنسیت زده دولت ها در مقابله با همه گیری کووید-۱۹ گفت: «آنچه ما دریافته ایم، بی توجهی پنهان به بی عدالتی در این امر است».

پورتال سیاست سلامت جنسی و کووید -۱۹ که یک همکاری تحقیقاتی جهانی میان پروژه بهداشت جهانی ۵۰/۵۰، مرکز تحقیقات جمعیت و سلامت آفریقا و مرکز بین المللی تحقیقات در مورد زنان در هند است بر عملکرد ۱۹۲ کشور و پایگاه های خبری وزارت بهداشت ۷۶ کشور در مورد آخرین تحقیقاتشان در خصوص جنسیت و کووید-۱۹ نظارت داشته اند. آنچه در این پورتال به عنوان نتیجه این تحقیق منتشر شده نشان می دهد ۹۱ درصد سیاست های بهداشتی دولت ها بر اساس ۶ توصیه سازمان جهانی بهداشت (WHO) یعنی واکسیناسیون، پیام رسانی بهداشت عمومی، مدیریت بالینی، حمایت از کارکنان مراقبت های بهداشتی، مراقبت از بیماران و پایبندی به خدمات ضروری بهداشتی هیچ اشاره ای به جنسیت ندارد.

این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت به طور مکرر از دولت ها می خواهد اطمینان حاصل کنند که سیاست های بهداشتی مرتبط با مقابله با کووید-۱۹ پاسخگوی جنسیت باشد. در این میان کشورهای حوزه اسکاندیناوی و شمال اروپا که به در نظر داشتن جنسیت در حوزه های سیاسی معروف هستند و انتظار می رفت در این مورد عملکرد خوبی داشته باشند، رتبه بندی ضعیفی داشتند.

پروفسور هاوکس می گوید که از نظر تاریخی، نظام های بهداشتی و پزشکی چشمانشان را به روی برابری جنسیتی بسته اند، اما همه گیری ها نابرابری ها را بیشتر کرده است. به عقیده وی مشاهده تاثیر همه گیری بر جنسیت می تواند به درک بهتری از نگرش نسبت به واکسیناسیون و پیام رسانی عمومی موثرتر در مورد کووید-۱۹ منجر شود.

براساس تحقیقات جدید مرکز توسعه جهانی (CGD)، زنان و دختران در کشورهای کم درآمد متحمل بار اصلی بحران کووید -۱۹ شده اند. درواقع برخلاف بحران های جهانی گذشته که اشتغال مردان به طور معمول در معرض خطر بود، شواهد اولیه در مورد همه گیری ویروس کرونا نشان می دهد این بیماری تاثیر فاحشی بر اشتغال زنان، ساعت کار و دستمزد آنها نسبت به مردان داشته است. به عبارتی از آغاز پاندمی جهانی کرونا، زنان بیشتری نسبت به مردان شغل خود را از دست داده و مشاغل تحت مدیریت زنان با نرخی بسیار بالاتر از مشاغل تحت سرپرسستی مردان مجبور به تعطیلی شده اند.

به طور کلی، داده های مرکز توسعه جهانی  نشان داده است که زنان تجربه های مختلفی از بیماری همه گیر دارند. گذشته از میزان بالای خشونت خانگی که از زمان آغاز همه گیری کرونا به روشنی اثبات شده، در طول همه گیری کووید-۱۹ زنان بیشتری نسبت به مردان با بهداشت روانی روبرو شده اند؛ نرخ افسردگی، اضطراب، استرس و ترس بالاتر در میان آنها بیشتر بوده و در برخی کشورها، دسترسی به سلامت جنسی و تولید مثل کاهش یافته است.

به عقیده کارشناسان، صرفنظر از دلایل این تبعیض جنسیتی، نادیده گرفتن زنان می تواند پیامدهای زیادی در برنامه همه گیری، بهبودی و برنامه های واکسیناسیون در حال انجام داشته باشد.

طبق برآوردهای سازمان ملل ۴۷ میلیون زن و دختر دیگر به دلیل بحران بهداشت جهانی دچار فقر شدید خواهند شد و این امر باعث می شود نرخ فقر تا سال ۲۰۳۰ به سطح پیش از همه گیری باز نگردد.

محققان دو پژوهش انجام شده در این راستا وظیفه دولت ها می دانند که برای مقابله با نابرابری جنسیتی اقدامات بیشتری انجام دهند.

مگان اودانل (Megan O’Donnell) محقق ارشد مرکز توسعه جهانی در این مورد گفت: «شکاف های جنسیتی با توزیع واکسن از بین نخواهد رفت. ضمن آنکه کووید-۱۹ نابرابری های جنسیتی طولانی مدت را تشدید کرده و چنانچه دولت ها اقدامی نکنند، باید شاهد تاثیرات منفی گسترده بر سلامت و وضعیت اقتصادی زنان در دهه های آینده باشیم».

برچسب‌ها ویروس کرونا نابرابری جنسیتی حقوق زنان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا نابرابری جنسیتی حقوق زنان ویروس کرونا نابرابری جنسیتی حقوق زنان اخبار کنکور مرکز توسعه جهانی همه گیری کووید ۱۹ دو پژوهش دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار

پنجم ماه مه روز جهانی ماما نامگذاری شده است.

به گزارش ایمنا، رشته مامایی رشته‌ای است از زیرمجموعه رشته‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت که با شرکت در کنکور سراسری علوم تجربی می‌توان انتخاب رشته کرد. رشته مامایی به دلیل نقش گستره‌ای که در جامعه دارد، در بعضی منابع به عنوان یک شغل مقدس و روح‌بخش یاد شده است.

روز جهانی ماما چه روزی است؟ تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال ۱۴۰۳ و تقویم شمسی برابر با یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم میلادی مصادف با ۵ می ۲۰۲۴ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم قمری مصادف با ٢٦ شوال ١٤٤٥ است. تاریخچه روز جهانی ماما

پنجم ماه می، از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی به نام روز جهانی ماما نام گذاری شده است. برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ این روز به عنوان روز جهانی ماما توصیه و سپس از سال ۱۹۹۲ به صورت رسمی، به افکار عمومی جهان اعلام شد. هدف از بزرگداشت روز جهانی ماما افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات در راستای سلامتی مادر و نوزاد است.

تاریخچه‌ی مامایی در ایران

در کشور ایران، رشته مامایی پس از تحصیلات دبیرستان دارای قدمتی ۸۰ ساله به شکل آموزش عالی است. مدرسه قابلگی، اولین آموزشگاه مامایی بود که در سال ۱۲۹۸ با ۱۰ نفر شاگرد، فعالیت خود را در بیمارستان بانوان شهر تهران شروع کرد. سپس نخستین آموزشگاه عالی مامایی در سال ۱۳۰۸ به عنوان یکی از شعب مدرسه طب با اعطای مدرک معادل لیسانس، فعالیتش را شروع کرد.

تأسیس دانشگاه تهران به سال ۱۳۱۳ برمی‌گردد. سپس دانشکده پزشکی در این دانشگاه راه اندازی شد و بیمارستان زنان در سال ۱۳۱۹ به دانشکده پزشکی پیوست. تا سال ۱۳۳۱، مجموعاً ۴۶۲ نفر از این آموزشگاه فارغ‌التحصیل شدند. برنامه آموزشی آموزشگاه از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۸ برای لیسانسیه های پرستاری به برنامه ۱.۵ ساله پرستاری و مامایی تغییر یافت.

سپس این دانشگاه از آغاز سال ۱۳۶۲ با نام «مدرسه عالی مامایی» در طول سه سال تعطیلی انقلاب فرهنگی مشغول به فعالیت شد و مجدداً کاردانان و کارشناسان مامایی را از ورودی دیپلم، تربیت کرد. دانشکده‌های پرستاری و مامایی در سال ۱۳۶۵ و پس از اینکه آموزش گروه‌های پزشکی از آموزش عالی به وزارت بهداشت انتقال پیدا کرد، تأسیس شد و در بهمن ۱۳۶۸ به تصویب رسید و اینک با پذیرش دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مامایی به تربیت آنها می‌پردازد.

ماما (Midwife) کیست؟

ماما وظیفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت، نه تنها برای زنان بلکه برای خانواده و جامعه دارد. علاوه بر این وظیفه‌ی اصلی ماما آموزش دوران بارداری و آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری است که می‌تواند به وظایف و مسئولیت‌های بیشتری همچون تنظیم خانواده و مراقبت‌های کودک و در بعضی از موارد موارد، به مشاوره در مورد بیماری‌های زنان نیز گسترش یابد.

رشته مامایی (Midwifery)

یکی از رشته‌های پر طرفدار در علوم تجربی رشته مامایی است. رشته مامایی به انگلیسی Midwifery است و به فرد ماما Midwife گفته می‌شود. ماما به فردی گفته می‌شود که تحصیلات مامایی را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد سپری کرده است و به صورت رسمی پروانه مامایی دارد. فارغ‌التحصیلان این رشته در زمینه بیماری‌های زنان، نوزادان و مراقبت‌های مربوطه، بهداشت، تشخیص زودرس بیماری‌های دوران بارداری همچنین پی بردن به موارد غیر طبیعی در مادر، جنین، نوزاد و شیرخوار، تغذیه مادر و کودک و تنظیم خانواده، بیماری‌های داخلی و جراحی‌های مربوط به مامایی به فعالیت می‌پردازند. این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی گرایش خاصی ندارد و به طور عمومی ارائه می‌گردد. طول دوره تحصیل در رشته مامایی در مقطع کارشناسی ۴ سال است. تحصیل در رشته مامایی همانند سایر رشته‌ها، نیازمند ثبت نام در کنکور سراسری و شرکت در آن، سپس کسب رتبه و تراز مناسب است. فارغ‌التحصیلان رشته مامایی می‌توانند در مراکز مختلفی به عنوان فرد کارشناس فعالیت نمایند که مراکز دولتی و مواردی که در ادامه ذکر شده است، شامل آنها خواهد بود.

بیمارستان‌ها درمانگاه‌ها زایشگاه‌ها مراکز بهداشت و درمان کد خبر 747747

دیگر خبرها

  • تشدید تدابیر امنیتی در اطراف سازمان‌های صهیونیستی در جهان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه