Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@23:14:41 GMT

زمین سالانه میزبان بیش از ۵۲۰۰ تن گرد و غبار فرازمینی است

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۷۵۳۰

زمین سالانه میزبان بیش از ۵۲۰۰ تن گرد و غبار فرازمینی است

ایسنا/خراسان رضوی هر ساله سیاره ما با گرد و غبار ناشی از ستاره‌های دنباله‌دار و سیارک‌ها روبرو می‌شود. همچنین این ذرات گرد و غبار بین سیاره‌ای از جو ما عبور کرده و به ستاره‌های دیگر شلیک می‌شوند. برخی از آنها نیز به‌صورت میکرو شهاب سنگ‌ها به زمین می‌رسند.

به نقل از ساینس، برنامه بین‌المللی که نزدیک ۲۰ سال توسط دانشمندان موسسه CNRS، دانشگاه Paris-Saclay  و موزه ملی تاریخ طبیعی با حمایت موسسه قطبی فرانسه انجام شده، تعیین کرده که سالانه ۵۲۰۰ تن از این گرد و غبارها به زمین می‌رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریز شهاب سنگ‌ها همیشه روی سیاره ما فروریختند. این ذرات گرد و غبار سیاره‌ای حاصل از ستاره‌های دنباله‌دار یا سیارک‌ها، ذراتی از چند دهم تا صدم میلی‌متر هستند که از جو عبور کرده و به سطح زمین رسیده‌اند.

برای جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل این میکرو شهاب سنگ‌ها، ۶ عملیات تحت هدایت ژان دوپرات، محقق CNRS طی دو دهه گذشته در نزدیکی ایستگاه کنکوردیا-ایتالیا (گنبد C)، واقع در ۱۱۰۰ کیلومتری ساحل Adélie Land  در قلب قطب جنوب انجام شده است. علت انتخاب این منطقه کم بودن میزان تجمع برف و نبود غبارهای زمینی است که یک مکان ایده‌آل برای جمع‌آوری فراهم کرده است.

دراین تحقیقات به اندازه کافی ذرات فرازمینی (اندازه ۳۰ تا ۲۰۰ میکرومتر) جمع‌آوری شده است تا ریزش سالانه آنها اندازه‌گیری شود که مربوط به جرم جمع‌شده در زمین در هر متر مربع در سال است.

اگر این نتایج در کل سیاره اعمال شود، کل ریزش سالانه ریز شهاب سنگ‌ها ۵۲۰۰ تن در سال است. این منبع اصلی مواد فرازمینی در سیاره ماست که بسیار بیشتر از اجسام بزرگتر مانند شهاب سنگ‌ها  است که ریزش آنها کمتر از ۱۰ تن در سال است.

مقایسه ریزش میکرو شهاب سنگ‌ها با پیش‌بینی‌های نظری تایید می‌کند که بیشتر ریز شهاب سنگ‌ها از ستاره‌های دنباله‌دار (۸۰درصد) و بقیه از سیارک‌ها می‌آیند.

این اطلاعات ارزشمندی برای درک بهتر نقش این ذرات گرد و غبار بین سیاره‌ای در تامین آب و مولکول‌های کربن در زمین جوان است.

شایان ذکر است که این مطالعه از ۱۵ آوریل در نشریه Earth & Planetary Science Letters در دسترس خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی زمین فرازمینی شهاب سنگ سیارک شهاب سنگ ها گرد و غبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوپرگل دیدنی شهاب زاهدی از میانه زمین خودی مقابل گامبا اوزاکا (فوکوئوکا 1-0 گامبا اوزاکا)

شهاب زاهدی با این سوپرگل تماشایی از میانه زمین خودی دروازه گامبا اوزاکا را باز کرد.

دانلود (8.3MB)

دیگر خبرها

  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • سوپرگل دیدنی شهاب زاهدی از میانه زمین خودی مقابل گامبا اوزاکا (فوکوئوکا 1-0 گامبا اوزاکا)
  • سوپرگل فوق‌العاده شهاب زاهدی مقابل گامبا اوساکا از زمین خودی + ویدئو