Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت وگو با همشهری آنلاین گفت: کاهش باران در فصل زراعی اثر نامطلوبی بر سفره های آب زیرزمینی گذاشته و در زمینه کشاورزی هم مشکلاتی ایجاد کرده است.

خسرو عمرانی با اشاره به وقفه و کمبود بارندگی در سال زراعی ۹۹ -۱۴۰۰ افزود: ۹۲ هزار هکتار مزارع به صورت دیم و ۱۵ هزار و ۴۵۰ هکتار به روش آبی در سال زراعی کشت شده است اما به دلیل کمبود بارش ها در شهرستان‌های جنوبی، کشاورزان خسارت دیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ۶۹ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت دیم نیز قابل برداشت هستند، اضافه کرد: پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کشت دیم گندم استان بوشهر به دلیل کمبود بارندگی دچار افت عملکرد شود.

همچنین با توجه به فصل برداشت، اکنون کمباین‌ها و دروگرها فعالیت خود را برای برداشت گندم آغاز کرده‌اند؛ به طوری که ۳۷۰ کمباین از استان فارس و ۲۰ دستگاه کمباین هم از استان بوشهر در درو گندم‌ها فعالیت می‌کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از کاهش ۵۰ درصدی محصول گندم نسبت به سال قبل خبر داد و بیان کرد: سال گذشته ۱۴۳ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر برداشت شد که امسال پیش بینی می‌شود ۷۷ هزار تن گندم برداشت شود.

عمرانی اظهار کرد: میزان عملکرد برداشت گندم در هر هکتار اراضی دیم و آبی استان بوشهر ۳ تن و در اراضی دیم به ‌صورت متوسط ۲۰۰ تا ۴۵۰ کیلوگرم پیش بینی می‌شود.

براساس این گزارش ۱۳ مرکز برای خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در استان بوشهر فعال هستند و تا پایان فصل برداشت که تا یک ماه دیگر ادامه دارد مراکز تحویل گندم هر کیلوگرم گندم معمولی را ۴ هزار و گندم دورم را ۴۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌کند.

بزرگترین گندم‌زارهای استان بوشهر در شهرستان‌های دشتستان و دشتی قرار دارد و در این راستا بیشتر مراکز اصلی تحویل در کارخانه‌های آرد این شهرستان‌ها مستقر است.

کد خبر 594067 برچسب‌ها استان بوشهر گندم خشکسالی کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان بوشهر گندم خشکسالی کشاورزی استان بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس برآورد اولیه خسارت به زیر بخش‌های کشاورزی این استان در اثر سیل اخیر را ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سمیه سلیمی با بیان اینکه این خسارت ناشی از سیل و تگرگ هفته دوم اردیبهشت‌ماه است، اظهار داشت: بیشترین خسارت به زیربخش زراعی و در سطح 53 هزار و 166 هکتار وارد شده که برآورد اولیه آن مبلغ 28 هزار میلیارد ریال است.

به گفته وی، مزارع کلزار، گندم، جو، سبزی و صیفی جات از جمله محصولات خسارت دیده در این حادثه هستند.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس برآورد خسارت وارده به زیربخش باغبانی را 18 هزار و 400 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: سطحی معادل 15 هزار و 500 هکتار از باغات گل محمدی، مرکبات، انگور، بادام، گردو و سایر محصولات باغی در این حادثه دچار خسارت شده‌اند.

سلیمی تصریح کرد: در زیربخش دامی خسارت وارد شده به 180 راس دام سبک، هزار کندوی زنبور عسل، یک استخر پرورش ماهی، 16 تن علوفه و خوراک دام و 30 باب جایگاه دام، در مجموع 217 میلیارد ریال برآورد شده است. 

وی با اشاره به زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان فارس بیان کرد: 180 کیلومتر جاده بین مزارع، 60 کیلومتر کانال آبرسانی، 21 رشته قنات، 2 طرح تغذیه مصنوعی و 31 هزار مترمربع تاسیسات مزارع خسارت دیده‌اند که برآورد اولیه آن مبلغی معادل هزار و 550 میلیارد ریال است. 

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی جهاد کشاورزی فارس، برآورد خسارت وارده به ایل راه‌های عشایری این استان در سطح 153 کیلومتر را 20 میلیارد ریال اعلام کرد.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • مانور سراسری مبارزه با زنگ زرد گندم در آذربایجان غربی آغاز شد / مبارزه بر علیه بیماری‌های برگی در بیش از ۲ هزار هکتار از مزارع غلات استان
  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد
  • سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • برداشت بیش از ۴۶۰ تن کلزا از مزارع خرمشهر
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع