Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@15:19:39 GMT

غوغای گرانی در بازار تجریش

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۲۳۷۹

غوغای گرانی در بازار تجریش

همشهری آنلاین_شهره کیانوش راد:  این آخری یعنی میوه و سبزی همیشه درجه یک و نوبرانه‌اش در این بازار مشتری‌های خاص مشتری‌های خودش را داشته است. این روزها که می‌شود حتی میوه‌های خارجی کمیاب را هم در این بازار با قیمت‌های عجیب و غریب پیدا کرد. البته این گرانی شامل حال آواکادو و فشن‌فروت و چشم اژده‌ها نمی‌شود و همین سیب و پرتقال وطنی را هم باید با قیمت‌های گزافی خرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی معتقدند قیمت میوه در بازار تجریش بیش از همه مناطق تهران است و دلایل متعددی برای آن دارند. سراغ کسبه، شهروندان و رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی رفتیم تا صحت این ماجرا را جویا شویم.  

بازارتجریش را می‌توان بازاری متنوع در همه فصل‌های سال دانست. مشتری‌های این بازار به خوبی می‌دانند که می‌توانند بهترین و تازه‌ترین میوه و سبزی را در بساط مغازه‌ها پیدا کنند؛ ازمیوه‌های خارجی که عنوان قاچاق را یدک می‌کشند تا سبزی‌هایی که در کوه‌های شمیران می‌روید.

برچسب قیمت‌ها مانند رنگ و لعابی که میوه‌ها دارند هوش از سر آدم می‌برد. مقایسه قیمت میوه‌ها با سال گذشته تفاوت محسوسی را نشان می‌دهد. در نرخ‌نامه انواع میوه که سال ۱۳۹۸ منتشر شده بود قیمت هرکیلوگرم انار ۶ هزار و ۷۰۰ تومان، هرکیلوگرم آناناس جنگلی ۱۰ هزار تومان و آناناس طلایی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده بود. انواع پرتقال نیز در میادین میوه وتره‌بار از ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار و ۳۰۰ تومان به فروش می‌رسید. در این نرخنامه قیمت هرکیلوگرم لیموترش سنگی ۵ هزار و ۲۰۰ تومان و لیمو شیرین ۴ هزار و ۹۰۰ تومان، هرکیلوگرم نارنج ۲ هزار و ۳۰۰ تومان و هرکیلوگرم موز ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین شده بود و انواع نارنگی در میادین میوه وتره‌بار از ۶ هزار تا ۷ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش می‌رسید.  
سال ۱۳۹۹ قیمت میوه‌ها با تفاوت کم در نرخنامه اعلام شد. قیمت هرکیلوگرم پرتقال تامسون جنوب در میدان مرکزی میوه و تره‌بار ۶ تا ۱۰ هزار تومان، پرتقال توسرخ ۶ تا ۱۰ هزار تومان، پرتقال رسمی جنوب ۵ تا ۸ هزار تومان، توت‌فرنگی جیرفت ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان، توت‌فرنگی کرج ۲۰ تا ۳۵ هزار تومان، خیاررسمی ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تومان، خیار گلخانه‌ای ۳ تا ۵ هزار تومان بود.  
قیمت فروش هرکیلوگرم سیب زرد لبنانی ۶ تا ۱۲ هزار تومان، سیب قرمز ۵ تا ۱۰ هزار تومان، شاه‌پسند ۵ تا ۸ هزار تومان، طالبی ۴ تا ۸ هزار تومان، گریپ‌فروت توسرخ و سفید ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تومان، ملون ۴ تا ۸ هزار تومان، موز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار تومان، هندوانه هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان به فروش می‌رسید. گوجه‌فرنگی بوته‌رس ۲ تا ۵ هزار تومان و لیموترش سنگی ۱۰ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان بود.  

خیار و گوجه هم نمی‌توان خرید

سایه سنگین گرانی دراواخر سال ۱۳۹۹ انواع میوه‌ها را بی‌نصیب نگذاشت؛ به‌طوری که نه تنها قیمت موز تا مرز ۶۰ هزار تومان نیز رسید بلکه خیار و گوجه هم با قیمت‌های ۲۰ و ۱۰ هزار تومان هم عرضه شد. خانمی که از منیریه برای زیارت امامزاده صالح(ع) به تجریش آمده است می‌گوید: «در محله‌های جنوب شهر برخی مردم به نان شبشان محتاج هستند. اگر نان و گوجه‌ای می‌خوردند حالا دیگر آن را هم نمی‌توانند بخرند. دردمان را نمی‌دانیم به چه کسی بگوییم. همه جا گران است اما تجریش از مناطق دیگر گران‌تر است. خیلی‌ها هستند که توانایی خرید میوه را ندارند. من نمی‌توانم ۲ کیلوگرم میوه بخرم و وقتی نوه‌ام به خانه‌ام می‌آید شرمنده می‌شوم.»

کمتر خرید می‌کنم

یکی از مشتریان دائمی بازار تجریش می‌گوید: «قیمت‌های اینجا بالاتر از میدان میوه و تره و بار است ولی به نظر من کیفیت بالاتری دارد. ترجیح می‌دهم کمتر خرید کنم اما همین مقدار را هم از بازار تجریش بخرم. چون هم تازه‌تر و هم برای مهمان مناسب‌تر است. علاوه بر اینکه میوه‌های عرضه شده در مغازه‌ها ماندگاری بالاتری دارند. برخی میوه‌ها را مجبوریم بخریم اما اقشار ضعیف قطعاً نمی‌توانند همین مقدار را از میدان‌تره و بار خرید کنند. شاید دانه‌ای خرید کنند و اگر هم پرجمعیت باشند که اصلاً نمی‌توانند خرید کنند.» در این بازار همه نوع میوه خارجی دیده می‌شود.

فروشنده‌ها می‌گویند علت فروش این میوه‌ها، تقاضای مشتری‌ها برای خرید است. فروشنده‌ای با اکراه قیمت برخی میوه‌ها را برای ما شرح می‌دهد: «آواکادو دانه‌ای ۱۰۰ و ۸۰ هزار تومان، مارچوبه بسته‌ای ۸۰ هزار تومان، آناناس دانه‌ای ۱۸۰ هزارتومان، رامبوتان بسته‌ای ۱۵۰ هزار تومان، فشن فروت بسته‌ای ۱۵۰ هزارتومان و چشم اژدها بسته‌ای ۱۵۰ هزارتومان به فروش می‌رسد.» خانمی که بسته‌ای مارچوبه خریده است با نشان دادن آن می‌گوید: «همه چیز گران شده. قیمت میوه‌ها ۳، ۴ برابر شده و کم‌کم از سبد خانوارها حذف می‌شود. البته سبزی‌های خارجی گران‌تر است. مارچوبه سال قبل بسته‌ای ۳۰ هزار تومان بود و الان ۸۰ هزارتومان شده است.»

فروش با ۳۵‌درصد سود قیمت مصوب اسدالله کارگر/رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی

«اسدالله کارگر» رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی اختلاف قیمت‌های عرضه شده در مغازه‌ها را مربوط به کیفیت اجناس عرضه شده می‌داند و می‌گوید: «تفاوت قیمت میوه آزاد در مغازه‌ها به کیفیت میوه‌ها مربوط می‌شود و نمی‌توان گفت در شمال شهر با مناطق دیگر از نظر منطقه‌ای تفاوتی وجود داشته باشد. به‌طور کلی قیمت‌های میدان‌تره و بار شهرداری را نمی‌توان با مغازه‌ها مقایسه کرد. به دلیل اینکه مغازه‌دارها بدون استثناء بار درجه یک را می‌خرند. اختلاف کیفیت وجود دارد و بالطبع قیمت‌ها هم بالاتر است. ‌» مغازه‌ها و میادین براساس نرخ مصوب ملزم به فروش میوه هستند.

میوه‌های عرضه شده در مغازه‌ها و میدان‌ها با نرخ مصوب به فروش می‌رسد. تفاوتی که وجود دارد این است که میادین قیمت یکنواخت اعلام می‌کنند ولی قیمت میوه آزاد با سود ۳۵‌درصد برحسب فاکتور به فروش می‌رسد. فرقی هم نمی‌کند که در کدام منطقه به فروش برسد. سود مصوب یکنواخت است. اگر قیمت بالاتری در شمال شهر فروخته شود به کیفیت میوه برمی‌گردد. کالایی را هم که ارزان‌تر می‌خرند ارزان‌تر می‌فروشند. قیمت‌ها از طرف اتحادیه، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و اتاق ایران رصد می‌شود و بازرسان ما درشهر هستند. چنانچه مشتری احساس کرد که قیمت‌ها گران است و شکایتی داشت می‌تواند با ۵۵۶۶۲۳۸۰ شماره مردمی اتحادیه تماس بگیرد. مأموران نظارت ما در کمتر از ۲ ساعت و نیم رسیدگی می‌کنند.» 
کارگر درباره عرضه و قیمت‌های میوه‌های خارجی می‌گوید: «ما به جز موز، انبه، نارگیل و آناناس میوه آزاد نداریم. بقیه کالاهایی که از خارج وارد می‌شود کلاً قاچاق محسوب می‌شود. ما به همکارانمان هم از طریق پیامک و هم از طریق سایت حداقل ۳ بار در ماه اعلام می‌کنیم که کالای قاچاق عرضه نکنند. کمتر اتفاق می‌افتد که مغازه‌دار یا پروانه‌دار ما میوه قاچاق را به فروش برساند اما بعضاً، مشاهده و با آنها برخورد می‌شود.»

کد خبر 593534 برچسب‌ها همشهری محله میوه و تره بار قیمت - میوه شهر فروش فوق‌العاده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله میوه و تره بار قیمت میوه شهر فروش فوق العاده تومان به فروش تا ۸ هزار تومان تا ۵ هزار تومان ۱۰ هزار تومان هزار و ۵۰۰ بازار تجریش مغازه ها میوه و سبزی قیمت میوه عرضه شده مشتری ها ۳ هزار بسته ای قیمت ها تره بار میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۲۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت خودرو امروز، جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ با توجه به اینکه بنگاه‌های خرید و فروش خودرو تعطیل است، هیچ تغییری نسبت به روز گذشته ندارد.

در هفته‌ای که گذشت، قیمت خودرو روند نزولی به خود گرفته بود و همین روند تا روز دوشنبه نیز ادامه داشت، اما روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه با رشد اندکی که نرخ دلار در بازار آزاد تجربه کرد، قیمت خودرو هم بلافاصله صعودی شد. نکته عجیب اینکه برخلاف هفته پیش، محصولات سایپا نوسان چندانی در بازار نداشتند و می‌توان گفت که رکود به بازار خودروهای داخلی نیز کشیده شده بود.

قیمت خودروهای داخلی

قیمت خودروهای داخلی در هفته گذشته نزولی بود. کوییک S دنده‌ای با مدل ۱۴۰۳ یکی از ارزان‌ترین هاچ‌بک‌های بازار داخلی به شمار می‌رود که نسبت به روز شنبه این هفته، هیچ تغییری ندارد و با همان نرخ ۴۴۱ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

شاهین G با مدل ۱۴۰۳، سدان لوکس تولیدی شرکت سایپا، رشد قیمت ۳.۵ میلیون تومانی نسبت به ابتدای هفته داشته و با ۷۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. سمند سورن پلاس بنزینی از رقبای پژو پارس در بین محصولات ایران‌خودرو است که سه میلیون تومان طی یک هفته کاهش یافت و به قیمت ۷۷۲ میلیون تومان رسید.

پژو پارس LX TU۵ یکی از محصولات محبوب بازار داخلی به شمار می‌رود که افت قیمت سنگینی را تجربه کرد. این خودرو نسبت به شنبه این هفته ۳۹ میلیون تومان ارزان‌تر شده و با ۸۴۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

قیمت خودروهای مونتاژی

قیمت خودروهای مونتاژی در هفته پیش افت کمتری نسبت به داخلی‌ها داشت.

جک J۴ آپشنال ارزان‌ترین خودرو مونتاژی کرمان‌موتور است که از ابتدای روند معاملات شنبه ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر شده و با ۸۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

ام‌وی‌ام X۳۳ کراس یکی از جدیدترین محصولات مدیران خودرو و فیس‌لیفت X۲۲ Pro به شمار می‌رود که تنها ۱۰ میلیون تومان کاهش قیمت پیدا کرده و با یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

جک S۵ یکی از محبوب‌ترین محصولات کرمان موتور محسوب می‌شود. این کراس‌اوور افت ۱۵ میلیون تومانی را از ابتدای هفته به ثبت رساند و با قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

فیدلیتی پرایم نیو ۵ نفره یکی از کراس‌اوورهای محبوب بهمن موتور است که این محصول نیز همانند دیگر خودروهای بازار ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر و با نرخ یک میلیارد و ۹۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پیش بینی قیمت خودرو در هفته آینده

مسیح فرزانه، کارشناس بازار خودرو معتقد است: بازار خودرو در ایران از چهار فاکتور اصلی قیمت ارز، عرضه و تقاضا، تورم و وعده و وعید مسئولان دولتی تأثیر می‌گیرد. حساسیت نسبت به گزینه چهارم طی سال‌های اخیر همواره در حال کاهش بوده و دلیل آن، محقق نشدن وعده‌های مسئولان است.

وی ادامه داد: در این باره به دو مورد اشاره می‌شود. مورد اول اینکه طبق آمار بانک مرکزی از تورم در سال ۱۴۰۲ برابر با ۵۲ درصد است، یعنی آماری متفاوت از آن‌چه که در ابتدا گفته می‌شد. مورد دیگر می‌توان به وعده مسئولان از جمله وزیر صمت در ابتدای سال اشاره کرد که صحبت از تولید ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه می‌کنند. مشخص نیست که این تعداد خودرو با لحاظ کسری تولید سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ اعلام می‌شود یا اینکه پرونده آن وعده‌ها به کلی بسته شده و ۱.۷ میلیون خودرو، وعده جدید آن‌ها است.

فرزانه در مورد آینده قیمت خودرو افزود: طی هفته‌های آینده احتمالاً افزایش قیمت کارخانه برای محصولات داخلی، مونتاژی و حتی وارداتی صورت بگیرد که امری طبیعی است. به دلیل اینکه تمامی هزینه‌ها از مالیات بر ارزش افزوده گرفته تا گواهی اسقاط و مالیات شماره‌گذاری افزایش پیدا کرده و استانداردهای خودرویی به ۱۲۰ عدد رسیده است. تمامی این موارد، فاکتورهایی برای افزایش قیمت بوده و موضوع مشخص این است که به دلیل شرایط تورمی و رکود که به نظر می‌رسد در سال جدید به مراتب بیشتر از سال گذشته باشد، مصرف‌کننده باید خرید خود را هرچه سریع‌تر انجام دهد.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902532

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟