Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@22:41:30 GMT

جشنواره ملی مطبوعات به میزبانی هرمزگان برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۶۵۵۰

جشنواره ملی مطبوعات به میزبانی هرمزگان برگزار می شود

ایسنا/هرمزگان مازیار هوشمند مدیرعامل خانه مطبوعات کشور و اعضای هیئت مدیره این تشکل صنفی با همتی استاندار هرمزگان دیدار کردند.

 فریدون همتی شب گذشته(۲۱ فروردین ماه) در این دیدار، استان هرمزگان را به دلیل موقعیت منطقه ای، قرار گرفتن در گستره  آب های خلیج فارس و دریای عمان و همچنین دسترسی به آب‌های آزاد، دارای قابلیت های منحصر به فرد برشمرد  و اظهار داشت: تمام ظرفیت ها و استعدادهای موجود در کشور در هرمزگان وجود دارد و می توان هرمزگان را با توجه به این اقلیم متنوع و منابع خدادادی ایران کوچک نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، یکی از قابلیت‌های مهم هرمزگان را وجود بنادر و گمرکات بزرگ و کوچک در این استان دانست و افزود: با توجه به اینکه ۶۶درصد عملیات صادرات ، واردات و ترانزیت کشور از  این بنادر و گمرکات انجام می شود، هرمزگان به عنوان دروازه تجارت کشور تلقی می شود که نشان دهنده زیرساخت های مناسب و اثرگذاری این استان در مبادلات تجاری کشور است.

همتی ادامه داد: استان هرمزگان دارای حدود ۷۰ بندر و اسکله ، با کاربردهای مختلف تجاری، صنعتی ، تدارکاتی و مسافرتی است که بنادر شهیدرجایی، باهنر ،بندرلنگه، بندرنفتی خلیج فارس و بندرهای مسافرتی شهید ذاکری و حقانی و همچنین بندر صنایع معدنی منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج فارس مهمترین بنادر استان هستند و نقش ویژه ای در تسهیل واردات، صادرات و جابجایی مسافر دارند.

استاندار هرمزگان با اشاره به تحولات عظیمی که در شرق استان در حال شکل گیری است، گفت: انتقال عملیات صادرات نفت به خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس از مدت ها پیش با دستور اکید رهبر معظم انقلاب برنامه ریزی شده بود که خوشبختانه این کار عظیم در دولت دوازدهم با استفاده از توان نخبگان و مهندسان ایرانی در شرایط تحریم در حال انجام است و پایانه نفتی جاسک به عنوان آخرین حلقه از زنجیره انتقال نفت‌خام از گوره به جاسک که نقش تاسیسات ساحلی و فراساحلی را برای اتصال به کشتی‌های حامل ایفا می‌کند، در فاز اول با بهره گیری از ۲ پالایشگاه و ۲پتروشیمی،  ظرفیت ذخیره سازی ۱۰میلیون بشکه را دارا خواهد بود و با عملیاتی کردن فاز دوم  وسوم آن، امکان ذخیره ۲۰میلیون بشکه وجود دارد.

وی افزود: با احداث بندر اقیانوسی جاسک در منطقه کوه مبارک که عملیات احداث آن به زودی آغاز خواهد شد، چرخ توسعه منطقه مکران با شتاب بیشتری به حرکت در خواهد آمد.

همتی عنوان کرد: احداث دو پالایشگاه نفت سنگین و پتروپالایش هر کدام به ظرفیت ۳۵۰هزار بشکه از دیگر ظرفیت های مهم منطقه مکران است که روند احداث این دو مجموعه با حمایت و پشتیبانی استان ادامه دارد.

استاندار هرمزگان، همچنین با اشاره به ظرفیت های منطقه ویژه پارسیان و افتتاح فاز نخست این مجموعه گفت: چند واحد پتروشیمی بزرگ برای شروع فعالیت به دنبال اخذ مجوزها هستند که افق تولید ۱۴.۵میلیون تن محصولات پتروشیمی را در این منطقه محقق می کند و با شروع فعالیت این واحدها و شکل گیری صنایع پایین دستی، می توان گفت عسلویه دوم در منطقه هرمزگان ظهور خواهد کرد و علاوه بر ارتقاء چشم گیر جایگاه استان در تولید محصولات پتروشیمی، ظرفیت اشتغال برای ۶۰ تا ۷۰هزار نفر در منطقه غرب هرمزگان فراهم می شود.

وی، کرومیت، آهن و منگنز، سنگ گچ، سنگ آهن، سنگ نمک و سنگهای تزئینی را از مهمترین مواد معدنی شناسایی شده در هرمزگان بر شمرد و گفت: با فعال کردن ظرفیت های جدید شناسایی شده معدنی و ایجاد زیرساخت های لازم در منطقه ویژه خلیج فارس، تکمیل زنجیره تولید ۱۰میلیون تن فولاد در استان قابل دستیابی است.

همتی خاطرنشان کرد: در چهار سال اخیر ظرفیت تولید برق استان نیز از ۲هزار و ۱۰۰مگاوات به بیش از چهارهزار مگاوات ارتقاء پیدا کرده و بزرگترین نیروگاه استان نیز با کمک کشور روسیه به ظرفیت یک هزار و ۴۰۰مگاوات در شرق استان در حال ساخت است.

استاندار هرمزگان، ظرفیت این استان در صنعت شیرین سازی آب را مورد اشاره قرار داد و گفت: بزرگ ترین آب شیرین کن کشور در هرمزگان است که با استفاده از توان مهندسان داخلی، ساخت این مجموعه کاملا بومی به اتمام رسید و توانستیم آب را به قلب کویر و مناطق مرکزی ایران انتقال بدهیم.

مقام عالی اجرایی استان، به قابلیت های منحصر به فرد حوزه گردشگری استان نیز اشاره و بیان کرد: وجود ۱۴جزیره بکر و متنوع، اقلیم متنوع آب و هوایی در شرق و شمال هرمزگان، صنایع دستی و جاذبه های طبیعی، سالیانه مسافران و گردشگران زیادی را حتی از دورترین نقاط دنیا به هرمزگان و به‌ویژه جزیره هزار رنگ هرمز سوق می دهد.

همتی با بیان اینکه ورای همه جذابیت ها و استعدادهای خاص هرمزگان، مردم نجیب، فرهنگ دوست و با تمدن هرمزگان به عنوان حافظان آب های نیلگون خلیج فارس، سرمایه ارزشمند کشور هستند، بیان داشت: مسئولان اجرایی و تمامی افراد اثرگذار باید از همه ظرفیت ها و ابزار قانونی برای خدمت به مردم این استان بهره ببرند.

استاندار هرمزگان، امنیت پایدار در حوزه خلیج فاس و تنگه هرمز را از علل اصلی توفیقات کشور و استان هرمزگان برشمرد و یادآور شد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با تأمین امنیت کشتی های تجاری در شرایط تحریم تا دورترین نقاط اب های بین المللی، اجازه نداده اند لحظه ای در واردات و صادرات کشور خللی به‌وجود بیاید و  به عنوان قدرت بلامنازع خلیج فارس، نه تنها امنیت شناورها و کشتی های داخلی بلکه  امنیت کشورهای همسایه نیز با استقرار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس برقرار شده است.

وی اضافه کرد: اگر بیگانگان منطقه خلیج فارس را ترک کنند، امنیت در حوزه خلیج فارس برقرار خواهد بود و کشورهای منطقه با محوریت ایران توانایی تأمین امنیت خوزه خلیج فارس را دارند.

همتی اظهار امیدواری کرد کشورهای منطقه هم درک درستی از این مسئله داشته باشند و با بیان اینکه کشورهای همسایه با محوریت ایران می توانند امنیت منطقه را  تأمین کنند، گفت: در صورت تحقق این موضوع، نقش منطقه در مبادلات بین المللی ارتقا پیدا خواهد کرد چرا که دنیا وابسته به انرژی حوزه غرب آسیا و کشور های حوزه خلیج فارس است و می توانیم شرایط جدیدی را تعرف کنیم که منافع کشورهای منطقه را به همراه داشته باشد.

استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار، ضمن تبریک به اعضای جدید هیئت مدیره خانه مطبوعات کشور، آموزش فعالان رسانه ها را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: افراد شاغل در رسانه باید دارای قدرت تحلیل باشند و منافع ملی را بر منافع فردی، گروهی و جناحی ارجح بدانند.

وی افزود: جامعه ای می تواند پیشرو باشد که آگاه باشد و نقش رسانه در آگاهی بخشی عمومی یک نقش بی بدیل است.

همتی با بیان اینکه فرهیختگان حوزه رسانه به عنوان امین مردم و حاکمیت می توانند کشور را به مسیر درست هدایت کنند، تصریح کرد: کشور هم اکنون با وجود تحریم های ظالمانه و شرایط کرونا، توانسته است با هدایت هوشمندانه رهبر معظم انقلاب، تلاش مسئولان اجرایی و مقاومت مردم فهیم در جنگ اقتصادی با دشمنان سربلند ظاهر شود.

استاندار هرمزگان عنوان کرد: اگرچه در این مسیر سخت، مردم دچار سختی هایی شده اند اما برای نخستین بار در طول تاریخ انقلاب توانستیم بدون اتکاء به دلارهای نفتی و با فعال کردن صادرات غیرنفتی کشور را مدیریت کنیم و از شرایط سخت این روزها گذر کنیم که این کار بزرگ باید در جامعه تبیین شود.

مازیار هوشمند مدیرعامل خانه مطبوعات کشور نیز در این دیدار، خانه مطبوعات را یکی از تشکل های فراگیر صنفی برشمرد  و گفت: ماهیت اصلی این تشکل، رسیدگی به امور مربوط به رسانه ها، ارکان رسانه به‌ویژه رسانه های محلی است.

وی با بیان اینکه رسانه های محلی نیازمند تقویت و حمایت هستند، گفت: طی هشت سال اخیر نزدیک به هزار رسانه مجوزدار به رسانه های کشور اضافه شده است که ۵۵درصد این رسانه ها محلی هستند.

مدیرعامل خانه مطبوعات کشور، تصریح کرد: رسانه های مکتوب، هویت و تاریخ یک منطقه به شمار می روند اما شرایط کرونایی حاکم بر کشور باعث شده امروز با مشکلات عدیده ای روبرو باشند و حتی از توان مالی مناسب برای چاپ نشریه برخوردار نیستند.

هوشمند، با بیان اینکه طبق مصوبه وزارت ارشاد و دولت، باید بخشی از بودجه اطلاع رسانی دستگاه های اجرایی برای حمایت از رسانه های محل تخصیص پیدا کند، گفت: متاسفانه این مصوبه به صورت جزئی توسط برخی دستگاه ها اجرا می شود.

وی همچنین حمایت از خانه مطبوعات هرمزگان و عدالت در توزیع آگهی های دولتی را خواستار شد و تصریح کرد: افراد خوشنامی از گذشته در خانه مطبوعات فعالیت می کردند و به عنوان یک تشکل اثرگذار در تحولات استان، فعالان این تشکل نیازمند حمایت ویژه هستند.

رضا کمالی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان نیز در این نشست، ضمن قدردانی از حمایت های استاندار هرمزگان، از برگزاری جشنواره ملی مطبوعات به میزبانی هرمزگان خبر داد و گفت: این جشنواره با هدف کمک به توسعه رسانه های محلی، ایجاد رقابت بین تولیدکنندگان محتوای خبری و شناسایی استعدادهای جوان این عرصه برگزار می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری خانه مطبوعات کشور استاندار هرمزگان رسانه ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۶۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند

معصومه قاسمی قائم مقام رئیس خانه مطبوعات و رسانه‌های کشور و فعال فرهنگی و اجتماعی استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فرارسیدن روز ملی خلیج‌فارس، گفت: رسانه‌ها باید در پاسداشت روز ملی خلیج‌فارس و تمدن این منطقه بزرگ که همواره مورد طمع قدرت‌های بین‌المللی بوده است به وحدت رویه برسند.

وی افزود: کشور کوچکی که بر روی نام خلیج‌فارس و جزایر آن ادعا دارد تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بتواند به نوعی هم صدایی بین‌المللی ایجاد کند که اگر کنش رسانه‌ای ما هوشمندانه شود جلوی نقشه‌های آن‌ها گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: چه اشکالی دارد ما نیز برای موضوعات هویتی‌مان کار ویژه تعریف کنیم و رسانه‌هایمان را برای این مهم تقویت کنیم.

نایب رئیس خانه مطبوعات کشور عنوان کرد: متأسفانه عمده کنش‌گری ما بر روی نام خلیج‌فارس منحصر در همین دهه نخست اردیبهشت ماه است در حالی که رقیب ما شبانه روز برای تعدی به خلیج‌فارس تلاش می‌کند.

وی ادامه داد: ما هر سال ۳۶۵ روز فرصت داریم تا تمدن خلیج‌فارس را به مردم کشورمان و کشورهای دیگر معرفی کنیم؛ ظرفیت رسانه ملی و شبکه‌های استانی در این حوزه باید بالفعل شوند و امروز ما باید حداقل ۳۱ جشن خلیج‌فارس شناسی در ۳۱ مرکز استان می‌داشتیم اما متأسفانه این موضوع منحصر به کارهای نمادین در روز ملی خلیج‌فارس و در بین جمعی محدود شده است.

قاسمی اظهار داشت: پاسداشت خلیج‌فارس باید از جنبه مجازی و رسانه‌ای خارج شده و ملموس شود؛ توجه به تمدن خلیج‌فارس، احیا و حفظ ارزش‌های این تمدن و حفظ اکوسیستم تمدن خلیج‌فارس نیز باید به جد دنبال شود.

وی خاطرنشان‌کرد: لباس بومی مردمان خلیج‌فارس آثاری زنده در میراث فرهنگی این منطقه است اما متأسفانه شاهدیم که برخی کشورهای عربی به مالکیت این لباس فاخر دست درازی کرده و سعی در سرقت فرهنگی آن دارند.

سخنگوی خانه مطبوعات کشور عنوان کرد: دست درازی به آثار هویتی منطقه خلیج‌فارس با رپرتاژ های سنگین در رسانه‌های بین‌المللی منتشر می‌شود تا برای مردم دنیا انگاره‌سازی‌های غلط شود.

قاسمی تاکید کرد: اگر ما در پاسداشت ارزش‌هایمان و داشته‌هایمان کوتاهی کنیم ارزش‌هایمان به یغما خواهد رفت و روزگاری خواهد رسید که باید تماشاچی باشیم که کشوری غریبه با تمدنمان برای خود ارزش افزوده خلق می‌کند.

کد خبر 6091055

دیگر خبرها

  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • ارسال ۴۳۴ اثر به دبیرخانه جشنواره فصلی رسانه‌های گیلان
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • جنگ‌افروزی دشمنان در منطقه برای تسلط بر خلیج فارس است
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان