Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@06:19:01 GMT

دست‌انداز هفتگی در مسیرطلای سیاه

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۷۶۳۶

دست‌انداز هفتگی در مسیرطلای سیاه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛  از یکسو با افزایش محدودیت‌های کرونایی نگرانی‌هایی درباره توان سمت تقاضا در بازار برای جذب بشکه‌های نفت به وجود آمده است. نگرانی‌هایی که سمت دیگر آنها به دلیل تصمیم اوپک پلاس برای افزایش عرضه نفت خام در بازار است؛ تصمیمی که عربستان سعودی از آن دفاع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار نفت همچنین طی هفته گذشته با دقت مشغول رصد مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی بود که به گفته برخی نمایندگان کشورهای حاضر، در حال پیشرفت است. امری که درصورت تحقق بازگشت ایران و آمریکا به تعهدات برجامی و لغو تحریم‌ها می‌تواند منجر به روانه شدن هر چه بیشتر جریان نفت ایران به بازار جهانی شود. از سوی دیگر هم عواملی چون تقویت ارزش دلار و بدون تغییر ماندن تعداد دکل‌های حفاری در ایالات‌متحده از دیگر فاکتورهای موثر در بازار بودند.

هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدییت روز جمعه و در پایان معاملات هفتگی به بهای ۵۹ دلار و ۳۲ سنت به فروش رسید. این قرارداد که موعد تحویل آن ماه مه است در روز جمعه ۲۸ سنت در هر بشکه کاهش قیمت را تجربه کرد. معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدییت در بازار نیویورک طی هفته معاملاتی گذشته با افت ۵/ ۳ درصدی همراه بود که بزرگ‌ترین عقب‌نشینی هفتگی طلای سیاه از اواسط ماه مارس تاکنون محسوب می‌شود. سررسیدهای ماه ژوئن نفت برنت دریای شمال هم در پایان معاملات روز جمعه در لندن ۲۵ سنت کاهش یافتند و این شاخص نفتی کار خود را در هفته گذشته با قیمت ۶۲ دلار و ۹۵ سنت در هر بشکه به پایان رساند که نمایانگر عقب‌نشینی ۹/ ۲ درصدی بهای این کامودیتی طی هفته گذشته بود.

نگرانی‌های کوویدی بازار

سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش در چارچوب اوپک‌پلاس در حال برنامه‌ریزی برای شروع تولید هستند، اکنون بازارها بر این مساله متمرکز شده‌اند که آیا بهبود تقاضا برای جذب منابع در حال افزایش سمت عرضه کافی خواهند بود؟

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، در حال حاضر میزان مصرف نفت و فرآورده‌های آن در ایالات متحده و هند در حال افزایش است و در عین حال افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و احتمال محدودیت‌های شدیدتر مرتبط با سفرها در اروپا پیش‌بینی‌ها را با برخی نگرانی‌ها و عدم قطعیت‌‌ها روبه‌رو کرده و قیمت‌ها را در بازار تحت فشار قرار داده است. روز دوشنبه و در آغاز معاملات هفتگی پس از آنکه بریتانیا اعلام کرد که ممکن است لغو محدودیت‌های مرتبط با مسافرت بین‌المللی را تا بعد از روز ۱۷ ماه مه عقب بیندازد، سقوط کرد. تقاضا برای فرآورده‌های نفتی در هند طی ماه مارس به بالاترین میزان خود از اواخر سال ۲۰۱۹ رسید، درست هم‌زمان با آنکه آلمان مجددا از یک قرنطینه کوتاه و سخت‌گیرانه در این کشور سخن گفت. در ایالات متحده هم ترافیک در برخی از شهرها در حال بازگشت است که نشانگر تشدید تقاضا در فصل تابستان امسال است.  به گفته گری کانینگهام، مدیر شرکت تردیشن انرژی (Tradition Energy) نگرانی‌ها درباره بهبود اقتصاد جهانی بسیار مهم است. او به بلومبرگ گفت: «تا زمانی که بازیابی تقاضا برای سوخت جت، افزایش تقاضا در آسیا و کاهش محدودیت‌ها را در کشورهای اروپایی به چشم نبینیم، ممکن است در کوتاه مدت قیمت‌ها برای نفت خام افزایش چندانی را تجربه نکنند.» ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در اواندا (Oanda Corp) می‌گوید که وضعیت بیماری کووید در اروپا و بسیاری از بازارهای در حال ظهور بهبود خوبی نداشته است و به همین دلیل نیز چشم‌انداز تقاضا برای نفت خام به صورت واقعی کاهش می‌یابد. آن طور که مشخص است تا زمانی که محدودیت‌های کرونایی مجددا در جهان تجدید شوند و مشکلات در زمینه واکسیناسیون و کندی روند آن ادامه داشته باشد، تصویر کلی تقاضا برای طلای سیاه در معرض تهدیدهای جدی قرار خواهد داشت. خبرگزاری رویترز به نقل از جان کلیداف از شرکت Again Capital در نیویورک نوشته است: «یک فشار دو طرفه واقعی در بازار وجود دارد که بر اساس شتاب واکسیناسیون، افزایش تولید نفت، قفل‌های جدید مرتبط با کرونا تغییر می‌کند و به همین دلیل است که تحرک در بازار زیاد است.» استفان اینس استراتژیست ارشد بازارهای جهانی در Axi هم انتظار دارد که بر اساس ارزیابی سرمایه‌گذاران از این فاکتورها قیمت‌ نفت خام در بازه ۶۰ تا ۷۰ دلار معامله شود.

مذاکرات هسته‌ای در وین

همچنین طی هفته گذشته چشم بازار نفت به وین دوخته شده بود، جایی که مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی بدون حضور مستقیم آمریکا در جریان است و قرار است این مذاکرات در هفته جاری هم ادامه یابد.  گفت‌وگو‌های مداوم بین ایران با ۱+۴ به گفته طرفین زمینه اولیه را برای بازگشت ایران و آمریکا به تعهدات برجامی خود فراهم کرده است، اگر چه هنوز هیچ تماس مستقیمی میان نمایندگان ایران و ایالات متحده برقرار نشده است. اما در صورت بازگشت به تعهدات برجامی و لغو تحریم‌هایی که در دوره ترامپ و پس از خروج آمریکا از برجام اعمال شده‌اند، زمینه را برای بازگشت رسمی ایران به بازار جهانی نفت و افزایش عرضه فراهم می‌کند. خبرگزاری رویترز به نقل از نمایندگان حاضر در مذاکرات گفته است که گفت‌وگوها برای بازگشت کامل ایران و ایالات متحده به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ در حال پیشرفت است، اما مقامات ایرانی اعلام کردند که درباره چگونگی لغو تحریم‌ها با واشنگتن اختلاف نظر دارند و هر یک از طرفین نیز طرح خود را برای برداشته شدن تحریم‌ها در روزهای اخیر ارائه کرده‌اند. البته بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس بر این باور است که افزایش عرضه از سوی ایران به بازار شوک وارد نخواهد کرد.

اثر اوپک پلاس و دلار بر بازار هفته گذشته

تصمیم‌گیری سازمان کشورهای صادر‌کننده و متحدانش که به اوپک پلاس موسوم است، در جهت افزایش عرضه ۲ میلیون بشکه‌ای در فاصله میان ماه‌های مه و جولای فشار کاهشی را به بازار وارد کرده است. جیم ریتربوش، رئیس شرکت ریتربوش (Ritterbusch and Associates) درباره تصمیم اوپک پلاس به خبرگزاری رویترز گفته است:‌ «چشم‌انداز مطلوب تقاضای نفت با افزایش پیش‌بینی شده تولید اوپک پلاس که می‌تواند تقریبا تا ۲ میلیون بشکه در روز هم باشد، تعادل را تا حد زیادی به وجود می‌آورد.»

عربستان سعودی نیز اظهار اطمینان کرده که اوپک پلاس تصمیم صحیحی را برای افزایش تولید در ۳ ماه آتی اتخاذ کرده است و نشانه‌هایی از تقویت سمت تقاضا در آینده وجود دارد که می‌تواند بشکه‌های نفت اضافه در بازار را جمع کند.

تقویت ارزش دلار هم در روز جمعه باعث افزایش فشار بر بهای نفت خام شد و از جذابیت کامودیتی‌هایی که کشف قیمت آنها بر پایه دلار آمریکا است، کاسته شد و نگرانی‌های تورمی را در ایالات متحده برانگیخت. مویا در این باره می‌گوید: «اگر میزان تورم بیشتری را در روزهای آینده تجربه کنیم و سیگنال‌های قوی‌تری در این باره دریافت شود، می‌تواند بازده اوراق خزانه‌داری را بار دیگر بالا ببرد که روی بازار نفت تاثیرات منفی به جا خواهد گذاشت.»

همچنین طبق گزارشی که شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز (Baker Hughes Co) در روز جمعه منتشر کرد، تعداد دکل‌های حفاری در آمریکا طی هفته گذشته بدون هیچ‌گونه تغییری باقی مانده است. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که برای ثابت نگه داشتن سطح تولید نفت خام در ایالات متحده نیاز به دکل‌های حفاری بیشتری وجود دارد.

پربیننده ترین برقراری جریان بزرگ نفت ایران به سوی چین تحولات عرضه و تقاضا قیمت نفت را کاهش داد/ لغو تحریم‌های ایران چه تغییری در بازار ایجاد می‌کند؟ افزایش قیمت بنزین؛ سرآغاز مشکلات ارزی جزییات ماجرای گم شدن دکل حفاری و تخلفات بابک زنجانی توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد آزادی نفت‌کش کره‌ای

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: طلای سیاه برجام ایالات متحده طی هفته گذشته لغو تحریم ها افزایش عرضه محدودیت ها نگرانی ها اوپک پلاس روز جمعه نفت خام هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم

روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ماه اکرانی خصوصی از فیلم «مست عشق» در موزه سینما تدارک دیده شده بود تا سازندگان این فیلم سینمایی میزبان برخی از چهره‌های حوزه مولوی‌شناسی و شمس پژوهی و شاهنامه‌پژوهی همچون محمدعلی موحد و میرجلال‌الدین کزاری و نیز بزرگان دیگری همچون ژاله آموزگار (پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی)، عبدالمجید ارفعی (متخصص زبان‌های باستانی و مترجم خط میخی عیلامی)، احمد محیط طباطبایی (رییس ایکوم)، لوریس چکناواریان (آهنگساز و رهبر ارکستر)، یونس شکرخواه (متخصص علوم ارتباطات) و حجت‌الله ایوبی (رییس سابق سازمان سینمایی و کمیسیون ملی یونسکو) شدند.

در میان این چهره‌های فرهنگی و هنری، محمدعلی موحد به تماشای فیلم نشست.

از راست: لوریس چکناواریان، محمدعلی موحد و میرجلال‌الدین کزازی

در ابتدای این مجلس و پیش از نمایش فیلم، حجت‌الله ایوبی در سخنانی کوتاه گفت: ملت ایران یک بدهی به دنیا داشت و دنیا هم یک مطالبه بزرگ از ما. سینمای ایران که جزء سینماهای برتر جهان است باید کاری را برای حضرت مولانا و شمس انجام می‌داد.

او با تاکید بر اینکه خودش فیلم را ندیده است، ادامه داد:‌ من این تلاش و عزم را گرامی می‌دارم بویژه آنکه بارها از زبان بزرگان جهان شنیدم که چه معمایی در سینمای ایران وجود دارد که با وجود حداقل امکانات این چنین درخشان است؟  به نظر بنده، راز و رمز این موفقیت در این سالن حاضر است؛ پشتوانه سینمای ایران ادبیات فاخر و گنج معنوی آن است که در هیچ کجای جهان وجود ندارد. سینمای شاعرانه ایران مرهون بزرگانی است که امروز در اینجا نشستند و آقایان فتحی، توحیدی و دیگر هنرمندان در این فضا تنفس کردند و با محمدعلی موحد زندگی کردند. فیلم و نگاه آن‌ها عطر و رنگ موحد و کزازی و شفیعی کدکنی و بزرگان دیگر را می‌دهد. من این عزیزان را به "نام" و بدون لقب صدا کردم چون استاد شفیعی کدکنی در آخرین شماره  مجله «بخارا» زیبا گفته است که محمدعلی موحد بالاترین لقبش در همین است که «محمدعلی موحد» است و لقب و پسوند و پیشوندی برازنده او نیست. این برای بقیه اساتید هم صدق می‌کند.

ایوبی افزود: یقین دارم که استقبال فراوان مخاطب آغاز راهی است که باز هم از مولانا و شمس سخن گفته شود.  

سپس فرهاد توحیدی - فیلمنامه‌نویس «مست عشق» بیان کرد: نوشتن فیلمنامه این کار در کنار جناب آقای فتحی حدود سه سال و اندی طول کشید و در طول نوشتن متن، سایه معنوی دکتر موحد بر سر این کار بود.

او با اشاره به شیوه  روایت فیلم گفت:‌ من به عنوان یک معلم کوچک فیلمنامه‌نویسی عرض می‌کنم که سال‌هاست در میان همکارانم و بخصوص در میان جوانان علاقه‌مند به فیلمنامه‌نویسی اشتیاق زیادی برای گذر و عدول از نوشتن فیلمنامه به سبک و سیاق کلاسیک در چهارچوب شاه‌پیرنگ می‌بینم. آن‌ها بسیار دوست دارند که فیلمنامه‌نویسی متفاوت را با روایت‌های موازی تجربه کنند و برای یادگیری تکنیک داستان‌گویی در فیلمنامه نویسیِ آلترناتیو، طبیعتاً به ادبیات فیلمنامه‌نویسی ترجمه شده رجوع می‌شود. این در حالی‌ است که بخت بزرگ بنده و آقای فتحی این بود که در این کار برای سازماندهی روایت‌های موازی از دل آثار مولانا و مثنوی استفاده کردیم. شاید بی‌راه نباشد که بگویم یکی از اولین کسانی که داستان‌گویی به این شیوه را ابداع کردند حضرت مولانا بود و البته پیش‌تر از او عطار و سنایی هم چنین تجربه‌ای داشتند.  

توحیدی ادامه داد: کوشش ما این بود از آن میراثی که حضرت مولانا و دیگران در روایت‌گری به جا گذاشتند و بزرگان امروز ادبیات ایران در کتاب‌های خود شرح دادند، استفاده کرده باشیم و امیدوارم آنچه بر پرده خواهید دید گوشه کوچکی از انتظارات شما را برآورده کند.

در پایان حسن فتحی - کارگردان «مست عشق» که از سر فیلمبرداری سریالش خود را به این برنامه رسانده بود - متنی را قرائت کرد که به این شرح بود: «همه ما آدم‌ها بی‌آنکه خواسته باشیم، متولد می‌شویم و طنز قضیه در این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، متولد شدن ما با نوعی مسئولیت اخلاقی همراه است؛ مسئولیتِ اینکه اوضاع جهانی را که لُملُمه می‌زند از حرص و طمع و کشتار و ویرانی، با افعال خودمان سیاه‌تر از آنچه که هست نکنیم. پیام شیرین و شکّرین شمس و مولانا در این زمانه تلخ‌کامی و خشونت و نفرت‌پراکنی، می‌تواند بارقه امیدی باشد برای ما ساکنانِ به عادت و روزمرگی گرفتار شده‌ی این روزگار تا شاید با پرهیز از خودشیفتگی و افکار خشک و تنگ‌نظرانه در افعال و کردار خودمان تأمل و نواندیشی و تجدیدنظر کنیم.

این اثر سینمایی بی‌هیچ تفاخری برگ سبزی تحفه درویش و نمایش قطره‌ای از دریای بیکران اندیشه‌های عرفانی است.»

در این زمینه بخوانید:

تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»

ژاله آموزگار

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • طلای جهانی پس رفت
  • جمعی از اساتید ادبیات به تماشای «مست عشق» نشستند/ حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم