Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@09:44:17 GMT

چرا بازار بدهی رقیب بازار سهام نیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۸۱۸۶

به گزارش بورس تابناک، این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه دو بازار بدهی و سهام به‌هیچ‌ عنوان رقیب یکدیگر نیستند، گفت: کارکرد هر دو این بازارها تأمین مالی است و بر همین اساس نمی‌توان آن‌ها را رقیب یکدیگر دانست، این نظریه که حجم بالای معاملات اوراق بدهی باعث سرکوب بازار سهام می‌شود، کاملاً اشتباه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این پرسش که آیا عامل ریزش بازار سهام سیاست‌گذاری بانک مرکزی و تغییر نرخ‌های بهره در بازار بدهی است یا خیر، گفت: همیشه سناریوهای مختلفی برای بازارها وجود دارد اما در برخی زمان‌ها سیاست‌گذار عمداً یا سهواً سیاست‌ها را به‌گونه‌ای طراحی می‌کند که در بازارها اثر منفی می‌گذارد، تغییرات نرخ بهره در بازار بین‌بانکی نیز که طی سال گذشته رخ داد ازجمله این سیاست‌ها بود.

این کارشناس بازار سرمایه در توضیح بیشتر این موضوع گفت: اصل جریان این است که مردمی شدن بازار سرمایه با کاهش نرخ بهره بین‌بانکی همراه و این برداشت ایجاد شد که سیاست‌گذار نرخ بهره را کاهشی کرده تا بازار سهام نقش پررنگ‌تری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه چنین برداشتی باعث افزایش P/E در بازار سهام شد، تأکید کرد: به نظر می‌رسد اگر چنین برداشتی برای سرمایه‌گذاران بازار سهام ایجاد نشده بود طی سال گذشته شاهد فرازوفرودهای شدید در بازار نبودیم.

هلالات با تأکید بر اینکه سیاست‌گذار باید به عواقب تصمیم‌هایش در کوتاه‌مدت و بلندمدت توجه کند، گفت: وقتی در اقتصاد نرخ بهره بین‌بانکی از سطح ۱۳ الی ۱۴ در صد یک‌باره در ۶ ماه به بیش از ۲۰ در صد افزایش می‌یابد اتفاق منفی است که تبعات روانی برای بازار سهام به همراه دارد.

رئیس هیئت‌مدیره شرکت سبد گردان اقتصاد بیدار با تأکید بر اینکه ازلحاظ علمی بازار بدهی رقیب بازار سهام نیست، بیان کرد: اما توده مردم قرار نیست با مفاهیم اقتصادی آشنا باشند چون مبحثی کاملاً تخصصی است بلکه سیاست‌گذار نباید به‌گونه‌ای رفتار کند که واکنش‌های اشتباهی را از سوی سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه انتشار اوراق از سوی دولت برای تأمین مالی یک سیاست رایج در همه کشورها است، افزود: اینکه دولت‌ها برای کسری بودجه اوراق منتشر کنند از کم ریسک ترین تصمیم‌ها است که در همه دنیا رواج دارد اما نحوه سیاست‌گذاری و نرخ‌گذاری آن بسیار مهم است.

هلالات در پاسخ به این پرسش که انتشار اوراق بدهی و حجم بالای معاملات در بازار بدهی چه اثری در بازار سهام دارد، اظهار کرد: کارکرد هر دو این بازارها تأمین مالی است اما رقیب هم نیستند، این تصور که حجم بالای اوراق بدهی باعث سرکوب بازار سهام می‌شود کاملاً اشتباه است، آنچه باعث شده فعالان بازار سهام به رونق بازار بدهی و حجم بالای معاملات این بازار معترض شوند، این تصور است که دولت و بانک مرکزی تمرکز و توجه را روی بازار بدهی گذاشته و بازار سهام را در شرایط ریزشی رها کردند.

این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه ورود پول به اوراق دولتی و بازار بدهی به معنای خروج پول از بازار سهام نیست و حجم بالای معاملات در بازار ثانویه به‌هیچ‌وجه اثر منفی بر بازار سهام ندارد، ادامه داد: تردیدها و ابهامات پیش روی بازار سرمایه باعث شده تا معامله گران از بازار سهام عقب‌نشینی کنند.

وی وضعیت این روزها را شرایط برزخی دانست و گفت: در وضعیت حال حاضر متغیرهای کلان اقتصادی همگی در شرایط برزخی هستند و همه بازارها در رکود قرار گرفته‌اند. در بازار سهام وقتی شرایط برزخی می‌شود بازار به‌طور ادامه‌داری افت می‌کند درحالیکه در بازارهای رقیب با ورود به این دوره، فروشنده‌ها متوقف می‌شوند.

 

منبع: سنا

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان گروه های شغلی شاهزاده فیلیپ علی صیاد شیرازی بازار سهام حجم معاملات ریزش بورس اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان گروه های شغلی شاهزاده فیلیپ علی صیاد شیرازی حجم بالای معاملات بازار سرمایه بازار سهام بازار بدهی سیاست گذار نرخ بهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۸۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!

به گزارش خبرآنلاین ،دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در پایان معاملات دومین روز هفته جاری، با افت ۰.۸۷ درصدی، معادل ۲۰ هزار و ۲۸۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۳۳ واحد قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت: رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۹۹ درصدی (معادل هفت هزار و ۵۳۶ واحد) در پله ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز یکشنبه، سه هزار و ۹۶ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز یکشنبه را ۶.۹ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج پول در پایان معاملات روز یکشنبه بورس، از خروج ۱۱۹.۵ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خبر می‌دهد.

پیش‌ بینی بورس دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه، در حالی که همه اهالی تالار شیشه‌ای منتظر یک شروع مثبت و قوی بودند، روز منفی دیگری را پشت سر گذاشت. قامت سرخ نقشه بازار بورس، نشان از منفی بودن ۸۰ درصدی تابلوهای بورسی داشت.

حجم و ارزش پایین معاملات در کنار توقف روند ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه، روایتگر روز معاملاتی فرسایشی برای سهامداران بود. روند نماگرهای سهامی نشان می‌دهد برخلاف انتظار، در روز یکشنبه خبری از حمایت حقوقی‌ها نبود و روند معاملات با بازگشت قدرت خریداران همراه نبود.

کارشناسان معتقدند، در صورتی که محرک‌های بازار از جمله دلار نیمایی تغییر چندان محسوسی پیدا نکند، روند نوسانی بازار ادامه خواهد یافت. صندوق‌های اهرمی نیز، در پایان معاملات دومین روز هفته، در سوی منفی دامنه نوسان خود قرار گرفتند؛ این موضوع مشخص می‌کند معامله‌گران و سرمایه‌گذاران امید چندانی به تغییر شرایط در بازار روز میانی هفته ندارند.

با وجود این، دو خبر مثبت به بازار سرمایه تزریق شده که می‌تواند حال و هوای معاملات را در روز میانی هفته تغییر دهد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «معافیت‌هایی که در حوزه بورس وجود داشته، به قوت خود باقی خواهد ماند. همچنین نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌ها به سطح ۲۰ درصدی بازگشت.»

از همین رو، در راستای پیش بینی بورس روز میانی هفته، می‌توان با توجه به اخبار مثبتی که به بازار سرمایه تزریق شده است، انتظار بازگشت نماگرهای سهامی به ریل مثبت را داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900717

دیگر خبرها

  • یک باشگاه جدید: ادامه ماجراجویی ستاره هالیوود در فوتبال
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • واکنش معاون علمی به واگذاری سهام برخی کسب و کارهای دیجیتال
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد